Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.789
Cevap
231
Favori
308.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkçası TR'de listelense bile açıkçası buradaki fiyatlardan alacağımı düşünmüyorum

  • Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt

    Altındakini okumamışsınız hocam. "Bu ürün bulunduğunuz ülkede ayırtılamıyor" yazıyor.

  • Pardon o yazıyı görememişim bir anda Steam'de bu haberi görünce yazayım dedim Steam Deck [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobraokuyucu -- 26 Şubat 2022; 13:0:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon’da satışa ne zaman sunulur acaba

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Bundan önceki Valve ürünlerine bakarak Amazon'da resmi satışı olmaz muhtemelen. Bir şekilde eline geçip satanlar da fahiş fiyatlar isterler.

  • Bir tane Amerika hesabı açıp depozitoyu yatırdım 512 Gb için. 5 dolar bir şey kesiyorlar. 2. çeyrekten sonra diyor, yani en iyi ihtimalle siparişi Temmuz'da tamamlayabilirim gibi. Arkadaşımın adresine gönderdim, getirecek bana.


    Sağda solda okuduklarımdan bunun 2. versiyonunu falan şimdiden bekleyen arkadaşlar görüyorum. Valve öyle zırt pırt yeni donanım çıkaracak bir firma değil. 5-6 sene beklerler sanırım, torunlarla oynarlar artık Steam Deck [ANA KONU] 


    Steam Deck'in artılarını eksilerini ilk tanıtıldığı gün kafamda oturttum. Benim için en büyük handikap oyunları nerede ucuz bulursam oradan almam olacak gibi. Kendimizi kandırmayalım, bu makinenin Windows kurup Epic üzerinde falan performanslı oyun oynatma şansı yok. Ancak bir mucize olur, Epic Store'la anlaşırlar, Steam OS'ye özel uygulaması gelir Epic'in, o şekilde oynarız anca.


    Neyse, kütüphanede tekrar oynamayı düşündüğüm oyunlar, ara ara yeni aldıklarım, diğer store'dan aldıklarımdan indirim dönemlerinde fiyatı düşenleri Steam'den tekrar alırım derken beni senelerce oyalar bu alet.


    Aklımda Anker Nebula Capsule 2 gibi bir projektör alıp bu cihaza bağlayarak dünyanın en portatif oyun düzeneğini kurmak var. Ne kadar verimli olur cihaz elime geçtikten sonra karar vereceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 26 Şubat 2022; 21:41:2 >




  • https://www.youtube.com/watch?v=bLdhgYn79eU&feature=youtu.be
    Genshin sabit 60FPS. Forza bile sabit 60FPS alınıyor. 720p olmasının etkisi büyük bunda.
    Cihaz çok iyi duruyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuyu çıktı olarak işaretledim.


    Bakalım forumda ilk kim alıp inceleme yapacak. Şimdiden söyliyeyim, bol bol foto ve video bekleriz. Steam Deck [ANA KONU] 

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Yurt dışında yaşayıp önceden sipariş veren birileri yoksa bence inceleme buraya düşene kadar her türlü oyunda her konfigürasyonda denenmiş olur, pek heves kalmaz Steam Deck [ANA KONU] 


    Birileri alırsa burada paylaşırsa sevinirim ama. En azından aklımızdaki soruları direk sorar denetiriz Steam Deck [ANA KONU] 

  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Aslında ne olduğu baya açık seçik belli. En güzel yanı, mobilitesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Introducing Aperture Desk Job — a free playable short made for Valve's new Steam Deck, set in the universe of the modestly popular Portal games. Desk Job reimagines the been-there-done-that genre of walking simulators and puts them in the lightning-spanked, endorphin-gorged world of sitting still behind things. You play as an entry-level nobody on their first day at work— your heart full of hope and your legs full of dreams, eager to climb that corporate ladder. But life's got other plans, and they all involve chairs. Playable on the Steam Deck, Desk Job walks you through the handheld's controls and features, while not being nearly as boring as that sounds."


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deck baya bir mini PC. Baya içine her türlü emülatörü yüklemekle beraber Windows üzerinden Epic, Ubisoft Connect vs gibi launcherları da yükleyerek oyun oynayabilirsiniz. Emülatörlerin sorunsuz çalıştığı pek çok yerden doğrulandı. Windows üzerinden launcher ile Epic de ki vs oyunları da yine oynayabilirsiniz ama SteamOS üzerinden çalışan oyuna göre performansı pürüzsüz olmayacaktır.


    Steam Deck [ANA KONU]
    Steam Deck [ANA KONU]Gaming Updates and Countdowns I 🎮twitter
    “You can now install an emulator for your PS2, PSP, Nintendo Switch, and other home hardware emulators on Steam Deck.... Super Mario Odyssey and Persona 3 were tested and they worked good It's not just a portable PC. It's a portable retro console wonderland.”
    https://twitter.com/Onion00048/status/1497537568702967816?t=vDlCqPzqceuIWlJjoBP1Mg&s=19




  • Şimdi acaba bunu nasıl alacağız. Ne zaman ve kim getirecek? Ön siparişle alıp getirenler uçuk fiyatlara satar biz nasıl ve ne şekilde alacağız bunu merak ediyorum. Almanya'da akrabama sipariş etsem getirttirsem mi mantıklı yoksa buraya gelmesini beklemek mi bilemedim.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Oyununa göre değişiyor, bildiğiniz base pc. Doğrudan bilgisayarınıza linux yükleyip deneyebilirsiniz. Burada ki OS, özgür ve açık bir platform. Özel değil.
    Linuxun yükselişi başlıyor bence. Hali hazırda bir çok oyun linux tarafından destekleniyor, battleeye sıkıntıydı, bunuda aştılar. Bundan sonraki tüm oyunlar linux destekli gelecek diyebiliyorum rahatlıkla.
    Zaten şuan ki destekte, windows uygulamaları dönüştürülerek yapılıyor. Proton, dedikleri bu kısaca.
    Bazı oyunlarda bu cihaza windows kurup daha yüksek performans, tüm oyunları destekleme gibi özellikler kazandırılabilir,
    Sonuçta bilgisayar bu. Çok özel donanımı veya yazılımı yok. Konsol gibi değil yani.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Aslında benim birileri alsa da direk soruları sorsak dediğim konular tam sizin yazdığınız şekilde net söylemler.


    Şu ana kadar Windows kurulu bir Steam Deck gördük mü? Linkteki bahsedilen oyunlar 20 senelik. Bugün düzgün bir emülatörle birçok oyun düşük seviye cep telefonlarında bile çalışıyor zaten. Bir cihaza emülatör yüklemekle Windows gibi neredeyse her işi yapabilecek ağır bir işletim sistemini yüklemek arasında dağlar kadar fark var. Kaldı ki Windows üzerinde Epic Launcher yüklü nice güçlü PC, laptopta bile kullanıcıların performans kaybından yakındığını biliyoruz. Bahsedilen performans kaybı ne seviyede olacak merak ediyorum. Mesela 2022 yılında çıkmış üst düzey sistem isteyen bir oyunu Steam OS üzerinde %100'le çalıştırıyorsa Steam Deck Windows+Epic Launcher konfigürasyonuyla mesela %80 mi olacak, %50 mi?


    Bana Valve'nin evet arkadaşlar buna Windows da kurarsınız, başka platformda oyun da oynarsınız demesi Monster Laptop reklamlarındaki oynayamadığınız oyun olursa paranız iade kandırmacası gibi geliyor Steam Deck [ANA KONU] Sonuçta benim on board ekran kartlı Surface de Witcher 3'ü açıyor mu? Açıyor.


    Neyse, bahsettiğim soruların cevabını almamız uzun sürmeyecek. Son kullanıcılar cihaz ellerine geçtiklerinde Valve'nin belirleyip gönderdiği elemanlar kadar nazik olmayacaklardır, Reddit'te görmeye başlarız envai çeşit denemeyi.


    Yanlış anlamayın bu arada, tepki olarak yazmıyorum ne size ne kimseye, sadece gerçekçi olmak gerektiğini düşünüyorum. Yoksa cihazın haberleri ilk çıktığında en üst sürümü almaya karar verdim. Herhalde onca yazan-çizen kişi arasında ilk somut adımı atıp almaya çalışanlardan biriyim, sayfayı açtığımda 650 dolar depozito ödeyeceğimi düşünerek açtım, 5 dolar gibi sembolik bir rakam ödeyerek sıraya girdiğimizi bilmiyordum Steam Deck [ANA KONU] Keşke bu küçük canavarın içinden bir NASA bilgisayarı çıksa, çok sevinirim, ama beklentiyi doğru ayarlamak lazım bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Şubat 2022; 0:1:18 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam. Bence gayet güzel bir konuya değindiniz. Dediğiniz gibi Reddit vb yerlerde çok daha hoyrat kullanımlarla cihazın sınırlarının ne olduğunu göreceğiz ama şahsen benim beklentim sizin kadar düşük değil. Windows + Epic kombinasyonuyla dahi %20 üzerine çıkmayacak bir performans kaybı olur diye düşünüyorum. Sebebi ise görece düşük çözünürlüğüne rağmen iyi sayılabilecek bir donanımla gelmesi. Üstelik Deck sağlam bir şekilde yayılırsa PC'nin ortak el konsolu cihazı olup diğer firmalardan da sağlam yazılım desteği alabilir. Tabi bunlar tahminlerimiz. Valve'ın özellikle bu konularda ne kadar başarısız ve sonuna kadar gitmeyen bir şirket olduğu da önceki projelerini bilenler biliyor. Umarım bunda ipleri sıkı tutarlarda güzel bir cihaz olarak ömrü uzun olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Bence burada Valve'nin ne kadar istekli olduğu da önemli.


    Sonuçta bu adamlar yazılım firması, oyun donanımları konusunda da devrimsel denemeleri seviyorlar.


    Epic'i satış konusunda rakip olarak görüp platformlarında rahat bir oynanış sunmasını istemeyebilirler. Cihaz satış başarısı yakalarsa ki şu anda sipariş verseniz 6 ay sonrasına gün veriyor, iyi satacak gibi, alacak kullanıcıları Steam'e bağlı duruma getirebilirler. Ben bedavaya aldığım oyunları bile Deck üzerinde oynamak için Steam'den tekrar alabilirim mesela.


    Diğer bir bakış açısıyla donanım konusunda ilerlemek isteyebilirler, o durumda Epic rakip değil. Steam OS'ye sürpriz bir şekilde Epic ve diğer uygulamalar gelebilir, bir anda kütüphanesi çok dağınık oyuncuları da kazanırlar. Ben nedense bu ihtimali düşük buluyorum. Satış fiyatını çok düşük tuttuk diye pişman olmuş açıklamalar yapmaları donanımdan elde ettikleri karın aslında çok da müthiş olmadığı izlenimini uyandırıyor. Sanki attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmiyor gibi.


    Biraz firmanın nereye gitmek istediğine bağlı. Neyse ki o büyük an geldi, kısa sürede tüm bu soruların cevabını öğreneceğiz Steam Deck [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Şubat 2022; 0:15:19 >




  • Steam Deck [ANA KONU]

    Kegames diye bir firma listeleme yapmış geliyor mu yoksa?Steam Deck [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerolona -- 27 Şubat 2022; 19:29:18 >
  • aerolona kullanıcısına yanıt
    Hadi inşallah. Son zamanlarda herşeyin fiyatı uçtu. Umarım düzgün fiyat girerler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.