Şimdi Ara

Yokuş performansı iyi olan scooter önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba herkese.


    Evimden işe gitmek için kullanabileceğim bir elektrikli scooter arayışındayım. Evim ile işim arası mesafe oldukça fazla ve evim çok yüksek bir tepenin üstünde, dik yokuşlar var, muhtemelen yer yer 30 derece veya biraz daha fazla olabilir ve yokuş yukarı gidilen mesafe de pek az değil, 1,5 km kadar.


    Evden işe sadece scooter ile gitme gibi bir planım yok elbette, toplu taşıma da kullanacağım ancak toplu taşıma sayısını en aza indirme gayretindeyim. Normal şartlarda 3 araç ile gidilebiliyor ve toplu taşıma ile gidiş süresi 1 saat 15 dk ile 1 buçuk saat arası. Ben evden ara güzergaha kadar scooter ile gidip, oradan da scooter ile iş yerine geçmeyi planlıyorum. Ama tabi burada en büyük sorun evin bulunduğu yüksek rakım.


    Daha önce hiç elektrikli scooter deneyimim olmadı ancak 100bin km üzerinde motosiklet deneyimim var. İçinde bulunduğum koşullara uyum sağlayabilecek, 1,5 km'lik yokuşu çıkabilecek ve günlük gidiş ve geliş olmak üzere toplam 30 km yol kat edebilecek (bunun dönüşteki 1,5 km'si yokuş) bir scooter ihtiyacım var. Deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bütçe olarak 25-30 bin TL'ye kadar çıkabilirim.








  • Hocam o bütçeyle biraz zor. Kilon nedir ? Yokuş çıkacaksan kesinlikle 2000w çift motordan aşağı alamazsın ama akşam dönüşte şarjı azalacağı için voltaj da düşecek, voltaj düşük olunca yokuş çıkması baya sıkıntı oluyor. O bütçeye zaten 30-40km menzilli scooterlar var iş dönüşü de şarjın azalacağı için sıkıntı yaşaman muhtemel.


    Burda dediğim gibi kilo ve yokuşun derecesi önemli.

  • Scooter yerine bisiklet alsam olur mu? En azından ben de pedal ile güç desteği veririm, tüm iş elektrik motoruna kalmamış olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    Slm
    Golmaster air 2 var
    Sıfır
    9000 tl lazımsa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.