Şimdi Ara

0 LPG'li albea alsam mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende 1998 pegeout 106 XR var 5 kapılı. Bugünlerde değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat satmaya kalksam 1000 tane kusur bulurlar. O yüzden direk 0 bir araçla takas edeyim dedim. Honda, renault, citroen, skoda, toyota, ford, fiat, hyundai, kia demedim hepisini dolaştım. Aşağı yukarı tümü benim araca takasta 7,5, 8 milyar verdiler. Önce biraz borçlanıp toyota, honda falan dedik ama şimdi onun yerine bütçemize uygun bir şey bakmaya karar verdim. O yüzden 22 ile 28 arası 0 araçlara baktım. Aklıma en uygun fiat Albea orjinal lpg'li yattı. Fiatı 22,5 falan diyorlar. Ben üstüne 14 verecem.

    Diğer seçenekler Citröen C3, HYUNDAİ ACCENT ERA, PEGEOUT 206 SEDAN, ne dersiniz? Albea alsak değer mi? Albea lpg'li olunca az yakar diyorum. Dizel alsam yılda 7000-8000 km gidiyorum en fazla değmez diyorlar? sİZ Ne dersiniz?
    22-28 arası sıfır hangi aracı önerirsiniz?



  • Merhaba bende bir LPG li fiat albea kullanıcısıyım arabayı alalı 1 yıl oldu yeni bakımınıda yaptırdım gayet memnunum şehir içinde özellikle oldukça seri bir araba direksiyonu çok rahat arabayı kullanan arkadaşlarımdan memnun olmayan yok. lpg olduğundan şehir içi 130-135 bin gibi yakıyor bence dizel almaya gerek yok sen aradaki farkla fazladan 30-40 bin arası km. yol yaparsın oda yaklaşık 2,5 yıla falan denk gelir. sana tavsiyem arabayı alırken pazarlık yap arabaya alarm taktır zira arabanın anahtarda uzaktan kumanda yok .ayrıca eşin falanda kullanacaksa park sensörü taktırsan iyi olur son yapman gereken iş arabanın lastikler 175/70/14 biraz ince geliyor gibi lastik değişiminde 185/60/14 yaparsan araba yüksek olduğundan yol tutuşuda daha iyi olacaktır. başka merak edip sormak istediğin soru varsa onlarıda cevaparım kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: standbye

    Merhaba bende bir LPG li fiat albea kullanıcısıyım arabayı alalı 1 yıl oldu yeni bakımınıda yaptırdım gayet memnunum şehir içinde özellikle oldukça seri bir araba direksiyonu çok rahat arabayı kullanan arkadaşlarımdan memnun olmayan yok. lpg olduğundan şehir içi 130-135 bin gibi yakıyor bence dizel almaya gerek yok sen aradaki farkla fazladan 30-40 bin arası km. yol yaparsın oda yaklaşık 2,5 yıla falan denk gelir. sana tavsiyem arabayı alırken pazarlık yap arabaya alarm taktır zira arabanın anahtarda uzaktan kumanda yok .ayrıca eşin falanda kullanacaksa park sensörü taktırsan iyi olur son yapman gereken iş arabanın lastikler 175/70/14 biraz ince geliyor gibi lastik değişiminde 185/60/14 yaparsan araba yüksek olduğundan yol tutuşuda daha iyi olacaktır. başka merak edip sormak istediğin soru varsa onlarıda cevaparım kolay gelsin

    185 60 14 yaparsan tüketim artar bu kezde çok yakıyor dersin..Aracı nasıl aldıysan öyle kullan ama 185 yapacaksan. yanak aynı kalmalı eger çamurluğa temas ederse o da problen dönüşlerde....kardeşim 2006 martta aldı lpg orjinal. tek airbag var ve abs yok. uzaktan kumanda yok,...gerisi güzel ama dinamik alırsanda fiyat daha güzel arabalara yaklaşıyor..

    bagaj senin için heralde problem değilse clio III, problemse eranın dizeli




  • al ama anahtarına sahip çık 1 anahtarı yaptırmak 125 milyon.............. insaf be fiat yetkili servisleri. 100 anahtar yaptırmak eşittir ikinci el bir albeaya eşit
  • fiat albeların bir serisini zaten 185 le üretti standardında zaten 185 de var.
  • arkadaşlar ilginiz için sağolun. Taksicilere sordum albea alma 1.2 motor çok zorlar, biz pişmanız, yundai eraya döndük dediler. yundai erayı beğenmedim. Gezdim durdum gene. Bugün honda city'e baktım. Önden duruşu iyi. arka berbat. Fiyatı daha pazarlık etmedim ama 25 dediler. bağajı da geniş. aile arabasın olarak bana ideal geldi. Sanırım onu alacam.
  • HYUNDAI ERA.....
    ERANIN 1,6 LPGLİSİ SANA 26,000YTL YE MALOLUR...
    1,5 110 BG DİZELİ 28,000YTL YE MALOLUR.....
    YILDA 7-8 BİN KM YAPMAN ÖNEMLİ DEĞİL ARABANININ GÜÇLÜ OLMASI MANTIĞI VAR.....
    ÇOĞU KİŞİ ANCA SENİN KADAR YAPIYOR FAKAT 1,5 DİZELİ TERCİH EDİYOR PERFORMANS........


    AYRICA ERAYI BEYENMEMEN KİŞİSEL GÖRÜŞÜN SAYGIM VAR AMA NİYE......

    ERA HONDA CİTYDEN DAHA YAKIŞIKLI VE KONFORLU.....
    HONDADA İİ AMA CİTY PEK İYİ SAYILMAZZ.....ÇOK TİPSİZ.....TUTULMUYOR.....
    VE PARÇA VE BAKIM OLAYI ERANIN 3 KATI MASRAFFI VAR HONDANIN.....

    ALBEAYA GELİNCE ZATEN 1,2 MOTORU GÜÇSÜZ BİDE TÜP TAKTIRINCA DÜŞÜN HALİNİ....
    1,3 MJET MOTORU DAHİ GÜÇSÜZ KALIYO ERANIN YANINDA VE SERVİSİNDEN ÇOK ŞİKAYETÇİ TAKSİCİLER.......



    ERA DERİM ...............AL PİŞMAN OLMAZSIN İNAN..................SELAMLAR
    quote:

    Orjinalden alıntı: tilki01

    Bende 1998 pegeout 106 XR var 5 kapılı. Bugünlerde değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat satmaya kalksam 1000 tane kusur bulurlar. O yüzden direk 0 bir araçla takas edeyim dedim. Honda, renault, citroen, skoda, toyota, ford, fiat, hyundai, kia demedim hepisini dolaştım. Aşağı yukarı tümü benim araca takasta 7,5, 8 milyar verdiler. Önce biraz borçlanıp toyota, honda falan dedik ama şimdi onun yerine bütçemize uygun bir şey bakmaya karar verdim. O yüzden 22 ile 28 arası 0 araçlara baktım. Aklıma en uygun fiat Albea orjinal lpg'li yattı. Fiatı 22,5 falan diyorlar. Ben üstüne 14 verecem.

    Diğer seçenekler Citröen C3, HYUNDAİ ACCENT ERA, PEGEOUT 206 SEDAN, ne dersiniz? Albea alsak değer mi? Albea lpg'li olunca az yakar diyorum. Dizel alsam yılda 7000-8000 km gidiyorum en fazla değmez diyorlar? sİZ Ne dersiniz?
    22-28 arası sıfır hangi aracı önerirsiniz?



     0 LPG'li albea alsam mı?




  • BİDE BAGAJ HACMİ KIADA 345 ERADA 395 LT DİR.....
    quote:

    Orjinalden alıntı: tilki01

    arkadaşlar ilginiz için sağolun. Taksicilere sordum albea alma 1.2 motor çok zorlar, biz pişmanız, yundai eraya döndük dediler. yundai erayı beğenmedim. Gezdim durdum gene. Bugün honda city'e baktım. Önden duruşu iyi. arka berbat. Fiyatı daha pazarlık etmedim ama 25 dediler. bağajı da geniş. aile arabasın olarak bana ideal geldi. Sanırım onu alacam.
  • kaç para bu albea tüplü olan.??
  • SIFIRINI BİLMİYORUM AMA 2004 Ü 2005 İ 13-15 ARASI
    TUTULMUYOR....
    ÇOK GÜÇSÜZ...
    ARÇELİK MOTOR ONDAN İYİDİR......
    quote:

    Orjinalden alıntı: cevizkabugu

    kaç para bu albea tüplü olan.??




  • yaw albea 2006 model 1.500 kılometre 16-18 arası sıfırları 23 mılyaw yazık yaw...yemınle degmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 12 Şubat 2007; 19:46:15 >
  • 1 yıl önce orijinal lpg li 16v 80hp albea aldım sıfır km. benim için öncelik arabanın az yakmasıydı. 2 kişiyiz. hanım ve ben. daha büyük bir motor da düşünmedim açıkçası. işim gereği haftada tek başıma 400-500 km yol yapıyorum. 1,2 80 hp motor 5 kişi + bagaj oluca evet çekişte zorlanıyor. ama yük daha az olunca rahat gidiyor.

    arabanın bakımları her 20.000 kmde. ben ilk bakımı yaptırdım. fren balataları, yağ, bujiler, filtreler değişti. 240 milyon ödedim. diğer bazı markalar bu rutin bakımlar daha düşük kmlerde. mesela dizel cılloların 7.500 km. de. albea 1 sefer bakıma giriyor, dizel araba neredeyse 3 sefer. çok km yaptığım için bence önemli bir nokta.

    gelelim yakıt konusundaki tecrübelerime. ben ankara'da ikamet ediyorum. gazın litresini şu anda 1.260 ytlden alıyorum. 30 ytl lik gaz aldım en son 296 km yol yaptım. benim ölçümlerim şöyle olur. alırım gazı, bitene kadar kullanırım. arabada benzin deposu da olduğu için gaz bitene kadar kullanabiliyorum. kendimi de fazla sıkmam az yaksın diye.

    ankarada çevre yolunı bilen arkadaşlar vardır. o yolu her hafta kullanırım. arabamla lpgde demek için 165-170 kmye kadar çıkıyorum ama bu hız korkutuyor beni. avrupa arabalar daha rahat olabilir.

    sonradan takılan lpgli albealarla fabrika çıkışla albeaları karıştırmamak lazım arkadaşlar. fabrika çıkışlı albealar 16 valf ve 80 beygirdir. ayrıca araba elektonik ateşlemeli çok nokta sıralı sistem lpg ile en yüksek performasa göre tasarlanmıştır. 8 valf 65 beygir albealarda albette çekiş problemi olur. araba zaten 65 beygir. en kaliteli sıralı sistem lpg taktırsan bile %3-5 güç kaybı olur.

    geçen hafta bir öğretmen arkadaşım da aldı benim arabanın aynısını. klima+tek hava yastığı+cd çalar+yol bilgisayarı+lpg 22,500 ytl. bizim gibi sabit gelirli arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir araba. bu fiyada daha az yakan bir araba var mı bilemiyorum. aynı arabayı kullanan arkadaşlarla tecrübelerimiz paylaşabiliriz. ALLAH KAZA BELA VERMESİN....




  • Albea'ya 22.5 dediler. Ama iyi bir pazarlıkla 22 kesin olur. Çünkü Ankarada Fiat bayi çok. Bende küçük bir aileyim ve bagaj hacmi ve yakıt ister istemez düşündürüyor. Albea az yakması en büyük artısı ama arkaya orjinal tüpü atınca bagaj kalmamış. Bu yüzden Albea yı listeden sildim sayılır. Fiat ve perforans bakımından 25'e Honda City gözüme çarptı. Bagajı megane kadar büyük. Ama onun arka tasarımı bir türlü içime sinmiyor. Bakalım bu hafta biraz daha bakacam. 0 km araç almak hakikatten zormuş.
  • evet bende bir ara city baktım ama önler iyi ama arkalar kötü . serhatoguz arkadaşın dediği gibi aşrı yüklenince arabanın içide dolu olunca bayırlarda çekiş problemi oluyor ama normal dolulukda araba bence gayet iyi tabi silindir depo olduğundan arka bağajda küçülme var bende ilerleyen zamanlarda silindiri çıkartıp simit takmak istiyorum zaten o halde sınıfının en büyük bagaj hacimli arabası. eğer city nin arkası içine sinerse ve 2,5 milyarda fazladan verebiliyorsan city de bence oldukca iyi araba
  • sıfır araba almak hakikaten de zordur. geçen sene 2 ay araştırıp durmuştum. sonunda aldık da rahatladık çok şükür. tilki01 kardeşe de gönlüne göre bir araba almasını dilerim.
    kafam karıştığında önceliklerimi yazdım ve ilk sırada yakıt ekonomisi vardı. tercihimi de ona göre yaptım. eh 25 bin kmyi buldum 1 yılda. ve eğer lpgnin yakıtta %80 tasarruf sağladığını düşünürsek aynı parayı vererek benzinle aşağı yukarı 18-19,000 km gidebilecektim. eh yılda 6-7 bin km tasarruf benim için önemli. ayrıca 1,2 yıllık vergisi 305 ytl. 1,4 yıllık vergisi 487ytldir.

    bu kadar ince yakıt-para hesabına girmeye luzum yok diyorsan kesinlikle hondayı tercih et derim.
  • Arkadaşlar ilginiz için sağolun. Dediğim gibi Albea'yı özellikle çekiş problemi ve bagaj küçüklüğü nedeniyle aklımdan sildim. City'e bakıyorum. Bi çılgınlık yapıp civic'de alabilirim ama zoor. Forum nasıl kilitleniyor şuan bilmediğim için kilitlemiyorum ama bu alana mesaj atmanıza gerek yok teşekkürler...
  • albeanın bagajı 515 ltredir. lpg olunca bu da 365 ltreye düşer. ihtiyacı rahatlıkla karşılar. yakından görmediysen bence bi gör derim. tüp elbette bagajı ufaltmış. ama albea sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip arabasıdır. hondaya benzinden canım yanar da tüp taktırırım dersen iyi bi sıralı sistem sana 1800'e falan patlar. ruhsata işletme falan 2yi bulur. ayrıca da hondanın bagaj hacmi 500lt olduğu için bagaj albeadan daha fazla ufalır.
    tilki01 kardeş gel sen benzinli araba alma.
  • Düşük fiyat düşünüyorsan Aveo sedana bak Chevrolet TR BRC ile anlaştı aracına sıralı sistem tüp takılıyor servisde bagaj kaybında olmuyor.Fiyatlarıda 24.000 ytl ye 1.4 baya donanımlı bir araba olabiliyor 1.2 ninde şehir içi performansı tatminkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.