Şimdi Ara

ŞARJ EDİLEBİLİR AKÜ?? (ÖNEMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet haklısınız, sadece solunum destek cihazı, bir UPS ve ek aküyle hallolur. Fakat bu işe girişmişken biraz daha fazlasını yapıp eve gelen elektrik hattına bağlanacak bir sistem kurmak istiyorum. Böylece elektrik kesildiğinde en azından karanlıkta kalmasak, bir iki lambayı, bir tv'yi çalıştırabilsek çok daha faydalı bir iş yapmış olurum diye düşünüyorum. Bu da mantıken yeterli güçte aküler ve yüke uygun parçalarla mümkün gibi görünüyor. Zaten karavanlar ve teknelerde kullanılan "yaşam aküsü" denen şey aşağı yukarı bunun aynısı. Su pompasını, mini buzdolabını, lambaları, tv.yi vs. araç motorunun çalışmadığı sürede saatlerce çalıştırıyor.

    Durum böyle ama, nedense ben şu ana kadar evin tamamı için yapılmış bu tür bir güç kaynağına ilişkin örneğe rastlayamadım? Belki de ben bulamamışımdır. İnsanlar jeneratör alıp benziniyle yağıyla egsozuyla gürültüsüyle, açıp kapatmasıyla uğraşmayı bile tercih etmişler, fakat bu tür bir akü sistemine pek yönelmemişler, sebebini anlayamadım.

    Benim gözden kaçırdığım bir nokta mı var acaba?




  • hocam özelden msjınıza cevap verdim ama dönüş yapmadınız...

    ev hattına değil belki ama ayrı bir tesisat çekilrse mümkün mesela elektik kesildiğinde klimanız çalışıyor

    olursa aynı tesisat üzerindeki paralel bi sistem bu yükü kaldıramaz sistem devre dışı kalır düşük malyetli bi sistem için
    diyorum ama onun içinde yöntem var ama elektrik kesildiğinde siz devreye sokmanız lazım . ....

    ama yüksek maliyetlerle bu işi yapmak el bet mümkün ama rica etsem şu solunum cihazını bi garantiye alın artık :D

    ölüm kalım yau uzadı konu

    diğer sistemi daha sonra düşünürsünüz ki buna yetecek 25000-30000tl yada dolar paranız varmı

    bilemicem herşey maddiat yapılmicak bişi yok ...
  • Sn.Utopia, PM.

    Cihaz konusu çok detaylı, anlatmak uzun sürer, ancak bir sefere mahsus kısa süreli kesintiler, sıkıntı ve sinir bozukluğu dışında problem yaratmıyor, ölüm kalım meselesi olmuyor. Ama gece kesintilerinin sürekli tekrarlaması tedaviyi aksatıyor ve işte o hayati öneme sahip. Bu yüzden yapmışken doğru düzgün, işe yarayacak ve GÜVENLİ bir sistem kurmak için uğraşıyorum, alelacele birşeyler yapıp oluruna bırakmak istemiyorum.

    "Kuru" tabir edilen akülerin bile aslında sülfür gazı sızdırdığını biliyoruz. Bu yüzden akülerin duracağı yerin bile ayrı önemi önemi var. Ayrıca sürekli işyerindeyim, kontrol etmek için evde olmayacağım, dolayısıyla ısınmadan kaynaklanabilecek en ufak yangın riskini bile göze alamam. Bu gibi sebeplerden, benim deneme yanılma gibi bir şansım yok. Asıl ölüm kalım meselesi bu. Herşeyi iyice araştırıp en doğru şekilde yapmak zorundayım.

    Şu da ayrı bir konu: Bugün yarım saat yağmur yağdı, ama Avrupa Birliği başkenti (!) Ankara'da tam beş saat elektrik kesildi. Ve bu bir ilk değil, son da olmayacak. Bahsettiğim şekilde, cihazın takılı olmadığı saatlerde sadece önemli ihtiyaçlar için kısa süre istifade edilebilecek bir güç kaynağı yaptırmış olsaydım fena mı olurdu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultranet -- 7 Haziran 2010; 0:14:36 >




  • Yarın elektronikçiyle konuşmaya gidiyorum, inşallah iyi bir çözüm yolu bulabilir.
  • Hocam sen hiç uğraşma ufak çanta tipi jeneratörler var onları bi düşünün derim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultranet

    Evet haklısınız, sadece solunum destek cihazı, bir UPS ve ek aküyle hallolur. Fakat bu işe girişmişken biraz daha fazlasını yapıp eve gelen elektrik hattına bağlanacak bir sistem kurmak istiyorum. Böylece elektrik kesildiğinde en azından karanlıkta kalmasak, bir iki lambayı, bir tv'yi çalıştırabilsek çok daha faydalı bir iş yapmış olurum diye düşünüyorum. Bu da mantıken yeterli güçte aküler ve yüke uygun parçalarla mümkün gibi görünüyor. Zaten karavanlar ve teknelerde kullanılan "yaşam aküsü" denen şey aşağı yukarı bunun aynısı. Su pompasını, mini buzdolabını, lambaları, tv.yi vs. araç motorunun çalışmadığı sürede saatlerce çalıştırıyor.

    Durum böyle ama, nedense ben şu ana kadar evin tamamı için yapılmış bu tür bir güç kaynağına ilişkin örneğe rastlayamadım? Belki de ben bulamamışımdır. İnsanlar jeneratör alıp benziniyle yağıyla egsozuyla gürültüsüyle, açıp kapatmasıyla uğraşmayı bile tercih etmişler, fakat bu tür bir akü sistemine pek yönelmemişler, sebebini anlayamadım.

    Benim gözden kaçırdığım bir nokta mı var acaba?



    Solunum destek cihazina ozel bir UPS kullanip buna baska hic birsey baglamamanizi siddetle tavsiye ediyorum.

    Butun evi UPS'e baglama konusuna gelincede hem ilk yatirim hemde kullanim maliyetini gorunce bundan vazgececeginizi zannediyorum. Evet bu cihazin kullanimida maliyetli olacak cunku ciddi bir kullanimda akuleri yilda veya iki yilda bir yenileyeceksiniz. Ayrica UPS ve akuler ancak %70-80 verimli oldugundan (yani UPS'ye 100 liralik elektrik koyacak, 75 liralik elektrik geri alabileceksiniz) ve devre disinda iken bile tuketim yaptiklarindan elektrik faturanizda bayagi artacak.

    Cok gerekiyorsa kaliteli bir dizel jenerator bakin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Haziran 2010; 16:52:27 >




  • ben de kendi tecrübemi yazayım ben 300va upsmle araba aküsü bağlayarak kendi bilgisayarımı -eski celeron tip tüplü monitör sanırım toplam yaklaşık 200 watt çeker- 4-5 saat sorunsuz çalıştırıyordum şarj mevzuusna gelince ek olarak hiçbirşey yapmadım akü yaklaşık 2 günde doluyordu ama doluyordu şarj için upsnin içinde bir adet 7812 vardı ve bunun bağlı olduğu soğutucuya küçük bir fan bağlamıştım forumdan aldığım tepkiler genelde uzun kullanımlarda mosfetlerin ısınmasıydı ama cihaz araba aküsünü şarj ederken daha fazla ısınıyordu elektirik yokken 4. saat sonunda bile mosfetlerin bağlı olduğu soğtucuya çok rahat elimi vurabiliyordum -fan çalışmadan- cihaz hala evde atıl yatıyor bahsettiğim tarih 4 sene öncesi falan
    bence tunçmatiğin sağlam bir tam sinus ups si araba aküsü bağlayıp da içine takacağınız küçük bir fanla iş görecektir örneğin ups içinde 9ah akü var şarj akımı da 0.9 a tam boşken 10 saatte doluyor diyelim eğer 60ah akü bağladığımızda yaklaşık 65 saatte dolacaktır ama akünün ömrü nasıl olur onu bilemem onu da bilenler cevaplar bu sadece benim tecrübem tabiki sağlık çok önemli bir mevzuu daha profesyonel bir sistem düşünebilirsiniz mesela sağlam bir elden çıkmış dışarıdan şarj destekli 1000va modifiye bir ups forumda çok üye için bu olay çocuk oyuncağı
    iyi forumlar...




  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bugün elektronikçiyle görüştüm. Bana önerdiği sistem yüksek amper araba aküsü, akü şarj cihazı ve invertörden oluşuyor. Jel akü düşünmüştüm ama fiyat çok farkedeceği için vazgeçtik.

    İnvertör üzerinde zaten fan var. Ayrıca sistemi balkona kuracağım için hava alacak, aşırı ısınma olmayacak. Böylece sülfür gazı vs ile de sorun kalmayacak.

    İnvertörden alacağımız 220 V çıkışı da balkondan içeri çekip CPAP cihazı, PC ve masa lambasının bağlı bulunduğu çoklu prize aktaracağız.

    Toplam 250 TL civarında bir öaliyet ortaya çıkacak. Ne dersiniz iyi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultranet

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bugün elektronikçiyle görüştüm. Bana önerdiği sistem yüksek amper araba aküsü, akü şarj cihazı ve invertörden oluşuyor. Jel akü düşünmüştüm ama fiyat çok farkedeceği için vazgeçtik.

    İnvertör üzerinde zaten fan var. Ayrıca sistemi balkona kuracağım için hava alacak, aşırı ısınma olmayacak. Böylece sülfür gazı vs ile de sorun kalmayacak.

    İnvertörden alacağımız 220 V çıkışı da balkondan içeri çekip CPAP cihazı, PC ve masa lambasının bağlı bulunduğu çoklu prize aktaracağız.

    Toplam 250 TL civarında bir öaliyet ortaya çıkacak. Ne dersiniz iyi mi?


    Hayir iyi degil.

    Benim soylediklerimin sizin icin cok anlam ifade etmedigini goruyorum yinede ayni seyleri bir kere daha tekrar edecegim cunku burasi bir forum oldugu icin baska insanlarda benzer durumlarda burayi okuyup kendine gore sistemler kurmaya kalkabilir.

    1.Araba akusu o yuksek amper degerini ancak bir dakikadan az bir sure icin verebilir.

    2.Araba akusu devamli %70 ve uzeri bir sarj seviyesinde bulunmalidir. Sarj seviyesi tekrar tekrar %50 ve alti seviyelerin altina inen bir araba akusu kisa zaman icinde iskartaya cikar, bozulur yani.

    Araba akusunun kursun plakalari digerlerine gore cok incedir ve plaka yuzeyi fazladir. Bunun avantaji yukaridaki madde 1 ve dezanatajida madde 2'dir.

    Verdiginiz sistem tarifi ve 250 lira gibi bir maliyete bakinca sonucta hastaniza faydadan cok zarar vereceginizi dusunuyorum. Bu sistemle kisa sure sonra sebekede elektrik varken bile sizin bu amator sistemin yetersizligi ve arizalari sebebiyle CPAP cihazina elektrik verememe ihtimaliniz cok yuksek.

    Biyomedikal elektroniginde elektronik yine aynidir ama anlayis farklidir. Sadece bu yuzden hakli olarak biyomedikalcilik ozel bir elektronik bransi haline donusmustur.

    Alinmayin ama bence boyle bir sistem toparlamak icin bu kadar tavsiyeye ragmen cok ehil oldugunuzu dusunmuyorum.




  • Sn.cengizumur,

    Benim bilgiye saygım sonsuzdur. Konuyla ilgili yeterli bilgimin olmadığını, bu yüzden yardıma ihtiyaç duyduğumu daha önce de açıkça söyledim. Yoksa zaten forumda böyle bir konu açmazdım. Söylediklerinizin benim için anlam ifade etmemesi de sözkonusu değil, burada sadece elektronikçinin önerdiği ve benim değil, kendisinin yapacağı olası bir sistemi anlattım ve ne düşündüğünüzü sordum. Aksi takdirde bu kadar süre bekleyip her gün fikirlerinizi de sormazdım.

    Benzer durumda olabilecek başka insanlara yardım ve uyarı olması açısından söylüyorum; YAPAY SOLUNUM GERÇEKLEŞTİREN CİHAZLAR VE OKSİJEN DESTEĞİ İÇİN ASLA BU TÜR BİR ÇÖZÜM DENEMEYİN. CPAP BU TÜR BİR CİHAZ DEĞİLDİR. CPAP tedavisinin sürekliliği hayati önem arz eder. Yoksa bir gece, bir saat elektrik kesilmesi CPAP kullanan kimseyi boğmaz, öldürmez. Sadece o geceki tedaviyi aksatır. Bu yüzden de, üretici firmanın dahi, sattığı hazır bir yedek güç kaynağı yoktur. Benim gibi duruma hassas yaklaşan insanlar ve elektrik kaynağı olmayan kampçılar için, daha önce de belirttiğim üzere, akü kullanımını önerirler. AGM, jel, kurşun-asit, marin vs. tüm aküler ve bir invertör yardımıyla bu cihaz çalıştırılabilir, ancak derin deşarj açısından tavsiye edilen tabii ki en uygun seçenek deep cycle aküler. Şarj edebildiğiniz sürece de, bu aküyü CPAP'ın kullanımda olmadığı zamanlarda başka uygulamalarda da kullanmanızda bir engel yok. Buna neden bu kadar karşı çıktınız anlayamadım? Araba aküsünü uygun bulmadıysanız (ki bu amaca en uygun akü olmadığı zaten belli), açıkçası daha uygun bir akü tavsiye etmenizi tercih ederdim.

    "Sorunu UPS'le halletme" konusuna gelince, cihaz üreticisi, "8 saat sürekli operasyon için minimum 19-20 AH akü gerekli" diyor; 20 AH'lik makul fiyatlı bir UPS varsa, hemen gidip onu alayım? Ama UPS'in heryerini daha ağır yüke göre modifiye edip, ilave akü bağlayacaksam o zaman UPS almanın ne manası kaldı..

    Benim hatam oldu tabii, CPAP cihazı ölüm-kalım meselesi gibi anlaşıldı ve yanıltıcı olmaya başladı. O yüzden en iyisi şöyle ifade edeyim; buradaki amacım, ihtiyacın (20 A/H) mümkün olduğunca üzerinde AH değerine sahip, yükü fazlasıyla kaldırabilecek şarj devresi, kablolar ve invertör kullanılmış bir UPS yaptırmak. Yardım/önerileriniz bu düzeneğe ve parçalarına yönelik olursa çok sevinirim.

    Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.




  • sayın hocam

    yazdıklarımıza her ne kadar kulak asmıyor gözüksenizde ısrarlı cevaplamalarımıza devam edeceğiz ...

    yılmak yok D:

    olay şunda ibaret öncelikle sorunuzun cevabı hayır uygun değil bu sistem ve pahalı neden derseniz ;

    1-
    invertör benim bildiğim elektriğin kesildiğini anlamaz ve milisaniye gibi değerlerde devreye girmez
    manuel kullanım ggerektirir ki gecenin bi yarısında elektriğin kesildiğini farkedip o sistemide
    devreye sokabileceğinizi hiç zannetmiyorum . ..
    o güzel tatlı uykunuzun arasında farkkederseniz kalkıp açarsınız ...

    2-bu tip cihazların sürekli açık olması elektrik sarfiyatını getirir...stand by konumu ...

    3-bu tip cihazların idda etmiyorum ama modifiye sinüs çıkışlılarını dahi 250 tl ye bulabileceğinizi sanmiyorum
    genelde çin malı kıytırık kare dalga cihazlar inverte edilmiş elektrik formları arasında en değersizi...

    4-bu kıytırık invertörünüzün koruma stilleri dandik olduğu içinde çok fazla dayanacağını
    sanmıyorum bi şekilde yanıyorlar örneklerini çok gördüm...

    5-akünüzü şarj etmek içinse şarj bittiğinde kesme özelliğine sahip b,r şarj cihazınız olmalı ...
    sürekli şarjda kalan akü ölür şişer bişiler olur yani ...

    ...

    ups denen cihazın sizin için avantajları;

    1-ups denen cihazın içerisinde dalgalanmış herhangi bir nedenden bozulmuş elektrik formlarını

    düzenleyen sinüs dalgaya modifiye eden yada tam sinüse en verimli şekle çeviren

    bir o kadar profesyonel ve karmaşık devre ve sistemleri bünyesinde barındırır....

    2-herhangi anlık bir voltaj düşmesinde dahi üzerine bağlı buluna cihazların yükünü milisaniyelşer cinsinde devreye girerek

    onların istediği voltaj ve amper değerlerine ulaştırır...yani takılı cihazlar anlık gidip gelmelerden kesinlikle etkilenmez ..

    3-herhangi bir kesinti sırasında kendiliğinden devreye girerek sesli uyarı ile size bildirim yapar yada sizi
    bu kesintiyi farkedip onu devreye sokma gibi bi lükse gerek kalmaz herşey kendiğinden otomatik olur...

    4-upsler aküleri uzun sürelerde şarj ettikleri için aşırı zarar vermezler...

    5-ups ler elektrik kesintisi sırasında eğer akü bitmeye yaklaştıysa aküde yüzde 10 değerinde
    şarj kalacak şekilde kendini otomatik olarak kapatır buda bir müdehale gerektirmez ...bu akülerinizin ömrünü uzatmaya bire birdir ..

    6-bu tip cihazların akünü bitmesine yakın bilgisayarınızın windows ortamını ve pc nizi güzelce otomatik bir şekilde kapatabilecek sistemlere
    yazılımsal arayüzlere bile sahiptir ...böylece aniden düzensiz bi şekilde kapanan kasanızın örneğin hard diskinde bir problem yaşamazsınız...

    7-bir ups kendi 500 watt güce dayanabiliyor ise siz bu ccihaza 600 watt yüklendiğinizde yanmak yerine kendine zarar vermeden kapatır
    ve korumaya alır...invertör ise sahip olduğu bu teknolojiyi ki sahipse profesyonelce kullanmayıp kendisini yakar ..

    8-bir ups her zaman için bir inverterdir...üzerinde yazan maksimum değeri geçmediğiniz sürece kullanabilirsiniz saatlerce
    sadece size bu 220 voltu sağlayan soğutuculara bağlı bi kaç tr var sanırım onların soğutulması lazım sorun yok başka .. .

    9-ayrıca ups lerde dolan akünüzün şarjını kesme özelliği vardır ...


    şimdi 250 tl gibi bi rakama bu tip özellikleri olan bir cihazımı kullanmak istersiniz yanıncaya kadar çatır çatır hakkını vere vere
    yooksa elektronikçide kurduracağınız sistemimi ...

    yanlışlarım var ise üstadlarım düzeltsinler ...




  • utopiautopia yukarida UPS sisteminin inverterlei sisteme gore avantajlarini anlatmis bende bunlara katiliyorum. UPS sistemini gece yatarken araya baglarsiniz eger elektrik kesilirse kendi kendine besleme yapmaya baslar, icindeki akunun sarji tehlikeli seviyede azalirsa uyari verir vesaire. Kullanimi cok daha konforlu olur.

    Fiyat konusunda yanlis bir beklentiniz var. CPAP, lamba, bilgisayar gibi cihazlari gunde bir kac saat calistiracak kadar bir enerji depolayabilmek icin kullanmaniz gereken sadece aku grubunun fiyati 600-700 liranin uzerindedir. Bu aku grubuda en fazla 3 yil sonra teklemeye baslar. Buna UPS veya inverter veya aku sarj cihazinin fiyati dahil degildir.

    Akunun zorlanmamasi ve elektrigi daha verimli olarak saklayip saglayabilmesi icin, uzerinde yazan amper/saat degerinin yaklasik 10'da birini gecmeyen bir bir sarj/desarj akimina tabii tutulmasi gerekir. Ayrica araba starter akuleri %50 den az, kuru akulerde %20 den az sarj seviyelerine inmemelidir. Bu sebeplerden dolayi kullanmaniz gereken aku grubu hesap ettiginizden bir kac kat daha buyuk olmalidir. Sizin 250 liralik fiyatta sadece bir 60 A/saat'lik araba starter akusu olmali. Bu sizin ihtiyacinizi karsilamaz. Daha dogrusu birkac ay calistiktan sonra bu aku artik omrunu tamamlar.

    CPAP'in kullanim sekli digerlerinden farli. Bir UPS'in otomatik kullanim kolayligi bu cihaz icin kullanisli olur.

    Bilgisayar ve aydinlatma icinse inverterli bir sistem kullanilabilir cunku otomatik devreye girme o kadar onemli degil. Bilgisayari acarken inverteride acabilirsiniz.

    Ve sistemleri ayirirsaniz bilgisayari, lambayi kullanirken CPAP'in akusunu bitiriyorum diye cekinmezsiniz.

    Iki ayri sistem tek sisteme gore daha pahalida olmak zorunda degil. Bence sadece CPAP icin profesyonel bir UPS alin, diger sistemler icin deneysel olabilen, yerine gore esin dostun cikma akusunu kullanabileceginiz inverterli bir sistem kurun. Bence boyle yaparsaniz hem kullanim maliyetiniz duser hemde kurdugunuz sistemlerden daha tamin edici bir sonuc alirsiniz.

    Her halikarda maliyet beklentinizi biraz yukseltin.




  • ihtiyacınız olan şey 1000va tam sinüs bir ups -mesela tunçmatik-, alacağınız bataryaların şarj karakteristiğine uygun bir şarj cihazı ,alacağınız ups nin aküleri kullanım karakteristiğine uygun aküler ve şarj cihazıyla upsnin senkronize çalışması için de ufak bir iki modifiye ki yine söylüyorum bunu forumda çok rahat yapabilecek bi ton adam var ve eğer bu şekilde yapılırsa ve kaliteli malzeme kullanılırsa akülerin ömrü dışında ömürlük olur gece solunum cihazı dışında gündüz de diğer cihazlarda kullanabilirsiniz piyasadaki dandik çin malı invertörlerden yukarıda bahsettiğim sistem ŞÜPHESİZ daha iyidir bu konuda @utopiautopia arkadaşımın her dediğine birebir katılıyorum ups modifiyesi konusunda bu forumda @krm-iks arkadaşım da baya bi tecrübeye sahiptir daha önceleri çok şahit oldum bence paranızı çarçur etmeden önce iyi bir düşünün derim
    iyi forumlar...




  • Peki arkadaşlar... Madem öyle diyorsunuz.. Gitti bizim el yapımı kıytırık UPS

    Tunçmatik Lite 1000 VA line interactive UPS var şu şekilde, uygun mudur? "Lite" falan diyor bunun için ama görevi pek "lite" olmayacak..
    http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-lite-1000va-line-interactive-ups/ProductDetails.aspx?productId=bd84122&categoryId=36

    Bir de soracağım şeyler var:
    1) Bu cihazın harici akü bağlantısı var mı? İki adet 12V/7AH aküyle çalışıyor, ben buna istediğim kadar yüksek AH harici akü bağlayabilir miyim?

    2) İlave akü bağladığımda içindeki küçük aküler devredışı mı kalıyor?

    3) Cihazın dalga şekli "simüle edilmiş sinüs". Bu, "modifiye sinüs" ile aynı şey mi? Yoksa tam sinüse yakın sayılabilecek bir çıkış mı?

    4) Cihaza PC ile lamba ile yükleneceğim sonuçta. Daha büyük fan vs. mi takmam lazım? Ne gibi modifiye işlemleri yaptırmam gerekir?


    Sn.cengizumur, Sn.Utopia, sizleri göreve çağırıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultranet -- 8 Haziran 2010; 21:56:19 >




  • bence hiçbir şarj desteği olmadan bakımsız %20 şarj değerinde bozulmayacak iki adet oto aküsünü ve 8cm bir fanı uygun şekilde cihaza bağlarsanız bir problem olmaz 200tl bu cihaz 120x2 kuru bakımsız 60ah oto aküsü 2.5 tl fan 2.5 tl de akü için uzatma kabloları kafalar vs. kablo olarak da en az 3mm kalınlığında kablo kullanmanız lazım ve cihazın içindeki aküleri iptal edip doğrudan araba akülerine bağlamanız gerekiyor benim söylediğim 2 tane araba aküsünün lazım olma durumu akülerin farklı bağlanmış olması yani eğer aküler paralel bağlı ise bir adet araba aküsü de yeter ama burada asıl sıkıntı ups nin akülerin yüzde kaçı kaldığında stand by a geçtiği ve elimizdeki akülerin yüzde kaç şarj değerinin altına indiğinde zarar gördüğü
    şarj desteği mevzuusu tamamen benim fikrim uzun şarj etme akülerin ömrünü yiyebilir veya başka problemlere yol açabilir o yüzden o konuda kesin konuşmayacağım yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir ama ups şüphesiz en verimli çözüm
    iyi forumlar...




  • Araba aküsü sürekli şarj/deşarja uygun değil sanırım, 40 AH civarında derin deşarj ve çevrime uygun kuru akülere bakıyordum. Mesela VISION 12 V 40 AH fiyat olarak da fena değil (170 TL).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultranet

    Peki arkadaşlar... Madem öyle diyorsunuz.. Gitti bizim el yapımı kıytırık UPS

    Tunçmatik Lite 1000 VA line interactive UPS var şu şekilde, uygun mudur? "Lite" falan diyor bunun için ama görevi pek "lite" olmayacak..
    http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-lite-1000va-line-interactive-ups/ProductDetails.aspx?productId=bd84122&categoryId=36

    Bir de soracağım şeyler var:
    1) Bu cihazın harici akü bağlantısı var mı? İki adet 12V/7AH aküyle çalışıyor, ben buna istediğim kadar yüksek AH harici akü bağlayabilir miyim?

    2) İlave akü bağladığımda içindeki küçük aküler devredışı mı kalıyor?

    3) Cihazın dalga şekli "simüle edilmiş sinüs". Bu, "modifiye sinüs" ile aynı şey mi? Yoksa tam sinüse yakın sayılabilecek bir çıkış mı?

    4) Cihaza PC ile lamba ile yükleneceğim sonuçta. Daha büyük fan vs. mi takmam lazım? Ne gibi modifiye işlemleri yaptırmam gerekir?


    Sn.cengizumur, Sn.Utopia, sizleri göreve çağırıyorum


    1 ve 2.Standard UPS'ler harici aku baglantisina sahip olmaz.

    3.Modifiye sinus akimi, 50 Hz frekansinda ve yine bu frekanstaki gercek sinus akiminin RMS degerine sahip, KARE dalga yapisindaki elektrik akimidir.
    Bu akimi dogrudan, elektrik motoru veya bunlari bulunduran buzdolabi camasir makinasi,klima gibi cihazlara baglarsaniz problemli olur. Bunun disinda siz Bilgisayar, lamba eya CPAP adaptorunu problemsiz calistirabilirsiniz, belki biraz vinlama olur veya olmaz.

    4.UPS'in guc degeri bellidir. Bu degeri asamazssiniz zaten.

    Ben bu gunlerde piyasada hangi UPS'ler var bilmiyorum. Bunu forumun bilgisayar bolumunde sorun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoptrik

    bence hiçbir şarj desteği olmadan bakımsız %20 şarj değerinde bozulmayacak iki adet oto aküsünü ve 8cm bir fanı uygun şekilde cihaza bağlarsanız bir problem olmaz 200tl bu cihaz 120x2 kuru bakımsız 60ah oto aküsü 2.5 tl fan 2.5 tl de akü için uzatma kabloları kafalar vs. kablo olarak da en az 3mm kalınlığında kablo kullanmanız lazım ve cihazın içindeki aküleri iptal edip doğrudan araba akülerine bağlamanız gerekiyor benim söylediğim 2 tane araba aküsünün lazım olma durumu akülerin farklı bağlanmış olması yani eğer aküler paralel bağlı ise bir adet araba aküsü de yeter ama burada asıl sıkıntı ups nin akülerin yüzde kaçı kaldığında stand by a geçtiği ve elimizdeki akülerin yüzde kaç şarj değerinin altına indiğinde zarar gördüğü
    şarj desteği mevzuusu tamamen benim fikrim uzun şarj etme akülerin ömrünü yiyebilir veya başka problemlere yol açabilir o yüzden o konuda kesin konuşmayacağım yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir ama ups şüphesiz en verimli çözüm
    iyi forumlar...


    Bakimsiz diye pazarlanan otomotiv akuleri burada kuru aku diye bahsettigimiz VRLA veya Jel tipi akulerden degildir.




  • o aküleride kullanabilirsiniz hocam 1000 va lık var bende 550 watt değerinde yüklenebiliyorum ...

    bir sorun olmaz dışardan akü eklenemiyor onlara ole bi özelliği yok ama

    garanti dışı bırakarak yada akü değişimi yapıyoruz adı altında açılarak bizim konuda yaptığımız gibi

    standart 2 tane 12 volt 7 amperlik

    akü grubuna ekleme onları büyütme durumu kesinlikle yapılır ...

    elimde bi link olacaktı apc nin(tunçmatikten daha kaliteli olduğunu biliyorum ama pahalı) ups lerini satıyor arkadaşın biri...

    linkini veriyorum burda bi inceleyin...

    apc yi hiçbişiye değişmem senelerin markası :D

    http://forum.donanimhaber.com/m_40218366/tm.htm




  • Bugün sistem tamamlandı.. Sn. hocam, maalesef APC olmadı, BROSS 1000 VA oldu:
    http://www.hepsiburada.com/bross-1000dj-line-interactive-1000va-ups-avr/ProductDetails.aspx?productId=bd999385&categoryId=36

    Bross 1000 VA'nın içi açıldı, küçük akü çıkarıldı. UPS kasasının içine fan yerleştirilip bağlandı. Akü bağlantı kabloları kalın kablolar ile değiştirildi. Kablolar dışarı çıkarılarak harici GESA marka 12 V 40 AH kurşun-asit kapalı akü eklendi:
    http://www.gesaenerji.com.tr/urunler/pdf/GS12-40.pdf

    Yük altında ölçümleri yapıldı, ısınma durumu test edildi. UPS+Akü+ 10 m. çoklu priz+işçilikle beraber 270 TL ödendi. Nasıl, bu kez iyi mi

    Şimdi bu sistemi doğrudan odaya kursam her açıdan çok pratik olacak, ama hastanın aküyle aynı odada bulunması tedirgin ediyor.
    Aküyü balkonda, UPS'i içeride tutsam, akü-ups arasında daha da uzayan kablolar güç kaybına sebep olacak.
    İkisini de dışarı çıkarırsam bu kez toz, yağmur gibi koşullara maruz kalacaklar.
    Ne dersiniz, akü içeride kalsa tehlikeli mi olur? UPS'le ikisini dışarıda mı tutayım? Yoksa dursunlar mı odada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultranet -- 10 Haziran 2010; 1:58:23 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.