Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (199. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.998
Cevap
95
Favori
432.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt

    Mi stick'te boş usb port varsa, bağlayıp kullanırsın. Ama mi stick'lerin yavaşlığından şikayet edenler çoğunlukta... Yani mi stick ile randıman alınır mı bilemem. Ancak bu klavyeli air mause, bendeki ugoos am6b plus android aygıt ile uyumlu, kopma, donma, takılma vs olmadan sorunsuz çalışıyor.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün de Next Innova’yı sipariş ettim. 2071’i de düşünmüştüm ama ALi işlemcilerin hala başarısız olduğunu düşünüyorum. Bana biraz pahalıya patladı bu iş. Wellbox ve Next neredeyse 3000’e mal oldu. Android zımbırtısı gelince açmayacağım. Öncelikle uydu alıcıyı deneyeceğim. Çünkü benim birader öyle Netflix, Amazon Prime, IPTV, Kodi vs falan bilmez. İnternetten sadece YouTube’a girer. Innova ile YouTube’da bir sorun var mı kontrol edeceğim. Bir de MKV oynatıyor mu bu meret? Çünkü içinde DLNA mevcut ve ağ üzerinden arşivdeki filmleri açabilirim bu sayede. Merak ettiğim bir konu daha var. Bu cihazda Wi-Fi çekimi sorunluymuş. 2071’de kullanılan USB Wi-Fi aparatı bu cihazda çalışır mı? Tüm bunlar sorunsuz ise kutuyu açmadan iade etmeyi düşünüyorum. Çünkü bu cihaz tüm ihtiyaçları bir sorun çıkarmazsa tek başına karşılayacak gibi görünüyor.

    Bu arada 2071 için olan aparat buymuş.

    Next Ye-7601-A Usb Çubuk Wifi Anten (Yeni Model)
    https://www.hepsiburada.com/next-ye-7601-a-usb-ubuk-wifi-anten-yeni-model-p-HBV00000E4CQJ?ftid=8p5tatkxo97py14h&magaza=onlinekordon&url_src=ios-product-detail

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    2071 cihaz için wifi aparatlarını unut. Çünkü istikrarlı değil. Innova cihazı da wifi'dan ya da harici wifi anten takarak bağlama. Çünkü uydu cihazlarında istikrarlı çalışanını görmedim bugüne kadar... Bütün cihazlarımı ethernet portundan bağlarım her zaman...


    Android tv box aygıtı da wifi'dan bağlama, bence... Millet etherhet portlu cihaz almak için bütçeyi zorlar ve ne yapar eder, cihazını ethernet portu üzerinden bağlar.


    Ethernet portlu cihaz bulmuşsun, hala wifi'dan bağlamayı düşünüyorsun. Gerekirse, modem/router aygıtını televizyonun yanına taşı. Ama cihazlarını wifi'dan bağlama.


    Denemedim ama Innova cihaz mkv oynatır. Nereden biliyorum. işlemciye ait codec kütüphanesi oldukça geniş...


    Innova cihazla youtube'u, android cihazlardaki gibi konforlu kullanamazsın. Kendi kullanım alışkanlıklarına bak, incele, kararını kendi başına verirsin artık.





  • Hocam monitörde iki tane HDMI girişi var fakat farklı renklerde ve isimleri var. Siparişler henüz gelmedi ama merak ettim. Alıcıyı ve kutuyu hangi girişlere takmamız gerekiyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Uydu alıcıyı HDMI IN 1 'e takalım.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Şimdi bizde çift çanak var. Biri malum Turksat diğeri de yabancı uyduya bağlı. Şimdi burada merak ettiğim şey yabancı uydu. Şifresiz yayınların ağırlıkta olduğu ve görece kaliteli sayılabilecek yayın içeriğine sahip kanalların olduğu bir uydu olsun istiyorum. Bir sürü uydu var hangisi olmalı bilmiyorum. Hotbird, Astra, Sirus, Eurosia vs zibilyon tane seçenek var. Sonrasında ise seçilecek uydu için çanak çapı, LNB markası falan gerekecek sanırım. Turksat tepemizde olduğu için dediğinizden çıkarım yaparak çanak çağı LNB vs farketmiyor. Ama yabancı uydularda sanırım dikkat etmek gerekiyor. Aydın’da ikamet eden biri için durum nedir?

    Şunlar nasıl hocam?

    Next Nextstar 80 cm Çift Çanak Anten Seti Tekli Lnb + Kablo + Dayzek + Dübel 150023
    https://www.hepsiburada.com/next-nextstar-80-cm-ift-anak-anten-seti-tekli-lnb--kablo--dayzek--dbel--150023-p-HBV000017BAKR?ftid=bbm465svdrsipmxu&magaza=Hesaplisepet&url_src=ios-product-detail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 19 Nisan 2024; 15:1:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Bu mesajında tam olarak neyi sordun anlamadım ?


    2nci çanağı hangi uyduya bağlayayım diye soruyorsan, bahsettiğin uyduların kanallarını incele önce. Sonra hangi uyduya çanak kurmak istersen, o uyduya göre donanım gereksinimlerini yazayım.


    Uydulardan yayın yapan kanalları buradan görebilirsin ;

    https://www.flysat.com/en/satellitelist

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırdım Astra 19,2 genel kanı olarak en iyisi denmiş. O yüzden tercihim Astra olacak. Bu uydunun izlenebilmesi için uygun çanak çapı/markası ve LNB için tavsiyeniz nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Aydın ilinden; 19,2E uydusunun 1KR, 1L, 1M, 1N ışınlarından yayınlanan kanalları izleyebilirsin ancak...


    Yalnız senin tabirinle, bu uydu bizim tepemizde olmadığı ve fezadaki Astra uydularının salınımlı uydulardan oluşması nedeniyle, bahse konu ışınların sinyali, Türkiye teritoryası için kararsızdır. Uydunun sinyalleri ülkemize kararsız ulaşması nedeniyle, çanak çapını büyük seçmek önemlidir.


    Bu nedenden dolayı en az, 120 cm çapında çanak anten kurmalısın.


    LNB; sharp, inverto gibi kaliteli markalardan olmalı.


    Kablo; Tsek kalite belgeli RG6/u6 cu-cu serisi olmalıdır. Klass, Reçber, Ören gibi markalar TSEK kalite belgeli kablodur.


    RG6 konnektör; kendinden sıkmalı, uzun paso konnektör almalısın.


    Kablo çekerken; dönüşlerde yarıçap 10 cm'in altında olmamalıdır.

  • BCM bir işlemci değil (CPU veya GPU değil), bir system-on-chip (SoC)... CPU, GPU, bellek, vb tüm bileşenleri içeriyor ve de tek bir çip. Bir sürü BCM modeli var.


    Intel Core i9-13900K ise UHD Graphics 770 GPU ile birleştirilmiş bir masaüstü CPU modeli. Belleği falan yok.


    BCM'li bir şey tek başına bir işletim sistemini çalıştırırken Intel Core tek başına çalıştıramaz; anakart ve diğer bileşenlere muhtaçtır.


    Bir SoC ile bir CPU'yu kıyaslamak, bir meyve tabağı ile bir elmayı kıyaslamaya benzese de, burada ille bir şey kıyaslanacaksa BCM ile Intel değil, bir BCM çipinin işlemcisindeki ARM mimarisi (ki genelde Cortex-A53) ile Intel'in bu işlemci modelindeki Raptor Cove mimarisi kıyaslanabilir. İşlemci üretim teknolojileri de kıyaslanabilir (nm değerleri). Daha güncel mimari ve üretim teknolojisi, genelde daha iyi performansla sonuçlanıyor. Tabii ki detaylara indikçe her şey o kadar da basit değil. Artık hibrit işlemciler kullanılıyor, CPU'larda verimlilik çekirdekleri ve performans çekirdekleri oluyor. Bir cihaz daha güncel mimarili ve üretim teknolojili olsun ama performans çekirdekleri daha az ve çalışma frekansı daha düşük olsun mesela, o zaman "daha eski" bir cihaz daha yüksek performans verebilir de.


    Uydu alıcısı, Android Box, telefon, tablet, televizyon, bunlar birer SoC içeriyor. TV'yi saymazsak bu cihazların ortak noktası "mobil" olmaları, taşınabilmeleri, küçük boyutta olmaları. Alan kişinin beklentisi "Ben her yerde her istediğimi izleyim, dinleyim, oynayım, yazı yazayım, internete gireyim"... Bu amaçla üretiliyorlar. Sonuçta böyle cihazlar videoyu "decode" etsin yetiyor, "encode" etmesine gerek yok. Bu grup cihazlar müşteri yapay zeka uygulaması çalıştırsın diye üretilmiyor. Ayrıca bunlar küçük cihaz olduklarından öyle dar bir alanda 24 çekirdekli 10 nm Intel ya da 16 çekirdek 5 nm AMD "baba işlemci"nin oluşturacağı ısı da savuşturulamaz (Apple, kendi dizüstü bilgisayarlarına koyduğu M3 çipinde 3 mm üretim 8 çekirdekli işlemci kullanarak bu sorunu minimumda tutuyor)


    Intel ve AMD'nin dizüstü bilgisayar işlemcileri de var, bunlar küçük boyutlu ve enerji tasarruflu mobil işlemciler. Onların az çekirdeklileri de uydu alıcılarına girmedi, girmez, çünkü gerek yok. ARM mimarili SoC yapıları fazlasıyla verimliyken macera aramaya (eskiden MIPS de mimarisi vardı), Intel ve AMD'nin bu alana da girip Amlogic ve Broadcom gibileriyle rekabete girmesine hiç gerek olmadı. İşin yazılım kısmı sonraki mesele. Intel ve AMD bu tür çipler üretseydi, yazılımı da hallederlerdi.


    ARM işlemci mimarileri tasarlar (CPU ve GPU mimarileri hepsi ARM'den). Çip üreticisi o mimarinin lisans ücretini ödeyip işlemci üretir, cihaz markası da o çipin olduğu cihazını pazarlar. Yani ARM-Broadcom-VU+ gibisinden bir üçgen oluşur. (Vatandaş genelde ilk ikisini görmez, satıcı firmanın reklam gücüne bakar)... Çip üreticisi firma, eğer o çipin kök yazılımının kaynak kodlarını açık tutarsa, o zaman gönüllü yazılımcılar da o çipin olduğu cihaz için yazılımlar oluşturabilir (o meşhur Enigma2 imajları, OpenATV, OpenPLI, vs).





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Abov hocam bahsettiğin donanımlara bir göz attım da iflahım kesildi. 120 cm çanak bile tek başına 1900 civarı. Bir de Inverto falan ekleyince 4000’lik oluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu terimler ne anlama geliyor? Sinyal kalitesi 100 ama gücü 36 diyor. Mevcut çanak rezalet durumda pas içinde hocam 20 yıllık çanak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2024; 0:6:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    19,2E uydusu, Türkiye teritoryası için en kaprisli uydudur. Uydunun sinyalleri, gün içinde, med - cezir hadisesine benzer şekilde, minimuma iner, sonra yükselir.


    Resimde cihazın yazılımı, ters ifade etmiş.


    Sinyal kalitesi ; tesisatınızla elde ettiğiniz sinyal seviyesini gösterir.


    Sinyal gücü ise ; o frekansta sinyal var mı, yok mu, onu görmek içindir.


    Yani, eklediğiniz resimde;


    Kalite ; 36, Güç ; 100 şeklinde olmalıydı.


    Bit Hata düzeyi ; 0 olarak açıklanan yer, BER'dir. BER dediğimiz ise, LNB'nin kilitlendiği frekansı gürültülü alıp - almadığını belirtir. BER'in sıfır ( 0 ) olması, LNB frekansın sinyalini alırken, net bir şekilde aldığını ifade eder.


    Yani 36 kalite seviyesinde gürültüsüz almış demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Nisan 2024; 0:17:23 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Gürültüsüz alınan sinyal aslında parazit içermeyen kaliteli sinyaldir. Fotoğraflarda böyledir. Gürültü ne kadar az olursa imaj kalitesi o kadar yüksek olur. Kalite bu kadar düşükken nasıl gürültüsüz alınıyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Çünkü sayısal( dijital ) yayında, resim ya vardır, ya da yoktur.


    Nadiren de olsa, sinyal alt eşik seviyesi civarına düşerse( yani ikisinin ortası ise ); yayında pikselleme ya da sulu boya gibi resim olur. Tesisat sıkıntılı ise, fırtınalı havalarda bu aksaklık anlık ortaya çıkar.


    Alt eşik seviyesinde kalite; 24 - 25 desibel civarı olur, genellikle... Tabi sinyal alt eşik seviyesinde iken, çanaktaki LNB'nin uydu ayar derecesi elverişli ise, BER değeri de sıfır olur. Elverişli değilse, BER 'de yükselme gözlenir.


    LNB üzerinden uydu cihazına ulaşan sinyal, tuner katında, FEC ile kontrol edilir.( Yani matematik işlemlerde olduğu gibi "sağlaması" yapılır. )


    Dolayısıyla resim( image ) kalitesi ile BER( gürültü ) arasında direkt bir ilişki yoktur. Endirekt ilişki ise, sinyal ancak "alt eşik seviyesi"ne indikten sonra söz konusu olur.


    ***********


    Cihaza göre, iki farklı kalite değeri ifade edilebilir. Örneğin; resimdeki enigma cihazda, desibel cinsinden ve SNR cinsinden kalite ifade edilmiş ;





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Nisan 2024; 1:5:6 >




  • Hocam kablo çekerken dönüşlerde yarıçap 10 cm demiştiniz ama tam olarak anlamadım. Dönüş ve yarıçaptan kastı çözemedim. Birkaç sorum olacak.

    Evde üç TV var. Üçü de Türksat kullanacak. O yüzden dörtlü olarak aşağıdakileri düşündüm hocam.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B07DFMP3F2?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_6CKQ09H0G5P6X0EPCQDZ&starsLeft=1
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07XZG82CP?ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_32YA79SF40EY84FSZS5W&starsLeft=1

    Türksat için yeterlidir diye düşünüyorum. O fiyata pahalı ya da yetersiz derseniz sizin de tavsiyenizi beklerim. Aslında buradaki esnaflara güvenemiyorum. Çerçöp ürünleri alıyorlar satıyorlar sonra. Sadece çanak almayı düşünüyorum. Çünkü kargolarda yamulan ve deforme olan bir sürü çanak var. Çanaklarda da kısa vadede paslanma olsun istemiyorum. Next çanaklar Türksat için iş görür diye düşünüyorum ama Astra için de iş görür mü sizin fikriniz nedir? SAB gördüm de çok tuzluymuş.

    Astra için Inverto tavsiye etmiştiniz. Dörtlü ve ikilinin fiyatları arasında 300-400 arası bir fark var. Almışken dörtlü almak daha mantıklı geldi. Bahsettiğiniz Inverto bu muydu?

    Inverto Black Ultra Quad (Dört Çıkışlı) LNB 40 mm 0.2 dB
    https://www.hepsiburada.com/inverto-black-ultra-quad-drt-ikili-lnb-40-mm-02-db-p-HBV000009JID7?ftid=qkplt0fiwgmz6k2p&magaza=Antenci&url_src=ios-product-detail

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Kablo dönüşlerinde yarı çap; 10 cm'nin nesini anlamadın ? Kablo çekerken dönüşlere gelince, geniş açıyla döneceksin. Sinyal harmoniğini korumak için. Antenden uydu cihazına bağlanıncaya kadar kablodan kaynaklı sinyal zafiyetini en aza indirmek için. Yani kabloyu dönüşlerde geniş açı ile dairesel olarak çekeceksin. Kabloların sarılı makarasına bakarsan; makaranın çapı, kablonun harmoniğine zarar vermeyecek çapta imal edilmiştir.


    Mecburen amazon satış yerinde 2nci link'teki LNB'yi alacaksın. Çünkü ilk link'teki LNB merkezi sistemlerde kullanılan tipte bir LNB'dir.


    **************


    120 cm'lik next marka çanak da 19,2E uydusunda idare eder diyeyim.


    Evet, link'ini verdiğin inverto lnb astra için yeterli gelir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım. Hocam söylemeyi unuttum ben üç katlı apartman dairesinde yaşıyorum. Kablo bina içinden değil dış cepheden dolanacak. Burası yazları çok sıcak ve güneşli oluyor. Haliyle kablolar yoğun miktarda güneş ışığına maruz kalacak. RG6/U6 ya da RG6/U4 olması bir şey değiştirir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Kablonun dış cephede kalan bölümünü, plastik helezon boru içinden geçirebilirsin. Elektrikçilerde satılır. En ince çaplı olanı yeterli gelir.


    Rg6/u6 cu-cu serisi kablo kullanmalısın. Kablo önemli.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bu arada Next’in 120’liğini göremedim. Yok ya da ben rastlamadım. Burada da birkaç dükkan gezdim. 100 cm üstü yoktu. 2-3 yer daha var oralara da bakacağım. Orada da bulamazsam mecbur risk alıp netten sipariş vereceğim. Dikkatimi çeken şey antenlerin ekseriyeti 60-90 cm arası. 100 cm ve üstünde ürün neredeyse yok gibi. Aşağıda birkaç araştırma sonrası şunları buldum.

    MAG (120) 2094₺
    https://www.n11.com/urun/mag-120-cm-3-kollu-075-mm-ofset-canak-anten-3126557?magaza=sanaldansat

    Fourline (120) 2500₺
    https://www.n11.com/urun/fourline-120-cm-beyaz-canak-anten-42756735?magaza=ozelelektronik

    BAFF (125) 3095₺
    https://www.n11.com/urun/baff-125-cm-ofset-canak-anten-3125425?magaza=eyluluydu

    BAFF 125 cm küçük de olsa sinyale etki eder sanırım. Gönlüm fiyat sebebiyle MAG’den yana ama kalite olarak sıralama yaparsak sıralama ne olur? Sonuçta Next’ten iyidir sanırım bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.