Şimdi Ara

Sınav dönemi stresi: Reflü/Gastrit'i nasıl yendim? Power of BEYAZ TAHİN. EZ GGWP.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
5
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sınav dönemindeki pek değerli ve bir o kadar da stresli kardeşlerim merhaba,  


    Hikaye kısmını okumak isteyen buradan başlayabilir, TLDR diyen biri ise direk Action Plan altındaki kırmızı kısma atlayabilir. Daha fazla kişiye ulaşması için lütfen ÖNE ÇIKAR diyiniz.


    Ben forumun kadim üyelerinden Eaststreetz. Forumun eski zamanlarında kah online oyunlar olsun, kah donanım ile ilgili çeşitli başlıklar olsun gezen heyecanlı bir gençtim. Şimdi ise yaşımın ve çağın gerekliliği gereği genellikle Döviz Yatırımları, Borsa Yatırımları, İkinci El Araç-Konut sektörü forumlarında takılıp, boomerları tokatlayan onlara ücretsiz ODTÜLÜ'den ECON 101 Macro & Micro dersleri veren 30'da bir abinizim. Bu forumlara ileriki yıllarda sizi de bekliyorum. İnanılmaz komik çarlar var. Çok eğleniyoruz çooook. 



    DH'deki Eğitim sub-forumunu seviyorum. Genç kardeşlerim var. Enerji var, çeşitlilik var, akıl var zeka var. Yalnız burada dolanırken bir şey dikkatimi çekti: Genç kardeşlerimin çoğu reflü ve gastritten muzdarip. Bazılarında türlü türlü envai çeşit mide hastalıkları. Aman Allah'ım. Şaşırdım, üzüldüm. Düşüncelere gark oldum. Kendi yaşadıklarımı hatırladım. Daha sonra da kendime görev edindim.


    Bir @Ankaratıplı olmasam da, ODTÜTıplıyım diyebilirim. ODTÜ'de TIP mı var diyebilirsiniz  Hayır yok. Fakat ODTÜ insana,


    rasyonel düşünmeyi belleten,

    doğa bilimlerine karşı bir perspektif kazandıran,

    bilimsel formasyon veren,

    dünya standartlarında hatta üstünde bir mühendislik nosyonu aşılayan,

    çok iyi derecede İngilizce eğitimi veren,

    her şeyden önemlisi öğrenmeyi öğreten


    bir okuldur. Bu kazandırdıkları sayesinde aşağı yukarı neyin bilimsel literatürde olduğunu Pubmed aracılığıyla öğrenebiliyorum. Aşağıdaki background bölümü benim hikayemi içeriyor, biraz boş yapacağım.



    Background:


    Türkiye'nin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünden mezun olan biri olarak, hayatım sınavlarla boğuşmak ve bunlarda derece yapmakla geçti. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite. Bu da haliyle o yaşlarda iken ortalama bir insandan daha fazla stres katsayısına sahip olmama ve vücudumda çeşitli hastalıklar çıkmasına sebep oldu. Üstüne bir de şehir yaşamının getirmiş olduğu dengesiz ve doğal olmayan beslenme şekli eklenince, buradaki birçok kişide olan hastalığa ben de maruz kaldım:


    Hem Reflü, Hem de Gastrit. Bu satırı okurken bile birçoğunuzun midesine bir ekşime geldiğini farkeder gibiyim. Uykusuz ve sancılı gecelerinizi, ilaç üzerine ilaç almanızı, ilacı bıraktığınızda tekrar azmasını.



    Bu süreçte ben şunları denedim:


    Endoskopi ve Gastroenterolog eşliğinde Reflü ve Gastrit Teşhisi

    Helicobakter Piloriyi yok etmek için aylarca kullanılan antibiyotikler

    Envai çeşit proton pompası inhibitörleri (lansor, lansoprol, pantpas)

    Kalsiyum karbonat ve türevleri (rennie, rennie duo, gaviscon)



    yıllarca doktor, hastane, eczane, ilaç kullanımı loop'unu tekrar ettim. Gencecik yaşta vücuduma türlü türlü kimyasallar aldım. İşe yaradı mı? Tartışılır. İlaçları kullandığım sürece iyi gibiydim, fakat ilaçları bırakıp tekrar gündelik hayatıma devam ettiğimde bu hastalık azıyordu.


    Demek ki palyatif tıp ve semptomatik tedavi aradığım cevap değildi ve bu sürdürülebilir değildi. Üstelik, Pubmed'de görebileceğiniz gibi bu ilaçların uzun süreli kullanımı çok ama çok tehlikeli. Böbrek yetmezliği ve demans uzun süreli kullanımın kaçınılmaz sonuçları. Bunlar daha bildiklerimiz.


    Ama mide asidini durdurarak, proton pompası mekanizmasını bozarak reflü ve gastrit semptomlarını gidermek tamamen çılgınlık. Yapmayın etmeyin.


    Allah'ın izniyle, bu başlıktakileri yaptıktan sonra sorunlarınızın çoğundan kurtulacaksınız diyip reçeteye geçiyorum.


    Action Plan:


    Eğer midenizde, özofagusda veya duodenum digitorumunuzda herhangi bir yapısal sorun yoksa, bu hastalığın asıl sebebi bozulmuş mikrobiyota. Bir megafonum olsa bunu her yerde söylemek isterdim  BOZULMUŞ, DENGESİZ, ÇEŞİTLİLİĞİ OLMAYAN, KALİTESİZ MİKROBİYOTA  


    Yani vücudumuzda bulunan bakteri ve envai çeşit mikrobiyotanın dengesinin bozulması. Kötü bakterilerin iyi bakterilere galip gelip, size rahatsızlık vermesi. İnce bağırsağı, mideyi ele geçirip, şişkinlik ve gaz yapması. Mideye zarar vermesi. Asiditeyi gereksiz artırması. O zaman çözüm de bu süreci tersine çevirmekten geçiyor. Zaten reflü ve gastrite Şehir hastalığı denmesinin asıl sebebi de budur. Şehir hayatında tüketilen doğaldan uzak gıdalar, aynı zamanda sindirim sistemimizin doğal mikrobiyotasını da bozuyor.



    Benim denediğim onlarca farklı yöntem arasında kendimde çalıştığını gördüğüm, etrafımdakilere de faydasını olduğunu gördüğüm ve aynı zamanda sürdürülebilir olan tek yöntem:






    === TLDR ===


    SABAHLARI AÇ KARNINA BİR VEYA İKİ YEMEK KAŞIĞI BEYAZ (AZ KAVRULMUŞ) TAHİN YEMEK, 30 DAKİKA BOYUNCA DA HERHANGİ BİR ŞEY YEMEMEK. SONRA GÜNLÜK RUTİNİNİZE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.


    DAHA İLK GÜNDEN FAYDALARINI GÖRÜNCE SİZ DE ŞAŞIRACAK, BİR O KADAR DA MUTLU OLACAKSINIZ.


    ETKİ MEKANİZMASINI TAM BİLMEMEKLE BİRLİKTE, HEM KORUYUCU HEM DE TEDAVİ EDİCİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.


    === TLDR ===







    === Q&A SESSION ===


    SORU: HOCAM NORMAL ÇİFTE KAVRULMUŞ TAHİN OLUR MU?

    ELCEVAP: HAYIR OLMAZ. BEYAZ TAHİN OLACAK.


    SORU: HOCAM TAHİNİ PEKMEZ İLE KARIŞTIRARAK YESEK OLUR MU?

    ELCEVAP: HAYIR OLMAZ.


    SORU: HOCAM KEPEKLİ KEPEKSİZ TAHİN FARK EDER Mİ?

    ELCEVAP: KEPEKLİ TAHİN DAHA MAKBULDÜR.


    SORU: HOCAM TAHİNİ YUTUNCA BOĞAZIMA YAPIŞIR GİBİ OLUYOR. ÜZERİNE SU İÇEBİLİR MİYİM?

    ELCEVAP: HAYIR, TAHİNİN ETKİ MEKANİZMASINI BOZMAMANIZ İÇİN BUNU YAPMAMANIZ GEREKİYOR.


    SORU: HOCAM TAHİN MARKA MODEL VERİN ÜRÜN İNCELEMESİ VERİN

    ELCEVAP: Bu tür isteklerinizi özelden paylaşabilirim. Piyasada beyaz kepekli tahin üreten türlü türlü marka var. Özellikle Konya yöresindeki markaları tercih edebilirsiniz.


    SORU: HOCAM PAZARDA TAZE TAHİN SIKILIYOR, ONU ALSAK OLUR MU?

    ELCEVAP: Kavrulmamış olduğu sürece olur. Hem de âlâ olur.


    SORU: GÜN İÇİNDE MİDEMİZ YANARSA DA YİYEBİLİR MİYİZ?

    ELCEVAP: Evet, akut tedavide de etkilidir.


    === Q&A SESSION ===






    Bu yöntemi bir de probiyotik ve prebiyotik tüketerek desteklerseniz, Allah'ın izniyle 2 haftada ciddi düzelme göreceksiniz. Bir iki ay içerisinde de bu hastalık gündelik yaşamınızda ciddi bir yer tutmaktan uzaklaşacak. Bu hastalığı yaşayan bilir. Ben de iyi bilirim, eğer bir kişiye dahi faydam olabilirse ne mutlu bana. Daha fazla kişiye ulaşması için lütfen ÖNE ÇIKAR diyiniz.



    Yine de en doğrusunu Allah bilir. Allah bütün dertli genç kardeşlerime sifasını ve devasını versin.



    Saygılarımla  








  • Hocam rengarenk olduğundan okumakta çok zorlandım belirtmek isterim öncelikle.


    Karın guruldaması için bu tarz çözümünüz var mıdır merak ettim?

  • Up benzer rahatsızlıkları yaşamış birisi olarak ben de probiyotik takviesi + diyet( gluteni minimum yapmak paketli fermente gıdalardan uzak durmak+ baharattan uzak durarak) bu agrılari azaltmıştır ve en önemlisi stres kontrolü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nexium mu tokatlar beyaz tahin mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexium beyaz tahinin getir götürünü yapacak çantacı olabilir mi?


    That's the question.

  • Link var mı? atın alalım.


    Panto

    Hepazec bir sürü ilaç içtim geçmiyor. denemek laızm

  • Rennie

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Papatya çayı derim başka da bi şey demem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekmeksiz köfte E kullanıcısına yanıt

    O ne işe yarıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemekten zarar gelmez, deneyelim bakalım.

  • Kronik bir reflü hastası olarak tahin siparişi verdim.Sonuçları buradan paylaşıcam.

  • Hocam bende bu sene Ramazan ayında başladı bu reflü illeti (Çok fast food / abimin vardiyasından dolayı gece yemek/ abur cubur / düzensiz uyku/Haşlanmış-sebze yemeklerini sevmeme). Yemekten sonra adım atamaz hale geldim şişkinlikten(sol alt ve sağ alt göğüs kafesinin hemen altına bir ağrı giriyordu ağlıyordum neredeyse) . Çocuk hastalıklarına gittim (18 im şu an) bir aylık lansor yazdı inanılmaz rahatlattı fakat hala sıkıntılı günler geçirdim. Hele Ramazan ayında geceleri uyuyamıyordum 90 derece yatış pozisyonunda anca yatabiliyordum. Gastro'ya randevu alamadığım için gidemedim hasta takip süresi bitti . Bizim burada bir abla bana ilaç aldı aktardan. Abi inanılmaz rahatlattı (Celal Şengör sesiyle okuyun). İlaç balla ve zeytinyağı ile karıştırılmış kudret narı. Siyah ve kötü kokusu olan püre halinde bir yiyecek. Cidden çok rahatlattı beni eğer varsa Reflü - Gastrit vs sindirim sistemi sorununuz alın bu mereti. Sindirim sistemine çok iyi geliyor . Eğer yiyemezseniz yağını deneyin kudret narının. Bir de kantron yağı kudret narı ile kullanan bi abla vardı instagramda denk gelmiştim onun da geçmiş reflüsü. Şu an reflü çok aşırı yok fakat sıcak yada soğuğa karşı çok duyarlı bir mide var , belki de mide değil tahriş olan yemek borusudur bilmiyorum. Kudret narım bitti uzun zamandır kullanamıyorum o yüzden sabah mide yanmaları ve midede sol üstte ağrı çekmeye başladım sanırım ülser de olabilir . Bir an önce şu kudret narını filan alıp yine yemeye başlayacağım. Çok b*ktan bir şey bu ya .Yine instagram da sizin de dediğiniz gibi aç karnına 2 kaşık tahin kullanıp iyileşen insanların yazılarını okudum. Buna da başlayacağım düzenli olarak. Benim kullandığım buna benzer fakat aktar kendi yapmıştı kudret narı macunu. Umarım iyileşirsiniz cidden hayat kalitesi -10 a düşüyor ya .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ANGEROFTHENİGHT -- 23 Kasım 2023; 13:57:36 >




  • 1ANGEROFTHENİGHT 1 kullanıcısına yanıt

    Deneme imkanı oldu mu hocam tahin ile tedaviyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cringe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.