Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.003
Cevap
21
Favori
132.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce başvuru yapmadım, yani tecilim bittikten sonra veya şimdi başvuru yapsam bile en erken mayıs ayında mı askere alınacağım?

    Bir de teciliniz bittikten sonra yıl sonuna kadar süreniz var demişsiniz, ben yıl sonuna kadar geçen sürede kaçak sayılır mıyım.

  • cancancan53 C kullanıcısına yanıt

    Ayrıntı vermediğiniz için 3. Grup olasılığını yazdım, daha önce başvuru yapmadığınız için 31 aralığa kadar rahatsınız. Şu durumda yoklama yaptırmadan 1 ocak ve sonrasına kalmayın yeter.

    Eğer (lisans mezunuysanız) yaz dönemi yüksek lisansa kayıt olup yine tecil alabilirsiniz. O zaman yukarıda belirttiğim 1 ocak sonrası da sorun olmaz.

    Askere gitmek istiyorsanız şimdi başvursanız bile Kasım celbinden önce (10 kasımdan önce) gidemeyceksiniz. Artık kendinize göre ayarlarsınız.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam ben erteletmiştim 01/01/2023 e kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyo benim de 31 aralık 2023 e kadar sınava girme imkanım olucak mı

  • Apoocallyptoo A kullanıcısına yanıt

    Geçen bir forumdaş özelden yazmıştı. 2019 lise mezunu imiş. Onda da 1.1.2023 yazıyordu. "Lise sonrası 3 yıl tecili doldurmuşsunuz, 31.12.2023e sarkıtmayabilirler ama yine de şubeye sorun" dedim. Şubeye sormuş sorun olmaz demişler. Olmadı siz de bir sorun, 2 yerden teyit olsun.

  • Teşekkürler hocam sorarım

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam iyi akşamlar. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünerek size sormak istedim. 2020 yılında lisans mezunu oldum ve 3 Temmuz 2022'ye kadar tecil ettirdim. Benim de 31 Aralik'a kadar yoklama hakkım olur mu? Ayrıca bu 31 Aralik'a kadar memur atamaları vb. basvurursam bu sorun çıkarır mı? Yani 3 Temmuz-31 Aralik'a arasında memurluklara başvurup kazanabilir miyim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laressa -- 20 Haziran 2022; 22:8:21 >
  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

    Daha önce yoklama yaptırmadıysanız sizin de 31 aralığa kadar hakkınız olacak.

    3 temmuz - 31 aralık arası yoklama kaçağı olmayacağınız için memurluk için sorun olacağını sanmıyorum.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Rahatsız ediyorum ama ekstra bir iki sorum daha olacak. Peki Ocak ayında tecil bitecek ve yoklama sonrası memur olursak ne olacak? Bu konu hakkında bilginiz var mıdır? Yani Ocak ayinda merkezi atamalar yapılıyor ve ben ocak ayında merkezi atama ile memur olursam ama aynı zamanda askerlik için tecil hakkım olmayacak o zaman ne olacak?

  • https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Madde 53e bakabilirsiniz. Aralık 2022de bile yoklama işlemlerinizi tamamlasanız en erken Nisan sonu - mayıs başı gibi askere gideceksiniz. Atanmada problem olacağını sanmıyorum.

    Kaldı ki askerdeyken bile atansanız askerlik bitince memurluğa başlarsınız. Koğuşta tarih öğretmenliği mezunu arkadaşım vardı, yedek subayken ataması oldu. Askerlik sonrası görevine başladı.
  • Hocam çok sağ olun. Gerçekten 3-4 haftadır bu konularla kafayı yemek üzereydim. En azından içime su serptiniz. Çok teşekkür ederim.

  • @a-f-h


    hocam merhaba yoklama duyurularına baktığımda yıl başından sonuna kadar yazıyor benim 31.12.2022 ye kadar askerlikle ilişiğim yoktur diye tecilim var muhtemelen 2023 içinde yoklama duyurusu aynı olacaktır diye düşünüyorum bu kapsamda benim yoklama kaçağına düşmemem için 31.12.2023 e kadar mı yoklama yaptırmam gerekecek ?

  • 31.12.2022 yoklama yaptırmanız için son tarih. Belki teciliniz 2022de bitti, belki de yaş sınırına takıldınız. 1 ocak 2023 olsa ötelerdi belki ama 31 aralık son sizin için.
    Yıl sonuna kadar tecil alabileceğiniz bir durum olursa (mezuniyetinizin bir üstü bir okula kayıt gibi) o zaman yırtarsınız.
  • hocam tecilim bitmedi tecilim o tarihe kadar görünüyor yanlış anlaşılma olmuş olabilir diye belirtmek istedim

  • batak19031903 B kullanıcısına yanıt

    Eskiden (benim hatırladığım 2018 ve öncesi vardı) askerlik durum belgesinde o anki durumunuz net şekilde yazardı.

    Öğrenci erteli

    Mezun erteli

    Yoklamaya tabii

    ...

    Şimdi 31 aralık 2022ye kadar ilişiği yoktur gibi yuvarlak bir ifade kullanılıyor. Yoklamaya mı tabiisin yoksa tecil mi devam ediyor belli değil.

    Şuana kadar 31 aralıkta mezun eden bir okul görmedim. O zaman yoklama yaptırmanız gereken son tarih anlamına gelir.

    Yarın en yakın askerlik şubeye gidip / arayıp teyit ettirebilirsiniz.

  • Temmuzda tecilim bitiyor alese girip yüksek lisans yapmak istiyorum ancak ales 2 sonuçları Eylülde açıklanacak ve büyük ihtimalle diğer dönemin yüksek lisansına başvuru yapabileceğim askerlik ile ilgili nasıl bir süreç işler bu durumda net bilgi verebilirseniz çok sevinirim
  • Hocam ben 95liyim şuan yüksek lisans yapıyorum bu ağustos gibi mezun olma durumum var. Aynı zamanda memurluk alımına başvurdum temmuzda başvurular alınıyor ve 1 eylülde sonuçlanıyor. Bildiğiniz gibi memurlukta bakaya durumundaysan atanamıyorsun. Benim şuan e devlette 2024 şubata kadar tecilim görünüyor. Şimdi 3 sorum olacak
    1. Yüksek lisanstan mezun olduğum an 2024teki tecilim kalkar mı? Bakaya durumuna düşebilir miyim?
    2. Yüksek lisansı bıraktığım veya başarısız olduğum an 2024teki tecilim kalkar mı? Bakaya durumuna düşebilir miyim?
    3. Yüksek lisansta şuan 2. Senem dolacak sanırım 1 sene uzatma şansım var o şekilde tecilin kalkması veya bakaya durumuna düşmem gibi bir durum söz konusu olur mu?
  • Mezun olduğunuz zaman 1 yıl daha tecil hakkınız olacak. Bitiremezseniz tecil de gider.
    Ama daha önce yoklamanız yapılmadıysa o yılın sonuna kadar (31 aralık) yoklama yaptırmak için süreniz olacak.
    Mesela bugün tecil düşse 31 aralık 2022ye kadar süreniz olacak. O arada memuriyete girebilirsiniz.

    Madde 48
    quote:

    d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,

    süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Yüksek Lisansta tezlide 3; tezsizde 1.5 yıl tecili baştan veriyorlar. Bunlar da yüksek lisanstaki azami süreyi karşılıyor. Özel bir durum olmadıkça (pandemi vs gibi) uzatma söz konusu olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 1 Temmuz 2022; 11:14:2 >




  • Ne zamandır kafamı kurcalıyordu, çok teşekkür ederim bilgi için 🙏

  • Hocam merhabalar benim tecilim 13/07/2022 tarihi ile sona eriyor. Yoklama yaptırmadım an itibari ile (07/7/2022) tecilim hala mevcut. Ben lisans mezunuyum yedek subay olarak gitmek istiyorum eğer tecil tarihi geçse bile yedek subaylığı seçme şansım olur mu? Yoksa er olarak mı giderim. Ek olarak tecilim bitince kasım celbine mi giderim?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.