Şimdi Ara

12.Sınıf Üniversite Bölüm Seçme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.12.sınıfa bu sene yeni başladım.Meslek lisesinde bilgisayar bölümü okuyorum.Öncelikle okulun sıkıntılarından bahsedeyim.Okulumuzda 9.sınıftan itibaren matematik ve fen vs. görmedik.Bu sene ygs den güzel bir puan almak istiyorum.Aslında önceden hedefimi belirlemiştim 4 yıllık fakülte böte bölümüne gidip bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum.Özel sektörde çalışmak bilmiyorum şuan 2.planımda.Gideceğim bölüm Ygs-1 ile belirleniyor yaklaşık 300-320 aralarında ve ağırlıklı olarak matematik ve fen bilgisi istiyor.Sorunumuzda bu işte.Okulda neredeyse hiç görmedik.Ama ben çalışıp bu puanı alacağıma inanıyorum.

    Üstelik dershaneye gitme ihtimalim de var eksik kaldığım derslerden ama daha tam belli değil haftaya belli olacak.Bir diğer sorunum ise şöyle.Ben bu puanın daha da üstünde almayı hedefliyorum yani kendimi 310-320 aralarında görmüyorum ama çok da yüksekte değilim tabiki.350 olabilir diye düşünüyorum.Büyük konuşmak istemiyorum kendimi de övmüyorum sadece inanıyorum kendime.Lisedeki yıl sonu notlarım 70 altından inmedi pek de yükselmedi.

    Neyse sorunuma gelelim.Eğer dediğim gibi yüksek puanlar alabilirsem 340-350 vs. acaba bu bölümden daha iyi bölümler var mıdır diye düşünmüyor değilim.Bilişim sektörünün dışına da çıkmak istemiyorum ama bir bilişim mezununun zorlanmadan yapabileceği başka hangi bölümler olabilir sizce ? Eğer bilişim sektöründe farklı bir dal olursa tabi ki orayı tercih ederim.( Bu arada yazdığım puanlar alacağım ek puanlar vs. ile birlikte. )

    Asıl sorunum puanım belli değil ki bende biliyorum ama hedefimi de belirlemem gerekiyor öyle değil mi ? Bir diğer sorum 300 küsürlerde puan alırsam böte bölümünü tercih edersem iyi olur mu dersiniz öğretmen olabilir miyim acaba özel sektör pek kafama yatmıyor ama gerekirse düşünürüm.Böte bölümünden zararlı çıkar mıyım ? Yüksek puan alsamda böte bölümünü de tercih etmeyi düşünüyorum ama ilerisi hiç bilmiyorum ne olurum ne biterim diye.

    Şimdi ailemin isteğine göre anlatıcam.Ailem de diyor ki artık lise mezunlarının da kpss ye girme hakları var diye biliyorum.Eğer kpss ye hazırlanıp 80 veya üstü bir puan elde edip bilgisayar işletmeni memuru olarak atanmamı istiyorlar ve maaşının çok iyi olduğunu söylüyorlar.Maaş da önemli bir seçenek bu devirde doğruya doğru.Üniversiteyi de dışardan okursun diyorlar ve kazanınca direk memur olarak işe başlacağımı söylüyorlar.Sizce mantıklı olabilir mi kafam çok karıştı.Hedefimi belirleyebilsem ona göre çalışıcam.


    Tecrübeli arkadaşlardan yardımları bekliyorum okuyup ilgilendiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Arkadaşlar yokmu cevap yaa !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.