Şimdi Ara

Türkiye'deki İnançsızların Yalnızlığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
4.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muslumanlarin inancı ortada. Hiç bilmeyen biri bile kisa bir araştırmayla Allah inancı hakkında istediği bilgiye ulaşabiliyor.


    Mesajında hastalıktan, sakatlıktan bahsetmiş bu düzeni begenmemissin. Büyük ihtimalle ahiret inancında yok. Oysa bu konular birtek sizlerin aklına gelmiyor. Muslumanlarda bu konularda kafa yormus. Ayet, hadis ışığında, 15 asırdır islam alimlerinin çalışmalarıda ortada. Bu konularda günümüzde de çalışmalar yapılıyor. Sana yanlış gelen konuları ön yargısız olarak İslami kaynaklardan hiç arastirdin mı? Bunu hakkıyla yaptığına gerçekten eminmisin?


    Aklını kurcalayan konuları islam kaynaklarından da arastirip iman etmedin diyelim. Peki sizin inandığınız mükemmel inanç bu konularda ortaya nasıl bir eser koymuşki ona ikna oldun? Bana bunu anlat!


    Mesela bir insan fiziksel ve ruhsal olarak nasıl olmalıydı? Kaç yıl yasamaliydi? Ölüm, hastalık, ayrılık, sevinç, hüzün gibi durumlar nasıl olmalıydı? Tamamen adil olan bir düzen sizin inancınıza göre nasil saglanirdi? Sağlanamazsa bu sistemi kuran ve devam ettiren Allah karşısında, haşa böbürlenmek üçüncü şahıslar üzerinde ne kadar inandirici oluyor?


    Yapan olmasa, yemekteki bir lokma yiyecek bile kendiliğinden önüne gelmiyor. Kalkmış bu düzeni kurup, devamını sağlayan yaradanı haşa eksik buluyor, belkide yok sayıyorsunuz.


    Yapma yaa!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Yerli yabancı her türden çok insan tanıdım, arkadaş oldum. Hala ateist arkadaşım var, sürekli görüştüğüm.

    Lise yıllarımdan bugüne kadar hiçbir kimseyi inancı nedeniyle ne yargıladım ne sorguladım ne de o insanı bununla değerlendirdim.

    Kendi halinde, inancını içinde yaşayan, herkesin inancına saygı gösteren ve kimseye karışmayan birine kim, neden şımarık ve sorunlu desin?

    İnsanlara hakaret etmek adetim değildir. Şımarık ve sorunlu tip kelimelerini bilerek ve yerinde kullandığımı düşünüyorum. Güruh kelimesini anlamını bilmeden kalabalık anlamında kullandım. Şimdi öğrenmiş oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi niyetli iseniz ve bunu içtenlikle belirtiyorsanız bu hepimize yetmeli. Ben sözünüze gayet güveniyorum.


    Karşınızda olduğunu düşündüğünüz kişilerin iyi niyetlerini de görebilmeniz dileğiyle Allah rahatlık versin diyeyim, haydin iyi geceler.


    Saygı ve tolerans hepimize lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Kendi öz oğlu değil evlatligi ama .

    Bu evlatlık öyle hayir kurumundna gittim aldım değil.

    peygamber insanların toplandığı bir alanda

    "Ey hazır bulunanlar! Şâhid olunuz ki, bundan böyle Zeyd benim oğlumdur. Ben, ona vârisim, o da bana vâristir."

    Demiştir. Sonra da ayet gelsi diyerek evlatlıktan ret etmiştir.

    Sonra başka bir ayetle de zeyd ile boşanan zeynep ile nihaklarinin Allah katında kiyildigini bildirmiştir.

    Bu konuda çok çeşitli rivayetler var ama bunlar iddiadır. Örneğin peygamberin zeynep i istemeye eski kocası zeyd i gönderdiği zeynep kabul etmeyince ayet gönderdiği vs ama bunlar biraz aşırı hatta zeyd ölsün diye savaşa gönderdiği bile iddia edilir . Ama dediğim gibi işin bu kısmı iddiadır. Ama işin aslına iddia diyemeyiz çünkü ayetler var bu konuda burada suphe yok evlatliginin eski karısı ile evlenmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Araştırabilirsiniz ben de konu çok başka konu da açabilirim.

    ancak benim iddia ettiğim şey de bu aslında: İmanımız genel olarak çok güçlü çünkü din hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Din oruç namaz ve güzel ahlaktan ibaret değil maalesef. benim iddiam budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunluk yasantida, tv kanallarinda, meydanlarda, siyasette ikide birde allah din iman laflari agiza alinmasa herkes dinini veya dinsizligini kendi icinde yasasa etraf piril piril olacak. Ben dinsizsem sana ne, yada inancliysam sana ne.. Bu kadar basit.

    Avrupada yasadim, egitimde aldim. Bir kac sene icinde allah/tanri lafini 3-5 kere anca duymusumdur. Turkiye'de buyumus biri olarak basta cok garip geliyor ama bu sekilde oldugunda bir cok problem de ortadan kalkiyor.

    Tabi bosa konusuyoruz bunlar hep teorik meseleler, bu devlet yikilir yerle bir olur bu mantalite yine degismez.

  • Hayatın döngüsü, var oluşun temeli bu güçlü olan güçsüzü yiyor ben gidip bir hayvanı kesip yiyorum insanlık olarak güçlü taraftayım insanlık seviyesinde ise sayıca çok olan bizi aşağılıyıp kendini mağdur konumuna getiriyor, uyanmış insanlar çoğunlukta olsa mantık konuşacağı için üst makamda olmazdı azınlık ezmek ama bir çok olay görürdük camiye gidenler alay eden gençleri, işte biz uyansak bile insanız yani belli başlı hırslarımız olabiliyor her dini her ırkı aynı görsek bile yaşanmışlıklar bizi yinede ufaktan bir şeyin tarafı yapabilir, şu an zamanında kandırıldığını anlamış biri olarak ben hala bir hayvanı yiyorum cayır cayır İskender yiyorum gerçeği bildiğim halde insan bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapar bir insan hemen
    "allah akıl fikir versin"
    "allah hidayet versin"
    "allah belanı versin"
    "allah cezanı versin"
    "allah kahretsin seni"
    "allahsız!"
    "allahım, yarabbim!
    "tövbe tövbe"
    "hakkımı helal etmiyorum"

    Gibi gibi alternatiflerini duymaktan gına geldi, hiçbir yere varmayan hiçbir şeyi düzeltmeyen laflar. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Simdi dinler olmasaydi.. birbirine dusman mezhepler dinler olmayacakti .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateist bir kız olarak size katılıyorum asla ateist olduğunuzu ya da farklı bir dine mensup olsuğunuzu ailenize açıklamayın

  • Fil Necati Masonlar Locasının yüzü suyu hürmetine eyyy büyük necatizm bizi koru

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    allahsiz lafini insanlar hakaret olarak kullaniyor. Bu kelime zaten basli basina sacmalik. O kiside karsisindakine allahli! dese acaba durumu idrak edebilirmi? hic sanmiyorum. ne allahli insanlar gorduk allahsizlardan daha terbiyesiz yada insani degerlerden uzak.

  • Hocam söylediğiniz ne saçma o zaman okula gitmeyen adam da öğretmenlerin parasını vermesin sürekli özel hastaneye giden de doktorun parasını ödemesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhabadünya1 -- 30 Ocak 2023; 21:58:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okul mecburi zaten. Sen faydalanırsın sonra çocuğun faydalanır. Ülkenin geleceği ve varlığı için gereklidir.

    Asker ne kadar gerekli ise okulda o kadar gereklidir.


    Özel hastaneye giden sigortasız birisi zaten ödememiş olmaz mı?

  • Navi kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle durum bu. Günlük hayatta da böyle. Üniversitede cumaya gitmemi engellemeye çalışan ateist dönem arkadaşlarım oldu. Yine üniversitede cumaya gitmemi engellemeye çalışan üniversite hocam oldu(akademisyen ama alttan alttan çok güzel terör propagandası da yapar). Lisede cumadan geldiği için derse geç kalanların kulağını çeken müdür yardımcım oldu (bu yüzden defalarca cuma günü öğlenden sonra derse giremedim). Tramvayda ve otobüste 2 ayrı zamanda durduk yere gençlerin sakallarına laf atmayla başlayıp hakaret etmeye devam eden saldırıya denk geldim. Ama kimsenin "sen inanmıyorsun" diyip de bir başkasına saldırdığını görmedim. Şu forumda bile o kadar saçma sapan sebeplerle veya alakasız zamanlarda sözlü saldırıya maruz kaldım ki anlatamam. Blok listem "din düşmanı" notuyla dolu. Bugün cuma namazına gitmeyi engellemeye çalışanlar, cumadan geç gelmesini bahane edip lise çağındaki insanların kulağını çekenler, sakal bahanesiyle gençlere sataşanlar, internet ortamında dahi inançlı birini görmeye dayanamayıp saldıranlar ellerine fırsat geçse kim bilir neler neler yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnançsızların yol arkadaşı beyinleri olduğundan ben şahsen yalnız hissetmiyorum. Daha güçlü bir yol arkadaşım olamazdı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cumaya gitmek isteyenlere hayirli cimaalar dilerim Allah cimanızı kabul etsin imamın cimasını kabul eyle allahım 100 defa paylaşın gerçek olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Toplumda her kesimin zaman zaman problemi olmuştur. Ben de ODTÜ'de gördüklerimi anlatmadım bile, gerek yok şu aşamada diye.

    Özellikle inançsız diye insanların diğerlerinden daha fazla sorun yaşadığını asla düşünmüyorum. Ve hala da gördüğüm, tecrübe ettiğim hakikat, inanmayan insanların inananlara karşı daha agresif olduğu. Bu fiziksel değil elbette, fikirsel anlamda.

    Burada bazı arkadaşlarla bir konuda mutabakata varmak isterdim, kimse kimsenin neye inandığına, neye inanmadığına karışmasın, saygı göstersin. İnancı olmayan insanların, inancın mahremiyeti, hassasiyeti ve duyarlılık konusunda problemleri var. Mesele incili okumuş bir müslüman olarak ben gidip hristiyanların olduğu bir ortamda "şu çok saçma, bu anlamsız, bu çağdışı, bu devirde bu kafa..." vs gibi ifadeleri asla kullanmam, zira bu saygısızlıktır, incitici bir davranıştır. Bunu anlatamıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele yukarıda bir arkadaş inançsız çünkü beynini kullanıyormuş. Diğeri kendince inancı T'ye alıyor. Tam da bahsettiğim davranışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.