Şimdi Ara

TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
824
Cevap
124
Favori
62.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adem Bolat kullanıcısına yanıt
    Bagaj konusuna ben de çok seviniyorum , disardan görünce aracı bu kadar alan nereden çıkıyor diyorum ancak şu var yedek lastik eksik. Keşke olsaydı bir şeyler. Ne olur ne olmaz 7 senedir hiç kullanmadım yedek lastik 6 kez lastiğim patladı .
  • Yedek lastik olsa iyi olurdu tabiki. Bende 4 yıldır stepneyi hiç kullanmadan sattım aracımı. Olsa değiştirebilirmiydim bilmiyorum. Ben kompresör aldım. Beni en yakın lastikçiye götürene kadar işimi görür diye düşünüyorum.

    TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...
  • Adem Bolat kullanıcısına yanıt
    Adem bey bildiğim kadarıyla bu kredi imkanı sadece yerli araçlar için geçerli.
    İthal elektrikli araçlar için normal benzinli-dizel araçlarla benzer koşullarda kredi veriliyor galiba. Vakıfbank şube görevlisinden üç-dört gün önce bu şekilde bilgi aldım.
  • Aslında kredide yerli-ithal diye bir ayrım yok. Firmalar istedikleri şekilde kampanya düzenleyerek müşterilerine imkan sunabilmektedir. Hali hazırda TOGG için tüm versiyonlarda 800 bin ₺ sıfır faizli 12 ay veya 1.99 faizli 30 ay kredi imkanı sunulurken Tesla 4,99 faiz oranıyla 358 bin 12 ay kredi imkanı sunmaktadır. Tamamen firmaların müşterilerine sundukları imkanlar ile ilgili.
  • Adem Bolat kullanıcısına yanıt
    Şimdi tekrar inceledim BDDK kararını.

    Kararda açıkça;
    “…13.06.2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 12 nci
    maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar
    için…”
    ,
    Denildikten sonra çeşitli nihai fatura değerleri ve kredi yüzdelerinden bahsesilmiş.

    Kararda atıf yapılan 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 12. maddesine bakıldığında ise, “…teşviklerden yararlanmasına karar verilen ve bu kapsamda sera etkisi yaratan egzoz gazı salınımını tamamen ortadan kaldıracak teknolojilerin geliştirilmesi için münhasıran Türkiye’de gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirdikleri elektrik motorlu taşıt araçlarını Türkiye’de imal eden mükelleflerin…” ibaresi yer aldığı için BDDK’nın mevzu bahis kararının ithal elektrikli araçları kapsamadığı kanaatindeyim.
  • kanmet kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, ben de sipariş geçtim geçen gün baz olacak şekilde Model Y’yi. Teslimat süresi tahmini Temmuz-Ağustos şeklindeydi. Sizin aracınız tahmini teslimi sipariş esnasında Haziran Temmuz olarak mı gözüküyordu. Yoksa benimkiyle aynı mıydı?

    Satış temsilcisine sorduğunuz soruya istinaden belki beklediğinizden hızlı geliyordur diye sormak istedim.
  • Mehmet.e.e. M kullanıcısına yanıt
    Bu karar TOGG u avantajlı kılacak. Diğer markalar pazardan pay almak için mücadele edecekler. Tesla arkadan itiş modeli ve fiyat ile en büyük rakip oldu. Temennim şarj ağlarının genişletilerek menzil sorunlarını tamamen ortadan kaldırmaları.
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Hayırlı olsun. Muhtemel iptaller ve zamanında ödemesini ayarlayamayanlar illaki olacaktır. Siparişinizde gecikme olmadan alacağınızı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem Bolat -- 5 Mayıs 2024; 21:16:27 >
  • Adem Bolat kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için sağolun hocam. Haber bekliyoruz bakalım şuanki aracımı satışa çıakrdım bekliyorum.

    Siz de aracına bir anca önce kavuşur güzel günlerde kullanırsınız umarım.
  • Piyasa özellikle son 1 yıldır çok durgun. Son dakikalara bırakıp zararına satış yapmak zorunda kalmadan satma düşüncesi en doğrusu 👍
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    Ben 20 Nisan öğle 11-13 arası verdim siparişi. İlk parti olmadı, 2. Partide alırım diye düşünüyorum. Ayrıca siz alana kadar da döviz yatay seyredecek gibi. Üretimler henüz başlamamış belki de fabrikayı bir süre bize ayırırlar. Bu diğer ülkelerden gelecek siparişlere de bağlı ama Model Y Nisan ayında Avrupa'da en çok satılan model olmuş. Satışları kötü gitmiyor demek ki.
  • Siparişi 19 Nisan sabah saatlerinde verenlerde de teslimat Haziran-Temmuz mu görünüyordu merak ettim. Ben 19 Nisan akşam 19 civarı sipariş verdiğimde Haziran-Temmuz görünüyordu.
  • Aracı incelemeyenler için araç gerçekten geniş ve büyük bir araç. Uzaktan öyle durmuyor ama yanına yaklaştıkça büyüyor.

    Benim DS7 vardı, 25 i akşamı satışa çıkardım. Piyasadan 100 bin altına olan verdim ve kendi sabırsızlığımdan 30 bin daha düşerek aracı verdim. Parayı da faize koydum. Ama piyasa çok kötü, kimse araç satamıyor. Stres olmamak adına aracı verip, parayı faize para piyasası fonuna vs koyup icabında araç lazımsa kiralamak daha stressiz olabilir. Panik yapanlar yüzünden süreç yaklaştıkça fiyatlar daha da aşağı da gelebilir 2. elde. Binlerce kişi sipariş verdi ve bunların çoğu aracını satıp geçecek.
  • Geçen senede yazılmıştım ama fiyatların bir anda yükselmesi ve mtv nin 40 bine dayanmasından dolayı benim açımdan mantık dışına çıkmıştı. Ancak düşük motor ve dolayısıyla düşük mtv durumu olursa alırım diye söylüyordum. Benim ve benim gibi düşünenler için çok büyük bir fırsat oldu SR ler. Şu an Tesla almaya geçen senekinden daha yakın olduğumu ve almak isteyenlerinde bu şekilde yakın olduklarını düşünüyorum.
  • kanmet kullanıcısına yanıt
    Ben de 28 Nisan gecesi verdim hocam siparişi. Sipariş anında bahsettiğim gibi Temmuz-Ağustos yazıyordu. Sanırım sizin de böyle olmuş gibi. İlk parti bilgisini nerden aldınız bilmiyorum ama durum böyleyse, ikimizinde aracı temmuz ayında 2.partide gelecek olabilir.

    Kur konusunda da benim de beklentim o yönde umarım bir sıkıntı olmadan hepimiz teslim alırız aracımızı.
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    Ben sizden 8 gün önce vermişim, benim Haziran Temmuz dönemi. Ama gelen araç sayısına göre aynı zamanda da teslim alabiliriz. Umarım araçlar beklenenden çok daha erken gelir.

    Ben geçen yıl görmeden sipariş vermeyeyim dedim. Gittim aracı gördüm ve sipariş verdim ama geç kalmıştık. Fiyatlar arttı, o esnada forumda MTV yi öğrendim. Hatta seneye 40 olur bu da dedim. Eğer araç zamlanmasa, ÖTV yı de sineye çekmiştim. Ama gel araç zamlandi hem de ben senelik izinde iken araç sıram geldi. Ben de vazgeçtim.

    Bu araç çıktığında arkadaşlar haber verdi ben de gördüm ama ilk gün menzilden burun kivirdim. Yeni kasası gelecek ona bakarım dedim. Ama sonra ertesi gün düşününce bastım siparişi. Tercih seçeneğim olsa RWD LR olurdu P ya da LR değil. ama şu an ne HW3 olması, ne kasanın eski kalması ne de menzili umurumda değil. Normal MTV ile gayet tatminkar bir performansa sahip, alabileceğim en uygun fiyatla Tesla sahibi olma şansı belki bir daha olmayacak.( Ucuz modeli gelecek ama kasa farklı) Onun için milletin ne dediğine bakmayın, aracınızı alın, keyfinize bakın.




  • kanmet kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle aynı kanaatteyim. Bu arada bilginiz olsun HW3 HW4 hangisinin olacağının belli olmadığı konusunda bilgilendirildim aracı aldıktan sonra ekstra işlemleri tamamlamam için arayan kişi tarafından. Ama forumdaki “Tesla Model Y kullananlar” konusunda bir arkadaş HW4 olarak geleceğine dair kesin bilgi aldığını söylemiş satış temsilcisi tarafından. Bir bilgi kirliliği var sanırım.
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    Hiçbir Tesla görevlisi net konuşmuyor. Geçen yılkiler de öyle idi. Kaldı ki Tesla zaten bilgi veren bir şirket değil. Daha araçlar üretime girmeden kimse bir şey diyemez. Ama 2 hafta oldu, normalde Avrupa ülkeleri teslim alıyor bu sürede. Lanet olsun, batılılar bizi hep Ortadoğu ülkesi(3.dunya) olarak görüyorlar.

    Geçen yıl Almanya'dan Türk Tesla çalışanları gelmişti. Onlardan öğrenmiştik aracı incelemeye gidince. Türkiye elemanları benden daha az biliyordu. Ben gösteriyordum ;)) Sonra Anadolu yakasına geçti, Akasya AVM de test sürüşü yaptım. Adamlar kartı verdi, git sür gel kartı bize geri ver dediler. Güzergah yok, yanına eleman yok, farkını orada da gösteriyor.Ama aracı izliyor dinliyorlardi kesin;)
  • 19-20 Nisan tarihlerinde sipariş denemesi yaparken teslim tarihi Haz-Tem yazarken 21 Nisanda Tem-Ağu şeklinde değişmişti. 23 Nisanda Metropolde inceleme, test sürüşü yapıp siparişi öyle verdim. Tem - Ağu dönemine düştük. 2 günde ay değişiminin gelmesi sipariş adeti yüksekliği mi yoksa talebin fazla olmasından kaynaklı teslimde risk almama eğilimimi ondan çok emin değilim. Ben en basit hali ile dışı beyaz içi siyah hiçbir eklemesiz olarak verdim bekliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.