Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
867
Cevap
2
Favori
37.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alkolün her yerde kullanılması içilmesi ve bu kadar normal karşılanması asıl bir anormalliktir bence ...
  • Şu alkolü öcü gibi gösteriyorlar ya ne diyeyim..İskandinavlardan örnek verim..Herifler su gibi alkol alıyorlar.Öyle alkol oranı %5 olan bira vb. şeylerden değil.Alkol oranı %40-%60 olan içkileri her gün su gibi içiyorlar.Peki bu ülkeler nasıl oluyorda islam ülkelerinden daha sağlıklı oluyorlar ve ortalama yaşam süreleri çok uzun oluyor..Alkolün zararı var ama herifler alkol alırken yediklerine dikkat ediyorlar ve spor yapıyorlar..Onun için alkol zararlıdır vb. söylemlerin tek amacı islamın alkole karşı olmasıdır..Bu ülke 1950-1960 larda en demokratik yıllarını yaşadı.Ondan sonra bu ülke geriye gitti.Bu ülke osmanlıdan beri içiyordu..Kimse sen alkol alıyorsun,ediyorsun diye birbirine laf atmıyordu.Ama geldiğimiz noktaya bakınki şimdi alkol alanlar baskı altına alınıyor,dinsiz olarak gösteriliyor.Tr iyiye değil kötüye gidiyor..Alkolü sağlık için engellemek başka dini kurallar için engellemek başka..Eskiden kızlar birbiriyle dışarda gezebilirken şimdi dışarı çıkan kızlara millet kötü gözle bakıyor ve laf atıyor..Mardin deki olaya bakalım..Yolları süpüren 20 kadına atılmayan laf kalmadı.Kadının yeri evidir,ahlaksızlar vs.Onun için birbirimizi yemeyelim..Bu ülkede 25 yıl önce Aşk-ı Memnu dizisi birebir Trt de oynadı.Ama dizi 25 yıl sonra tekrar yayınlandı ve yemediği tepki kalmadı..Ama yinede tebrik ederim.Ülkeyi ne hale getirdiniz..O kadar demokratikseniz ne diye alevileri görmezden geliyorsunuz..Zorunlu din dersini bırakın kaldırmayı 4. sınıfta verilen din dersini 1. sınıfa kadar düşürüyorsunuz..Nedir bu herkesi sunni yapma merakı..İstemeyen girmez..2007 yılındaki atamalara bakıyorsun..1100 din hocası atanırken 70-80 tane matematik,fizik öğretmeni atanıyor..Bugün arabistanın,afganistanın,ırakın halini görmemek için kör olmak lazım.Bu ülkeler senden benden dindarlardır ama halleri ortada.Dini çıkarları için kullananlar zenginlik içindeyken halk sefalet içinde.Afganistanın taliban öncesi ve sonrası resimlerine bakın..Avrupa zamanında ortaçağı bu yüzden yaşadı..Din kuralları hakimdi onlarda.Ama ne zamanki rönesans devrine geçtiler o zaman çağ atladılar..Bana islam ülkelerinde intel,apple,nvidia gibi firmalar sayın..Yada auidi,ferrari vb. arabaları üreten bir şirket söyleyin..Yok..Asla olmıyacakta..Ayrıca neden en gelişmiş müslüman ülkesinin Tr olduğunuda söyleyin.Sizce 1923 te bu ülke cumhuryetle değilde şeriatla yönetilseydi yinede bu kadar gelişmiş olucakmıydı..




  • alkolün her yerde içilmesi çok anormal...
  • İslam dininin kitabında yazıldiğı şekilde kendini müslüman olarak gören birinin yaşam tarzı zaten Suudi yaşam tarzıdır, Türkiye dahil diğer tüm batı egilimli müslümanlıklar, insanların islam'i uygulamak zor olduğu için yaptığı modifikasyonlardır.

    Tartışmalarda insanlar genelde batılı yasam şeklini islama entegre etmeyi kendi yaşam tarzlarını devam ettirmek amacı ile isterler ama islam sıkı kuralları olan yoruma açık bir din degildir, bu sebeple kişilerin islam'ı değiştirmek yerine batılı yaşam tarzlarını veya inanışlarını değiştirmesi tüm bu bitmeyen tartışmaları bitirir diye düşünüyorum..

    İslam dininin olduğu gibi kabul edilmesinde, oraya buraya cekiştirilmemesinde fayda var. Sonuçta her inanışın belli kuralları vardır.

    Batılı gibi yaşarım, içkimi içerim, namaz kılmam, oruç arada tutarım ama müslümanım demek yerine, bunları yaparım zaten müslümanda değilim demek herşeyin çözümü, AKP'nin yaptığı değişiklikle artık isteyen herkes din hanesine istediği dini yazdırabilir (bir tek alevilik islam altında gözüktüğü için yazılamıyor diye biliyorum).

    Herneyse herkese kolay gelsin, bu tartışma bitmez




  • Ben de arada sırada içerim ne kimseye kötü laf ettim ne kendime ne de başkasına zarar verdim.İnsan kötüyse içmeden de yapabiliyor herşeyi.
  • ahm3tt; Kötü niyetli yorum yapıyorsunuz. Amerika ve Türkiye kıyaslaması saçma! O ülke müslüman ülkesi değil. Bizdeki baskılar ve kısıtlamalar, bizdeki "içki içene" öcü gözüyle bakmalar yok onlarda.

    Aslında bunları açıklamak bile yersiz. Sizin yorumunuz kötü niyetli, söylenecek tek şey bu!
  • Benim avrupa ile kıyaslama yapmam filan değil buradaki konu, orada "içki içilmesi" kimseye batmaz. Sen kötü niyetlisin çünkü maskeyi çıkarmıyorsun. Bir çıkar da yüzünü görelim. Niye rahatsız olduğunu açıkça söyle de bilelim.

    Tabii ki içkinin gazete kağıdına sarılıpta saklanarak alındığı bir ülke ile abd yi kıyaslamak nedir? bunu herkesin takdirine bırakırım.
  • 2003 - 2004 yıllarında askeri hava alanına gider türk yıldızları gösterisini izlerdik, hava alanında askerlerin açtığı derin donduruculu bira standından iki kutu bira alır keyfimizi çıkarırdık. Şimdiki hale bakın hele. Kişisel sorumsuzluklar topluma mal edilmeye çalışıla dursun, bundan pay elde etmeye çalışacak çok insan vardır mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 23 Ocak 2011; 17:45:33 >
  • Anormalleşmiyor.Normale dönüyor bence
  • Bugün aklımdan birşey geçti. Şu anda uygulamaya konulan yasaklardan aklımda olan iki tanesi içki ve sigara ile ilgili olanlar. Sonra da düşündüm; yöneten bunlardan nefret ediyor ve onun düşünce yapısına göre de bunlar çok kötü. İnsanların büyük bir bölümünün yüzlerce yıldır bu maddeleri tüketiyor olması umurunda değil; önemli olan onun tüketmiyor olması.

    Sonra da başka bir kanun aklıma geldi. Birkaç ay önce, yine aynı yönetenler maydanoz lakaplı bir yasa çıkardılar. Bunu çıkaranların tamamı, o yasa ile serbest bırakılan ama aslında kötü bir eylem olan rüşvet yeme eylemini yıllarca yapmışlar, haklarında dünya kadar dosya da mecliste beklemekte.

    Demek ki, demokrasi dediğimiz şey, tahammül, adalet, hak, hukuk, saygı ya da benzeri "sosyal" kavramları bünyesinde bulundurmayan, çoğunluk (çeşitli matematik formüllerle elde edilmiş azınlık bile olsa, ki bunu senelerce Atatürkçü! geçinen bir taraf da yaptı) ne derse ve isterse sorgusuz bir şekilde uygulanan sistemmiş.

    Şu anda en büyük korkularımdan biri, yönetenin yediği kokoreçten b.k çıkması. O zaman AB uyum yasaları dahilinde sakatat da yasaklanır.

    Saygılar...




  • oldukça güzel ve mantıklı yorumlar var.

    ancak kendinini haklı çıkarmak için içkinin sağlığa olan zararının yanında yararlarından bahsetmiş bir kaç kişi. halbuki hiç gerek yoktu. içkiyi savunanlarda da akla mantığa yatkın yorumlar var. ancak mesele sağlık meselesi değil. o zaman zencefil, ıhlamur, adaçayı falan iç. siyah çay ın da zararları var ama haram değil.

    bir önceki sayfanın tamamını tarattırdım onca yorumda "sarhoş" kelimesi geçmiyor.

    zinanın haram olmasının sebebi istenmeyen gebelik olması gibi içkinin de haram olmasının tek sebebi sarhoşluk vermesi ve bunun bazen felakete yol açabilmesidir.

    İçki içen biri direksiyon başına geçip kendinin veya başkalarının ölümüne yol açabiliyor.
    İntihar ediyor veya başkalarını öldürebiliyor.
    kavga çıkarabiliyor sağa sola kusuyor.
    kendini yatakta bulup istenmeyen bir çocuğa hamile kalabiliyor.
    kendini rezil ediyor, başkalarına ağıza alınmayacak şeyler söyleyebiliyor
    eve gelip karısını, cocuğuğu dövüyor.
    ................................ kısaca ne yaptığını bilmiyor.

    tabi bunlar sarhoş olma durumunda geçerli. ağzıyla içmek diye güzel bir deyim var. insan önce içse de ağzıyla içmesi gerektiği bilincine sahip olmalı. az da olsa alkol aldığında direksiyona geçmemeli mesela. ya da araba kullanacaksa o gün içmemeli. ama yok işte. kalın kafasına o fikir yerleşmemiş. içiyor sonra da s.çıyor, sıvıyor üstüne de tüy dikiyor bir de. Bunları tüm alkol alanlara mal etmek istemiyorum ama oluyor işte.

    Kökten yasaklamaksa bunlara çare olmaz. birileri yine yapar. Yukarda dediğim gibi insan içiyorsa da ağzıyla içmesini bilmeli önce. nerede duracağını bildikten sonra sorun yok. kimsenin birilerinin keyfine karışmaya hakkı da yok.

    konuyu açan arkadaş güzel söylemiş
    "İçki içmeyi zorlaştırmak, aynı zamanda içki içmeye cazibe kazandırmak anlamına gelmez mi?" diye 5 yıl sonraki alkol tüketimine bakın. azalma olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Ocak 2011; 1:40:39 >




  • quote:


    ...
    İçki içen biri direksiyon başına geçip kendinin veya başkalarının ölümüne yol açabiliyor.
    İntihar ediyor veya başkalarını öldürebiliyor.
    kavga çıkarabiliyor sağa sola kusuyor.
    kendini yatakta bulup istenmeyen bir çocuğa hamile kalabiliyor.
    kendini rezil ediyor, başkalarına ağıza alınmayacak şeyler söyleyebiliyor
    eve gelip karısını, cocuğuğu dövüyor.
    ................................ kısaca ne yaptığını bilmiyor.

    tabi bunlar sarhoş olma durumunda geçerli.
    ...


    yani sarhoş olmama durumunda geçerli değil!

    hep iran gibi, s.arabistan gibi milletin alkol yüzünden başına bir şey gelmeyen, kusulmayan bir ülkede yaşamak istemiş olmalısınız, üzüldüm!

    anlamakta zorluk çekiliyor, anlıyorum, birde şöyle deneyelim:
    fazladan nöronlarınız var,
    sizi rahatsız ediyorlar,
    sıradan olmak istiyorsunuz,
    her şeye he demek nasıl bir şey diyorsunuz,
    tek ilacı alkol...

    not: bir çok yatıştırıcının (özellikle popüler olanlarının) prospektüslerini okursanız belki işe yarayabilir.
    adettir, birinin gerçekten karakterini anlamak isterseniz sarhoş edersiniz, napcaz şimdi?
    bir de insanların yüzlerce yıldır alkol kullandığından filan bahsedilmiş,
    şarap üzümden yapılır, yüzlerce yıl yerine yüz ün karesi lerce yıl desek!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogh -- 24 Ocak 2011; 4:38:06 >




  • Bence çift taraflı tehlike altındayız.

    1- Yasakçı zihniyet.
    2- Alkolü "müthiş" bir şeymiş gibi gösteren zihniyet.


    Ancak yine de aklıma takılıyor; 2002 yılında bu ülkede sadece Klup, Tekirdağ ve Yeni Rakı vardı. Şimdi bunların üzerine en az 10 tane daha marka eklendi. Bu nasıl bir çelişki anlamıyorum.
  • AB Standartları falan deniyor. Peki, söyler misiniz, AB üyesi ülkelerden hangisinin başbakanı (veya başkanı her neyse.) 'aksırmak, tıksırmak' gibi kaba sözler kullanıyor? Olayın bir de bu yönü var.
  • İçki içmekle çağdaş ve modern olunacaksaeğer, en çağdaş ve modern insanlar ayyaşlar olsa gerek şu anda. Sizin mantıkla yola çıkarsak bu çıkıyor ortaya ( konuyu açan için ) İçki yüzünden ne trajediler yaşandı ama hala savunanlar var.
  • şu anda yaşanan ve öncesinde yaşanmış olan insanlık trajedilerinin ortak noktası alkol müş?

    insanın tavuk kadar değeri olmadığı arap, afrika ve asya ülkelerinin bilim bakalım neyi ortak?

    modern avrupalılar bir zamanlar, bilim bakalım birbirlerini ve başkalarını hangi sebeple kestiler, yakıp yıktılar?

    akıllı olalım, illede yasaklanması gereken bir şeyi trajedi bazlı arayacaksak, eminim çoğumuzun işine gelmez bu!

    valla iyi kandırmışlar...

    düşünsenize ömer hayyam ı şimdi, buralarda yaşadığını, pardon yaşamaya çalıştığını,
    burada bile sansürlenebilir laf aramızda...

    CENNETTE HURİLER VARMIŞ KARA GÖZLÜ

    Cennette huriler varmış, kara gözlü
    İçkinin de ordaymış en güzeli
    Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz
    Bak bir yanda şarap, bir yanda sevgili...

    ömer hayyam
  • İçki içmeden insan öldüren insanlar da var,
    İçki içmeden aşırı hız yapanlar da var,
    İçiki içmeden saygısızca davranan ve yaşayan insanlar da var,
    İçki içmeden karısını döven insanlar da var,

    Var oğlu var...

    İçki belki bazı insanlar için bu durumları daha kolaylaştırıyor olabilir, ama içki içmeden de performans sergileyebilen insanlar var.

    Bu durumda;

    Birileri adam öldürüyor diye, hepimizi cezalandıralım mı?
    Birileri aşırı hızlı araç kullanıyor diye, otomobiller yasaklansın mı?
    Birileri saygısızlık ediyor diye, hepbirlikte iletişimi mi keselim?
    Birileri karısını dövüyor diye, evlenmeyi yasaklasak olur mu?

    Ne o, neye yasak koyacağımız konusu mu karıştı yoksa? Birinin sevmediği birşeyi yasaklamak yerine, o şeyin neden zararlı olduğunu anlatmak daha doğru olmaz mı? Birileri bişeyi yanlış kullanıyor ya da kullanamıyor diye, adabı ile o şeyi kullananlara yasak koymak demokrasi değildir; özgürlük ise hiç değildir.

    Benim içki içiyor olmamın sizi rahatsız etmesi, sizin özgürlüğünüz değildir. Sizin saygısızlığınızdır sadece. Siz içmeyin, içen de size karışmasın; saygı budur. Ama siz içmiyorsunuz diye ve sizin öğretinizde içki yasaklanmış diye, başka insanların içiyor olmasından rahatsız olmak o kadar övünülen "hoşgörü" içeriğine pek uymuyor.

    İçmeyen her insana, nedeni her ne olursa olsun saygı duymak zorundayım ve onların yaşamına dahil olup, onların düzenini bozmaya da hakkım yoktur. Ama benim yıllardan beri devam ettiğim ve hiçkimseye zarar vermeden yaşamımın bir parçası haline getirdiğim alışkanlıklarımı da başkasının dini istiyor diye değiştirmem. Bunu istemek terbiyesizliktir; uygulamak korkaklıktır.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogh

    şu anda yaşanan ve öncesinde yaşanmış olan insanlık trajedilerinin ortak noktası alkol müş?

    insanın tavuk kadar değeri olmadığı arap, afrika ve asya ülkelerinin bilim bakalım neyi ortak?

    modern avrupalılar bir zamanlar, bilim bakalım birbirlerini ve başkalarını hangi sebeple kestiler, yakıp yıktılar?

    akıllı olalım, illede yasaklanması gereken bir şeyi trajedi bazlı arayacaksak, eminim çoğumuzun işine gelmez bu!

    valla iyi kandırmışlar...

    düşünsenize ömer hayyam ı şimdi, buralarda yaşadığını, pardon yaşamaya çalıştığını,
    burada bile sansürlenebilir laf aramızda...

    CENNETTE HURİLER VARMIŞ KARA GÖZLÜ

    Cennette huriler varmış, kara gözlü
    İçkinin de ordaymış en güzeli
    Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz
    Bak bir yanda şarap, bir yanda sevgili...

    ömer hayyam


    İçki yada şarapla ilgili sorunları olan kim varsa üstad ÖMER HAYYAM'a havale ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneRGy.

    İçki içmekle çağdaş ve modern olunacaksaeğer, en çağdaş ve modern insanlar ayyaşlar olsa gerek şu anda. Sizin mantıkla yola çıkarsak bu çıkıyor ortaya ( konuyu açan için ) İçki yüzünden ne trajediler yaşandı ama hala savunanlar var.

    Şimdi bak, alıntı yapmayı pek sevmem ama... al sana kötü niyetli yorumun bir örneği daha. Kardeşim adam böyle anlamak istiyorsa ben ne yapabilirim? Ben ne anlatmışım adam ne anlamış!

    Sanki ben hayal kurup yazmışım da uydurmuşum gibi böylesine saçma yorumlanır mı ya? Bak benim yaşım 40, yazdığım bizzat 25-30 sene öncesinde bu ülkede yaşanan hayatın ta kendisidir. Kahvelerde, kebapçılarda, büfelerde bira satılırdı demişim. E şimdi böyle bir manzara var mı? Yahu bunu bırak, adamlar meyhanelere bile gizli bir savaş açtı, hergün bir tanesi kapatılıyor, ruhsatı yenilenmiyor. Yok edilmek isteniyor içki içilen tüm mekanlar. Kafalarına göre birtakım bahanelerle içki içilen mekandan tut, satılan tekel bayilerinin bile ruhsatını iptal ediyorlar. Ve bunu, el altından gizli gizli yapıyorlar.

    Şimdi biz de diyoruz ki; "bu bizi bir yere götürmez." 4. Murat adam astırmış önüne geçememiş içkinin, sen böyle saçmalıklarla nereye varacaksın? Tabi ki yaptığın demokratik bir ülkenin sosyal gelişmişliğine yakışmaz, tabii ki gerilemektir ya! Bırak kardeşim, kafe de satsın, büfe de satsın, kahvehane de satsın... bırak, serbest bırak da içecek adam gidipte pis yerlerde içeceğine adam gibi içsin. Yasaklamakla nereye varacaksın?

    Bunu da söyleyince, sanki biz alkoliğiz de herkesi alkolizme teşvik ediyormuşuz anlamını çıkarıyorlar. Yok öyle demiyorum, ama arkadaş arada bir, en az haftada bir içmiyorsan, sarhoş olmak değil ama, çakırkeyif olmuyorsan...

    Aha da böyle yorumlar yapar durursun stresten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustf9 -- 24 Ocak 2011; 19:19:16 >




  • Muhafazakar kesim çağdaşlaşmanın içki içmek,sex yapmak,açık saçık giyinmek olarak görüyor.Modernlik yada çağdaşlık dediğiniz şey kimsenin kimseye karışmamasıdır..Kara çarşaf yada mini etek giyene eşit yaklaşmak demektir.Alkol almak çağdaşlık demek değildir ama alkol alana saygı duymak çağdaşlıktır.Aynı şey namaz kılan içinde geçerlidir.Ne namaz kıldığınız,kapalı giyindiğiniz için çok namuslu oluyorsunuz nede mini etek giyen,alkol alan çok namussuz oluyor..Alkolün sağlığa zararı vardır ama her alkolün değil elbette.Mesela kırmızı şarap kalbe iyi gelir..Sorun o değil.Bana birisi Almanyanın Dünyanın en çok alkol tüketen ülke olmasına rağmen trafik kazalarının çok düşük olmasını açıklasın.Türkiyenin tükettiği alkolün 100 katından fazlasını tüketiyor ama trafik kazaları Tr ye göre 100 kat daha az..Bunu iskandinav ülkeleri izliyor..Trafik kazalarının nedeni alkol değildir..Alkollü iken araba kullanan zihniyettir..Eğer siz alkollüyken araba kullanılmaması gerektiğinin önemini vatandaşına öğretemiyorsan alkolü yasaklasan ne değişicek..Bu zihniyet değişmedikçe yine kaza olur..Tamam alkolü yasaklayalım o zaman.Hani tüm suçlar bu yüzden oluyor ya.Ama o zaman dinide yasaklayalım..Nedeni ise hizbullah gibi örgütler radikal islamı benmsediği için insanları katlettiler ve bunuda Allah adına yaptılar..O zaman neymiş;dinde kötü bişeymiş.Olaya sizin mantığınızdan gidince ortaya böyle bişey çıkıyor..Açıkçası şundan yanayım.Bir trafik kazasında ölüm olsun ve sürücüye 5 yıl hapis versinler.Ama bu sürücü alkollüyse o zaman bu sürücüye 10 yıl hapis versinler.Yani alkollüken işlenen suçların cezası arttırılsın..Ama şu zihniyetede karşıyım..Herşeyin nedeni alkol;tecevüz adam öldürme alkol yüzünden oluyor vs.Bunları geçin..Herkes birbirine saygı duyacak..Ağzıyla içen adama herkes saygı duymak zorunda.Ama ağzıyla içmeyen adama alkolü yasaklasanda fayda etmez..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.