Şimdi Ara

Yeni Sistemim (Başlangıç Hi-fi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sistemle ilgili bilgi vermeden önce benden yardımlarını esirgemeyen KillForYou arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Açtığı Hi-Fi topiği ile bu foruma güzel bir hareket getirdi.
    Gelelim benim sisteme;
    Yaklaşık 1 ay öncesine kadar 2 tane bilgisayara sahiptim. Biri Fuj. Siemens bir laptop,diğeri 64+ bitlik bir amd masaüstü idi. Masaüstü bilgisayarımda Philips 5.1 hoparlör sistemi (yanılmıyorsam A2.630) ve creative 5.1 ses kartı kullanıyordum. Ancak hem iki bilgisayarın gereksiz olduğu düşüncesi ve yıllardan beri hayalini kurduğum bir Hi-Fi sistem sahibi olma düşüncesiyle masaüstü bilgisayarımı sattım,üzerine bir miktar para ekleyerek sistemimi kurdum.
    A/V receiver tercih ettim,çünkü hem müzik dinlemeyi, hem de film izlemeyi severim; dolayısıyla stereo bir sistem
    düşünmedim. Adaylarım arasında Yamaha,Onkyo ve Marantz modelleri vardı. Yaptığım araştırma sonrasında fiyat performans açısından Yamaha RX-V457 modelini seçmeye karar verdim. Bu receiver 6.1 özelliğinde. 6x130W çıkış gücüne sahip (Standard Power (8 ohms, 20-20.000Hz): 6x85 W). Tasarım açısından da hoşuma gittiği için tercihimi Yamaha'dan kullandım. Eğer mali olarak daha güçlü durumda olsaydım Harman Kardon ve başarılı Denon modellerini de düşünebilirdim ama aradığım özellikteki muadil receiverlar yaklaşık 250€ daha pahalı bu markalarda.
    DVD Player tercihimi çok profesyonel bir üründen yana kullanmadım. Philips DVP-720SA'yı tercih ettim (div-x desteğinin olması bir artı,çok pahalı değil ve tasarımı da başarılı).
    Hoparlör konusunda hiç tereddüt yaşamadan Wharfedale Diamond 8.4leri aldım front olarak. Verilen parayı sonuna kadar hak eden oldukça başarılı hoparlörler bence.
    Kasım ayı içerisinde center ve yeni yıla girmeden surroundlar ve sub. ı alarak sistemi tamamlamayı ümit ediyorum.
    Kablo konusu ise tahmin ettiğimden daha yüksek maliyetli oldu diyebilirim. Kaliteli bir optik kablo ve hoparlör kablosuna iyi para ayırmak gerekiyor, sistem kuracak arkadaşlar bunu da göz önünde bulundursunlar bence.
    Başlangıç seviyesinde bir sistem olmasına rağmen verdi duysal hazzı tarif etmem zor. Multimedia bir hoparlör setinden sonra bu tür bir sisteme geçiş yapıncasanki daha önce hiçmüzik dinlememiş gibi hissettim kendimi:) Sanırım bundan sonra evde daha fazla zaman geçireceğim:) Birkaç gün sonra fotolarını da eklerim sistemin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali307 -- 8 Ekim 2005, 11:24:28 >







  • dostum 8.4ler hakkında biraz yorum yaparmısın bende önlere 8.4 arkalara 8.3 almayı düşünüorumda
  • ne tür müzik seversin ilk onu sorayım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali307 -- 8 Ekim 2005, 12:18:56 >
  • cok basslı (bide tizli olcak) yani rock ve pop tarzı
  • benim bildiğim kadarıyla bu hoparlörler pop&rock konusunda oldukça başarılı. tam anlamıyla yorum yapabilmem için 1-2 güne ihtiyacım var. henüz yeterince dinleyemedim
  • bass konusunda nasıllar sub almadan da iyi bass weriolar mı ?
  • bir süre idare edilir bence. bassları fena değil,ama uzun vadede pop-rock dinleyeceksen sub. almalısın. klasik-jazz dinleseydin hiç alma derdim.
  • ok saol
  • sub olarak ne düşünüyorsun ? ? ?
  • Ben teşekkür ederim ali307 kardeşim.
    Sistemini güle güle eskit.
    Değerli yormlarını bizimle paylaştığın için sana ayrıca teşekkür ediyorum.

    armagaan Wharfedale'ları gözün kapalı alabilirsin.Kesinlikle seni tatmin edecektir.Zaten o fiyata kesinlikle wharf'ın alternatifi yok.Bas konusuna gelince, müzik konusunda bas beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır.Ama film için ayrıca bir sub şart.
  • Kullandıkça daha çok keyif almaya başladım. Stereo bir amfi ile mukayese etmek doğru değil ancak, stereo performansı beni oldukça tatmin etti. Hoparlör hem tizde hem baslarda oldukça tatminkar. Bu fiyata daha başarılı bir hoparlör alınabileceğini tahmin etmiyorum. Eğer böyle bir sistem kurmak istiyorsanız başlangıç düzeyi için iyi bir set olduğunu söyleyebilirim.
    Wharfların altlıklarını taktım ama arada sırada hoparlörleri yerinden oynatmak durumunda kalıyorum, parkeyi çizmemesi için altına ne koyabilirim onu düşünüyorum, bir mouse pet iş görür mü acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali307

    Kullandıkça daha çok keyif almaya başladım. Stereo bir amfi ile mukayese etmek doğru değil ancak, stereo performansı beni oldukça tatmin etti. Hoparlör hem tizde hem baslarda oldukça tatminkar. Bu fiyata daha başarılı bir hoparlör alınabileceğini tahmin etmiyorum. Eğer böyle bir sistem kurmak istiyorsanız başlangıç düzeyi için iyi bir set olduğunu söyleyebilirim.
    Wharfların altlıklarını taktım ama arada sırada hoparlörleri yerinden oynatmak durumunda kalıyorum, parkeyi çizmemesi için altına ne koyabilirim onu düşünüyorum, bir mouse pet iş görür mü acaba?


    turkeyforum'da onunla ilgili bir konu vardı.Sen hoparlör altlık diye arat.Bulamazsan ben bakarım.
  • dostum hayırlı olsun darısı başımızaa :-)
  • sağol kardeş allah daha iyilerini size nasip etsin.
    Buarada arkadaşlar 8.4ler hakikaten fiyatları düşünüldüğü zaman harika hoparlörler. Ben bu kadar net ve temiz ses beklemiyordum. Bas konusunda müzik için oldukça tatminkar. Midler ve tizler çok başarılı, herkese tavsiye ederim
  • peki hocam anfi ve iki tane hoparlörü kaça aldın toplamda ? ayrıca ilerde center ve surroundlar için ne düşünüyorsun ?
  • ben anfi ve hoparlörler için toplam 1200ytl ödedim arkadaşım.
  • Bilgiler için teşekkürler. Sizce wharflade 8.4 mü yoksa quadral quintas 500'ün frontları mı daha iyidir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.