Şimdi Ara

Tv Kablosu Gizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. bir tv aldığımız zaman kabloların sağdan soldan kabloları görünmemesi benim için önemli özellikle duvara montajda. sehbaya montajda kablolar tv ayaklarının arkasına gizlenebiliyor ama bu da yeterli olmayabilir. kendim biraz araştırarak bişeyler yapmaya çalıştım. tv ünitesi olacak ama duvara montaj yapacağım için tv sehbasının üstünde kalacak prizleri aşağı indirdim. daha sonra prizlerin yanından tvnin altına gelecek kadar bir kanal açarak 3cm çapında plastik bir boru yerleştidim. uçlara gelecek yerleri kabo geçecek kadar boşluk bırakıp alçıyla düzgünce sıvadım. sonra borunun üstünde alçıyla kapattım. duvara dekoratif taş veya duvar kağıdı yaptırılabilir. ben duvar kağıdı yaptıracağım. Son halini de bitince paylaşacağım.

    Tv Kablosu Gizleme







  • Hocam elinize sağlık, lakin

    TV ünitesi aldığınızda zaten yaptığınız işlem gerekmeyecek. Kabloyu TV kin tam altında düzgünce çekseydiniz sanırım pek sırıtmazdı. Bizimki öyle. Zaten TV ünitesinde bir sürü eşya da ekleyeceksinizdir.

    fotoğrafta da, çektiğiniz hat pek kısa. Daha uzun olsaydı daha mı değecekti?
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba teşekkür ederim. Yukarda yazmıştım aslında tv unitesi olacak ama tv ayakları plastik pek güven vermedi. duvara montaj yapacağım için gizlemem daha iyi olacak diye düşündüm. Prizler ünitenin hemen üstünde kalacaktı onları taşımışken kanal da yapayim dedim. Kanal kısa değil hatta uzun bile tv'nin hemen altında olsa yetiyor ama tvnin neredeyse ortasına yakın. Duvar kağıdı yapılacağı için sonradan yapma şansım da yoktu.
    Tv Kablosu Gizleme




  • Yeni hali bu şekilde. Duvar kağıdı yapıldı. Tv ünitesi gelince tamamen bitmiş olacak.
    Tv Kablosu Gizleme
    Tv Kablosu Gizleme




  • çok güzel olmuş hocam elinize sağlık gayet başarılı

  • WoodGuy kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.

  • hocam kiracı mısınız ev sahibi mi ? duvardan boru geçirmek yerine kanal yapılabilirdi diye düşünüyorum. duvar bütünlüğünü bozmamak gerekiyor. evet binanın en önemli yapı elemanı kolonlar ama Allah korusun deprem anında o duvarlar da kenetlenip destek olacak.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Ev sahibiyim. Kiracı olsam yapmazdım. Duvarın icinden geçen bu şekilde çok fazla boru var Elektirik tesisatı için. 50cm uzunlugunda 3 cm çapında bir borunun zararı olacağını sanmam. İnan üzerine yaptığım alçı duvardan daha sağlam.

  • Son haline bakınca daha hoş duruyor hocam,

    İlk çektiğiniz fotoğrafta hat gözüme küçük gözüktü ama sonradan paylaştığınız fotoğrafta gayet yeterli bir uzunluğu var.

    Ellerinize sağlık
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Son halini de paylaşayım. Duvar kağıdı yapıldı. Tv ünitesi geldi ama üst ünitesi eksik olduğu için tamamen kurulmadı. Yan üniteler o yüzden yerde kaldı.

    Tv Kablosu Gizleme


    Tv Kablosu Gizleme




  • Ben de benzer şekilde yapmıştım 50 lik pimaş boru kullandım direkt prizlerin yanına denk getirdiğim için 4lü grup kasayla bir durdu. Hatta kablo çıkış kapağı ile de daha düzgün gözükmesi için kapattım. Tv büyük olduğu için tekrar duvardan indirmemek adına kullanılmasa da 4 hdmi, 1 usb uzatma, 1 ethernet rahatlıkla geçti. Tv nin sürekli fişte kalmaması ve görüntü kablolarıyla güç kablosunu yanyana geçirmemek için tv arkasına ayrıca priz koydurdum, prizin elektiriği alttaki uzatma kablosu gibi olan kabloyu fişe takınca güç gidiyor.


    Tv sehpası henüz gelmediği için şimdilik böyle dağınıklık var :)


    Tv Kablosu Gizleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 8 Mart 2024; 13:5:55 >




  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Merhaba sizin sistem daha güzel olmuş. Ben hdmi kablosu kullanmayacağım için ve fazla kırmayla uğraşmamak için 3cmlik boru kullandım. Güç kablosu, ethernet ve anten kablosu için yeterli. Lazım olursa bir hdmi kablosu da sığar. Sehba arkasında kalacağı için yan yana yapmadım. Gerçi sizin sistemi görsem öyle yapardım. Tv Kablosu Gizleme 

  • Bende PC monitörü için yapsam mı diye düşünüyorum fakat duvarların sağlamlığının azalması gibi bir durum olur mu diye endişeleniyorum doğrusu
  • PVH kullanıcısına yanıt

    Kardeşim duvarların içinden elektrik, telefon, anten, gider boruları vs zaten geçiyor. 50cm değil 2 metre boru geçirmen bişey değiştirmez.

  • Son hali
    Tv Kablosu Gizleme
  • Selamlar, elinize sağlık güzel olmuş. Kablo kanalını nasıl açtınız? Bizim tv duvarı perde beton üzerine monte edilecek. Betonu delmek bile zorken kanalı nasıl açağımı hiç bilmiyorum.
  • woineer W kullanıcısına yanıt

    Merhaba teşekkür ederim. Benim duvar tuğla olduğu için kanal açması kolay oldu. Borunun geçeceği kadar genişlikte kalemle çizdim. Sonra matkapla sık aralıklarla çizgi boyunca karşılıklı delikler açtım. Düz geniş uçlu bir tornavida ve çekiç kullanarak kanalı açtım. Beton duvarda bu şekilde yapmak zor olur. Bunun için tesisatçılarda bir alet oluyor sanırım. Videoyu ekliyorum.

    Tv Kablosu GizlemebEKiR ilkyoutube
    Televizyon kablolarını gizlemek isteyenler kendileri kolayca yapabilirler. İhtiyaç olan basit bir matkap, matkap ucu, düz tornavida, çekiç, 2.5luk inşaat kabloları, elektrik hortumu, elektirik bandı. Tv kablolarını geçirmek için 3 veya 5 cm çapında boru. Tesisat üstünü kapatmak için saten alçı ve spatula. Duvara isteğe bağlı olarak dekoratif taş duvar, duvar kağıdı vs. yaptırılabilir. Prizler Tv sehbasının üstünde kalacağı için önce onları indirdim. Daha sonra prizlerin yanından televizyonun altına kadar gelecek şekilde 3cm lik siyah plastik borunun geçebileceği kadar bir kanal açıp boruyu yerleştirdim. Kanalı açmak için önce 3cm den biraz fazla genişlikte olacak şekilde çizimimi yapıp matkapla aralıklı olarak delikler açtım. sonra tornavida ve çekiçle düzgünce kanalı açtım. Üstünü saten alçıyla kapattım. Saten alçı kuruduktan sonra bir kat daha alçı attım. Çünkü ilk seferde düzgün olmuyor. İkinci alçı kuruduktan sonra hafif zımpara ile düzelttim. Duvar kağıdı yapılacağı için çok özenmeme gerek kalmadı. Sorusu olan yorum yazabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=QIWlsxwVevg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.