Şimdi Ara

W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
11
Favori
4.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumda W206 kasa için özel açılmış başlık göremedim. Bizimde özel bir başlığımız olsun. Zamanla teknik detayları paylaşır yeni şeyler öğreniriz.




  • w206 için kimseden yorum yok mu

  • Bu modele ait ana konu olmaması dikkatimi çekmişti benim de.

    Hazır bu aralar araç değişikliği yapmayı düşünüyorken, iyi oldu.


    Şu sıralar g20 lci m edition

    ya da

    c200 amg 4Matic

    arasındayım


    Bayilerdeki son durum nedir. Hala araç yok çekiyorlar mı? Liste fiyatına araç alabiliyor muyuz?

  • Her iki araçtanda teklif aldım
  • Zorbis kullanıcısına yanıt

    Ben yıllarca F10-F30 kullanmış birisi olarak W206 aldım. herşeyden önce g20’den açık ara hızlı - 4matic - kasası 3-4 yıl yeni - konfor konusunda net iyi.


    G20 tarafında ise modifiyeye açık, W206’yi yaklaşır.

    Standart donanımlı G20 - W206 dan oldukça dolu ama benim gibi premium paket alırsanız adaptif cc haricinde arka koltuk ısıtma - güneşliklere kadar tam dolu bir araba alırsınız.


    Net olarak C200 daha havalı duruyor. (Kişisel görüş)

  • Eagle ege E kullanıcısına yanıt

    W205 C200d sahibiyim fakat ayrıca W206 C200 kullandım. W205'den önce de W204 C180 kompressor sahibiydik.


    W205, W204'den sonra çok bozulmuştu. Premium otomobil kullanıyorum hissiyatını doğrusu pek alamamıştım. Fakat W206'ları kullandığında eski kalitesini geri getirmiş yorumunu rahatlıkla yapabiliyorum. özellikle mild hybrid sisteminden sonra sürüş konforu fazlasıyla arttı. Donanımlar da iyileştirildi.


    Bende ayrıca F30 320i ED bulunuyor. Bir sonraki arabam olarak duruma göre C veya GLC düşünebilirim. Bu sefer güzel araba yaptılar.

  • Bu konu ölmüş çok kullanan yok galiba?

    Memnun musunuz? Yakıtı nedir? Genel uzun kullanım izlenimi verebilecek arkadaşlar var mı?
  • Ben kullanıyorum

    6700km, %95 uzun yol.

    Performansı çok iyi, yakıtıda iyi. Full 160-200 1200 km yol ortalaması 8,9lt, sakin 140 civarı otoban 7,5lt. Memnun kalmamak için sebep yok

  • Merhaba,
    İlk ayımızı doldurmak üzereyiz.
    Amg+gece paketi+burnmester, selenit gri, siyah taba spor koltuk
    1.90cm boy ve 110kg için rahatlıkla inip binebiliyorum. Eski kasaya göre büyümesinin faydasını gördüm.
    Büyük bir keyif ile kullanıyoruz. Şu an şehiriçi 8 - 7.4 arasında tüketimi var.
    E modunda elektrik desteğini daha fazla verdiğini fark ediyorum.
    Motor gerçekten çok sessiz (şimdilik mi bilemiyorum) fakat S ve I modlarındaki motor sesi çok keyif verici.
    9 yıl keyifle kullandığımız endişe ile değiştirdiğimiz aracımızdan sonra henüz bir pişmanlığımız olmadı. (Bmw 2.18i active tourer)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinyakal -- 10 Aralık 2023; 19:39:43 >
  • Merhabalar; c200 almayı düşünenlere yol gösterici olabilir diye ben de kişisel tecrübelerimi paylaşmak isterim.

    2023 eylül 15'de aracı teslim aldım. Avantgarde+ arka koltuk ısıtma+ digital light donanımlarına sahip.

    Eski aracım Volvo XC40 T3 idi. Güncel 320 ve s60 kullanma fırsatım da oldu. Görüşlerimi belirtirken bu araçlara da atıfta bulunacağım.


    Tasarım

    AMG donanımla daha şık görünüyor ama Avantgarde'nin ön ve yan tasarımını beğendiğimi söylemem. Arka tasarım şık. W205'in dış tasarımını daha iyi buluyorum.

    İç tasarım olarak ise sınıfında eşsiz olduğunu düşünüyorum. Hem sürücü hem orta ekranın çözünürlüğü, tepkime hızı çok iyi. İç ambians oldukça başarılı. Diğer premium D segmentinde yer alan araçlara göre sunroof'un 2 parça olması özellikle arka taraftaki yolculara ferahlık katıyor


    Malzeme Kalitesi

    Bu konuda eleştirilerim olacak. Kapıların alt tarafları ve ön konsolun alt tarafları sert malzeme(uyduruk plastik değil elbette ama sert) ayrıca ön konsol ve kapıların üst kısmında kullanılan malzemenin alt kısmında sert malzeme bulunuyor. Üstüne giydirme yapılmış. Premium sınıf bir araca yakışmıyor bence. Kullanılan deri maalesef suni deri(koltuklar konsol gibi). Keşke standartta da gerçek deri kullanılsaydı(gerçek deri opsiyon, kullanılan artico deri uyduruk değil ama sonuçta suni). Ön konsolun alt tarafından, kapı tutamaklarından maalesef trim sesleri geliyor.


    İç Hacim

    Diğer D segmenti premiumlara benzer şekilde. Ön taraf ferah rahat ama arka taraf çok geniş değil. Ortadaki büyük şaft tüneli nedeni ile arka ortada yetişkin birinin konforlu seyehat etmesi pek mümkün görünmüyor. 182 cm boyum var ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arkada diz mesafesi 3 parmak kadar kalıyor. Daha fazla olabilirdi.

    Açık renkli döşeme ile alındığında ve çift parçalı sunroof ile birlikte araç ferah hissettiriyor.


    Yol, rüzgar ve motor sesi

    Araç ilginç bir şekilde bariz olarak motor sesi alıyor. Şahsen AMG için bunun bir mantığı olsa da avantgarde donanım için anlamsız buluyorum. Özellikle dip gazlarda ses haliyle artıyor ve bana rahatsız edici geliyor. Lastik ve bozuk yol sesi konusunda ise başarılı olduğunu söyleyebilirim. Rüzgar sesi konusunda da başarılı ama her ne kadar kalın kullanılsa da çift kat lamine cam kullanmamaları üzücü. G20'de ön camlar lamine mesela.


    Yol Tutuş

    Bu konuda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Arkadan itiş veya önden çekiş araçlara göre bariz iyi yol tutuyor(fizik kuralları gereği elbette). G20 sahiplerinin yol tutuş konusunda bizimki de iyi yol tutuyor demeleri sadece birer avuntu. 4 matic'in karşılığı ancak x-drive olur ki sedan 320de gelmiyor maalesef. Quattronun daha iyi olması muhtemel ama tecrübem olmadı. S60 AWD de kullandım; 4 matic'e yakın ama bence 4-matic; Volvo'nun AWD'sinden bir tık daha iyi. Hem kuru yolda-virajlarda- hem de ıslak yolda çok iyi yol tutuyor. Henüz kar tecrübem olmadı. Kendi adıma G20'yi elememin en önemli nedeni; G20'nin arkadan itişli olması idi. Eskiden beri yanlama hevesinde olan biri değilim.2 çocuğum var. Aracımın yola tutunmasını bana güven vermesini isterim. Karı buzu eksik olmayan bir yerde de yaşıyorum. Bu nedenle arkadan itiş araçlar bana göre değil. Sevene saygım var elbette.


    Konfor

    AMG pakette gelen sert süspansiyonlar ve daha ince yanaklı lastikler nedeni ile aracın sert olduğunu biliyorum. Avantgarde donanım ile daha konforlu süspansiyon ve lastik yanaklarının daha kalın oluşu nedeni ile aracın süspansiyonlarının konfor&yol tutuş dengesinin başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca koltukların yanal desteği de yeterli ve bel fıtığım olmasına rağmen beni rahatsız etmediğini hatta konforlu olduğunu söyleyebilirim.


    Tüketim

    Gerek ağır kasa(yaklaşık 1,7 ton) gerekse 4 çeker sistemi yüzünden şehir içi tutumlu olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yoğun trafikte tüketim14 litrelere kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Uzun yolda eco modda 110-120 km arasında özellikle de eğim yoksa 6 litrelerin altını görüyor. Kendi aracımın 3600 km.'lik verisini ekliyorum(30 km/h ortalama hız ile 10,5 lt/100 km).Yumuşak kullanan biri değilim.


    Performans

    Hybrid destekli 1,5 litrelik 204 beygirlik bir motoru var. Tabiki de renault motoru değil( ). Mercedes-Benz'in kendi geliştirdiği ve ürettiği motor. 4x4 1,7 tonluk bir araca göre yeterli olduğunu söyleyebilirim. Ara hızlanmalar, 0-100, yokuş yukarı çıkışlar vs. fazlası ile tatminkar.


    Donanım

    Bana göre premium D segmentinde fiyatına göre en iyi donanımı sunan S60. Diğerleri S60'ın arkasından geliyor. S60'ı elememdeki en önemli neden araç alırken kör nokta+ çapraz trafik uyarı sistemli s60 bulamamamdı. Bulabilsem s60 alırdım.

    C200'de; hafızalı ön yolcu koltuğu, kablosuz android auto&car play, elektrikli koltuk baş ayarı, elektrikli direksiyon yükseklik&alçaklık ayarı, kumanda ile araç çalışırken motorun uzaktan kapatılması, vale modunda bagajın kilitlenmesi, gömülü çözünürlüğü oldukça iyi geri görüş kamerası, elektrikli bagaj, iyi çalışan ön ve arka koltuk ısıtma gibi özellikler artıları diyebilirim. Standartta gelmeyen ama opsiyonla alınan digital light şahane. Tüm fonksiyonları ülkemizde kullanılmasa bile(yola şekil, grafik çizme gibi) uzun yolda öndeki ve karşıdan gelen araçları rahatsız etmeden mükemmel düzeyde bir aydınlatma sunuyor. Güncel G20'de sunulmuyor oluşu önemli bir eksiklik bence. Kullandığım S60da'da benzer bir far sistemi vardı o da çok iyi çalışıyordu.C200'de arka bağımsız klima ,ön koltuk soğutma, 360 derece kamera(dikey otomatik park sistemi var güzel park ediyor ama yatay park etmiyor. Şahsen otomatik park yerine 360 derece kamera isterdim), direksiyon ısıtma gibi donanımların olmayışı büyük eksikler bence. Bu sınıfta güncelde en donanımı fakir A4 maalesef. Efsane 45 TFSI motor efsane quattro çekiş sistemine rağmen donanım fakiri bir araç. Kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik sistemi gibi donanımları para ile bile alamıyorsunuz maalesef. Ayrıca gerek iç dizayn ve gerekse dış dizaynının eskidiğini düşünüyorum.A4'ü elememdeki nedenler de bunlardı.

    C200'de yine şerit ortalama+acc maalesef opsiyonla alınıyor. En büyük donanımsal eksiklerinden biri olduğunu söyleyebilirim.


    Güvenlik

    Araçta standart olarak ön çarpışma önleme, çapraz trafik uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve şerit takip sistemi bulunmakta ve hepsinin çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Kör nokta uyarı sistemi eski aracım Xc40'dan ve kullandığım S60'dan bile daha iyi çalışıyor. Özellikle aracı park edip motoru kapattıktan sonra kapıyı açarken arkadan yaya,araç bisikletli vs gelirse sizi sesli ve görsel olarak uyarıyor. Ön çarpışma önleme maalesef volvonun gerisinde. Volvoda daha iyi çalışıyordu ayrıca ön otomoatik frenleme sistemi çalışırken volvoda kemerler otomatik olarak geriliyordu C200'de henüz kemerlerin gerildiğini görmedim. Yukarıda da belirttiğim gibi A4'de(ben alırken öyle idi güncelde durumlar nasıl tam emin değilim) kör nokta ve çapraz trafik uyarı sistemlerinin olmayışı kabul edilemez bana göre. Keza ülkemize gelen bazı S60'larda da olmamasının kabül edilemez olduğunu düşünüyorum.


    Sonuç olarak; Premium D segmentinde bana göre 4x4'lük bir sedan yok. Her birinin kendi içinde artıları ve eksileri var. Bunları bilerek tercih yapmakta fayda var.

    Keyifli ve kazasız&belasız sürüşler dilerim.





  • W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43)

    Bu da tüketim verim.

  • Dip not;

    ​Mercedes me'nin şu an ülkemizde çalışmıyor oluşuna ise söylenecek söz bulamıyorum. Modelden bağımsız marka nazarında en büyük eksikliklerden biri olduğunu söyleyebilirim.

  • melankolik23 kullanıcısına yanıt

    Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Zaman ayırıp böyle ayrıntılı ve kıyaslamalı bir değerlendirme yazdığınız için teşekkürler. Bu gibi gerçekçi ve detaylı yorumlar araç alma arefesinde olanlara çok ama çok faydalı oluyor. Aracın artı ve eksilerini kapsamlı ve doğru olarak gerçek son kullanıcıdan öğrenebiliyorsunuz.


    C200 kesinlikle çok şık ve bu sınıfta tercih edilir bir araç. 4 çeker olması bence çok önemli ve bu bile tek başına tercih sebebi olabilir bana kalırsa. Uzun zamandır ve yılda yaklaşık 40-50 bin kilometre yol yapan bir Audı 4*4 kullanıcısı olarak, 4*4 sistemlerinin güvenlik için çok gerekli olduğuna inanıyorum ve 4 çeker araçlardan sonra iki çeker araçları kullanırken bir miktar tedirgin oluyorum. Zira yeni nesil araçlar genellikle torku ve gücü yüksek araçlar ve özellikle ıslak/kaygan zeminlerde iki çekerli araçlarda gaza yüklendiğinizde kayma eğilimi hemen farkediliyor. Bunu zaman zaman kiralık olarak kullandığım düşük hacim yüksek güçlü araçlarda ve iki çeker PHEV elektriklilerde de çok net bir şekilde deneyimledim. Özellikle kullandığım bir PHEV yeni MG'de dikkatimi çekmişti. Kalkışlarda gaza yüklendiğinizde aracın yüksek gücü nedeniyle araç yoldaki en ufak zemin farklılığında, zeminin daha az tutunma olan tarafına doğru çekiyordu tehlikeli bir şekilde.


    Öte yandan en son cümleniz işin özeti aslında; maalesef ki hangi premium marka olursa olsun ülkemizdeki vergilendirme sistemi nedeniyle bir çok donanımı opsiyon olarak dahi sipariş edemiyorsunuz veya edebilseniz dahi aracın toplam fiyatı tuhaf rakamlara çıkıyor. Audi'nin Almanya'da satılan bir çok güvenlik donanımının burada adının bile geçmemesi veya tüm premium markalarda overboost küçük hacimli motorlara, yüksek fiyatlara mahkum edilmemiz çok can sıkıcı bir durum.

    Mercedes ME, Connected Drive gibi sistemlerin BTK engeli nedeniyle Türkiye'de çalışmıyor olması da en hafif tabiri ile bu zamanda "ilkellik" artık. Değişecek gibi de durmuyor maalesef.


    Değerlendirmeniz için tekrar ellerinize sağlık. Mutlu yıllar dilerim şimdiden.





  • mekatu M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, ben de sizin değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

    Bil-mukabele mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim...

  • Aracın başlığının olmasına çok sevindim. Hem deneyimlerimi paylaşmak hem de yaşadığım sorunlara çözüm bulabilmek adına yazmak istiyorum.


    5 yıl 5.20i kullandıktan sonra daha ekonomik olması ve yenilenen modelin görsel ve donanım cazibesinin de etkisi ile c200 4matic e geçiş yaptım.


    Aracı kullandığımda, kullanım rahatlığı, konforu, tüketimi vb ile gayet keyifliydi. Öyle ki, aracın renginden daha önce bayilere gelmediği için tahmini renkte karar kılarak online sipariş ile aldım :)


    Araç 800-900km gibi yolda seyir halindeyken gaza bastığımda devir göstergesi oynamasına rağmen gaz almadı. Kendi hızından yavaşlaya yavaşlaya emniyet şeridine çektim.


    1 dk bekledikten sonra denedim, çalıştı ve gazı aldı. Pazartesi ilk iş yetkili servise gittim. Aracı bağladılar cihazlara, baktılar ettiler; bir şeyi görünmüyor dediler. Sorun neden oldu dediğimde biz de anlamadık diyip gönderdiler...


    İçime sinmedi ama devam etmediği için de kafaya takmadım.


    Araç 1500km civarı iken, marketin otoparkında park edip, alışveriş yapıp geri döndüm. Takriben 30-35 dakikadır toplam süre. Aracın bagaj kapağını açtım, eşyaları koyup kapatmak istediğimde kapanmadı. Aracı çalıştırıp öyle kapatayım dediğimde, aracın çalışmadığını; hatta göstergelere elektrik gelmediğini fark ettim.


    Hemen yol servisini aradım ve 30-35 dk da geldiler.


    "Abi akün bitmiş" dedi gelen çocuk. 1500km de bitmesi garip değil mi ? dediğimde, " bu modeller sen aracı kapasan da konuşmaya devam ediyor gibi enteresan bir yorum yaptı. Aküye cihazını bağladığında, "abi akü değil, akün dolu" dedi. Aracın arkasındaki 2. akü olduğunu belirttiği akünün kutup başını söküp taktı ve ekranlar geldi.


    Direksiyonun altından da bir cihaz bağlayıp hata tespiti yapmaya çalıştı. Neticede bir şey görünmedi. Ne yapayım diye sorunca , abi bu modeller bazen yapıyor böyle, bir yazılım güncellemen lazım, servise görün dedi.


    Araç 2.5 aylık o ana kadar 2 kez güncellenmişti zaten ama itiraz etmedim servise götürdüm.


    Araç sabahtan akşama yine kontrol edil. Sonuç " aracınızda hata yok"


    Bu yanıtlardan tatmin olmayınca Almanya Mercedes'e bir mail attım geçen hafta, henüz yanıt almadım.


    Aracın kullanımında, konforunda, güvenlik hissiyatında hiç bir sorunum yok. Çok içime sinerek aldığım bir araç. Ancak 2.5 ayda 2 kez yolda kalınca soğumadım desem yalan olur.


    Daha kötüsü, muhtemelen model de daha yeni olduğu için servisler kronik sorunlarla ilgili çok donanımlı değil.


    Almanya'dan gelecek yanıta göre daha 2000km yi görmediğim aracımın akıbeti ile ilgili karar vereceğim.


    Umarım tatminkar bir yanıt alırım





  • lesaux L kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz sorunların olması oldukça can sıkıcı. Dilerim tekrarlamaz veya sorun ne ise giderilir.

  • Daha önce BMW nin bir çok serisini kullanan biri olarak takas şartlarının makul oluşması sebebi ile 2022 w206 ya geçiş yaptım. Araç 4 aydır bende ve kullanım deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Araç AMG nin boş hali. Yani one edition değil.


    Öncelikle g20 den kıyasla fazlalarından bahsetmek gerekirse,


    4x4 olması ve buna bağlı yol tutuşu,

    İç ambians aydınlatması,

    İç Kapı dizaynları,

    g20 ye göre yumuşak süspansiyonları,

    Konfor hissi,

    Anahtar kalitesi,

    Şık ön göğüs ve kaplaması.


    Evet. Bu kadar.


    Eksilerine geçmek gerekirse,


    Benim aracımda navigasyon yok. Evet araç 2022 model Mercedes fakat navigasyonu yok. Yüklenemiyormuş da (Trabzon Hassoy Yetkili Servis)


    Aracımda sadece 1 adet (yazıyla bir) Type C çıkışı var. Oda ön tünelin içinde. Ne kol dayamanın içinde, ne kol dayamanın arkasında başka bir bağlantı aparatı yok. Alırken hiç dikkat etmemiştim. Delirmek üzereyim. Bozulsa arabayla bağlantınız kesilecek. Hiç bir şeyi şarj edemeyeceksiniz. Servise sordum, bazı AMG ler böyle imiş.


    Rüzgar sesi,


    Hiç bir darbesi, kazası, değişimi vs si olmamasına rağmen düzgün çalışmayan park sensörleri. Evet yanlış okumadınız. Boş yolda dururken veya seyir halinde iken (boş arazi de olabilir) park sensörleri durup dururken devreye giriyor ve asla susmuyor. Yakında bir cisim/canlı olmamasına rağmen 10-30km bandında hareket halinde iken veya dururken devreye giriyor ve delicesine ötüyor. Ayak frende iken, direksiyonu sensör uyarısı veren tarafın zıttı yöne çevirdiğinizde ise susuyor. Servise götürüp kontrol ettirdim. Tekrar kalibrasyon yapılmasını istedim. Hiç bir sorun bulamamışlar. Kalibrasyonda yapmışlar. Ama sonuç aynı. (Trabzon Hassoy Yetkili Servis)


    Görseli her ne kadar iyiyse kullanışlılığı da bir o kadar kullanıcı düşmanı multimedia ekranı (tablet). Ekran hiç bir şekilde şekillendirilemiyor. İdrive ı mumla arıyorum diyebilirim. Aracın istediği ekranda değilseniz direksiyondaki telefon tuşunun hiç bir fonksiyonu yok. BMW deki gibi direksiyon arkası ekranda son aramaları görüntüleyemiyorsunuz. Çünkü mercedes, direksiyonun sağındaki tuşları ortadaki ana ekrana, direksiyonun solundaki tuşları ise direksiyon arkası kadrada senkronize etmiş. Bu sebeple, orta ekranda aracın istediği ekranda değilseniz arama ekranına erişemiyorsunuz ve direksiyondaki telefon tuşu pasifize oluyor.


    Zamanlama hataları ile dolu acil durum fren sistemi,


    Sürekli tutma yapan şanzımanı, düşük viteslerde pek kararsızlığına şahit olmadım fakat vites numarasından bağımsız bolca tutması mevcut.


    Standart amg de olmayan far alçaklık yükseklik ayarı. Bir çok araştırma yapmama rağmen bulamadım ve sonunda far alçaklık yükseklik anahtarının (kabin içi) olmadığını öğrendim. Tüm uzun yol deneyimlerim eziyete döndü.


    Aşırı sert elektrikli koltuk tuşları. O kadar sert ki koltuk kafalıklarının elektrikli olduğunu tesadüfen zorlama ile öğrendim. İleri geri tuşu ne kadar yumuşak ise oturma bölümü ve koltuk kafalık ayarı tuşu bir o kadar sert. Direksiyondaki hassasiyet problemi burada da mevcut. Mesela hafızadaki koltuk numaralarından birine bastığınızda koltuk ısıtma açılıyor. Koltuk ısıtmaya basıp kademesini ayarlamak istediğinizde hemen yanındaki hafızalı koltuk işlevi de devreye girebiliyor. 1 keresinde koltuğu açarken eşimin koltuk ayarları olan tuş tetiklendi ve seyir halinde iken koltuğum birden direksiyona yürümeye başladı. elim ayağım birbirine girdi diyebilirim.


    Her sıcak/soğuk geçişinde mangal yakmışız gibi çıtırdayan, cazırdayan kalorifer petekleri.


    Tutmanıza bile gerek kalmadan öten/gıcırdayan kapı kolları.


    Direksiyon tuşlarının dokunmatik olması. Bu belki biraz göreceli bir kavram fakat, ses açıp kapatmak için, şarkı atlamak için direksiyondaki touchpad vari tuşu kullanmak durumunda kalmak bence akıl dışı. Asla debisini ve hassasiyetini ayarlayamıyorum. Sesi açıp kapatmak için dikine kaydırma işlemi özellikle trafikteyken eziyete dönüyor. Direksiyon tasarım olarak şık olsa bile kullanışlılığı bence rezalet. Aynı kullanışsızlık Cruse Controlde de mevcut. Uzun yolda benim gibi Cruse Controlü sıkça kullanan biri iseniz bu özelliğe veda edin diyebilirim. +10 KM artışı ve eksisi, direksiyondan fren, ayarlanan hızı geri alma direksiyonun salak saçma tokunmatik tuşlarından ötürü aşırı derecede kullanışsız hale geliyor. Direksiyon tasarımını çok hoş ve şık bulsam da kullanışlılık 0. Hatta belki de -. Dokunmatik butonların uçlarına gömülmüş basmatik fonksiyon dokunmatiği de tetiklediği için hiç bir ayarı bozmadan yeni bir ayar yapamıyorsunuz.



    Araç fabrika çıkışı olmasına rağmen, sanki yere basılmışçasına istisnasız yer yere ön tamponun sürtüyor oluşu. O kadar sinir bozucu ki bu yüzden servise gittim ve aslında tamponun değil çamurluk görevi gören lip uzantısının sürttüğünü, bir çok kullanıcının bu şikayet ile geldiğini ve liplerin kesilerek sorunun çözüleceği konusunda tavsiye aldım.


    Tabi bu sürtme lip ile de kalmıyor. Hemen hemen her w206 nun ön tampon altında bu çizikler mevcut. Gördüğünüz bir w206 nın ön tamponun altına elinizi değdirdiğinizde çizikleri hissedeceksiniz.


    Düzgün çalışmayan KEYLES GO su. Bazen tek dokunuşta çalışmakla birlikte bazen de komple elinizi kapı koluna sürterek açıp kapatabiliyorsunuz. Çok gülünç durumlarda kaldığım oldu. Evet 2022 Model bir yeni C kasanız var ve, otoparkta kapı kolunu okşayıp okşayıp araca girmeye çalışır bir görüntü veriyorsunuz.


    Pürüzlü çalışan kemer makarası. Bazen toplamayı unutuyor kendisi.


    Aracın uyarı sesleri tam bir egea seviyesinde. Ön veya arkadan çarpma veya kör noktadan uyarı aldığınızda müzik 3-4 sn kadar kesiliyor ve tetris mantığı ile bir ses sizi uyarıyor.


    İnanılmaz derecede DANDİK (tam olarak karşılığı bu) sinyal kolu. Bu sesi en son dolmuşa bindiğimde 2003 model transitlerde duymuştum. Nerede BMW grubunun konforlu sinyal kolları, nerede bu. Kalitesizlik inanılmaz seviyede.


    Aç kapa mantığı ile yapılmış şerit takip.. BMW şerit takip şekillendirilebilir vaziyette iken Mercedeste aç kapa olarak kullanabiliyorsunuz. BMW de Uyarı, Titreşim, Müdahale gibi seçenekler mevcut iken merceste bu özelliği aktif hale getirdiğinizde müdahaleli şekilde devreye giriyor. Yada bu özelliği kapatıyorsunuz. Arası yok.



    Özetlemek gerekirse, evet kasa olarak g20 ye göre daha modern, daha şık, daha oturaklı, kokpit olarak çok daha konforlu ve şık. Fakat kullanıcı deneyimi olarak benden geçmedi. Bana göre BMW 3 Serisi Premium bir araç iken Mercedes C serisi Premium aldatmacası. Hitap ettiği kitleden olsa gerek ama şehir efsanesi olan "Mercedes E den başlar" bence doğru :)




    Yukarıda bahsettiğim ve özellikle yazılımla alakalı konularda benim bir eksiğim var ise öğrenmeye ve mesajı düzeltmeye hazırım. Bilgi eksikliğimden ötürü yanlış bilgi vermek istemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnamiskosTriskos -- 18 Ocak 2024; 10:39:21 >




  • AnamiskosTriskos A kullanıcısına yanıt

    çok araştırdım testler videolar vs izlemediğim kalmadı neredeyse

    G20 ile C200 arasında C ye meyletmek için 4 çekiş harici bir türlü tatmin edici farklar bulamadım

    malum 204hp / 170hp durumunun da aman aman esprisi yok

    Sizin yazdıklarınız tuz biber , ama arkadan itiş araç da hiç kullanmadım

    Yağmur ve kar beni çok düşündürüyor

  • Açıkcası ben de cok arastırıyorum bu ara,araç cok güzel görünüyor ama bu bahsedilen sorunlar düsündürücü cok,bagajı biraz büyük olsa s60 a kayıcam direkt.c200 estate ile s60 arasında gidip geliyorum

  • bbrcaptain B kullanıcısına yanıt
    Ben estate seçtim. Mantığım basit. Daha önce hiç mercedese binmedim. Volvonun içi çok demode. Evet, mercedeste bazı kalite sorunları başlamış ama ne yazık ki sektör o yönde gidiyor. Tesla bunu dayatıyor sektöre. Malum Teslanin koltukları, boyası vs çok kalitesiz ama coğu kimse bunu dert etmiyor. Son olarak mercedes me Turkiyede aktif de olunca gayet iyi.bir oyuncak olacak c200..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.