Şimdi Ara

120 GB, uçuk fiyatlı olmayan (200 - 300 TL), SSD tavsiyesi ve bir kaç soruma cevap istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, problemime geçiyorum hemen; mevcut HDD çatır çutur sesleriyle tüm huzurumu kaçırıyor. Gece uyurken torrenti açık bırakıp yatamıyorum çatır çutur uykumun içine ediyor vs vs..

    Bu SSDler iyi hoş ses çıkarmıyor falan anladığım kadarıyla, yalnız şöyle bir sorum olacak; mevcut HDD 1 TB. Ben alacağım SSD'ye sadece sistemi kursam diğer bütün yüklemelerimi torrentleri vs bu diğer HDD ye yapsam, yine çatır çutur sesler çıkarır mı ? SSD'nin süper hızlı özelliklerinden HDD deki bir uygulamayı fln açtığımda yararlanabilir miyim ? Sorularım bunlar, bunlara cevap aldıktan hemen sonra da tavsiye isteyeceğim..

    Başlıkta belirttiğim gibi 120 GB ( Sadece sistem kurmak en mantıklısıysa belki 60 GB ) lık bir SSD tavsiyesi istiyorum. Fiyat 200-300 TL arası olabilir sanırım, ne kadar ucuz o kadar iyi..

    Teşekkürler şimdiden



  • Depolama olarak kullanırsan ses belki azalır kesin birşey diyemiyorum buna. Deneyip görmen gerek yada denemiş olanlar cevaplayabilir. Diğer HDDe uygulama yuklersen SSDnin hızından yararlanamazsın diğer HDDin hızı neyse o hızı kullanmış olursun.

    Model olarak değil ama kapasite olarak 120gb veya üzeri disk almanı öneririm. Sadece windows kurarım 1 2de kucuk program dersen 60gb yeter. Ama yok oyun vs'de kurarım dersen kesin 120 al
  • aynen ses çıkar
    Çatur çutur ses hdd döndüğü için çıkıyor. sen torrentte veri yazarken de çıkacaktır


    Senin ihtiyacın olan şey bence western digital greenpower bir disk.
    Güç tüketimi ve sesi daha düşük (tabi performansı da)
  • 2 cevap için de çok teşekkürler, 1.5 TB lık externalım var Western Digital marka. Sanırım 5400 rpm ile dönüyor ve ses çıkarmıyor Torrent işlerini ona bırakırım. Oyun vs gibi şeyleri de gürültülü HDD'ye atarım. Peki tekrar aynı soruyu sorucam Bu şekilde kurduğum zaman SSD nin bana tek katkısı Windows tabanlı işlemlerimde mi hız sağlayacak sadece ? yani gürültülü HDD den oyun oynarken falan herangi bir hız katkısı vs olmayacak sanırım.
  • 120 lik ssd ye oyun yükleyebilirsin, aynı anda 10 oyun birden yüklemeyeceğine göre sorun çıkarmaz.
  • Eğer gece indirdiğin torrentlerin hedef klasörünü ssd içinden bir klasör belirlersen gelen veriler gece boyu ssd ye iner.İnenleri daha sonra Hdd'ye atarsın ssd'de yer açılır bu şekilde gece hdd çalışması minimuma düşebilir mantıken.Ben ssd kullanmadım herhangi bir tecrübem yok sadece bir fikir
  • Teşekkür ederim fikir için, ancak indirmekten ziyade upload yapıyorum private trackerlar ve ratio olayı için. bu nedenle ssd benim 1 tblık arşivimi kaldıramaz ama o problemi çözdüm Externala attım hepsini ve o sorunu çözdüm. Ancak sistem HDD de kurulu olduğu için gürültüsü de deliler gibi. SSD alıp sistemi oraya kurup External ve şimdiki HDD yi depo olarak kullanmayı planlıyorum. Şimdiden sonra " şu SSD yeterlidir " gibi öneriler bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.