Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.493
Cevap
199
Favori
1.210.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Benim her şampuanda kıvrıklaşma olduğu için çok dikkat etmedim. Fön çekiyorum zaten. Kuru olması normal gelmedi. Yağlı olanı diyorsunuz değil mi? Bir de kuru olanları mevcut.


    Evet, hem saç hem yüz derisinde SD var. Her gün banyo yapmıyorum. 2 günde 1 Vichy ile yıkarım saçlarımı araya katakonozal şampuan da ekliyorum. Kanazol gibi. Bunların yanına ek haftada 1 yüzüme Dermovate sürüyorum. Pullanmayı ve Kızarıklığı durduran tek krem. Kullanmak tehlikeli ama yapacak bir şey yok.


    Pullanmayı doğal yollarla durdurmak istiyorsanız da Bepanthol kullanabilirsiniz. İçeriği Dermovate’e göre daha masum ama kızarıklık anlamında faydası olmadı.


    Yüz temizleme ürünleri kullanmıyorum. Kullandığımız vakit vücut reaksiyon veriyor ve kızarıklık başlıyor. Cerave yüz temizleme losyonu vs vardı yoksa. Şimdi Vichy ile yüzümü temizliyorum.

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    elidel kortizonsuz ancak onun da prospektüsünde cilt kanseri yapabilir ibaresi sonrasi biraz cekinmistim ne yalan soyleyim ...



    https://www.haber7.com/saglik/haber/80741-egzama-kremine-kanser-uyarisi (haber kaynagi ne kadar güvenilir ayri konu tabi ama bu bilgileri prospektusunde de yazmakta )


    yer alan ifade tam olarak sudur


     "Elidel tedavisi sırasında deri kanseri ve lenfoma görülmüştür, ancak elidel ile ilgili nedensel bir ilişki bulunamamıştır."



    Fucidin, fucicort da onerilebilir tabi kortizon var mi onlari da detayli inceleyin ltf..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 23 Nisan 2024; 9:36:51 >




  • streamin S kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeler için teşekkürler hocam. Bunlara da bir bakalım. Eskiden coresatin vs vardı fakat onlarda etkisini kaybetmiş sanırım.

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam yeşil beyaz renkli olanı yağlı saçlar için. Yüz için kullandığınız Vichy'nin hangi ürünü? Ve kremi yüzü sadece suyla yıkayıp mı sürüyorsunuz? Ya da sizde fazla yağlanma yok mu? Çünkü benimki gibi yağlı bi ciltte yüzü bi şekilde temizlemeden krem sürmenin bi anlamı olmaz :)

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Şampuanı kullanıyorum hocam yine yüzüm için. Tabii ki yağlanıyor bu arada. 1 güne kadar yağlanır.

    Bir süre yüz için sabun vs hiçbir şey kullanmayın vücudunuz ayarlasın sebum düzeyini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 23 Nisan 2024; 17:24:8 >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Deneyeceğim hocam inşallah faydası olur? Aslında bi yaz buz gibi suyla saçımı yüzümü yıkama yaptığım dönemde yağlanma neredeyse bitmişti. Ama kışın devam ettirmek zor olunca tekrar başladı :) Sıcak su da iyi gelmiyor kesinlikle. Bu arada krem de mi sürmeyeyim?

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Tavsiyem sürmemeniz yönünde hocam birazcık bırakın sebum bassın vücut. 4 gün içerisinde baktınız hala sebum sıkıntısı var başka ürünlere yönelirsiniz.


    bu arada ılık suyu tavsiye ederim. Sıcak su kurulağa yol açıyor dediğiniz gibi.

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam başarabilirsem dediğiniz şekilde yıkamadan deneyeceğim bi kaç gün :) Tekrar teşekkür ederim.

  • Ducrayin ürünlerine geçiş yaptım yüzüme krem ve yüz yıkama jelini kullanıyorum 1 haftadır sabah akşam kremi sürüyorum her akşamda yüz yıkama jeli ile yüzümü yıkıyorum yüzümde hiçbirşey çıkmadı. Şimdi şampuanından da sipariş ettim onuda kullanacağım. Tavsiye ederim
  • beyler selam,


    Aşağıdaki şampuanlarla ve losyonla karışım yapsam sorun çıkar mı?


    Vichy Dercos Anti-Dandruff

    Ketoral şampuan

    head & shoulders limonlu

    az miktanda dermovate sac losyonu.


    bu dördünü karıştırıp bir boş şampuan kutusuna koyup karıştırıp kullanmayı düşünüyorum.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    Dısardan surulen krem,losyon,şampuan vb gibi seylerin kalici cozum olması imkansiz istedikleri kadar calisma yapsinlar. Bu icerden geliyor bunu icten cozecek bi ilac yapmadikca boyle urunleri daha cok pazarlarlar. Bu basli basina bi sektör olmus ben ihtimal olsa bile tedaviyi bulacaklarina inanmiyorum. Yedigimiz ekmek ekmek degil ictigimiz süt süt degil. Su anki ekmeklerin hicbirini vucut sindiremiyor hepsi gdolu bugday. Umit Aktas 3 ay gluteni kesin vucuttaki degisimi kendiniz gorun diyor. Denemek lazim acikcasi bana boyle seyler daha mantikli geliyor. Disardan surdugumuz hicbisey kalici etki vermiyor. 10 senedir denemedigim sey kalmadi. Yazilan cizilen her sampuani kremi losyonu denedik hepimiz sonuc koca bir 0.
  • DeathRazer kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle "gluteni kesmek" diye bir durum söz konusu olamaz. Eğer ki gluteni keserseniz bir süre sonra gluten intoleransi yaşama ihtimaliniz yüksek. Hatta işin ehli olan doktorlara sorarsanız, vücudun hiç bir şeyi unutmaması önemlidir, gluteni,şekeri vb. "Zararlı" diye söylediğimiz hiç bir ürünü tutekmemek sizi hasta yapar diyecektir. Ayrıca zoryve ilaç,krem degil. Yukarıda üstüne basa basa söyledim. Bu bir topical üründür, FDA onayı vardır. Şuanda s.d için kullanılan nerdeyse hiç bir ürün FDA onaylı değildir öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Zaten faz çalışmaları devam etmekte, büyük başarı saglanmis, Amerika da insanlar kullanıp deniyorlar. Aynı şekilde tekrar yukarda da bahsettiğim gibi ilerisini kestirmek çok zordur, çünkü ana amaç; bakteri florasını dusurmektir. tekrar etmeyecegini kimse garanti veremez..

    Diğer bir konu;

    S.d'ye sebep olan/olabilecek potansiyel durumların hepsini uzun uzun diğer yazılarda da anlattım.

    Bu bir maya-bakteri sponudur. Şoyle ki;

    Hepimizde bakteri-maya ve fugnal yoğunluğu var. (Sayıları milyarlarca) Bu bakteri-mayalar vücudun önemli bir parçalarıdır. Şöyle düşünün; kanser nasıl oluşur?

    Kanserin oluşma durumu hucre içindeki dna'da meydana gelen hasar, mutasyon gibi etkenler kansere oluşumunu doğurur.

    Diğer bir durumda ise; bu bakteri maya ve fungallar bizim vücudumuzda doğuştan var olmaktadırlar ve sayıları belli bir oranda azalır/çoğalır. (İmmun sürekli olarak kontrol altında tutar) immun'nun yetersiz kalması durumunda eğer ki vücut içinde/dışında yaşayan bakteri florasının sayısı artabilir. Bu bakteri florasının artması çeşitli cilt hastalıklarına sebebiyet verir. İçimizden örnek verecek olursam; Kalın bağırsakta bakteri yoğunluğu varken, ince bagirsakta bakteri yoğunlugu yoktur. Eğer ki ince bağırsakta ciddi bir bakteri florası oluşursa sibo'yu doğrurur ve vitiligo, sedef gibi hastalıkları tetikler. + Olarak bazı bakteriler eğer ki yeteri kadar flora oluşturmuş ise, obeziteye'de sebebiyet verebilir.

    Yiyeceğimiz hiç bir yemeği biz secmiyoruz..

    Bir başka durum; S.d ise saç derisindeki yaşayan ve vücut için yararlı olan bakteri-maya florasının artmasıyla ilgilidir eğer ki bakteri ve maya florası artarsa, yiyecek oranı artar. Bu bakteriler ise saçtaki sebumdan beslenerek saç bölgesindeki nemi, yağı silip süpürür akabinde kuruyan cilt ve pul pul dökülmeler başlar. Ayrıca; Deri florasinda yaşayan bakterilerin artması, immün sistemdeki bakteri florasının artimi veya azalimiyla da ilgili olabilmektedir. Candida, Helicobacter pilori gibi bakterler eğer ki mide'de varlığını sürdürürse ve floraya müdahale de bulunursa immün harekete geçecek ve yoğunluğu o bölgede arttıracaktır.

    Yani anlatmak istediğim olay şu; Olan hiç bir duruma biz karar veremiyoruz. Yaşanan/yaşanacak olan her bir durum immün sistem ve bakteri florasına özgü. Bu arada kimseye ahkam kesmiyorum onu biliyorum şunu biliyorum deniyorum. Aktarılan/öğrendiğim bilgiler üzerine buraya yazıyorum.

    Almanya,Fransa ve Amerika'ya gittim, üst düzey bütün doktorlarla konuştum, binlerce makale okudum. En doğrusunu bulana kadar savaşıyorum.





  • DeathRazer kullanıcısına yanıt
    Colyak veya benzeri bir rahatsizliginiz yoksa glutenle alakali bir sorun yasamazsiniz, yasayacaginizi iddia edenler genelde durust olmuyor en kibar tabiriyle, size duymak istediginizi veriyorlar ancak bilimle ilimle alakalari olmuyor.

    Umit Aktas denen sahis, hangi bransta uzmanligini yapmistir? Ve bu kadar ahkam kesecek klinik ve laboratuvar, molekuler duzeydeki bilgiye nasil erismektedir? Daha cok ticaretle ugrasiyor gibi, urun satiyor vs. Canan Karatay da sgk gecmeyen muayenesinde indiragandi yapiyor 💸 ama halka duymak istedigini veriyorlar.
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Eline sağlık. Burda bunu anlatmaya çalışıyorum aslında. Bilimsel makale atiyorum içinde yüzlerce doktorun kafa yorup, emek verdiği durumları anlatıyorum adam falanca doktora inanıyor. FDA onay veren tek ürün diyorum adam gluten diyor, kremleri,ilaçları denedim diyor, onların hiçbiri onaylı değil zaten diyorum.. bazen ne anlatsak boş gibi hissediyorum.

    Bakteri-mayalardan bahsediyorum, adam anlamiyordur kesin. Askeri düzeyde anlatiyorum ayrıca. Askeri düzeni bilenler bilir. Ben doğuda askerlik yaptım ve yaşanan/yaşanacak olan tüm olay örgüsü en düşük zekada olan insanın anlayabilecegini şekilde anlatılır, çünkü savaşa hazırlarlar.

    Bende aynı şekilde orneklendirerek, makaleler atarak ve detay vererek anlatiyorum.

    Bazen hiç anlatasim gelmiyor, isteyen istediği gibi yaşasın diyorum kendi kendime, anlatma gerek yok diyorum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keevo

    Eline sağlık. Burda bunu anlatmaya çalışıyorum aslında. Bilimsel makale atiyorum içinde yüzlerce doktorun kafa yorup, emek verdiği durumları anlatıyorum adam falanca doktora inanıyor. FDA onay veren tek ürün diyorum adam gluten diyor, kremleri,ilaçları denedim diyor, onların hiçbiri onaylı değil zaten diyorum.. bazen ne anlatsak boş gibi hissediyorum.

    Bakteri-mayalardan bahsediyorum, adam anlamiyordur kesin. Askeri düzeyde anlatiyorum ayrıca. Askeri düzeni bilenler bilir. Ben doğuda askerlik yaptım ve yaşanan/yaşanacak olan tüm olay örgüsü en düşük zekada olan insanın anlayabilecegini şekilde anlatılır, çünkü savaşa hazırlarlar.

    Bende aynı şekilde orneklendirerek, makaleler atarak ve detay vererek anlatiyorum.

    Bazen hiç anlatasim gelmiyor, isteyen istediği gibi yaşasın diyorum kendi kendime, anlatma gerek yok diyorum..

    Ben hastalığımın gerçek tanımını birkaç ay önce yapabildim. Sizin anlattıklarınızı da okuyorum birkaç aydır gerçekten ufkumu genişlettiniz. Bunun için size çok teşekkür ediyorum. Maalesef bu anlattığınız şeyler biraz da eğitim seviyesi ile alakalı bir durum. Hayatında makale okumayı geçin makale kelimesini duymamış bir insana bilimsel çalışmanın ne demek olduğunu anlatmak işkenceye dönebiliyor. On yıllık hastalık tecrübemle anlattıklarınızın hepsi o kadar doğru ki. İnsanlar bunlara inanmak yerine ekmek yediği için seboreik dermatit olduğunu düşünmek istiyor. Siz dilerseniz o insanlara yine sinirlenin fakat bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen. Muhtemelen ben de hastalığın tedavisi için Avrupa'ya gitmeyi düşünüyordum sizin yazılarınızdan sonra bu fikrimden vazgeçtim siz gereken her şeyi bize açıkladınız. Umarım bu hastalığın tedavisi sadece "Zoryve" ile de sınırlı kalmaz ve farklı ürünler de geliştirilir. 1800'lerdeki keşfinden beri bizimle olan bu sevimsiz dostumuzdan kurtulmanın ümidiyle sevgiyle kalın...





  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

    Hayır öyle bir şey yapmayın. Her birini ayrı ayrı günler kullanın. Örnek veriyorum Vichy 1.gün Ketoral 2. HS Limonlu ile Dermovate 3.


    Dermovate saç losyonu zaten tehlikeli bir şey, aynı şekilde Ketoral mantar öldürücü etken maddeye sahip. Bunları haftada Max 3'ten fazla almamanız lazım. Vichy ile HS limonluyu karıştırırsanız HS Limonlu'nun etken maddeleri saçlarınıza iyi gelmeyecektir.


    Denemek istiyorsanız tabii ki durduramam  

  • Kremle,şampuanla geçmiyor bu illet.


    Yıllarca kullanmadığım kimyasal kalmadı fakat ne zaman yediğime içtiğime dikkat etmeye başladım o zaman iyileşme gördüm.

  • Ben de artık bu hastalığı kabullendim ve uğraşmayı bıraktım. Bu süre zarfında bakıyom da üstüne düşmediğimde daha hafif geçiriyorum. 7-10 günlük döngü zarfında yüzümün T bölgesinde aşırı bir kaşıntı kızarıklık olarak başlıyor ben de 1-2 gün krem sürüyorum geçiyor ama kızarıklık artık geçmiyor. Yüzümdeki kızarıklık için ne yapabilirim?

  • kas,kirpik dipleri ..vb kabuk,kepeklenme olanlariniz var mi yoksa sadece sac dipleriniz mi böyle (öyleyse ne kadar sanslisiniz tabi :)

  • streamin S kullanıcısına yanıt

    Bende de kafa komple, kaş, bıyık ve sakal (çene) bölgesinde kabuklanma oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.