Şimdi Ara

Yatırım hesabı açtım mkk nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 4 gün önce ziraat mobilden yatırım hesabı açtım ve zborsa uygulamasiyla hisse aldım bir kaç sorum var bilgisi olanlar cevaplar çok sevinirim. Ilerde karşıma borç çıksın istemiyorum bu hisse olayında çok yeniyim öğrenmek istiyorum.
    1.mkk sicil numaranız oluşturulmuştur diye mesaj geldi mkk nedir?
    2.bu mkk kesinti ücreti ne kadar oluyor ve aylık mi yıllık mi hangi hesaptan kesiyor ucreti ?
    3.hic bir hissealim satimı yapmasam benden herhangi bir kesinti olur mu?
    4.ben bu hesabı kapittirmak istesem şubeye mi gitmeliyim?



  • Bu sorulara cevap aldıysan benimle de paylaşır mısın?

  • Hocam zbrosa hesabın varsa internet-ziraat yatırım-eşube-fon alış satış yapabiliyorsunuz.Ben yatırım hesabı açmadım sadece borsa hedabı açtım oradan alıyorun

  • cagriparlakalin C kullanıcısına yanıt

    hocam sen cevap aldıysan benimle paylaşabilirmisin

  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt

    MKK Merkezi kayıt kuruluşu demektir..Yani aldığınız fon,hisse senedi vs gibi menkullerin adınıza saklandığı kurumdur..Hesabınızda hisse senedi,fon olduğu müddetçe kesinti olur..Ama kesinti derken öyle büyük rakamlar değil..Benim hesabımdan kesilen paralar kuruş falan..Lira bile değil..Hesap kapatmak içinde kurumdan kuruma değişir..Ziraat için herhalde şubeye gitmek gerekir..

  • Arkadaşlar bir konu danışacaktım size. Belki tecrübesi olan vardır. Aralık ayında marifetli vadeli hesap açtım. Sonra aynı gün para lazım olduğundan iptal ettirdim bunu. 21 Ocakta ise 15.07 TL MKK komisyon tahsilatı adında bir kesinti yapmışlar. Üzerimde hisse senedi, fon falan görünmüyor. Ama e-yatırımcı uygulamasından baktığımda 07/12/2022 işlemde tekil hesap yazıyor. Bunu anlayamadım yani her ay benden bu ücreti kesecekler mi? Şubeye gidip konuştum. Marifetli hesapta en yüksek faizi verebilmek için fon alıyoruz sizin adınıza diyor. Bunu ben ilk defa tebde gördüm. Yani başka bankada böyle değil. Faizi almadım aynı gün kapattırdım. Hem bana ücret ödeyecekleri halde benden kesinti yapmışlar. Sizce bu ücret geri alınabilir mi nasıl bir yol izlenmeli? Zaten bu bankayla bir daha çalışmama kararı aldım. Fikriniz varsa aydınlatırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.