Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.766
Cevap
140
Favori
188.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt

    Ben A H2O ile birlikte NZXT Kraken 240 kullaniyorum Noctua NF-A12x25 PWM ile birlikte. Gayet memnunum, radyatorden dolayi tepe kisminda 1-2mm bump yapiyor ama ben sorun olarak gormedim

  • A4 H2O tecrübe etmiş ve başarısız olmuş birisi olarak bu kasayı toplayacaklara şiddetle tavsiye ettiğim konular:


    - İşlemcin Amd olmalı. Anakart çok kaba olmayacak. Bu konuda Intel itx anakartları Amd'ye göre daha problemli oluyor çünkü kaliteli pompaların başlıkları sığmıyor veya seni tüp çıkışlarını tek bir yöne (genelde işine yaramayan yön) yerleştirmeye zorluyor. Ssd bloğunu sökmen gerekebiliyor. Amd işlemciler daha az ısındıkları içinde daha mantıklı.

    - Psu kesinlikle net SFX olmalı.

    - Custom örgülü ve kısaltılmış güç kabloların olmalı.

    - Low profile Ram'lerin olmalı.

    - Radyatör için 2 adet Noctua A12x25 olmalı.

    - Sıvı soğutma tüplerin boyutu 40cm altında hatta mümkünse 35cm olmalı. Psu altından geçireceksen o zaman 41-42cm olmalı. Radyatör kalınlığı 25mm geçmemeli. Pompa yüksekliği 55mm altında olmalı.

    - Ekran kartı uzunluğunu vs girmiyorum onu zaten kontrol ettiğinizi varsayarak.


    Bütün bu şartları sağladığınızda o zaman bu kasayı şiddetle öneririm çünkü çok güzel :)





  • Şimdi mezura ile ölçtüm hortumlar 410mm, pompa boyutu ise 20mm.
  • Bitfenix Cube soğutucusunda pompa bu şekildeyse zaten kesinlikle bu kasaya olmaz. Bunun o dar alanda gireceği bir yer var mı emin değilim. Hadi sığdı diyelim. Bükülen noktadan kesinlikle sıvı kaçırır bir süre sonra.

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
  • A4H2O kullanıcı olarak ben de tecrübelerimi paylaşayım.


    Donanım aşağıdaki gibi.


    Ryzen 5 5600X3D

    MSI B550I Gaming Edge Wifi

    Gskill Ripjaws 2*16GB 3200

    MSI MAG CORELIQUID P240

    Zotac RTX3060 Twin Edge

    Cooler Master V650 SFX GOLD


    İşlemciyi Noctua L9A ile kullanmayı denedim ama nafile hiç bir şekilde soğutmadım. Bu suvu soğutucuyu da neden aldığımı bilmiyorum ama hortumları sert ve uzun. Bu nedenle PSU'nun altından geçirdim. Herhangi bir yerde sert bir şekilde kırılmıyor ya da bükülmüyor. İşlemcide ECO mod falan açık değil sadece Curve -30 ayarlı ve bu haliyle oynularda sessizlikten ödün vermeden 65-70 bandında çalışıyor. Ama tekrar soğutucu alacak olsam tercihim LS520 SE olurdu. İşlemci ısınma ve güç tüketimi bakımından 5800X3D ile hemen hemen aynı sayılır. Onu da belirteyim.


    M2 soğutucunuz pasif olduğunda eğer sıvı soğutma kullanıyorsanız bir tık daha sıcak çalışıyor. Hava soğutma varken daha serin çalıştığını söyleyebilirim. Aktif SSD soğutma iş yapıyor bu senaryoda.


    Ramlerim daha slim bir model olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Mümkün olan en low profile ramleri almak daha mantıklı.


    Şu an için ekran kartından yana bir sorunum yok. Daha iyi bir modele geçebilirim lakin bu kasa da top tier bir kart kesinlikle tercih etmezdim. Bu işlemcinin de sıcaklığının yükselmesine neden olacaktır ve kasanın içi çok daha sıkışık hale gelecek. Bu kasa için 4070 gibi kartlar bence sweet spot. Ekran kartı için bir diğer not olarak da şunu söyleyebilirim. Zero fan bu kasa için uygun bir teknoloji değil. Az da olsa fanların dönmesi ve hava sirkülasyonunu devam ettirmesi bu kasada daha faydalı oluyor.

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü



    PSU olarak SFX-L zorlayıcı olacaktır. Kendi PSU'umdan kablo vs konusunda şu an için bir şikayetim yok ama ses olarak berbat bir PSU. Yeni alınacaksa da 12VHPWR kesinlikle olmalı. Dönüştürücüyle falan olacak iş değil bu kadarcık alanda.





  • LS520SE modelini sinerjiden aldım akşam kurup deneyeceğim
  • Am5 soketin ilk çıktığı zamanlarda itx anakart zor bulunuyordu. Ben geçici olarak Matx bir anakart alıp sistem toplamıştım. Şimdi msi ın itx anakartını alınca kurulum yaptım. Paylaşmak istedim.



    SFF / MINI ITX Severler KulübüWatch Hydra Mini | Streamablestreamable
    Watch Hydra Mini | Streamable
    https://streamable.com/s0thpu


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xit -- 24 Nisan 2024; 10:42:22 >




  • İyi akşamlar A4 H2O ile sistemi bugün bitirdim. Yukarda gözüm korksa da rahatça tamamlayabildim rog loki ile, aionun rgb kablolarını kullanmamayı düşünüyorum çok kalabalık yapıyor. SFF / MINI ITX Severler Kulübü SFF / MINI ITX Severler Kulübü SFF / MINI ITX Severler Kulübü




  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt
    Good job 👏 Sicakliklar nasil sentetik ve oyunda yük altında , stock ve undervolt yaparak test olursa şahane olur
  • SuperMert kullanıcısına yanıt

    Cinebench'te sıcaklıklar 5050mhz ve Per Core curve optimizerda 4 core -25, 4 core -30da iken 77-79 derecelerde (18.4k skor)


    İşlemciyi 4900mhzye çektiğimde ise 66-68 derecelerde geziyor (18.2k skor)


    Bu iki işlem arasında minimal performans kaybı olduğu için böyle kullanmak mantıklı geliyor. 100-150 puanlık kayıp oluyor 7800x3d ile.



    Oyunlarda ise durum 5050mhz iken 65 derece max 59 ortalama


    4900mhz ile 60 max 55 ortalama


    Fpslerde ise fark %2 oluyor. RDR2 de 162 FPS'ten 158 FPS'e düştü

  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt
    Harika değerler.. iyi günlerde kullanın
  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt

    Elinize sağlık güzel olmuş. Anakartın kaba olmaması ve Loki'nin örgülü kabloları çok yardımcı olmuş. İyi ki soğutucuyu değiştirdiniz. Yan panelde biraz bombe olmuş gibi fotoğraftan öyle anlaşılıyor. Ramlerin low profile olmamasından kaynaklı soğutucu tüpleri panele baskı yapıyor sanırım..


    Rgb kabloları fazlalık yapıyor bence de sökseniz daha temiz bir görüntü olur. Hayırlı olsun.

  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt

    Gayet güzel olmuş iyi günlerde olsun. Özellikle SFX-L güç kaynağına rağmen alttan çekilmiş fotoğrafta aşağısı pek kalabalık görünmüyor. RGB kablolarını biraz ince işçilikle saklayıp daha temiz bir görünüme kavuşturursunuz ama zaten penceresiz kasada RGB'ye gerek olmadığından kapatırdım ben olsam. Sıcaklık değerleri de gayet iyi ki işlemciyi 4900Mhz'e çekmenize bile bence gerek yok 79 derece gayet makul işlemci için; pompa veya fan gürültüsü varsa yapmaya değecek bir frekans ayarı.


    İlk fotoğraftaki ATX kasa ile yan yana görünce gördüğünüz şey sizi memnun ediyorsa bu iş tamamdır SFF / MINI ITX Severler Kulübü 

  • Elimde 2 adet 140mm slim fan mevcut. Çok az kullanıldı. Herhangi bir kusuru yok.


    Thermalright Slim Fan TY-14013R

    Dimension: L150 mm x H140 mm x W13 mm

    Weight: 90g

    Rated Speed: 700~1300RPM±15%

    Noise Level: 30.6dBA(Max.)

    Air Flow: 64.52CFM


    İlan No: 1169338085

  • İyi günler, daha detaylı ve herşeyi toparlamak adına bu yazıyı yazıyorum. Öncelikle ATX boyutlu bir sistemden mini itx sisteme geçerken anakartımı, power supply'ımı ve işlemci soğutucumu değiştirmek zorunda kaldım.Eski sistemden yenisine geçerken memnun kalmadığım bir yer olmadı, sadece geniş kasanın getirdiği düşük sıcaklıkları kaybettim.Fakat sıcaklık işini ise işlemciyi 4850mhz'ye düşürerek aradaki sıcaklık farkını minimale indirirken performanstan da %2-%4 arasında kayıp yaşayarak çözdüm. Bu işlemden önce herhangi bir performans kaybı olmamıştı.

    Değiştirdiğim parçalar şu şekilde:

    MSI B650 Tomahawk --> MSI B650I Edge

    MSI MAG A1000G PCIE5 --> Asus ROG Loki 850w

    Arctic Liquid Freezer 2 360 --> Deepcool LS520 SE


    Eski Sistem:

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Güncel Sistem:

    MSI B650I Edge

    7800x3d

    Corsair Vengeance 2x16 GB 6000mhz Cl30

    MSI Ventus 3x 4080

    Asus ROG Loki 850w

    Deepcool LS520 SE

    Lian Li Dan A4 H2O


    Sistemi toplamadan önce sfx-l bir psu ile işimin çok zor olacağını duyunca gözüm korkmuştu. Bir şekilde hallederim diyerek kasayı aldım ve kurmaya başladım. Her şey çok güzel ilerledi ve sistemi 1 saat içinde bitirdim. Sistemi hazır almıştım ve daha önce hiç bilgisayar toplamamıştım, bu hem ilk bilgisayar toplama hem de ilk sff bilgisayar toplama deneyimim oldu.Sistemi kurduktan sonra gözüme çarpan üç unsur oldu. Biri RGB kablolarının çok yer kaplamasıydı, bir diğeri ise ikinci Ram'in yanındaki Ram'e doğru yatmasıydı ve son olarak sıvı soğutmanın borularının yan panelde bombe oluşturmasıydı. RGB kablolarını tam saklayamasam da rahatsız etmeyecek şekilde düzenledim. Ramlerin yana yatmasını da araya birkaç karton parçası sıkıştırarak çözdüm ve ramleri düz konuma getirdim.Ayrıca RAM'ler anakartta yüksek bir konuma yerleştirildiğinden AIO borularını ramin arkasından geçiremedim.Bombe problemini ise pompadan çıkan tüpleri alta alarak bombeyi en aza indirdim ve sorunu kısmen çözdüm.(1mm bombe hâlâ var)Low pofile bir ram ile sorun oluşmayacağını düşünüyorum.

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Biraz da GPU hakkında konuşmak isterim.Bu kasada 322mm GPU desteğinin tamamını 322mm uzunluğa sahip MSI Ventus 3x 4080 ile kullandım.GPU kasaya tam olarak sığıyor, 1mm bile artmıyor.GPU'yu 0db modda kullanıyorum, oyunlarda ise fan hiç dönmüyor sadece AIO'nun fan sesi geliyor. Radyatör'ün hem anakart hem de GPU'nun tam üstünde olması sayesinde gpu kendini soğutabiliyor sanırsam. GPU'nun fanları dönerken türbilans etkisi oluşuyor ve ses önünde panel olmadığı hâline göre daha sesli çalışıyor. Fakat fanı sadece stres testi veya GPU ağırlıklı oyunlarda duyduğumdan bu bir problem teşkil etmiyor.

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü



    PSU'nun sfx-l olmasından dolayı kabloları sıkıştıracak çok yer kalmayacağını düşündüm fakat kabloların örgülü olması işimi baya kolaylaştırdı ve kablolama konusunda hiçbir problem yaşamadım.PSU'nun fanlarını ise kullanmaya başladığımdan beri hiç dönerken görmedim.


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Kalan Fotoğraflar:



    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Performans ve sıcaklık konusuna gelecek olursak, sıcaklık ve performanstan son derece memnunum işlemci ve ekran kartının yük altında sıcaklıkları ve performası yük altında böyle:


    7800x3d

    1. ayar -- 4850mhz/67W sınır/-0.03 core offsett/Per core Curve Optimizer Cinebench

    18.3k skor

    68 derece ortalama / 70 derece max

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    2. ayar -- Per Core Curve Optimizer Cinebench

    18.2k skor

    80 derece ortalama / 81 derece max

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Cinebenchte oluşan fark her test arası oluşan sapmadan kaynaklanıyor, oyunlarda ise 2. durumda performans %2-%4 daha iyi


    RDR2 FPS testleri

    1080p Ultra ayarlar

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Sıcaklıklar: CPU: Ortalama 54 derece / max 62 derece Sıcaklıklar: CPU: Ortalama 55 derece / max 61 derece Sıcaklıklar: CPU: Ortalama 60 derece / max 67 derece

    GPU: Ortalama 58 derece / max 61 derece GPU: Ortalama 58 derece / max 61 derece GPU: Ortalama 58 derece / max 61 derece





    Msi 4080 Ventus 3x

    3D Mark Time Spy

    27.5k skor

    75 derece ortalama / 79 derece max

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü


    Furmark

    75 derece ortalama / 77 derece max






    Genel olarak sıcaklıklar ve performans açısından büyük bir kaybım olmadı, sistemden memnunum. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet173 -- 28 Nisan 2024; 12:21:48 >




  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Donanımınız ve yaptığınız testler bana bazı konularda referans olabilecek değerler. Ben de 4080 kullanıcısıyım ama benim model farklı olduğu için ulaştığım timespy değerleri sizinkinden bir tık yüksek. A4H2O gibi bir kasada bu değerler gayet iyi. Bu arada sistemi gönül rahatlığıyla 1. ayarda kullanmanızı öneriyorum. Bence fark edilebilir bir performans kaybı asla yok. 1mm'lik bombe bence sıkıntı değil. İlerde ramleri değiştirirseniz o da çözülür ama çok gerek yok. Keyfini çıkarın.

  • Mesbul kullanıcısına yanıt

    Sistemin daha sessiz çalışması için P12 Max almayı düşünüyorum. Başka önerileriniz var mı?

  • mehmet173 M kullanıcısına yanıt

    Ben şahsen Noctua A12x25 öneriyorum sessizlik için. Biraz pahalı ama fiyatını kesinlikle hak ediyor bence. Zaten 2 tane alacaksınız çok değil.

  • https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0C2CRKPDC/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

    PCIe 4.0 Riser versiyon 5500 TL civarına geliyor. Güzel kasa ve güzel fiyat bence.
  • Jarmusche J kullanıcısına yanıt

    Baya iyi fiyat bence de

  • 
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.