Şimdi Ara

10 metreden wifi tam hız verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce türk telekomdan türknete geçtim. Modem olarak zte zxhn h298a modelini verdiler. Türktelekomda tplink archer c5v kullanıyordum. 35mbit hızımın 35ini de güzel bir şekilde alabiliyordum. (2.4ghz üzerinden) Türknette 100mbit hızım var ve verdikleri zte modemde pcden 50-70mbit alabiliyorum. (2.4ghz üzerinden adaptör) Telefon 5ghz ile bağlı ve 90 95mbit alabiliyorum pcnin olduğu noktadan. Başlıkta belirttiğim gibi modemle odamın arasında bi 10 metre kadar var. Ben de pcden de 5ghzden bağlanabilmek için bu adaptörü sipariş verdim. Büyük ihtimal telefonda olduğu gibi bu adaptörle pcden de 95leri görebilirim diye düşünmekteyim. Benim merak ettiğim 2.4ghz üzerinde bu mesafeden bu kadar fark olması normal mi wifide. Yoksa modemin 2.4ghz kanalı yetersiz veya bozuk olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diabolsky -- 2 Şubat 2021; 1:24:40 >







  • 2.4 ghz ile internet hızınızın %60-75 ini

    5 ghz ile internet hızınızın &75-%90 ını görebilirsiniz

    kayıplarda duvarlar,kolonlar,dolaplar çevredeki diğer wifi ağlarının sinyalleri.

    2.4 ghz un kapsama alanı geniş

    5 ghz in kapsama alanı düşüktür.

  • weritaserumok kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap için, 35Mbit kullandığım zaman 2.4Ghz üzerinden tam hız alabiliyordum ama. Dediğiniz değerler daha yüksek hızlar için mi.

  • modemin 2.4 ghz kanalı değil, wi-fi adabtör yüksek hızlar almak için yetersizdir. modemler 2.4 ghz üzerinden 300 mbps'ye kadar hız verebiliyor ama wi-fi adaptörler çoğu zaman bunu desteklemiyor.


    mesela alttaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, redmi note 8, 2.4 ghz'e 1x1 20 mhz üzerinden bağlanıyor, bu yüzden alabileceği en yüksek hız 65 mbit olurken, huawei psmart 2019 40 mhz'den bağlandığından 150 mbit alabiliyor. iş biraz da wi-fi adaptörde bitiyor. ama tabii daha garanti yol için, modemle arada fazla mesafe yoksa 80 mhz'den yayın yapan 5 ghz kullanmak çok daha verimli olur.



    10 metreden wifi tam hız verir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 8 Şubat 2021; 2:10:12 >




  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt

    Pcde kullandığım adaptör 2.4ghz 300mbps destekli adaptördü. Modem ile aramda 10 metre var. Pcde wifi özelliklerinden baktığımda veri hızım 140mbps olarak gözüküyordu. İnternet hızım ise 50-70mbit arası oluyordu. Bugün ilk mesajda belirttiğim 5Ghz destekli adaptörüm elime ulaştı. Yeni adaptörde ise 5Ghzde desteklenen veri hızı 433mbps ve pcden baktığımda da aldığı 433mbps. İnternet hızım ise 80-95mbitlere ulaştı. Burada gözüken veri hızları ile internet hızı farklı birşey sanırım. O dosya transferleri için kesin hız olabilir ama internette farklılık gösterebiliyor. Çünkü kullandığım ilk 2.4ghz adaptör pcden 140mbps gösterirken bana gelen internet hızı 50-80 arası oluyordu ve pek de stabil değildi. Yeni adaptörle sorunumu çözmüş oldum. Gönül ister powerline alayım direkt pcye ethernet kablosu takayım 100mbitin tamamını alayım ama 400 lira çok geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diabolsky

    Teşekkürler cevap için, 35Mbit kullandığım zaman 2.4Ghz üzerinden tam hız alabiliyordum ama. Dediğiniz değerler daha yüksek hızlar için mi.

    bende 35 mbps kullanıyorum bende aynı sorunu yaşıyordum solun bana vermiş olduğu cevap bu idi.

  • 2.4 ghz ile alabileceğiniz maximum hızı alıyorsunuz modeminizin 2.4 ghz sinde bir sorun yok. 2.4 ghz 5 ghz ye göre engelleri daha kolay geçebildiğinden ve birçok cihaz tarafından kullanıldığından çok fazla frekans kirliliği vardır. Veri iletme kapasitesi de 5 ghz ye göre düşüktür.cihazlar 2.4 ghz de sıra ile haberleşir biri konuşurken diğer susar sonra bir başkası konuşurken bir diğer ikisi susar şeklinde çalışır. Bu sebeple aynı frekansı kullanan bütün modemler ve onlara bağlı client ler konuşmadan önce diğerinin susmasını bekler. Bir de buna 2.4 ghz yi kullanan diğer cihazlar eklenirse mesela bluetooth kulaklıklar bazı bebek telsizleri gibi cihazlar eklenince bu sefer paket kayıpları olur. 2.4 ghz den aldığınız hız çok iyi normalde çoğu koşulda o hıza yaklaşamazsınız bile.


    5 ghz de hem kanal sayısının fazla olması hem kanalların veri taşıma kapasitelerinin fazla olması hem de 5ghz nin engelleri kolayca aşamaması sebebi ile cihazların sinyallerinin birbirlerine kolayca ulaşamaması sebebi ile daha yüksek bağlantı hızına imkan verir. Ancak sinyal gücü basit engellerde dahi zayıflar.Evinizdeki 10 metre mesafe değil o mesafe içinde modeminiz ile bilgisayarınız arasında bir cisim bir engel olup olmaması önemlidir. Direk birbirlerini görüyorlarsa ve seçtiğiniz wifi alıcı iyi ise bekleti istediğiniz hızlara ulaşabilmenizdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 18 Şubat 2021; 6:11:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.