Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ | İstanbul'da Vakıf mı İstanbul'a Yakın Devlet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim üçüncü sınıfa geçtim. Taşrada okuyorum bu yüzden de yatay geçiş yapmak istiyordum. İstanbul'a yakın bir devlet üniversitesinden kabul aldım fakat isteğim biraz da İstanbul'da okumak. Bu şekilde de bazı vakıf üniversiteleri kabul ediyor fakat tam burslu değil. Bazıları %50 burslu, bazıları %20 burslu. Ailem bunu karşılayabilir fakat çok zorlanırlar, artı olarak epey alttan dersim olacak mecbur dönem uzatmış olacağım. Maddi sıkıntı çekmek uğruna İstanbul'da okumak mı yoksa İstanbul'a yakın devlet üniversitesi mi? Epey kararsızım, siz olsaydınız ne yapardınız?

    İki yıldır taşrada olduğum için bir okuldan beklentilerim belli. Bir kulüp çalışması, takımlaşma kültürü olan bir okulda okumak istiyorum. Şu anki okulumda aktif kulüp yok herkes bireysel ilerliyor, takım yok, yarışmalara katılım yok, proje yok. Ben ise artık bir takımda yer alıp aktif olarak proje geliştirmek istiyorum. Aynı zamanda okurken çalışabilirim diye düşünüyorum, bunun için de İstanbul şart gibi görünüyor. İstanbul'dan bir vakıf üniversitesi %50 burs verdi ama eğitimi çok iyi değil, eğer onu tercih edersem tamamen okul bağımsız kendimi geliştirmek zorunda kalacağım. Diğeri ise İstanbul'a bir saat uzaklıkta bir devlet üniversitesi fakat onun da mühendislik fakültesi ilçede ve merkeze uzak. Ne yapmam gerektiği konusunda asla karar veremiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ek olarak bir şey daha sormak istiyorum. Ben şimdi A okulunda okuyorum, B okulundan kabul aldım ve C okulunun da açıklanmasını bekliyorum. Fakat C okulunun açıklanması B okulunun kayıt tarihinin son günü. Yani C'nin açıklanmasını beklerken B deki fırsatı kaçırabilirim. Bu durumda B okuluna kayıt yapıp eğer C okulundan kabul alırsam B'deki kaydımı silebilir miyim? Bir de bu kayıt silme işlemleri için birebir okula gitmek gerekiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üni isimlerini de verebilir misin acaba?

  • Hocam selamlar konunun üzerinden 3 hafta geçmiş ama ben yine de fikrimi söylemek istiyorum. Bir vakıf üniversitesinde öğrenci olarak yerinde olsam devleti tercih ederdim. En azından para ödemek zorunda kalmayacaksın hem devlette yemekler çok uygun. Tabi vakıf ünide de devlette olmayan avantajlar var ama yerinde olsam devleti tercih ederim. eğer bana sen neden devlette gitmedin diye sorarsan da sınavda düşük bir puan aldım ve mecburen 1 sene daha kaybetmemek için vakıfa gittim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.