Şimdi Ara

Yeni Auris Cam Tavan'dan Gelen Ses (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
2
Favori
19.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabah saat 10 da araci biraktim aksam 5 te aldim.

    Araci birakmadan once ilgili usta ile test surusu yaptik. Perde kapali iken sesi aninda duydu. Ancak isin enteresan tarafi perde acikken ses yapmayacagi tuttu bugun :) Yine de bunun o an icin gecerli bir durum oldugunu sesin siddetinin de gunden gune farkli oldugunu belirttim.

    Araci teslim almaya gittigimde yine ayni usta ile yaklasik 20 dakikalik test surusune cikildi tekrar. Ozellikle bozuk yol, kasis, parke tas zeminde deneme yapildi. Ses yoktu. Servisten eve gelene kadar da ses duymadim. Simdilik hersey yolunda gorunuyor ama zaman gosterecek tabii.

    Araci yikamislar sagolsunlar o sekilde teslim edildi.

    Yapilan islemler izolasyon, tavan icinden kablolar vs. gecen cita gerginlik ayarlarinin tekrar yapilmasi, bagajdaki park sensoru unitesi yer degisimi ( daha sonradan bagajdan da ses geldigin tespit edipi kendileri mudahele etmis ben birsey soylememistim bu konuda )

    Frenlerdeki surtunme sesine benzer sesin ise gerek servis sorumlusu arkadaslar gerekse ustanin bizzat kendisi cok dogal oldugunu anormal bi durum olmadigini ama yine de temizlik yaptiklarini belirttiler.




  • Selamlar

    Yaklaşık 20 dk güneş altında aracı bıraktıktan sonra Gicirti tekrar başladı. Fakat kablo sesi yok. Bunu cozmusler. Incelediğim kadarıyla bu gicirdama sacin kendi genlesmesiyle I lgili ve kolay cozulebilecek bir durum değil.
    Sünger uygulamasina geri dondum ve ses anında kesildi..
    Su an biraz bekleyelim. Servise gidip mudahale ettiren arkadaslarda da sorun tekrar ederse toplu bir hareket ile servise gidelim derim..

    Iyi surusler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekkk

    Ses yok acaba genede gitsemmi :) buarada tavan açık sekildemi güneşte birakicaz birde gene tavan acikkenmi yüksek ses geliyor?

    Acik kapali farketmez.perde arac ici ile sac aras8ni kapatiyor sadece.yani sac her turlu camin altinda ve direk gunese maruz kaliyor.hatta 20 dk sonra saca degemezsi n iz sicaktan eliniz ciddi yaniyor.siz hesap edin o kadar isinan sacin genlesmesini..:)
    Cama bile el degmiyor icerden..sicaklik normal bir etki ama ingilterede güneş gormuyorki adamlar farketmemeleri cok doğal:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de ses bu sabah geri döndü hem de eskisinden daha şiddetli şekilde :(( Şaka gibi. Çok enteresan birşey ve çok sinir bozucu. Ben gicirti duyamiyorum pek. Bu sese tanımlamam ancak tikirti zingirti karışık bir ses şeklinde olabilir. Ağırlıklı perde kapalı iken var. Ama açıkken de var. Her hafta servise mi gideceğiz bu nedir böyle ? Hakkaten moralim artık iyice bozuldu araçtan soğuyorum.

    Sanırım şu anki durum Toyota'nın bu konuda gerçek bir teknik bildirisi yok servislere. Her servis kendi insiyatifi çabası ile çözüm bulmaya çalışıyor ama bu kadar oluyor. Can sıkıcı.
  • Valla ne diyim umarım tüm modellerde olan biseydirde toplu bir Fix çıkar dediğim gibi ses yok araç Full güneşte kaldı gene parke yola girdim belki ileride çıkar :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun tekrar servise bıraktım aracı. akşm gittiğimde 1-2 işlem yaptıklarını ama sesin kesilmediğini söylediler. tavan rayını komple değiştirceklermiş. sipariş verdiler 15 güne kadar gelcekmiş. benim gibi 2 kişi daha varmış onlarında siparişlerini vermişler. bence kronik bir sorun ve nasıl çözceklerini henuz bulamamışlar. deneme yanılma yapıyorlar.

    ayrıca daha önce ford servisini gördükten sonra, toyotanın ilgisi gerçekten insanı mutlu ediyor. müşteri memnuniyeti çok iyi. ve ilgililer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chine -- 3 Haziran 2013; 21:39:11 >
  • Kronik olduğunu sanmıyorum ben çok cam tavanlı kişi ile görüştüm sordum böyle bi sorun yok dediler bence yüzde 3-5 gibi bi üretim hatasıdır umarım kimsede sorun kalmaz gökyüzünü seyrederek gezeriz :) Bende camtavan aldım ama daha araç elime geçmedi haziran ortası gibi gelecek dediler
  • Kisa bir sure sonra net bilgi verecegiz.sorun kronik gibi duruyor.kok neden ve cozumden emin olunca sizlerede bilgi verecegim..herkeste olmamasininda teknik bir aciklamasi var..biraz zaman gerek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkmiş modellerde artık maalesef bu tarz problemler oluyor. Eskiden çok daha uzun zamanda model değişirken şimdi aralıklar kısaldı. Testlerini birazda müşteriye yaptırıp sonra makyaj adı altında hataları düzeltiyorlar. Bu markadan bağımsız bir konu, her marka için geçerli. Bu nedenle 50 - 60 bin TL verdiğiniz araçlarınız için maalesef türlü çeşitli süngerle vb çözümle uğraşacaksınız. Sonra makyaj gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firsttrue -- 7 Haziran 2013; 0:53:23 >
  • Bende de yaklasik 8000 km dir bu ses var.Eskiden sadece sicaklarda simdi sicak soguk fark etmeksizin var.
    Ön orta, arka sol arka sag komple sesli.

    Bir sey daha basladi dun boyle 60 km suratin ustune cikiyorum kaymak asfaltta eskiden hic ses gelmezken simdi arabanin ön orta altindan hani boyle kurmali arabalar vardir geriye cekip birakirsin hizlanir gider, geriye cekip havaya kaldirdiginda tekerleklerden vıın diye birnses gelir ya iste o var arabamda.
    Acaba katalitik konvertor temizlik yapiyor olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    1 haftadir islerim nedeni ile yurt disindaydim. Forumu takip edemedim.

    Sorun cok buyuk olcude cozuldu. Bir kac gun daha test edip hafta ici daha net bilgiler verecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prong

    Merhabalar

    1 haftadir islerim nedeni ile yurt disindaydim. Forumu takip edemedim.

    Sorun cok buyuk olcude cozuldu. Bir kac gun daha test edip hafta ici daha net bilgiler verecegim.

    Selamlar
    Bende de sungerli hali ile bir degisim yok.

    geri bildiriminize göre servisin yaptigi islemi bende uygulatacagim..sanirim bu sefer gercekten dogru çözümü buldular..

    Ekstra bilgi 1000 km sonrasi yakit tuketimim ayni kullanim şekli m ile şehir içi 7.7 den 6.9 a düşmüş durumda..bu deger de benim beklentimi karşılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prong

    Merhabalar

    1 haftadir islerim nedeni ile yurt disindaydim. Forumu takip edemedim.

    Sorun cok buyuk olcude cozuldu. Bir kac gun daha test edip hafta ici daha net bilgiler verecegim.

    Ses çıkarsa mutlaka soylicem dedim ve araç 1700 km oldu ön sağ üstten ses gelmeye başladı, İstanbul içinde bu olayı çözen servis olursa eğer direk oraya birakicam aracı ona göre geri dönüşler önemli :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Hemen konuya gireyim. Bildiğiniz üzere benim tavandan gelen ses 2 tipti. Ön orta ve şoför tarafından çıtırtı/tıkırtı gibi bir ses, ki çoğumuzda olan bu ses sanırım, ayrıca arka sağ yolcu tarafı merkezli zırıltı/zıngırtıya benzer bir ses ( sanki çıtaların içinden geçen bir şeyler titreşiyormuş gibi )

    31.05.2013 Cuma günü konu ile ilgili servise gittim. Araç akşam 5'e kadar serviste kaldı. İzolasyon işlemi yaptıklarını söylediler. Teslimat esnasında usta ile test sürüşüne çıktık. Farklı yol koşullarında aracı test ettik. Sorun giderilmiş, ses kesilmiş görünüyordu. Bir sonraki gün sabah aracım ile yaklaşık 70km. lik yol kat ettim ve ses tekrar, hatta eskisinden de şiddetli bir şekilde geri döndü. Hatta o gün içerisinde burada da durumu belirttim ve aynı gün 01.05.2013 Cumartesi tekrar servise gittim. Buradaki iletişimimiz sonucu aynı dertten muzdarip acquiles arkadaşımızda geldi ve serviste buluştuk. Kendisiyle tanışma fırsatı buldum ve güzel sohbetler ettik. Beraberce durumu yetkililere açıkladık.

    Aracı tekrar işleme aldılar. Bu sefer izolasyon dışında farklı bir teşhis kondu ve işlem yapıldı. Konulan teşhis şuydu ; tavan çıtalarının iç taraftan köşelerdeki birleşme noktalarından, uç kısımlarının birbirine değerek araç hareket halindeyken titreşim yapması ve ses çıkarması. Yapılan işlem, arkadan öne doğru dikine uzanan tavan çıtası ile ön tarafta paralel olarak uzanan çıtanın iç taraftan, ön şoför tarafı köşe kısmından, birbirlerine temas eden kısmın ayrılarak tekrar sabitlenmesi oldu. Arkadaşlar benim şu ana kadarki izlenemim bu teşhis ve işlem doğru. Aracımdaki tavan ön taraftan gelen tıkırtı pıtırtı şeklindeki son derece rahatsız edici ses tamamen kesildi ve yaklaşık 1 haftadır yok. Hem tavan açıkken hem kapalıyken ses kesilmiş durumda. Acquiles arkadaşımızda da aynı ses mevcuttu. Bu işlem bu sorunu giderdi.

    Benim aracımdaki diğer problem olan zırıltı sesi de çok çok azalmış hatta umursanamayabilecek seviyeye gelmiş durumda. Ancak hala var. Sadece bozuk yolda veya kasisten vs. geçerken çok çok hafif olsa da var. Müzik ya da cam açıkken duyulabilecek seviyede değil. Her zaman yok, bazen var. Sanırım o ses de bir şekilde bu durumla ilgili. Şu an için tekrar servise gidecek vaktim yok. Lakin şu anki durum gitmeyi gerektirecek seviyede de değil. Ancak 10.000 bakımında mutlaka dile getireceğim ve gerekirse tavan çıtalarının diğer köşelerdeki birleşme noktalarına da bakılmasını isteyeceğim. Belki diğer noktalarda da daha hafif de olsa bir temas vardır diye düşünüyorum. Ancak şu an durum çok çok iyi eskisine oranla.

    Şu anki durum bu. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara faydası dokunur bu bilgilerin. Bir değişiklik olursa durumda yeniden paylaşacağım ancak özellikle ilk bahsettiğim sesin çözüldüğünü düşünüyorum çünkü yaklaşık bir haftadır ses yok. Her türlü yol şartı için bu bilgi geçerlidir. Zırıltı şeklindeki ses de dediğim gibi şu an dikkate alınmayacak kadar az ve çok nadir oluyor.

    acquiles arkadaşımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım,

    Keyifli sürüşler,




  • Merakımı mazur görün ama bu sesleri özelliklemi dikkat kesilip dinliyor sunuz yoksa müzik açıkken bile farkedilen gürültü mü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prong

    Arkadaşlar merhaba,

    Hemen konuya gireyim. Bildiğiniz üzere benim tavandan gelen ses 2 tipti. Ön orta ve şoför tarafından çıtırtı/tıkırtı gibi bir ses, ki çoğumuzda olan bu ses sanırım, ayrıca arka sağ yolcu tarafı merkezli zırıltı/zıngırtıya benzer bir ses ( sanki çıtaların içinden geçen bir şeyler titreşiyormuş gibi )

    31.05.2013 Cuma günü konu ile ilgili servise gittim. Araç akşam 5'e kadar serviste kaldı. İzolasyon işlemi yaptıklarını söylediler. Teslimat esnasında usta ile test sürüşüne çıktık. Farklı yol koşullarında aracı test ettik. Sorun giderilmiş, ses kesilmiş görünüyordu. Bir sonraki gün sabah aracım ile yaklaşık 70km. lik yol kat ettim ve ses tekrar, hatta eskisinden de şiddetli bir şekilde geri döndü. Hatta o gün içerisinde burada da durumu belirttim ve aynı gün 01.05.2013 Cumartesi tekrar servise gittim. Buradaki iletişimimiz sonucu aynı dertten muzdarip acquiles arkadaşımızda geldi ve serviste buluştuk. Kendisiyle tanışma fırsatı buldum ve güzel sohbetler ettik. Beraberce durumu yetkililere açıkladık.

    Aracı tekrar işleme aldılar. Bu sefer izolasyon dışında farklı bir teşhis kondu ve işlem yapıldı. Konulan teşhis şuydu ; tavan çıtalarının iç taraftan köşelerdeki birleşme noktalarından, uç kısımlarının birbirine değerek araç hareket halindeyken titreşim yapması ve ses çıkarması. Yapılan işlem, arkadan öne doğru dikine uzanan tavan çıtası ile ön tarafta paralel olarak uzanan çıtanın iç taraftan, ön şoför tarafı köşe kısmından, birbirlerine temas eden kısmın ayrılarak tekrar sabitlenmesi oldu. Arkadaşlar benim şu ana kadarki izlenemim bu teşhis ve işlem doğru. Aracımdaki tavan ön taraftan gelen tıkırtı pıtırtı şeklindeki son derece rahatsız edici ses tamamen kesildi ve yaklaşık 1 haftadır yok. Hem tavan açıkken hem kapalıyken ses kesilmiş durumda. Acquiles arkadaşımızda da aynı ses mevcuttu. Bu işlem bu sorunu giderdi.

    Benim aracımdaki diğer problem olan zırıltı sesi de çok çok azalmış hatta umursanamayabilecek seviyeye gelmiş durumda. Ancak hala var. Sadece bozuk yolda veya kasisten vs. geçerken çok çok hafif olsa da var. Müzik ya da cam açıkken duyulabilecek seviyede değil. Her zaman yok, bazen var. Sanırım o ses de bir şekilde bu durumla ilgili. Şu an için tekrar servise gidecek vaktim yok. Lakin şu anki durum gitmeyi gerektirecek seviyede de değil. Ancak 10.000 bakımında mutlaka dile getireceğim ve gerekirse tavan çıtalarının diğer köşelerdeki birleşme noktalarına da bakılmasını isteyeceğim. Belki diğer noktalarda da daha hafif de olsa bir temas vardır diye düşünüyorum. Ancak şu an durum çok çok iyi eskisine oranla.

    Şu anki durum bu. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara faydası dokunur bu bilgilerin. Bir değişiklik olursa durumda yeniden paylaşacağım ancak özellikle ilk bahsettiğim sesin çözüldüğünü düşünüyorum çünkü yaklaşık bir haftadır ses yok. Her türlü yol şartı için bu bilgi geçerlidir. Zırıltı şeklindeki ses de dediğim gibi şu an dikkate alınmayacak kadar az ve çok nadir oluyor.

    acquiles arkadaşımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım,

    Keyifli sürüşler,

    Sayin Prong

    Oncelikle geçmiş olsun diyeyim. Konuyud
    Da çok güzel ozetlemissiniz. .
    Bu durumda bende problemi tespit edet teknisyen arkadasa gidip ayni islemi yaptirayim. Zaten kendi gozumlede bakacağım emin olmak için.
    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Merakımı mazur görün ama bu sesleri özelliklemi dikkat kesilip dinliyor sunuz yoksa müzik açıkken bile farkedilen gürültü mü?

    Bahsedilen sesleri duymamak mumkun degil. Muzigi yuksek ses dinlemezseniz sayet problem varsa duymaniz gerekir..
    Bu problemin kaynagi montaj kaynakli olup her araçta olmayabilir. Ilgili parçanın montaj eksenine göre sesin mertebesi de değişebilir.
    Eğer sizin için ses yoksa duymak için zorlamaya da gerek yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz ses bende yok araç 1000 km de bugun bi kere çıtırtı şeklinde duydum eyvah dedim ama tekrar gelmedi ses galiba bagajdan bişeylerden geldi inşallah gelmez o sesler çok takarım kafaya benim memlekette serviste yok sizler gibi dilediğim zaman gidemem de birde bu 1000 bakımında neler yapıyolar benimde hafif kasislerde falan direksiyon lık lık vurma yapıyor sizlerde varmı böyle bir sorun hızlanıp direksiyon sertleşince o ses yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles


    quote:

    Orijinalden alıntı: prong

    Arkadaşlar merhaba,

    Hemen konuya gireyim. Bildiğiniz üzere benim tavandan gelen ses 2 tipti. Ön orta ve şoför tarafından çıtırtı/tıkırtı gibi bir ses, ki çoğumuzda olan bu ses sanırım, ayrıca arka sağ yolcu tarafı merkezli zırıltı/zıngırtıya benzer bir ses ( sanki çıtaların içinden geçen bir şeyler titreşiyormuş gibi )

    31.05.2013 Cuma günü konu ile ilgili servise gittim. Araç akşam 5'e kadar serviste kaldı. İzolasyon işlemi yaptıklarını söylediler. Teslimat esnasında usta ile test sürüşüne çıktık. Farklı yol koşullarında aracı test ettik. Sorun giderilmiş, ses kesilmiş görünüyordu. Bir sonraki gün sabah aracım ile yaklaşık 70km. lik yol kat ettim ve ses tekrar, hatta eskisinden de şiddetli bir şekilde geri döndü. Hatta o gün içerisinde burada da durumu belirttim ve aynı gün 01.05.2013 Cumartesi tekrar servise gittim. Buradaki iletişimimiz sonucu aynı dertten muzdarip acquiles arkadaşımızda geldi ve serviste buluştuk. Kendisiyle tanışma fırsatı buldum ve güzel sohbetler ettik. Beraberce durumu yetkililere açıkladık.

    Aracı tekrar işleme aldılar. Bu sefer izolasyon dışında farklı bir teşhis kondu ve işlem yapıldı. Konulan teşhis şuydu ; tavan çıtalarının iç taraftan köşelerdeki birleşme noktalarından, uç kısımlarının birbirine değerek araç hareket halindeyken titreşim yapması ve ses çıkarması. Yapılan işlem, arkadan öne doğru dikine uzanan tavan çıtası ile ön tarafta paralel olarak uzanan çıtanın iç taraftan, ön şoför tarafı köşe kısmından, birbirlerine temas eden kısmın ayrılarak tekrar sabitlenmesi oldu. Arkadaşlar benim şu ana kadarki izlenemim bu teşhis ve işlem doğru. Aracımdaki tavan ön taraftan gelen tıkırtı pıtırtı şeklindeki son derece rahatsız edici ses tamamen kesildi ve yaklaşık 1 haftadır yok. Hem tavan açıkken hem kapalıyken ses kesilmiş durumda. Acquiles arkadaşımızda da aynı ses mevcuttu. Bu işlem bu sorunu giderdi.

    Benim aracımdaki diğer problem olan zırıltı sesi de çok çok azalmış hatta umursanamayabilecek seviyeye gelmiş durumda. Ancak hala var. Sadece bozuk yolda veya kasisten vs. geçerken çok çok hafif olsa da var. Müzik ya da cam açıkken duyulabilecek seviyede değil. Her zaman yok, bazen var. Sanırım o ses de bir şekilde bu durumla ilgili. Şu an için tekrar servise gidecek vaktim yok. Lakin şu anki durum gitmeyi gerektirecek seviyede de değil. Ancak 10.000 bakımında mutlaka dile getireceğim ve gerekirse tavan çıtalarının diğer köşelerdeki birleşme noktalarına da bakılmasını isteyeceğim. Belki diğer noktalarda da daha hafif de olsa bir temas vardır diye düşünüyorum. Ancak şu an durum çok çok iyi eskisine oranla.

    Şu anki durum bu. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara faydası dokunur bu bilgilerin. Bir değişiklik olursa durumda yeniden paylaşacağım ancak özellikle ilk bahsettiğim sesin çözüldüğünü düşünüyorum çünkü yaklaşık bir haftadır ses yok. Her türlü yol şartı için bu bilgi geçerlidir. Zırıltı şeklindeki ses de dediğim gibi şu an dikkate alınmayacak kadar az ve çok nadir oluyor.

    acquiles arkadaşımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım,

    Keyifli sürüşler,

    Sayin Prong

    Oncelikle geçmiş olsun diyeyim. Konuyud
    Da çok güzel ozetlemissiniz. .
    Bu durumda bende problemi tespit edet teknisyen arkadasa gidip ayni islemi yaptirayim. Zaten kendi gozumlede bakacağım emin olmak için.
    Selamlar


    Acquiles merhaba

    Islemi yaptirdiginizda sesin mutlaka kesiecegini dusunuyorum. Hatta sungeri cikardiginizda baska bolge ya da bolgelerden de ses hissediyorsaniz o bolgelere yakin birlesim noktalarina da baktirmakta fayda var. O gun benim aklima gelmedi ancak benzeri seslerin tumunun temel nedeninin birlesme noktalarinda citalarin uc kisimlarinin birbirine olasi temasi olabilecegini dusunuyorum. Bunu dusunmemdeki ana neden mudahele sonrasi zingirti sesinin de neredeyse yok denecek kadar azalmis olmasi. Belki bir noktadaki temasin olusturdugu titresim diger bolgeleri de etkiliyordu gibi bir durumda olabilir. Yapilan izolasyon islemleri konuyla ne kadar alakali ya da faydasi oldumu bilemiyorum ama yapildi bir kere :)
    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prong

    Arkadaşlar merhaba,


    hangi servis dostum?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.