Şimdi Ara

1080P Kablosuz Video; Airties 4420TVpack incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce salondaki HTPCye indirdiğim 720p ve 1080p videoları içeri kablosuz olarak aktarmayı denemiş fakat takılmalar ve mozaiklenme gibi sorunlar nedeniyle başarılı olamamıştım. Kablolama kiralık ev olduğundan pek mümkün değildi. Evdeki external hard disk sayısı 4'ü geçince bir yerden sonra bilgisayarlar arası 8gb-25gb dosyaları taşımak aramak bulmak iyice angarya olmaya başladı. Aynı uygulamayı Airties 4420TVpack ile denedim.

    Ürünün kağıt üzerindeki artıları
    2.4Ghz yanında 5Ghz seçeneğini de desteklemesi,
    USB portu üzerinden print server ve depolama aygıtı desteği
    USB portu üzerinden medya sunucusu desteği (PS3, DLNA TV'ler de işe yarayan bir özellik bende ikisi de olmadığından çok kritik değildi)

    Ürünün kağıt üzerindeki eksileri
    Aynı anda 2.4Ghz ve 5Ghzden yayın yapma özelliği bulunmaması, birini seçme zorunluluğu

    Kurulum
    Kutunun içinden 1 Airties kurulum CDyi, 2 adaptör, 2 siyah ethernet kablosu 2 adet de 4420TV çıktı, 4420TVlerden birini ethernet kablosu ile eski modemim RT205in tek ethernet portuna bağladım ve prize taktım, diğer 4420TVyi salona HTPCnin bulunduğu yere yerleştirdim ve htpcye ethernet kablosu ile bağladım. Modemin yanındaki 4420nin üzerindeki Airtouch tuşuna basınca buttonun üzerindeki ışık yanıp sönmeye başladı, salonda ki 4420nin üzerindeki butona basınca 30 saniyede 4420ler birbirleri ile bağlantıya geçti. CDden kolay kurulum programını HTPCye kurdum ve diğer 4420yi grafik arayüzünde gördü. Ürünleri arayüzde seçerek gelişmiş kurulum ekranından 5Ghz bandında çalışacak şekilde ayarladım, şifreleme tanımlarını yaptım.

    Ürünü seçmemdeki önemli etkenlerden biri içeri odada yer alan 6-7 yıllık HP PSC2210 All in one USB printerimi HTPC üzerinden kablo çekmeden çıktı almak için kullanmaktı. Printeri içerideki 4420TV üzerindeki USB portuna bağladım, daha sonra salondaki HTPC üzerindeki Airties Kurulum programı üzerinden network de tanımlamaya çalıştım, fakat kurulum programı driverları yüklerken bir hata verdi, bir kaç farklı şekilde denedim fakat maalesef başarılı olamadım, printerimin çok eski olması bir sebep olabilir. 4420nin internetten indirdiğim kullanma kılavuzunda işlemi manuel olarak yapma detaylı anlatılıyordu, buradaki adımları takip ederek Kolay Kurulum programıyla beceremediğim tanımlamayı bilgisayarda printer port ayarlarından manuel olarak yapabildim ve bir test sayfası çıktısı alabildim. Ürünü alacakların printer ayarlarını kolay kurulum programı yerine manuel şekilde ayarları yapmalarını tavsiye ederim çok daha hızlı bir şekilde halloluyor.

    Daha sonra içerideki desktopa HD video aktarımı testlerine geçtim. İki 4420TV arasında 10-12 metre civarı bir mesafe ve iki duvar bulunuyordu, (bina 25 yıllık bir bina duvarlar konusunda fikir vermesi açısından). İçerideki desktopun 11g wireless donglei 5Ghz desteklemediğinden 4420TVyi RT205e bağlayan ethernet kablosunu çıkartarak direkt laptopa bağladım ve HTPCye HD dosyaların olduğu klasörü paylaşıma açtım. Windows 7 sağolsun paylaşımdaki klasörleri taklalar atmadan hemen gördü, XP üzerinde zamanında paylaşıma açılan dosyayı uğraşmadan görmek her zaman mümkün olmuyordu. Dekstopta VLCnin son versiyonu kuruluydu, 480p ve 720p dizileri olmadan oynattı. 1080Plik 25gblık Dark Knight dosyasında ise (28mbit average, 35mbit max bitrate) bazı zorlanmalar oldu. Sıkıntının VLCyi yoksa bağlantı mı kaynaklı olduğunu test etmek için FFDshow ve MPC-HC kurdum, aynı dosyayı bu kombinasyonda takılma ve mozaiklenme olmadan kusursuz bir şekilde oynattı. Daha sonra Samsungun 1080p bir demo videosu vardır akvaryum da balıklar yengeçler olan onu denedim, bu da bitrate açısından zorlu bir dosyadır, o dosyada da en ufak bir takılma olmadan mükemmel görüntü aldım.

    Bir de ayarları 2.4Ghze çevirip tekrar denedim. Benim evde karışım yaratan fazla komşu network yok, bir tane komşu networku vardı o 11inci kanaldaydı ben 4. Kanala kurdum, ama evde 2.4ghz de çalışan mouse/klavye ve telsiz telefon bulunuyor. 2.4Ghze de benzer takılıma ve mozaiklenme olmadan aynı dosyaları içerideki laptopda izleyebildim. Belki 5GHz özelliği evinde komşuların ağlarının daha fazla kirlilik yarattığı apartmanlarda ve dosya aktarımında daha faydalı olabilir. RT205in kablosuz ağını kapatıp 4420in 11N ağı üzerinden bağlanmak istediğimden networku 2.4GHz de bıraktım.

    RT205 eski bir modem olduğundan 4420lere kabloyla bağlamıştım, yeni Airties modemlerde direk kablosuz bağlama imkanı da bulunuyormuş, fakat elimde eski bir switch vardı, bunu RT205e bağladım ve desktopla 4420TVyi switche bağladım, bu sayede hem kablosuz 1080p hem internet bağlantısını sağlayabildim, biraz fazla kablo olduğundan yeni bir modem alıp o kalabalığı biraz azaltmak istiyorum.

    Sonuç olarak salondaki HTPCin içine indirdiğim 1080p videoları içerideki desktop üzerinden izleyebiliyorum. Bundan sonraki adım içeri networklu bir medya player alıp laptop olmaksızın media player üzerinden arkadaki televizyonda videoları izleyebilmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 27 Nisan 2011; 20:37:00 >







  • hocam bende linksys marka modem var uyum sorunu yaşar mıyım bu cihazla? daha önce başka markadan access point aldım kurması da baya sıkıntılı oldu iade etmek zorunda kaldım.
  • Asagida resimlerde paylasmaya calisacagim, bende su anda modeme kabloyla bagli, bu sekilde baglaninca zaten 4420`ler direk birbirleri arasinda baglanti kurdugundan sorun olacagini zannetmiyorum kablosuz video aktariminda. Modem ile kablosuz internet baglantisi icin bu uzerindeki tusa basarak kolay kurulumdan faydalanazmasiniz herhalde onun icin Airties modem gerekir ama normal bir sekilde access point kurulumu yapmak da bir sikinti olacagini zannetmiyorum. Zaten video aktarimi modem uzerinden olmuyor. 4420ler kendileri arasinda hallediyor.

    Benim durumumdaki evin bir bilgisayarina devamli indirme yapip farkli bi odadaki TV veya bilgisayarda izlemek istiyorsaniz bu isi goruyor.
  •  1080P Kablosuz Video; Airties 4420TVpack incelemesi


     1080P Kablosuz Video; Airties 4420TVpack incelemesi


     1080P Kablosuz Video; Airties 4420TVpack incelemesi


     1080P Kablosuz Video; Airties 4420TVpack incelemesi




  • Merhaba böyle bir çözümü uzun zamandır araştırıyorum, piyasada bulunan ürünler genelde 1080p videoları oynatırken çok kötü görüntüler çıkıyor ses arkadan geliyor falan bir kaç markanın ürününü aldım hiçbirinden memnun kalmadım, zar zor iade ettim, anlatııklarınıza göre fullhd takılmadan net seyredebiliyoruz. Bütün elektronik magazaları araştırıyorum ama bu ürün hiçbiryerde yok siz nerden aldınız ve fiyatı ne kadar?
  • Geç cevap için kusura bakmayın, ben Perpa'dan Arı Bilgisayar'dan aldım 4420tvpacki. 02122207030.
  • Ben sadece Access Point almak amacındayım ama bu 4420'nin kablosuz performansı nasıl bilemiyorum. Anten olmayınca insan garipsiyor :)

    Ayrıca bu 5Ghz için özel bir destekli cihaz mı gerekiyor? Sitesinde bahsetmiyor sanırım böyle birşeyden?
  • Ben 2.4ghzde kullanıyorum ama 5ghzde daha da performanslı çalışıyor, 5ghzde 80 mbit hız aldım bu da kablo performansı, bende 5 senelik bir notebook var onun wirelessı 5ghz desteklemiyor diye, 5ghz destekli bir adaptör de alabilirsiniz ama ben şu anda htpcyi ethernet kablosu ile bağlıyorum.

    Wireless performansta anten icerde dısarda cok farketmiyor, onemli olan icindeki cipin verici gucu, artık cogu yeni urunde gizli anten kullanılıyor
  • bu ürünle ipad2 de wireless 1080p video izleyebiliyormuyuz? denedizmi?
  • Bu cihazı full hd televizyonlar ile deneyen yok mu performansı nasıldır acaba,bir de aynı odada başka marka wireless modem olması sinyal karışıklığına yol açar mı,başka marka wireless modem ile bağlantı yaparsak sorun yaratır mı teşekkürler..
  • 5Ghz de olduğundan takılma ya da karışma yaşamadım, gene aynı kurguyu arkadaşın samsung ledtvsinde denedik 1080p avatarı tık demeden wireless cam gibi oynattı.

    O Samsungda tvnin içine nasıl bir media player koymuş içine arkadaş ben mediaplayer diye geçinen aletler biliyorum o videoyu düzgün oynatamıyor.
  • tivibu ev paketini wifi isterseniz bu cihazdan takacaklardı. İhalede olduk.a yüklü sipariş vermişler. Ttnet paketiniz varsa 3 ü 1 yerde alırsanız hepsi bedavaya gelebilir :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgtrkr

    tivibu ev paketini wifi isterseniz bu cihazdan takacaklardı. İhalede olduk.a yüklü sipariş vermişler. Ttnet paketiniz varsa 3 ü 1 yerde alırsanız hepsi bedavaya gelebilir :)))

    Bu ne zaman belli olur? 4420'yi düşünüyorum ben de internet TV bağlantısı için. Boşuna almayalım o zaman. zaten Telefona, internete ayda toplan 80 TL gidiyor.
  • vay be o derece aktarımı yapıyorsa helal olsun ama arasına kafayı soksan spastik olursun herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.