Şimdi Ara

Yeni Aveo 1.4 LT - LPG Takıldı :) Landirenzo (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
20.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: che970

    quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

    Benzin masraflarına dayanamayıp LPG taktırdım. Garanti olayından dolayı Landirenzoyu tercih ettim. Aracı İstanbul-Mar Oto'dan almıştım. Onlarda Landirenzo bayisi imiş. aradım 1900 fiyat verdiler garanti olayını sordum onay aldım. Sonra İkitelli OSB de Yeşil Otomotiv adlı bayiye taktırdım 1600 TL ye. 12 Takside böldüler bide onu.

    Montajı 4-5 saatte yaptılar. Simit depo kullandım stepne yoktu zaten araçta çok da iyi oldu. Dolum başlığını da tamponun içine gizlediler. Yapılırken başından ayrılmadım temiz çalıştılar hiç bir aksaklık yaşanmadı. LPG nin beyni çok gelişmiş bende bunu yeni gördüm :D bilgisayara bağlayıp programlıyorlar adım adım. sonra kablolarla aracın beynine bağlıyorlar tamamen uyum sağlıyor.

    Pazartesi takılmıştı aracıma dün Motor Arıza Işığı yandı. LPG den olduğunu bildiğim için acele etmedim bugün götürdüm bayiye. Hemen bağladılar hata gözüktü ekranda. Gazı fazla vermişler zengin karışım uyarısı çıkıyordu. Verilen gaz miktarını azalttılar. Birkaç ayar daha yaptılar araç vites geçişlerinde silkeliyordu. O sorunda ortadan kalktı. Benzinle nasıl çalışıyorsa aynı şekilde çalışıyor şimdi.

    205 km oldu LPG de kullanıyorum. 4 Yeşil ışıktan 1 tanesi yanıyor şimdi. Daha bir 90-100km gider gibi. Depo 78 TL ye dolmuştu. Ancak gazı Shell den aldım orası biraz pahalı. Bundan sonra Milangazdan alacağım bakalım orası nasıl yakacak. Shell de 2.31 Milangazda 2.06 :D baya bir fark söz konusu :)

    Bu arada sanırım ilk taktıran ben oldum :)

    Diğer bir konuda bu araç harbiden çok dikkat çekiyor :) bakan dönüp bir daha bakıyor. bu hafta chevrolet aveo yazısını sökeceğim. amblemleri de beyaz folyo ile kaplayacağım :D daha çok merak uyandırsın :)


    hocam bende merak ediyorum ne oldu lpg takıldıktan sonra kaç km yaptınız varmı bir problem.
    kmde kaç litre yakıyorsunuz.
    yorumlarınızı bekliyoruz.

    ŞU AN NASIL DURUM BEN VE BENİM GİBİ MERAK EDEN COK OV DE TAKILIRMI SORUN OLURMU SİZCE...




  • hersey yolunda bir problem yok. 25-28krs civarinda yakiyor zamlardan dolayi biraz artti.

    az yaksin diyorsaniz kesinlikle milangaz. cok kacsin yakit onemli degil diyosaniz aygaz ve shell. milangaz en avantajlisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

    hersey yolunda bir problem yok. 25-28krs civarinda yakiyor zamlardan dolayi biraz artti.

    az yaksin diyorsaniz kesinlikle milangaz. cok kacsin yakit onemli degil diyosaniz aygaz ve shell. milangaz en avantajlisi

    kaç kilometre yaptınız hocam ??
  • 8-9bin oldu sanirim
  • bugün chevrolet bayisine gittim ve benzinli aveo alırsam buna tüp taktırabilir miyim, garanti dışı kalır mı dedim, cevap kesin ve net : evet kalır, ama taktıranlar var dedim geçen yıl evet oluyordu ancak euro 5 motorlarda çok sorun oluştuğu için artık garanti kapsamına girmiyor dediler ve benzinli almaktan vazgeçtim
  • Ankara reis plazaya gittim..yeni aveo fiyat almak için..ankarada mavidenizler otogazla anlaşmalı olduklarını araçın bir tek motor garantisini çıkartıp brc nin motor garantisine girdiğini söylediler..ve aracın 3 yıllık garantisini 2 yıla indiririz dediler..bu arada bu galiba bi tek reis plaza için geçerli bir durum gibime geldi..bu arada daha sorun yaşayanda çıkmamış..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serocan39

    bugün chevrolet bayisine gittim ve benzinli aveo alırsam buna tüp taktırabilir miyim, garanti dışı kalır mı dedim, cevap kesin ve net : evet kalır, ama taktıranlar var dedim geçen yıl evet oluyordu ancak euro 5 motorlarda çok sorun oluştuğu için artık garanti kapsamına girmiyor dediler ve benzinli almaktan vazgeçtim

    arcınıza lpg uyumludur landi renzo lpg sistemi yaglama sistemi ile birlikte takıldıgı anda motorunuz 2 yıl ve 100 bin km motor garantisi de yazılı olarak size ibraz edilir 2 yıl icinde motorunuzda lpg den oluşacak sorunlarda landirenzo devreye girerek probleminizi cözer kesilikle hiç bir masraf ödemesiniz bence birdaha arştırını veyada bir landi renzo bayisi ile irtibata gecin iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayotogaz -- 2 Nisan 2012; 14:18:55 >
  • hocam rahatsız ediyorum son durumlar nasıl ?? =) bızde aldıkta ama benzın fıyatlarıyla baş edemiyoruz..iyi günler dilerim..
  • afyondaki landi renzo bayisiyle görüştüm. bana sadece lpg sisteminin garantisi olduğun söylendi. ben de olgunları aradım. "sizin bulunduğunuz ildeki servis görevlisi bilmeyebilir." nerede taktırırsanız taktırın 2 yıl motor garantisi var" denildi. rakam olarak bura daha yüksek. Ankarada taktırmayı düşünüyorum. 1850 gibi bir rakam aldım manuel yağlama sistemi dahil. sizce nasıl rakam.
  • Konu hortlatmak gibi oldu ama lpg taktıranlar değerleriniz nasıl? tavsiye ediyor musunuz?
  • Merhaba
    Aracım 14200 km de.Yaklaşık 7500 km LPG ile yol gittim. Landirenzo evo kit mevcut. sürekli şehir içi kullanmaktayım. yol bilgisayarı 9.1lt/100 km gösteriyor. LPG tüketimin ise, 25-26kr/km... (LPG:2.29)
    aracın performansının normal olduğunu söylemeliyim. şimdilik bir sorun ya da sıkıntı yok.
    Kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potlika

    Merhaba
    Aracım 14200 km de.Yaklaşık 7500 km LPG ile yol gittim. Landirenzo evo kit mevcut. sürekli şehir içi kullanmaktayım. yol bilgisayarı 9.1lt/100 km gösteriyor. LPG tüketimin ise, 25-26kr/km... (LPG:2.29)
    aracın performansının normal olduğunu söylemeliyim. şimdilik bir sorun ya da sıkıntı yok.
    Kolay gelsin...

    cevap için teşekkürler...yağlamalı mı yağlamasız mı hocam??
  • Merhaba
    LPG kitini taktırdığım yer tanıdıktı. Yağlama sistemine ihtiyaç olmadığını söylediği için taktırmadım.
    Kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaYılmazcan

    ilk depo bugün bitti.

    290km.

    depo 78 TL ye doldu.

    268krş yakıyor yani. gayet iyi bir rakam benim için. benzinde 350-400 den aşağıya inmiyordu. basında 500-550 yakıyordu.

    ayrıca tüpte hiç sakin kullanmadım. önümüzdeki günlerde ist-adana-ist yapacağım asıl sonuçlar o zaman belli olacak artık :)

    yazıları sökmek için vakit bulamadım bu hafta içi inşallah


    Ayarlar iyilestirilirse + yakit tasarufu olacaktir 268 uygun bir rakam ancak yeni sattigim aracim bmw 5.28 di bu arac 280 yakiyordu 210 220 rakamlari gormeniz dilegi ile.
  • Merhaba
    LPG zammından önce bandırmadan ankaraya gidip döndüm. ortalama 110-120 aralığında gittim. ortalamam 17-18 kr /km idi.
    aracımı sürekli şehir içi kullanıyorum. şehir içi ise 23-24kr/km.
    bence gayet iyi.
    Ancak şunu belirtmeliyim. 15000 bakımında bujileri değiştirdim. araç sanıyorum bundan dolayı biraz daha az yakmaya başladı. şu andaki benzin tüketimi 7-7.5 lt/100km.
    LPG taktıran arkadaşlar her bakımda bujileri de değiştirirlerse tasarruflarında ciddi bir artış olacaktır.
    Kolay gelsin...
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Konu açılalı uzun bir zaman geçmiş. Bende 1.4 100 hp aveo aldım. Nasipse birkaç gün içinde teslim alıyorum. Lpg kullanıcısı arkadaşlar bu geçen süre içinde özellikle supaplar bakımından sorun yaşadılar mı, çözüm yöntemleri ne oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Merhaba
    En son yazanlardan biriymişim. Konuyu hortlatalım.
    Aracıma 6700km de landirenzo evo kit taktırdım. Aracım şu an 65500 km de... yaklaşık 60bin kmden beri LPG ile kullanıyorum. Şimdilik bir sorun yok. Umarım bundan sonra da olmaz...
    Kolay gelsin...
  • potlika P kullanıcısına yanıt
    Yağlama sistemi var mı?

    Şehir içi kaç litre LPG tüketiminiz var.
  • Selam bende yeni aveo 1.4 lt mv sahibiyim.lpg düşünüyorum.son durumlar hakkında bilgi verecek taktıranlar varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.