Şimdi Ara

TOGG Hack / Gizli Menüler, Apk yüklemek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, TOGG T10X "Android Automotive OS" denilen bir altyapıyı kullanıyor yazılım tarafında ve bu yazılımda bildiğimiz android'in araçlar için customize edilmiş hali.


    Bu işletim sistemini yeni nesil arabalarda çok fazla görüyoruz. Volvo, Renault, Polestar, GMC, Ford, Hummer hepsi buna geçiyor yavaş yavaş. Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google bu sistemi 2 şekilde pazarlıyor "GAS" ve "Non-GAS" olmak üzere. GAS'ın açılımı "Google Automotive Services" demek ve bu araçlarda içinde google play store gibi hizmetler ile geliyor. Kötü yanı araç içinde tamamen Google'ın önerdiği ekran boyutlarını kullanmalısınız ve bir kişiselleştirme yapamıyor markalar. Diğeri ise Non-GAS yani TOGG'un kullandığı versiyon. Artısı firmalar bu sisteme tamamen modifikasyon yapabiliyor.


    TOGG'da hayli özelleştirilmiş bir versiyon oluşturmuş kendisine bu işletim sistemi üzerine. 2 gün önce TOGG'a ulaşma şansım oldu, kurcalıyorum sistemi. TOGG kendi ayarlar menüsünden APK kurmaya veya ADB protokolüne izin vermiyor. Bu işlevleri nasıl açabiliriz bilgisi olan var mı?


    KIA araçlarda "Engineerin Menu" denilen bir ekran var. Bu menü üzerinden APK kurmanın yolları var. TOGG'da bunu yapabilmek için bir yol var mı? Yada bir açık var mı?


    Araca USB bağlamanın yolu var mı? Sadece type-c portlarınk görüyorum bunlar data bağlantısı kabul ediyor mu?


    Aracın servis kitapçığı var mı sızdırılmış olarak? Eğer yoksa bunu sızdırabilecek bir baba yiğit var mı? Bi okuyup kurcalasam çok sevinirim.


    ADB yada Terminal Shell açmanın yolu var mıdır? Demo araçlarda bir shell uygulaması yüklüydü. Yola çıkan araçlarda bu shell'e erişebilir miyiz?


    Aklıma takılan sorular bunlar, araç yeni teslim alındı o yüzden henüz pek kurcalayamadım. Azıcık hack yapmak istiyorum. Bilgisi olan veya kurcalamış arkadaşlar yazabilir mi?








  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Hocam bagajdaki bilgisayarı modülünü kurcaladınız mı?

    +
    https://arstechnica.com/cars/2023/01/hackers-discover-that-vulnerabilities-are-rife-in-the-auto-industry/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Aralık 2023; 2:40:16 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar modülü nerededir acaba?

  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Bkz. Burda göstermiş. Togg hard reset diye aratınca çıkıyor.

    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=C_s9BEljy30

    Yanlız çok riskli hocam, modülün yenisi oldukça pahalı olabilir. Kitlendiği zaman hard reset atılıuor bu şekilde.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, adamlar vidaları arkadan sıkmışlar. Araç başına geçince bakıcam bakalım vidalar düşmeden somunu açabilir miyim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.