Şimdi Ara

Marmara Üniversitesi | Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
14.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakalım geçersek inşallah … Bugün başladı başvurular , inşallah hukuku bırakmakla doğru bir karar veriyoruzdur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.16k yapmış biri olarak birçok sorum olacak lütfen bilgil kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

    1) İşletme düşünen biri olarak ybs seçersem, bir işletme öğrencisi ile aynı mesleklere sahip olabilir miyim?

    2) Marmara Ybs'yi yazma düşüncemin en büyük nedenlerinden biri 16k sıralamayla yazılabilecek en sıralamaya uygun ve düzgün yere benziyor.İşletme-iktisat düşünen biri olarak ybs okursam sadece bilgisayara mı yönelmiş olurum?

    teşekkürler :D

  • İşletme isteyen biri olarak ybs tercih edersen teknik dersler ile gereksiz bir uğraşa girersin, hatta bir işletme mezununa göre işletme alanında eksik kalırsın diye düşünüyorum. Zaten işletme derslerini işletme bölümü ile ortak alıyor olacaksın, sırf ybs daha yüksek sıralama diye daha iyi olmuş olmuyor. Bunu demiş olmakla birlikte iş hayatında ne tür bir iş düşündüğünüz de önemli olacaktır, bazı pozisyonlar için bu fark çok da olabilir hiç de olabilir.

  • libertenm L kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.. Zaten ben de aynı şekilde karar verdim. Türk Alman ve Bilkent işletme yazacağım. Teşekkürler

  • İyi akşamlar
    İngilizce ve Almanca bölümde hangi programlama dilleri öğretiliyor.Ve yüzde kaçı öğretiliyor tahmininizce.Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bu tarz bi soru gerçekten saçma, özellikle yüzde kaçı öğretiliyor sorusu. Yazılım öyle bir şey değil. Ben yine merakını gidermek adına yazılım adına öğreneceğin şeyleri özetleyeyim. Özellikle İngilizce program için yazıyorum kendi aldığım eğitim olduğu için fakat Almanca için de pek benzer olacaktır.


    Başta Algoritmalar ve Nesne Yönelimli Programlama için Java öğretilir. Burada yazılım geliştirme üzerine bilmen gereken temel ve ileri seviye konular öğretilir. Her hafta öğrenilen yeni konular için ödevler verilir ve bu ödevlerin yapısı genellikle konu hakkında temel sorular ve uygulama geliştirme olur.


    Paralel olarak Veritabanı için SQL öğretilir. Burada veritabanı geliştirme üzerine bilmen gereken veritabanı tasarlama, kodlama ve optimize etme gibi temel ve ileri seviye konular öğretilir. İki dönem boyunca bir proje üzerinde çalışılır ve her sınav dönemi bir değerlendirme süreci olur. Bu proje ile gerçek hayattaki bir gereksinim üzerine bir veritabanı geliştirilmiş olunur.


    Daha sonrasında ise Web Geliştirme için C# ve Javascript öğretilir. Burada ise hali hazırda öğrenmiş olduğun yazılım ve veritabanı geliştirme bilgin üzerine ekleyerek web uygulaması geliştirmek için gerekli bilgiler öğretilir. Dönem boyu bir proje üzerine çalışılır ve baştan sona bir web uygulaması geliştirilir. Front-end tasarımı, Back-end tasarımı, Veritabanı tasarımı ve bunların bağlantısı gibi konular öğrenilmiş olunur.


    Bu derslere ek olarak yazılım alanında çeşitli destekleyici dersler alırız. Bilgisayar mimarisi, işlerim sistemleri, network gibi konulara gireriz. Sistem analizi ve tasarımı nasıl yapılır öğreniriz. Yazılım geliştirme projeleri nasıl yönetilir öğreniriz. Veri ile çokça ders alırız; veri madenciliği olsun, makine öğrenimi/yapay zeka olsun, iş zekası olsun, karar destek sistemleri vesaire olsun. Mezuniyetten önce de bu konular üzerinde son dönem bir proje geliştiririz bir akademisyen danışmanlığı altında.


    Asıl mevzuya gelirsek, ki soruyu sormandan bu bölümü yazılım geliştirme tarzı bir pozisyona yönelmek için düşündüğünü varsayıyorum, bu bölümün amacı yazılımcı yetiştirmek değildir. Bu bölümün amacı yazılımdan anlayan işletmeciler yetiştirmektir. Bizler yazılımları, işletmelere en fazla faydayı sağlayacak şekilde kullanan kişiler olarak yazılım geliştirmeyiz, kullanırız. Bu noktada lütfen bu bölümü bilgisayar mühendisliği gibi bölümlere denk görmeyin, bizim işimiz farklı. O kadar işletme dersini boşuna almıyoruz.


    En basitinden yaptığım işten örnek vereyim. Danışmanlık hizmeti sağladığımız bir firma tarafından süreçlerine destek olacak bir yazılım geliştirme talebi geldiği zaman ben gider hali hazırda kullandıkları sistemi analiz ederim, istedikleri geliştirme talebinin gerçekleştirilebilirliğini inceler ve bunun için bir çözüm üretirim ve bu çözümü bizim yazılımcılara aktarırım. Yazılımcı iş arkadaşım işini tamamladıktan sonra bu yazılımı teste sokar ve istediğim gibi çalışıyor mu incelerim, istediğim gibi çalışmadığı konularda ise nedenini anlayıp çözümümü geliştiririm ve tekrardan yazılımcılara aktarırım.


    Başka bir örnek daha vereyim. Danışmanlık hizmeti sağladığımız başka bir firma için yeni bir kurumsal kaynak planlama sistemi kuracağız. Bu süreci ise çeşitli adımlar ile yönetiyoruz. İlk ve en önemli adım olarak bu arkadaşların bu yazılımdan ne istediklerini daha doğrusu ihtiyaç duydukları konuları anlamak. Hangi süreçlere sahip olduklarını analiz ederiz, bunu yazılım üzerinde nasıl kurgularız onu düşünür ve üzerine bir çözüm üretiriz. Bu analiz sürecinde aldığımız kararlar ve çözümler müşteri tarafından revize edildikten sonra ise kullanılacak ERP sistemi üzerinde gerekli uyarlamaları yapar ve firmanın ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem haline getirmeye çalışırız. Tabii çeşitli testler, verilerin aktarılması, dış sistem entegrasyonları, ek geliştirmeler gibi çeşitli konular da gündeme gelir onlarla da ilk ilgilenen kişiler bizler oluruz.





  • Hmm anladım.Çok teşekkür ederim.Evet soruyu sorma şeklim biraz saçma olmuş.Acemiyim biraz😀.Bölüm daha da oturdu aklımda açıklamanız sayesinde.Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpt486 G kullanıcısına yanıt

    Başvuruda bulundun mu? Ben de başvuruda bulundum, hukuk bölümünden geçiş yapıyorum ben de. Kaç gün oldu hala "Belge İnceleniyor" yazıyor yüklediğim belgelerin yanında. Sende de öyle mi?

  • evet bende de aynı şekilde " belge inceleniyor " yazıyor

  • @DianaKaya @gpt486 bana mail geldi ve başvuru sitesinde belgelerim başvuruya uygundur olarak güncellenmiş bilginiz olsun

  • teşekkürler bana da geldi

  • Aklıma gelmişken bi uplayayım

  • Ben devam zorunluluğu nedeniyle istanbul auzef e yazildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, sayısalcıyım ancak fizik vb. gibi derslerde çok zorlandığım için eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum. Uzun süredir bilgisayarlarla haşır neşir ve ilgili olduğum için de YBS düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? İş imkanları açısından nasıldır?

  • yaklaşık 5 senedir ybsmezunu instagram hesabında, yaklaşık 3 yıldırda aşağıda linkini bırakacağım sitede 11 yıllık ybs mezunu ve 17 yıllık bilişim sektörü tecrübesi olan biri olarak sayfalarca içerik ile bu bölümü okumak isteyenlere, okuyanlara, mezunlara faydalı olmaya çalıştım. bu sitede aklınızda ki soruyu geçtim aklınıza bile gelmeyecek sorulara yanıt bulabilirsiniz.


    ama siteye gitmeyecek olan adaylara kısa özet geçeyim. ybs den mezun olarak yapabileceğiniz çokça meslek var. ama revaçta ve çok sorulan hangi sektörde daha fazla iş imkanı var. Tabi ki bilişim sektörü. her ne kadar diplomasız da olsa bu sektörde iş bulunabilse de diploma ayrıcalık katıyor. Çünkü iş ilanlarına başvurma ön şartı alanında lisans mezunu olmak diye yazılıyor.. alaydan gelip kendini geliştirmiş olan 2 yıllık mezunu olan iş bulamaz mı bulur. Zamanında da bulmuştur. Ama güncel duruma baktığınızda lisans mezuniyeti ön şart. Adaylara sesleniyorum araştırmadan uygulama bölümlerini tercih etmeyin. İş bulma imkanı yüksek olsa da. Kendini geliştirmeyen maalesef iş bulamıyor. Ki sektörde çokca rakibiniz olacak. Diğer yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.



    yönetim bilişim sistemleri ybs mezunu
    - Yönetim Bilişim Sistemleri YBS MEZUNU
    https://www.ybsmezunu.com




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.