Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (599. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
476.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    CMT707 f/p olarak önerir misiniz? Kablolu honeywell ile arasında 600-700 TL fark var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, COSA ile oda sıcaklığını stabil tutabiliyor musunuz? Yoksa belli eder derecede sıcaklık artıp azalıyor mu?

  • DreamSs kullanıcısına yanıt

    çalışma durma aralığı 0,1°, oda hedef sıcaklığı 19° iken 18,9° de çalışmaya başlayıp 19,1°de duruyor. en fazla 19,5°ye çıkıyor peteklerdeki sıcaklıkla. TPI teknolojisi dedikleri olayı kendimiz ayarlıyoruz gibi 0,5° düşüğe ayarlamak lazım. bence gayet iyi. 1 ay kadar oldu olmadı sürekli takipteyim cihazı. şimdilik gayet memnunum. günlük ortalama 4-6 mt3 arası yakıyor. 200 mt2 dubleks 2 oda yanmıyor, kombi 50° sıcak su 43 °. bu ara havalar iyi, şehir bursa. bu gece kombi auto fonksiyonuna alacağım 3-4 gün öyle takip edeceğim. kombi ariston premium genus evo 30kw


    aynı mt3 yaksa da 15er dk aralıkla program yapmak çok iyi. önceki çevirmeli idi bozuldu 6-7 sene gitti ama çok ayar yapmadık. ona rağmen bozuldu. bunda sürekli tel ile kontrol çok iyi. gece 17,5°, sabah 5-6 arası 19,5°, akşam 18e kadar 19°, 18-23 arası 19,5° şeklinde ayar ile gayet konforlu oluyor. dış hava sıcaklığına göre 19,5°de kombi durup 20°ye kadar çıktığı oluyor. evdekiler tv karşısında iken yani asıl gerektiğinde konforlu şekilde ısınmak iyi. aynı mt3 yaksa da bana lazım olduğunda yaksın bende ısındım diyebileyim.

    bu sabah 5:20-14:30 arası böyle mesela (resimdeki gibi). usb ile bağladım ben sürekli göstersin dereceyi diye televizyon prizine, dereceyi gece kapatıyoruz bi kaç gündür.


    700 lira ile 3bin tl arasında geniş skala vardı araştırdıklarımda. honeywellde sorun yaşayan okudum kafası karışık stabil değil diye, generalde sıcaklık dalgalanması olan çok okudum, çocuğu var diye değiştirmek zorunda kalan okudum youtubeda inceleyip yorumlarına baktığımda.


    cosada da çok sorun yaşayan okudum bağlantı vs ile ilgili ama sıfır sorun şükür. dublekste sorun yok kombi hemen oda altında, gece fişten çekip derece kapanıyor sabah takıp devam ediyor.


    hem size cevap hem de uzun süre araştırıp kullanmaya başladıktan sonra kendi izlenimlerim olsun. ha burdaki yorumlara bakıp alacak olan vazgeçer orası ayrı:) insan o kadar para verince çayı da getirsin istiyor haliyle. ben eski çevirmeliden sonra gayet iyi buldum. tek sorun mu bilmediğim kombi modülü üzerindeki tuş daha bi tık tık geri dönüş veriyor, termostat üzerindeki dokunmatik gibi. takmadan mesaj yazdım 10dk içinde aradılar. kalıptanmış vs. sorun olmayacağını söylediler. tel varken zaten termostatın üzerindeki tuşları vs kullanmıyorsunuz. bu şekilde devam ederse benim için gayet yeterli.


    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 9 Ocak 2024; 15:14:0 >




  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık dalgalanmasını azaltmak için kombi kazan sıcaklığını düşürülebilirsiniz. O zaman yüksek derecelere fazla çıkmayacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    sağolun onu fark ettim, kombi 51-52° idi 50° ye düşürdüm bi kaç gündür takip ediyorum. yoğuşmalı old. için min. 50 derece önerildiğini okudum o yüzden daha fazla inmedim. bazı kombi üreticileri de oda termostatı ile max kombi sıcaklığı kullanın ki oda bir an önce sıcaklığa çıkıp dursun demiş. bu gece kombiyi autoya alacağım dış sıcaklık sensörü de var ona göre birde kendi ayarlasın 3-4 gün o şekilde kullanacağım. duruma göre sonraki 3-4 günde 47-48° ye ayarlayıp denemek istiyorum.

    bakalım havalar eksilere düşecek bunu da göz önüne alıp denemeler yapacağım. şu an ortalama günlük 4,5 mt3lerde iken 5,5 mt3 lere çıktı havalar soğudukça. günlük 6mt3 soğuk havalarda gayet iyi gibi çok soğuklarda 7 mt3 bile olabilir önümüzdeki 1-2 hafta.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Benim kombide ise kazan sıcaklığı yüksek olunca birden o ısıya ulaşmak istiyor tam gaz çalışıyordu. Bende şimdilik 43 derece kazan sıcaklığında kullanıyorum. Yogusmalida max 55 diye biliyorum ama minimum sıcaklık için bir değer görmemiştim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    bende okuduğum kadar en verimli yoğuşmayı 50-55 max 60ta yapıyor diye okudum bi yerlerde. min 50 verimli yoğuşma için gerekli deniyor. bi autoda deneyeceğim, önceki termostata güvenipte deneyemedim bi türlü. sonra 47-48de daha iyi verim alırsam 45e kadar büyük ihtimal inerim. şu an optimum ayarı buldum gibi ama denemek istiyorum yine de farklı ayarlarda ne yapacak diye.

  • Benim kombi baya bi eski 60 da calistiriyorum.dublex evin alt katindan olcum aliyorum gunde 1 saat civari calisiyor ve ev gayet konforlu isiniyor. Evde hem ic hem dis yalitim var.


    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Tşk ederim hocam. Ben de Bursa'dayım. Yakın zamanda Tuya cihazlar denedim. Cihazların sıcaklık ölçmeleri bir acayip. Ortalama sıcaklık hissi aynı olmasına rağmen bazen 24 derece gösteriyor bazen çok daha düşük. Sanki düzgün ölçmüyor gibi. Bir de 0,5 derece hassasiyet olunca sıkıntı oluyor. Bu bahsettiğim termostat. Termometresini denedim o da pille çalışıyor. Sıcaklık değişimlerini kısa süreli güncellemediği için o da sıkıntı oluyor. Ucuz yollu halletmeye çalıştım ama sanırım olmayacak. COSA'dan ileriki zamanda alıcam gibi. Tekrardan teşekkür ederim.

  • DreamSs kullanıcısına yanıt

    rica ederim. ben önceki sayfada paylaştığım fujiheat kullanıyordum. şimdi bakıyorum derece ölçmek için yanlış ölçüyormuş meğer. neden soğuk sıcak üşüme hissiyatı fazla oluyor diyordum. dereceyi 1 derece kadar fazla gösteriyor. hassasiyeti 0,1 idi sanırım ama dengesizlik varmış demek. cosada bu durum olmuyor. 19,5 derecede bile soğuk denmiyor, üşüme hissiyatı olmuyor. pille sorun olmasın diye de bende usbden güç alıyorum. fiyatı fazla evet ancak ben çok araştırdım en mantıklı bu gözüktü hem uygulaması hem ölçümü hassasisyeti vs. normtekten peşine 10 taksit aldım ben. faturaya ek ücret 280tl binecekmiş gibi düşünüyorum. istediğim saatlerde konforlu ısınmak için ya da faturaya 50-100 tasarrufu olsa yeterli. kombinin kendi wifi modülasyonlu termostatı yok piyasada şu an. olsa da 10-15 bin tl arası olacaktı fiyatı sanırım. ben youtube da kendi oda termostatını yapma videoları vs de izledim de. yine en mantıklısı cosa geldi.





  • Ahh birde Cosa'nın Home Assistant entegrasyonu olsa :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeoN -- 10 Ocak 2024; 10:24:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

    bizim yaşam odası dubleks üst katı 25-30 mt2 oda. orda takılı cosa. hemen alt katında otursak orası 1-1,5 derece en az fark eder bizde de, kombiye de en yakın oda ve en sıcak orası oluyor. ev yalıtımlı ancak üst çatı çok çok iyi diyemem. havalar iyi idi şimdiye kadar 3-4mt3 yaktığı da oldu toplamda günlük. ancak bi kaç gündür soğuklar başladı. dün autoya alacaktım ancak hazır soğuklar varken 47 dereceye aldım bakalım. 3 gün böyle deneyeceğim. sonra autoda deneyeceğim birde. en son istediğim ayarları bulursam dereceyi arttırmayı deneyeceğim 0,5 derece kadar.

  • ZeoN Z kullanıcısına yanıt

    Google home ekleniyor. Google home, home asisstna entegre olmaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Merhaba.

    Bende cosa V3 var. Cosa istasyon ünitesi üzerinde bir tuş var. Bu ne işe yarıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Oluyor hocam ama bu sefer lan da kullanmamış oluyorsun cihazı. Cloud'a bağlı kalıyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZeoN Z kullanıcısına yanıt

    Kendi termostatını kurman gerekiyor öyleyse. Xiaomi termometre ile yapanlar var. Ama çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında en büyük isteğim tpi algoritmalı ve HAOS uyumlu termostat. Bir ara Honeywell T6R istedim. Ancak maliyet ve stok sorunu. :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _EFE_ _ kullanıcısına yanıt

    Modlar arası manual geçişi sağlıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknokolik35 T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.

    Mod dan kasıt sanırım ısıtma soğutma.


    Fakat cihaz dereceyi doğru göstermiyor maalesef. Oda sıcaklığını çok değişmiyor. Bunun bir ayarı var mı? Nasıl düzeltebilirim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nickimi_kedi7 N kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bende de aynı sorun yaşanmaya başladı, çözülebilmiş miydi?

  • 
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.