Şimdi Ara

Samsung HG55AU800EE 55' Crystal UHD 4K LED Hospitality TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Uygun fiyatlı ama iyi bir marka tv arıyorken Samsung'un HG55AU800EE modeliyle karşılaşmıl olabilirsiniz. Biraz araştırdıysanız bu modelin evler için değil oteller için üretildiğini anlamışsınızdır. Peki ev için kullanılamaz mı diğer tvlerden farkı nedir, alalım mı? gibi sorular için bu başlığı açtım. TV'yi yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Tv oteller için özel üretildiği için bir çok özellik eksik olarak geliyor. Smart özellikleri olarak sadece youtube ve internet tarayıcısı ile geliyor. Bunların dışında uygulama yüklenemiyor. Youtuba giriş yapıp kullanabiliyorsunuz ancak televizyonu kapatıp açınca kullanıcı bilgileri sıfırlanıyor tekrar giriş yapmak gerekiyor ama giriş yapmadan da youtube videoları izlenebiliyor. Tizen işletim sistemi yüklü ancak normal tvlerdeki gibi menü şeklinde değil simgeler alt şeritten seçerek kanal youtube anasayfa hdmi tercihleri arasında geçişler yapılabiliyor. Bazı alışveriş sitelerinde kanal sıralaması servis nasıl yaptıysa öyle kalıyor diye yazılmış ama yanlış bilgi kanal sıralaması yapılıyor. Bunun için sayısal tuşları olan bir kumandaya ihtiyaç var. yan sanayi de olabilir. kumandadan mute tuşuna basıp 119 tuşlayıp ok tuşuna bastığımızda ayrı bir menü açılıyor. bu menüden bir çok ayar yönetilebiliyor. istediğimiz ayarları kullanıcıların kontrolüne açıp kapabiliyoruz. bu menüden channel-channel editör menüsünden kanalların yerleri değiştirilebiliyor. ancak burası biraz sıkıntılı. örneğin 220deki kanalı 10a taşıyacaksanız 10daki kanal 220ye gidiyor. ayrıca 10da bir kanal varsa o da kayboluyor sanki. Bunun için önce kullanılmayan bir çok boş gereksiz radyo şifreli vs kanallar var bunları sildim. manuel olarak frekans girerek de kanal eklenebiliyor.

    Benim tv ile işim yok netflix amazon disney exxen gibi platformlardan dizi film izlemek istyiyorum derseniz o zaman bir tv box veya stick almak durumundasınız.

    Tvnin tasarımı diğer samsunglar gibi çok ince ve şık. çerçeveleri de çok şık. Görüntü kalitesi samsungun giriş seviye tvleri gibi. Normal sd tv yayınlarında kötü hd yayınlarda iyi. tv boxtan izlerken normal tv. Ben özellikle google tv kullanmak istediğim için bu modeli tercih ettim. Zaten hali hazırda daha büyük ekran tv vardı evde. ikinci tv olarak aldım.

    Bunların dışında samsung servisi bu tv nin avrupa ürünü olduğu için kurulumunun ücretli yapılacağını ve garantisi olmadığını söyledi. Ancak satıcının devreye girmesiyle kurulumun ücretsiz yapılacağı ve garantili olduğu bilgisi verildi ve kurulum yapıldı. Servis de bu tvlerden kurmadığı için kurulumda zorlandık.

    Bana sadece kanallar yeter veya tv box alırım, kanal ayarları için de biraz uğraşırım diyen varsa bu fiyat bandında alınabilir bir tv.

    Sorusu olan olursa cevaplarım.

    Samsung HG55AU800EE 55" Crystal UHD 4K LED Hospitality TV







  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de yeni Tv alacağım. Bizde Mi-Box ile Türkcel Süper TV+ da var ama olur da taşınırsak ve gittiğimiz yerde sorun olursa Tv de Smart olsun demiştim. Bunlarda yokmuş (Youtube dışında). O nedenle ben de kararsız kaldım. İlaveten sizin ekran görüntü kalitesi izlenimleriniz beni düşündürdü. Çok iyi olmasını beklerdim. Eğer çok iyi performans vermiyorsa alternatif bakmak lazım.

    Bir de bu Tv'ler Hastane, Otel gibi yerler için üretildiğinden çabuk bozuluyor diye bir şikayet okudum. Bundan da korktum. Tv'yi en az 5 6 sene kullanmak isterim (Eskisini 12 sene kullandım LCD paneldi).

    Verdiğiniz bilgileri için tekrar teşekkür ederim. Güle güle kullanın.

  • AcemiDj kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Aslında bu tvyi alacaklar ikinci tv olarak tercih ederlerse daha iyi olur. Veya iş yerinde kullanılacaksa, annem babam sadece kanalları izleyecek diyenler alabilir. Yeni tv alınacaksa izleme mesafesi 3 metre ve üzeri ise en az 65 inc olmalı. Görüntü kalitesi açısından en az qled veya qned olmalı. Ve mümkünse en az 120 hertz gercek tazeleme hızına sahip olmalı. Bu tvnin görüntü kalitesi olarak cu8000 gibi modellerden farklı olacağını sanmam. Uygun fiyatlı samsunglar nasılsa öyle.

  • Merhaba,


    ben bu televizyonu euro truck simulator gibi simülasyon oyunlarında 4k 60fps olarak yaklaşık 70cm mesafeden kullanmayı düşünüyorum. 2018 yılında aldığım toshiba 50" tv'im vardı. bu işimi görüyordu ancak çok uzun süre kullanıldığı için arka ışığında ve renklerde bozulmalar oldu. bunun yerine aynı modelin 2020 çıkışlı bir tanesini aldım ancak chot panel kullanılmış. görüntü kalitesini beğenmedim bazı renklerde yanıp sönmeler oluyor ve 2018 versiyonunun aksine(onda optronics panel var) görünü kareli bir şekilde gözülüyor. yani pikselleri arasındaki siyah noktalar diğerine göre daha büyük olduğu için görüntünün üzerinde bir sineklik konulmuş gibi oluyor.


    peki siz samsung'un bu modelini önerir misiniz benim kullanım amacım için?

  • x_tol X kullanıcısına yanıt
    Ben oyun oynamadığım için oyun performansi hakkinda yorum yapamam ama görüntü kalitesinden memnunum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.