Şimdi Ara

1.4 TSI B7 Passat Hakkındaki Görüşlerim (olumsuz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WeskaGan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Laguna zaten 2.5 senedir bende. Passat'tan önce de vardı. Alacaklar beşik burçlarına dikkat etsinler. Kronik sorunlu bu araçlarda. Ön takımdan ya da süspansiyondan kaynaklı sanılan şeylerin sorumlusu genelde burçlar oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Eylül 2016; 17:55:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazatın şişirme bir araba olduğunu biliyoruz.

    Topa tutarlar hocam sizi. Laguna, Reno'nun efsane araçlarından biridir. Güle güle binin inşallah.
  • Vw sevmem fakat benim passat sıralamam b8>b6>b7 olurdu


    Gerçekten b7 kasa en dandik Vw araçlarından bir tanesi



    Konuda da çok sağlam nick mesaj uyumlu biri var ama bulaşmayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozerpeker61

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozerpeker61

    Vw araçlarının bir balondan ibaret olduğunu tarafsız olarak inceleyen herkes görür zaten. Örneğin amcamdaki 2013 jetta ile şuan sahip oldugum 2013 fb7 civic arasında yalıtım olarak uçurumlar yok. Ama forumda bu olay çok abartılıyor. Amcamdaki aracın sol ön kapı sacı degisti bu etki edermi bilmiyorum ama onda da aynı şekilde rüzgar sesini bariz içeri alıyor. Bu sadece bir örnek.

    jetta'yı bilemem ama golf ile civic arasında uçurum var.

    bagajı bile yaylı civic'in yahu. konfor-kalite-sürüş zevki-motor olarak golf'e yaklaşamaz bile.

    Yeni golfü test etme şansım olmadı hiç o yüzden bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Fakat konfor olarak honda araçları zaten biraz daha zayıf. Bunu her zaman söylerim ben.
    Kalite olarak iç mekandan bahsediyorsanız yumuşak plastiğin avantajları var ise sert plastiğin avantajları da var. Örneğin uzun ömürlülük gibi. 2009 da sahip olduğumuz 2001 model golf aracın ön konsolu ve yan kapı içleri deformeden geçilmiyordu. Ama aynı modeldeki hondaların iç mekan malzemeleri tabiri caizse fabrika çıkışı gibi duruyor. Ön takım ve kaporta olarak vw araçları hondaya göre daha kalitelidir.
    Sürüş zevkine gelecek olursak bu göreceli bir kavramdır. Ben bahsettiğim jettayı kullanmaktan hiç zevk almıyorum mesela. Golf te sürüş dinamikleri olarak jettadan çok farklı olmadığı kanaatindeyim. Herkesin zevk anlayışı aynı olamaz zaten.
    Motor olarak ta yaklaşamaz derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Siz turbo motor seversiniz ben atmosferik severim. Siz ani hızlanmaları seversiniz ben ise motor gücünü 7 bin devir bandına yayarak yürümeyi severim. Bu tercih meselesi.
    Şanzuman olayına hiç girmiyorum zaten tek kavramalı da olsa civic fb7 otomatik şanzumanı gayet başarılı ayrı zamanda kulakçık destekli.


    Golf 7 ve surus keyfi kelimelerini bi arada kullanmak basli basina sacmalik zaten. Jetta bile daha keyifli bence. En yenisini kullanmasam da civicler her turlu daha keyiflidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli forum donanım sakinleri öncelikle hepinize merhabalar demek isterim. İlk mesajım o yüzden heyecanımı ve acemiliğimi hoş görürsünüz umarım.Aslında uzun süredir fırsat buldukça otomobil genel bölümüne sık sık girer ilgimi çeken konuları okurdum. Bir çok konu için de siz değerli forum sakinlerinin fikirlerine bilgilerine erişme fırsatım oldu. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum.Konuyu görünce b7 passat sahibi olarak ben de bir şeyler yazma gereği hissettim. Ve böylece üye oldum. Konuya gelecek olursak 2014 b7 passat sahibiyim aracı sıfır aldım şu an 26000 kmde. Şu ana kadar bir kaç önemsiz konu dışında hiç bir sıkıntı yaşatmadı çok şükür. Pişman da ettirmez umarım. Bunlar neler denecek olursa:
    1. Sol ön camdan camın açılma esnasında belli belirsiz bir sürtünme sesine benzer bir ses geliyor camda film çekili ona yoruyorum 30000 bakımında baktıracağım.
    2. Arka cama entegre stop lambasını kapatan ya da nasıl yorumlarsınız camın tamamını kapatan döşemeyle yapışık olan ( yaklaşık 10 cm eninde camdan cama boyundaki döşemeyle kaplı bölüm ) sanırım aşırı sıcaklardan yer yer atan bölümler var bu da düşük süratlerde bozuk yollarda zırıltı diye tabir edeceğim ses yapıyor.
    Yalnız benim de zamanında çok merak etiğim, tereddüt ettiğim YAKIT TÜKETİMİ konusunda yine merak edenler için bir bir video yükledim. Videodaki değerler yaz mevsimindeki değerlerdir. Geçen kışsa aynı şartlarda tüketim 7. 6 litredir. Yalnız şunu da belirtmek gerekir ki yol bilgisayarı değerleriyle depo reel ölçümlerinde % 6- 8 bir fark oluşuyor. Uzun yoldaysa Kayseri - Eskişehir arası 110- 130 km/h arası ortalama hız 92 km/h iki yetişkin bir çocuk bagaj dolu 5.8- 6.1 lt ölçtüm. Aracın yakıt tüketim videosu : http://www.youtube.com/watch?v=Ch-NVIZkzvw




  • Benim anlamadigim birden 1999 marea dan sak diye pasaata nasil gecis oldu ? Varsayimim araba 15 Temmuz darbe girisiminde hasar aldi da devletten tazminat mi,alindi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bu detayı zaten sen niye anlayasın ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B8 için otopark yol tutuşu çok iyi demişti. 2.0 tdi testiydi galiba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yol tutuş muhabbetçilerinin birinede yolda denk gelmedim arkadaş. Adam passata yol tutturamıyor arkadaş. Nasıl oluyor anlamıyorum. 250 bin km uzun yol tecrübem var, daha bir tane vaybe dediğim focusçu,lagunacı vs denk gelmedi.

    Konu övünmek filan değil. Çok virajlı yollarda, fren ata ata dönen çok focusu, frensiz geçtim kıytırık hitler motorlu octimle, birgünde araç ne önünü ne arkasını attı. Nasıl yol tutturmıyorsunuz anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 1 Eylül 2016; 22:07:37 >
  • Gayet yerinde bir inceleme olmuş. Forumda abartıldığı için insanlardaki beklenti yüksek oluşuyor, uzun süreli kullanımda memnun olan tek bir tanıdığım var, onu da bütün ülke tanıyor zaten.

    Bu arabanın en büyük numarası, ikinci elde en az değer kaybeden D segment model olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhani

    Şu yol tutuş muhabbetçilerinin birinede yolda denk gelmedim arkadaş. Adam passata yol tutturamıyor arkadaş. Nasıl oluyor anlamıyorum. 250 bin km uzun yol tecrübem var, daha bir tane vaybe dediğim focusçu,lagunacı vs denk gelmedi.

    Konu övünmek filan değil. Çok virajlı yollarda, fren ata ata dönen çok focusu, frensiz geçtim kıytırık hitler motorlu octimle, birgünde araç ne önünü ne arkasını attı. Nasıl yol tutturmıyorsunuz anlamıyorum.

    Hocam bu focuscu tayfaya cevap vermeyeceksin linç ederler seni. hadi sen binek araçla virajda daha iyi performans sergiliyorsun ben amarok ile çoğu bineğin frenlediği virajda akıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Hatta kar ettim.

    Ettiğini sandın bence.

    Ben civic i aldığımda aynı paraya üzerine 10 bin koyup temiz bi i30 elite dizel otomatik alabiliyordum. civic i 2 yıl kullanıp 7500 TL kar ile sattım. i30 almaya kalktım temiz bi i30 elite için gene üzerine 10 bin TL bulmam gerekti..
  • İşte bunlar hep netten passat gazına gelip beklentilerin çok yükselmesi sonucu.

    Passat sıradan bir araçtır.
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Benim arkadaşım da var 160 lık dsgli.bagaj kısmında yoğun bir trim sesi geliyordu.o da 8 ltnin aşağısını goremedi şehir içi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B7 Passat'ın yaramaz olduğu CC'den belli zaten, CC'yi kullanan bu böyle konforlu ise normal Passat nasıldır diye düşünür, tam tersi normal Passat takur tukur kuru bir araba iken CC çok daha düzgün, üstelik yol tutuş olarak da çok üstün olmasına rağmen. Kumaş koltuğun kol dayaması bile kolumu tahriş etmişti, öyle ucuz kötü bir kumaş, koltuklar ortopedik değil gerçi CC'de de böyle.

    Yol sesini de her zaman almaz, bazen ipek gibi gider, bazen öyle bir asfalt olur ve uğultu yapar ki davlumbazlar sökülmüş sanırsın, bu da CC'de olmaz örneğin.
  • yabancının lüks araç aldığı paraya sıradan araçlar alınca beklentiler de farklı oluyor tabi.

    kur farkını vergisini vs. bilmeyen bir yabancıya, 100 bin lira verdim arabaya diyince adam s serisi veya spor bir araç bekliyo. sonra bizim aldığımız araçları görünce şoka giriyolar.
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Ben mareayi sincanda gordum arac hala trafikte seyir halinde.Ya perte cikti sasmazda fatih oto kaporta toparladi yada normal noter kanaliyla satildi.Camlara film cekilmis,dikiz aynasina tesbih takilmis ve arka cama osmanli tugrasi cizilmis.Tam sincan apaci style haline burunmus arac,gorunce icim acidi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat'ı satıp Laguna'ları ikiledim. Yeni arabam.  1.4 TSI B7 Passat Hakkındaki Görüşlerim (olumsuz)
  • Passat'ını Satan Bilge
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    quote:

    Orijinalden alıntı: anakin_skyrunner

    2007 model Passat var bende.130 km alti ruzgar sesi cok az,koltuklarda yanal destek var(bildigim kadariyla b7lerin cogunda yok),suspansiyonda ise bagaj tarafindan bozuk yollarda lak luk sesi gelir.Yol tutus konusunda ise kesinlikle gayet iyi,karadeniz sahil yolu virajlarin cogunu 120 130 ile aliyor rahat,bunu demenize sasirdim gercekten.

    İşte neyle kıyaslandığına bağlı. Laguna 2 daha iyi yol tutuyor. Esas sorun da uzun virajlarda değil zaten. Yol tutuşu yüksek hızda girilen tatlı virajlardan ibaret değil. O noktada bence de problem yoktu. Ani yön değişimlerinde ve çok hızlı olmadığın sert dönüşlerde problem var. Arabanın kafası dışarıya doğru bariz açılıyor. Benim kullandığım arabalara göre bu arabanın yol tutuşuna iyi denemez.

    Rüzgar sesi konusunda da bi şikayetimyok zaten. Yol sesi alıyor araba içine.

    artık nasıl sert dönüyorsan ben golf'te yaşamıyorum bu problemleri. sonuçta bu mütevazi bir aile arabası.

    B7 B6'nın dıştan makyajlısı sayılır B8 kullanmadan Passat'a laf söylememek lazım B8 iyi yol tutuyor.


    B7 hakkında çok şikayet var alacaktım vaz geçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.