Şimdi Ara

staj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bir staj yeri ile anlaştım. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve e-fatura işlemleri yapan bir firma idi. İlk konuşmalarımızda genellikle hangi programlama dilleriyle çalıştığım ve şirketin hangi dille çalıştığını falan konuşuldu benle ve firma yöneticisi bir proje versek o sürede anca yaparsın gibisinden bişi dedi. Ama staj belgelerini imzalatmaya gittiğimde nelerin hakkında bilgi sahibi olayım diye sordum ve bahsettiğim konularda bilgilenmen yeterli olur dediler. Start-up gibi bir firma zaten. Bende kod kısmını sorduğumda, genellikle satış sonrası destek işlerinin yapıldığını ve yüksek ihtimalle sadece bu işle ilgileneceğimi söylediler. Yazılım kısmına bir kişi bakıyordu ve ona yönlendirdiler beni konuştuğumda yazılım kısmında bi iş olursa seninle konuşurum zaten dedi. Anlayacağınız firmanın ilk tavrı ve vaad ettikleri değişti gibi. Dolayısıyla bende staj defterini dert etmeye başladım. Naylon staj yapmış gibi doldurmak zorunda kalacağımdan korkuyorum. E-fatura sistemi için, GİB servislerine bağlanmadan local servis oluştururak bir sistem yazabilirim ama bu sefer de anlaşılır diye korkuyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?


    (yeni staj yeri bulmam zor. Ortalama seviyesinde bir üniversitede 2. sınıf öğrencisiyim. Sırf sınıftan dolayı red yediğim 2 yer oldu şimdi kadar. yeni yer bakın demeyin lütfen)








  • bulduğun yer "startup tarzı" bir yer değil direkt patron firması ben söyleyeyim. 2. sınıfta staj yapmasan da olur boş bi yerde vakit öldürceğine yapma daha iyi.
  • Staj defterinin bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum.


    "Yazılım kısmına bir kişi bakıyordu."

    Bu kişi ile konuşup bir şeyler yapabilirsiniz diyeceğim ama "bi iş olursa seninle konuşurum zaten" bu ifade ..



    "yeni yer bakın demeyin" demişsiniz ama açık staj ilanları ile karşılaşıyorum. Siz de isterseniz bir başvuru yapmaktan zarar gelmez..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 27 Mayıs 2023; 21:10:34 >
  • Staj defterine gercekleri yazmicaksin ki zaten
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    Size katiliyorum hocam yakin arkadasim mat muhte 1. Sinif. Gecesinde 25 30 yere basvurdu ertesi gun aradilar gelin diye gonullu staj bir de. Cocugun ahim sahim bi yetenegi de yok. Basvurmaktan zarar gelmez icinize sinmediyse.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    içerde aktif çalışan 3 kişi var hepsinin üzerine ayrı şirketler var. Birisi hepsine aynı servisten servis sunuyor, diğer firma ile anlaşmaya iş görüşmelerine gidiyor, diğeri ise daha çok satış sonrası destek ile ilgileniyor. Ama gözüme çarpan şey iş görüşmesine giden adam baskın genelde.


    Stajım çok uzun değil 20 gün. Ücret konusunda verilmesini onayladılar. Eğer beğenmezsem işi staj defterini yollamam, iptalini sağlarım zaten stajımın. parasını yerim sonra o gözle bakıyorum. Staja gitmezsem genelde evde dururum, evde durmamdan iyidir.

  • naber0 N kullanıcısına yanıt
    ücret dolgun bir şey değilse bazen evde oturman daha iyidir. tabi bunun kararını sen verebilirsin bana düşmez.
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    Hocam üniversitem konyada, konya teknik üniversitesi. ortalama ve bilinrliği az olan bir üniversite. Staj yeri bulmada çok zorlandım. Arayan çoğu firma 3 yada 4. sınıf stajyer arıyorlar, başvuru sayım 50yi bulmuştur, geçmiştir bile belkide.


    Geçen sene BİLMÖK bizim üniversitenin sorumluluğunda olmuştu, gelen kişiler genelde aynıydı konuştuk ettik 2. sınıf olmamızın handikap olduğunu söylediler hep bizi bilmelerine tanımalarına rağmen.


    Yazılım kısmındaki kişi ile de en yetkili hisseden kişiyle de ilk haftadan sonra konuşurum zaten. Bana böyle dendi diye. Sonrasında ortak bir yol bulabiliriz diye düşünüyorum.


    staj defterinin sorun oluşturmayacağınızı düşünmüşsünüz acaba ufak tüyolar verebilir misinz?

  • Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt

    hocam artık firmalar stajyer başvurularını azalttı, eş dost bütün imkanları denedim. Elimizden daha iyi yer geldi ama o an orada çalışmaya yetecek bilgim yoktu o yüzden ordan yediğim red benim hatam. Tabikide ordaki eksikliği giderdim ama iş işten geçti ardık, oradaki tanıdığımız o kadar güçlü yetkili birisi değil, ikinci stajıma saklıyorum.


    Üniversitem çok iyi bir yer değil ve bölümüm revaç bölümlerden birisi olduğu için bulmakta çok zorlanıyorum..

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    asgari, pek yapılan bişide yok. Cumartesi çalışıp çalışmamak bana kalmış bişi. değer gibime geldi

  • naber0 N kullanıcısına yanıt
    o zaman go for it yani
  • naber0 N kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bu dönem bitince 3. sınıf olmayacak mısınız? Yapacağınız staj zorunlu değil mi?

    Ben de bu yaz 3. sınıf olacağım ve ilk zorunlu stajımı yapacağım. Baktığım ilanlarda da 3. sınıf kriterine baktım.


    Daha kendim hiç staj yapmadığımdan defter için tavsiye veremem. Fakat üst dönem birkaç kişi ile konuştum da bu belgeler konusunda "rahatlardı". Bir uyarıda, öneride bulunmadılar. Ki zaten bir sıkıntı olursa tekrardan eksikleri gidermek için süre veriyorlar. (Bizim bölüm için durum bu.)

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    galiba

  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    aynı durumdayız. Ama staj yeri bulabilmek için elimden geleni yaptım ve maalesef bu yerden adam akıllı dönüş aldım.


    Bölüm içinde durum aynı bizde de aynı şeyleri dediler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.