Şimdi Ara

SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
5
Favori
40.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir çok arkadaşımız benim yaptığım gibi R522 almış bulunuyor. Sorulan ve cevaplanan bir çok soru/sorun ise tekrar tekrar cevaplanıyor. Samsung R522 ile ilgili sormak istediklerinizin cevaplarını burada bulamazsanız eğer bu konu altında sorabilirsiniz.

    Eklemek istediklerinizi,sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.

    SORU 1: R522 nin hangi modelleri var? Modeller arası ne gibi farklar var?
    CEVAP: R522 serisinden bir laptop alacaksanız eğer şu modeller mevcut;
    R522-XS03TR R522-XS04TR
    R522-XS07TR R522-XS08TR
    R522-FS03TR

    Bu modellerin hemen hemen bütün özellikleri (dış kasa,ekran,tuşlar v.s) aynıdır. Fakat dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var. Bunlar işlemci,ram ve ekran kartı farklılıklarıdır. Esas olarak ilk alırken model numarasına iyice dikkat etmek gerekiyor.

    SORU2: Bu modeller arasında ne gibi farklar var? Hangisini almalıyım?
    CEVAP: Bu modeller arasındaki farklardan aklıma gelen birkaç tanesini sayıyım. Mesela aşağıda modeller arası bir karşılaştırma yaptım;

    XS04TR: Core 2 Duo T6600 2.2 Ghz işlemci. Ati HD4650 ekran kartı (GDDR3) 4 GB RAM 320 GB HDD Wifi b/g
    XS03TR: Core 2 Duo T6400 2.0 Ghz işlemci. Ati HD4330 ekran kartı (GDDR2) 3 GB RAM 250 GB HDD Wifi b/g
    XS08TR: Core 2 Duo P7350 2.0 Ghz işlemci. Ati HD4650 ekran kartı (GDDR3) 4 GB RAM 320 GB HDD Wifi b/g
    XS07TR: Core 2 Duo T6600 2.2 Ghz işlemci. Ati HD4330 ekran kartı (GDDR2) 3 GB RAM 250 GB HDD Wifi b/g
    FS03TR: Core 2 Duo P8700 2.53 Ghz işlemci. Ati HD4650 ekran kartı (GDDR3) 4 GB RAM 320 GB HDD Wifi b/g/n + Bluetooth

    Şimdi burada dikkat etmeniz gereken nokta esasen ekran kartı olacaktır. Çünkü bu makinenin en önemli artısı ekran kartıdır. Ati HD 4330 ile 4650 arasında performans açısından çok fazla fark var. Onun haricinde işlemciler açısından baktığımız zaman T6600 ile P7350 arasında çok fazla bir fark yok. Ancak P8700 diğer 3 işlemciye göre çok faha performanslı çalışacaktır. Aynı oranda fiyatıda diğerlerinden baya bir yüksek. Seçiminizi kullanım alanı/beklenti/fiyat doğrultusunda yapabilirsiniz.

    SORU 3: Samsung laptopları ilk kez duyuyorum,nasıldır iyimidir? Makinenin sorunları nelerdir,kasa,işçilik nasıldır?
    CEVAP: Samsung laptop işine yeni girdi. Daha doğrusu TR ye yeni girmiş bir marka. Forumda bir çok arkadaş biliyordur, daha önce R520 modelini çıkarmıştı ve o modelde çok fazla sattı. Samsung laptoların fiyatlarıda diğer laptop markalarına göre çok çok uygun seviyede. Ben XS04 modelini yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Makinenin eksilerini/artılarını kısaca sayacak olursam;

    1.) Malzeme kalitesi güzel. Kasası olsun tuşları olsun sağlam gibi duruyor. Cihazın üst kısmı parlak (piano black) plastikten yapılmış. Güzel bir görüntüsü var fakat yüzey parlak olduğu için özellikle parmak izi çok belli oluyor. Tuşlar ise klasik laptop tuşlarına nazaran daha yumuşak,düz,kare şeklinde. Basımı ve yazımı çok rahat. Sitesinde yazdığına göre tuşlarda gümüş tozları varmış ve antibakteriyel.

    2.) Cihazın en öncemli eksiği diyebileceğim tek şeyi, hoparlörlerinden çok fazla ses gelmemesi. Benim için yeterli seviyede ama bir harman/kardon ya da altec lansing hopalrörlere göre daha az ses veriyor. Tekrar söylüyorum çok az gelmiyor ses ancak çok yüksekte gelmiyor.

    3.) Isınma konusunda içerisinde bulunan HD4650 nin gücüyle doğru orantılı olarak özellikle CRYSIS,COD 5, FEAR 2 gibi cihazı kasan oyunlarda bir miktar ısınma oluyor. Fakat bu ısınma ekran kartının gücüne göre normal sınırlarda. Şöyleki ultra yüksek detayda 2 saatlik bir oyundan sonra ekran kartı sıcaklığı 75-80 dereceye, işlemci sıcaklığıda aynı seviyelere çıkmakta. 80 derecenin üstünü şu ana kadar hiç görmedim. Aynı ekran kartına sahip HP DV6 serisinde ise bu sıcaklık 90-95 derece seviyelerine kadar çıkmakta. Sonuç olarak sıcaklık değerleri normal sınırlarda diyebiliriz. Bir şey daha aklıma gelmişken, makinenin sadece sol üst kısmı (hava çıkışlarının olduğu yer ) ısınmakta. Onun haricinde diğer bazı model laptoplarda olduğu gibi touch pad ya da klavyenin altının ısınması gibi bir sorun söz konusu değil.

    4.) Makine gayet sessiz çalışmakta. Normal işleri yaparken (internet,ofis programları v.s) makineden neredeyse hiç ses gelmiyor. Aşırı derecede sessiz çalışıyor. Oyun oynarken ise fan çalışmasına bağlı olarak hafif bir ses geliyor. Ama yine de dediğim gibi neredeyse sessiz. Bu konuda çok başarılı.

    5.) Cihazın harici çıkışları şu şekilde;
    Sağ yanda DVD sürücü ve 2 adet USB portu
    Sol yanda üstten sırayla kilit girişi,güç girişi,vga portu,ethernet çıkışı,hdmi çıkışı, e-sata çıkışı,usb çıkışı,kulaklık ve mikrofon çıkışı,express card girişi
    Ön tarafta ise sadece sol tarafta SD kart okuyucu.
    Bunların haricinde arkada herhangi bir çıkış yok.

    6.)Hoparlörlerden cızırtı sesi geldiğini söyleyen arkadaşlar var. Benim cihazda öyle bir durum yok. Adaptörden ise sadece kulağımı dayayınca farkettiğim hafif bir çınlama sesi geliyor. Bu da çoğu arkadaşta olan bir durummuş. Rahatsız edici bir durum değil.

    SORU 4: Ekran led ekranmış. Led ekranın diğer ekranlardan farkı nedir? Ayrıca 15.6" ekran nasıl oluyor?
    CEVAP: Ekran aslında led ekran değil. Ekran LED AYDINLATMALI EKRAN. Bu şu demek oluyor; ekran aydınlatması klasik lcdlerde floresan benzeri bir aydınlatmaya sahiptir. Ancak bu ekranda aydınlatmada LED kullanılmıştır. Artıları ve eksileri ise;

    1.) Diğer ekranlara göre çok daha az enerji tüketir ve bu sayede laptopun şarjı 3-4 saat civarı gitmektedir.
    2.) Ekrana direk baktığımız zaman diğer ekranlara göre daha parlak ve daha canlı renkler görünüyor.
    3.) Ekranın 15.6" olması demek maksimum 1366x768 pixel boyutunda görüntü almak anlmanına geliyor. 2. maddede söylediğim renklerin canlı görünmesi birazda bu sebepten kaynaklanıyor.
    4.) Ekranın 15.6" olması 16/9 formatı ediyor. Bu da 16/9 formatındaki filmleri ekrana tam oturarak izlememize olanak veriyor.
    5.) Ekranın diğer ekranlara göre eksikleri ise; aydınlatmada led kullanıldığı için net bir görüntü elde etmek için ekrana düz olarak bakmak gerekiyor. Şöyle ki yandan bakınca ekran görüntü neredeyse hiç görünmüyor. Banka atm lerindeki ekrana yandan bakınca ortaya çıkan görüntüye benziyor. Bu yüzden birkaç kişiyle film izlerken,ekrana yandan bakmaya çalışırken v.s ekran sorun oluyor.
    6.) Bir diğer eksiği ise, ekran boyutu 16/9 olduğu için özellikle forum sitelerinde yükseklik daha az olduğu için ekran daha az öğe içeriyor. Genişlik olarak çok güzel fakat yükseliği az olduğu için görülebilir alan daha az. Bunların haricinde ekranla ilgili söyleyeceğim pek birşey yok.

    SORU 5: XS04 XS08 gibi modellerde Vista Basic geliyor. Bu herhangi bir sorun oluşturur mu? Windows 7 ye ücretsiz yükseltme bizim cihazlardada olacak mı?
    CEVAP: Vista daha önce pek kullanmadığım için Basic ya da home premium gibi versiyonlar arası farkı tam bilmiyorum. Fakat size şunu söyleyebilirim, sadece bunda home premium yokmuş ya da Win 7 ye geçiş yokmuş diye sorun yapmayın. Windows 7 ye ücretsiz geçiş ise ne yazıkki hala Samsung Türkiye de mevcut değil. Bildiğim kadarıyla İngiltere ve ABD gibi bazı ülkelerde Samsung bu kampanyayı uyguluyor. Ama şu an için bizde böyle bir durum yok.

    SORU 6: Cihazın driver sorunları varmıdır? Mesela XP için driverleri nerden bulacağım?
    CEVAP: Cihazın driver sorunu yok. Bütün driverleri Samsungun sitesinde indirme merkezinde mevcut. Ayrıca sitede hızlı çalışıyor. ASUS un sitesi gibi download yavaş değil. İndirmek te çok kolay. XP için,Vista için ve Wİndows 7 için bütün driverler sitede mevcut.

    SORU:7: Vista Home Basic'ten başka hangi işletim sistemini tavsiye edersiniz?
    CEVAP: Öncelikle makinemizin 4GB rami olduğundan dolayı rami 4GB olarak kullanabilmek için 64 bit bir işletim sistemi kurmamız gerkiyor. Bilmeyen arkadaşlar için, 32 bit işletim sisteminde (geleneksel olarak kullandığım bir çok işletim sistemi 32 bittir) maksimum 3 GB ram desteklenmektedir. 3GB dan sonrasındaki miktarı adresleyemediği için cihaz rami 3GB mış gibi görmektedir. 64 bit işletim sistemi olarakta 64 bit XP/Vista/Windows 7 seçenekleri mevcuttur. Fakat 64 bit XP nin türkçe sürümü olmadığı için Vista ya da Windows 7 yüklemelisiniz. Vista da Windows 7 ye göre daha hantal ve sorunlu bir işletim sistemi olduğu için en doğru karar 64 bit Windows 7 yüklemenizdir. Bunun haricinde eğer XP kullanmak isterseniz de 32 bit Windows XP SP3 yükleyebilirsiniz. XP nin genel anlamdaki hızı ve kullanabilirliği Windows 7 ye göre daha iyi olduğu için Windows XP SP3 te yükleyebilirsiniz. Seçim size kalmış.

    SORU 8: Windows XP yüklemek istediğim zaman SATA driver sorunu yaşayacakmıyım? Ayrıca bu cihaza XP yi nasıl kuracağım?
    CEVAP: Birçok laptopta bilindiği üzere Windows XP yüklerken sata driver sorunu oratay çıkıyor. Aslında zor bir şey değil fakat bilmeyen arkadaşlar için sorun oluyor. Bu yüzden kendi hazırladığım resimli XP kurulum yardımcısını koyuyuorum. Yazılanları aynen uygularsanız sorunsuz bir şekilde XP yükleyebilirsiniz. Dosyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. (rapid share arasındaki boşluğu kaldırın)

    http://rapid share.com/files/284055862/WINDOWS_XP_KURULUM_YARDIMCISI2.doc

    SORU 9: DVD-ROM sürücüsü yavaş çalışıyor diyorlar doğrumu? Bunun bir çözümü var mı?
    CEVAP: Evet DVD sürücü diğer marka ve modellere göre daha yavaş çalışıyor. Fakat bunun bir çözümü var. Samsungun kendi sitesinde yazdığına göre samsung bunu bir önlem olarak koymuş. Cihaz içinde çok yüksek hızda dönen dvd ler kırılabiliyormuş bu yüzden bir hız kısıtlması yapmış. Aynı şekilde bu kısıtlamayı kaldıran bir program da yapmış. Programahttp://www.samsungodd.com/eng/Firmware/MSpeed/MagicSpeed.exe adresinden ulaşabilirsiniz. Programı çalıştırdıktan sonra Sessizlik ve performans modu var. Performans modunu seçtikten sonra DVD çok hızlanıyor.

    SORU 10: Bilgisayarı ilk aldığımızda sistem içinde kurulu olarak mı geliyor? Ayrıca Samsung recovery solution programı nasıl kullanılıyor?
    CEVAP: Bilgisayarı ilk alıp açtığımzda Vista kısa bir kurulum yapıyor. Kullancı adı,tarih ayarları gibi şeyler soruyor. Daha sonra ise Recovery Solutşon III adlı program sistemin yedeğini alıyor. Yedeğini alması biraz zaman alıyor( 20 dakika kadar) Daha sonra eğer sistemde bir hata olursa (çökme vüirüs bulaşması v.s) yedekten geri dönebiliyorsunuz. Fakat Samsung programın kullanımını ve mantığını o kadar saçma yapmış ki pekte bir işe yaramıyor açıkçası. Mesela ben ilk aldığımda recovery bölümünü sildim ve XP yükledim. Şimdi ise tekrardan recovery bölümü oluşturamıyorum. Eğer illa recovery programı kullanacağım diyorsanız recovery bölümüne dokunmayın. Yedeğinizi alın ve sistem çökünce yedekten geri dönün. Ama daha güzel bir recovery programı istersenizde Acronis True Image programını tavsiye ederim. Bir şey daha, eğer recovery solution programını açıp dvd ye tam yedekleme yaparsanız, recovery bölümünüz dahi silinse tekrardan kurtarma yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi sadece DVD ye tam yedekleme yaparsanız bu dediğim oluyor.


    SORU 11: Cihazı ilk aldığımzda yanında neler veriliyor? Çanta,mouse gibi aksesuarları veriliyor mu? Ayrıca cihazla birlikte Vista DVD si geliyor mu?
    CEVAP: Cihazı ilk aldığımzda, diğer laptoplara göre nispeten daha ufak bir karton kutuda geliyor. Tıpkı LCD monitör kutusuna benziyor kutusu. Kutu içerisinden ise; laptop,şarj aleti,batarya,Vista için sürücü DVD si,kullanım kılavuzları ve Power dvd programı geliyor. Artık laptop üreticilerinin çoğu orjinal işletim sistemi DVD sini vermiyor. Bunun yerine harddiskin içine kurtarma bölümü oluşturup oradan yeniden yükleme yapılmasını sağlıyor. Bu yüzden bizim cihazla birlikte maalesef orjinal DVD verilmiyor. Çanta mouse gibi aksesuarları internet üzerinden satış yapan kimi site veriyor kimisi vermiyor. Yani bu durum firmanın satış politikasına göre değişiyor.

    SORU 12: Laptopumla birlikte çanta verilmedi, acaba nasıl bir çanta almalıyım?
    CEVAP: Bu soru neredeyse yeni laptop alan herkes tarafından soruluyor. Aslında sorulmasının temel nedeni de, ekran boyutunun klasik laptoplara yani 15.4" ekranlara göre daha geniş olmasından kaynaklanıyor. Bende ilk alırken araştırmıştım fakat 15.6" için özel çanta bulmak biraz zor. Bu yüzden 15.4" çantalara bakmak gerkiyor. Samsungun orjinal çantasını almaya çalışmayın, çünkü orjinal çantası çok kalitesiz. Bunun yerine Targus,Case Logic gibi markaların çantalarına bakın. 15.4" çantalar genel olarak bizim laptoplarlada uyum sağlıyor. 16 veya 17 " çantalara bakmayın çünkü bunlar laptopa göre çok büyük duruyor. Çanta alırken mutlaka mağazadan alın ve alırken cihazı içine yerleştirip olup olmadığına bakın. Ya da bildiğiniz bir modeli internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz.

    SORU 13: Genel olarak laptopun tam olarak özellikleri nelerdir? Bilmemiz gereken ayrıntı durumlar var mıdır?
    CEVAP: Farklı modellerde farklı özellikler olmakla beraber mesela R522 XS08 TR nin özelliklerini detaylıca yazıyım.

    Chipset: INTEL PM45 > Bu chipset şu an piyasada bulunan en üst dizey chipsetlerden biridir. Masaüstüler için yapılmış P45 chipsetlerin mobil versiyonu da diyebiliriz. Core 2 Duo işlemcilerin en üst seviyesindeki işlemcisi de dahil bir çok işlemciyi desteklemektedir. İlerde işlemci değiştirmeyi düşünürseniz eğer herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
    İşlemci: Core 2 Duo P7350 2.0 Ghz 3MB L2 Cache 1066 Mhz FSB > Bu işlemci orta seviye hatta alt seviye sayılabilecek bir işlemci. Samsung pazarlama stratejisi olsa gerek ilk önce düşük seviye işlemcili R522 leri piyasaya sürdü. Bu işlemci P serisi bir işlemci. P serisinin özelliği esas olarak daha az enerji harcar (T serisine göre) ve 45 nm (Penryn) mimarisiyle üretilmiştir. 3MB önbelleğe sahiptir ve genel olarak önbelleğin performansa katkısı çoklu program çalıştırdığınız zaman fark edilir. Mesela 2MB önbelleği olan T6600 işlemciye göre Winrar,AutoCAD,Photoshop gibi programlarda daha hızlı çalışır. Sistemde kitlenme diğer işlemciye göre daha az olur. 1066 Mhz FSB demek, işlemciyle ram arasındaki veri yolu hızıdır. Bu da elbette performansa katkı sağlar.
    İşlemciler hakkında detaylı bilgiyihttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html bu adreste bulabilirsiniz.
    RAM: 4GB DDR2 800 Mhz > 4GB ram şu an piyasadaki diğer laptoplara göre avantaj. Ayrıca DDR2 800 Mhz olması da ayrı bir avantaj. Piyasada DDR3 ramler de var fakat fiyatlatı çok yüksek olduğundan şu an pek popüler değil. Bazı arkadaşlar kaç ram slotu olduğunuda soruyorlar. Cihazda 2 tane ram slotu var.
    Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD4650 1GB GDDR3 Harici > Cihazın bana göre en büyük artısı bu ekran kartı. Şu an ATI nin bu ekran kartından daha üst seviyede laptoplar için bir kaç model ekran kartı bulunmakta ( HD 4870, HD 4860,HD 5800 gibi) Piyasadaki en son çıkan oyunları takılmadan full detayda oynayabileceğiniz bir karttır. Mesela Protoype 1366x768 boyutta ve full detayda ( 4x AA dahil) 35-40 fps aralığında oynayabilirsiniz. Aynı şekilde, COD 4,COD 5, CRYSIS, FEAR 2 gibi oyunları sorunsuzca takılmadan oynatabilmektedir. Ekran kartı belleğinin GDDR3 olması ekstra bir avantaj sağlamaktadır. Ekran kartı sizi rahat 3-4 yıl kadar idare edebilecek düzeydedir. Daha fazla bilgi içinhttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html bu adrese bakabilirsiniz.
    Ekran: 15.6" HD Led Aydınlatmalı > Bu konuda detaylı bilgiyi yukarıda yazdım.
    Ses Kartı: Realtek > Ses kartı normal masaüstülerdeki onboard ses kartlarından. 5+1 falan değil ama günlük işlerde yetecek seviyede.
    Wireless: Atheros b/g WiFi > Bir çok kişinin merak ettiği donanımlardan biride wireless. Wireless Atheros üretimi. b/g standartlarında. Maksimum 54 mbps destekliyor. Genel olarak çekim gücü çok iyi değil,orta düzeyde diyebiliriz. n serisinden bir kart olsa ileriye yönelik daha iyi olurdu fakat n standardı bile daha yeni kabul edildi. Günlük kullanımda size çok fazla sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Tekrardan belirtiyorum, mesela İntel 5100 n serisine göre çekim gücü daha zayıf.
    Ethernet: Marvell Yukon > Ethernet zaten bildiğimiz klasik ethernet kartı.
    DVD: Slimtype DVD > Öncelikle bir çok kişi slimtype markanın ne olduğunu bilmiyor. Slimtype, LiteON firmasının bir ürünü. Yani piyasadaki diğer bir çok dvd yazıcıyı üreten firma. Hız konusunda yavaş diyenler var. Bunun düzeltmenin yolunu yukarda açıkladım.
    Batarya: 6 hücreli > Batarya diğer laptoplara göre çok iyi performans veriyor. Normal bir kullanımda (film izlemek, ofis dosyalarıyla çalışmak gibi) 3-4 saat arası gidiyor.

    SORU 14: T6600 mü P7350 mi yoksa P8700 mü? Hangi işlemcili modeli tercih ediyim?
    CEVAP: T6600 işlemciler 2009un başında çıktı. 45 nm ile üretiliyor. Eski T7xxx serisinin yeni mimariyle üretilmiş şekli diyebiliriz. Yani 6000 serisinden olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. P7350 VE P8700 de 2009 başında çıktı. Yine 45nm ile üretilen modeller. T6600 2200 mhz olmasına rağmen önbellek ve FSB si diğer 2 modele göre düşük. Aynı şekilde fiyat olarakta daha ucuz. Yine burada sizin kullanım alanınız devreye giriyor. Eğer çok hızlı olsun,3-5 sene sorunsuz çalışsın diyorsanız ve bütçenizde yetiyorsa, P8700 lü modeli alın. T6600 ile P7350 arasında seçim yapmanız gerekirse de, aralarında hız olarak çok fazla fark yok ama P7350 nin güç tüketimi/ısınması daha az olduğu için ve önbelleğinin çoklu program kullanmada/sıkıştırma/açma gibi işlemleri yapmada T6600 e göre daha iyi olmasından dolayı P7350 yi almanızı tavsiye ederim.

    SORU 16: Cihaz bluetoothu açmıyor, telefonumu görmüyor. Nedeni nedir?
    CEVAP: Eğer FS03 modelini almamışsanız diğer modellerde maalesef bluetooth yok. Yani donanım olarak yok. Driverle,yazılımla alakalı bir durum değil.

    SORU 17: XP yükledim,hangi driverleri yükleyeceğim ve hangi sırayla yükleyeceğim?
    CEVAP: Öncelikle cihazın modelinde tam olarak hani aygıtlat var onu belirleyin. Mesela Samsungun driver indirme sitesinde wireless kartı için Intel,realtek ve atheros için 3 farklı xp driveri var. Sizin wirelessiniz atheros ise atheros driverini indirin. Aynı şekilde işletim sisteminize uygun olanı yükleyin. Driverleri yükleme sırası farketmez,istediğiniz şekilde yükleyebilirsiniz.

    SORU 18: Bütün driverleri yükledim ama High Definition Yolundaki Ses Aygıtı diye bir aygıtı tanıtamadım. Bu nedir?
    CEVAP: Bu aygıt,HDMI çıkışıdır. Driveri daha önce samsungun sitesinde vardı fakat şu an nedense kaldırmışlar.http://downloadcenter.samsung.com/content/DR/200907/20090701161700109/HDMI_WXP_5.0.50000.16.zip bu adresten sürücüyü indirebilirsiniz.

    SORU 19: Laptopun pilinin ilk şarjını ne kadar yapmalıyım? Prize takılı olarak kullanırken pili çıkarmalı mıyım,çıkarmamalı mıyım?
    CEVAP: Kullanma kılavuzunda yazdığına göre (yanlış hatırlamıyorsam) ilk şarjı 10 saat yapmamız gerekiyormuş.Onun için siz ilk şarjı 10 saat yapın. Bir diğer konu ise prizde kullanırken pilin çıkarılıp çıkarılmayacağı. Laptop bataryaları ortalama 2-3 senelik bir ömre sahip.Ne kadar doldur boşalt yaparsanız bataryanın ömrü o kadar kısalır. Mesela şarjlı kalem pillerin zamanla ömürleri kısalıyor. Eğer cihazınıza elektrik kesintisinde,voltaj değişiminde zarar gelmesini istemiyorsanız,işinizi garantiye almak istiyorsanız pille kullanının. Ama eğer pil hemen bozulmasın nasıl olsa sürekli evde kullanıyorum diyosanız ve eğer bozulursa da garantiye veririm diyorsanız pilsiz kullanın. Bende pilsiz kullanıyorum ve şimdiye kadar elektirk kesintisinden ya da voltaj değişiminden laptopuma herhangi bir şey olmadı. Benim tavsiyem eğer sürekli prizde kullanıyorsanız pilsiz kullanın. Son birşey daha,voltaj değişiminde laptop bozulur diyen arkadaşlar var. Öyle bir durumda, zaten adaptörün içinde koruma mekanizması mevcut. Laptopa herhangi bir zarar gelmez. Sadece elektrik kesintisinde en fazla hdd de bad sector oluşumu olabilir. Seçim size kalmış.


    SORU 20: Laptopun resimleri var mı acaba? Almadan önce şekline,kasa yapısına,tuşlarına v.s bakmak istiyorum.
    CEVAP: Buyrun burda cihazın yakın çekim ile çekilmiş resimlerini koyuyorum. R522 serisindeki bütün modellerin dizaynı,kasası,tuşları v.s aynı. Ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

    merttr arkadaşımızın çektiği resimler;

     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek

    XII arkadaşımızın çektiği resimler;

     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek
     SAMSUNG R522 S.S.S Genel Sorular/Sorunlar Destek

    SORU 21: Cihazın Harddiski, RAM i, Ekranı v.s bunlar ne marka acaba?
    CEVAP: Yukarda da yazdığım gibi modeller arasında çok ufak farklılıklar olmakla birlikte, HDD nin markası SAMSUNG, RAM in markasıda SAMSUNG, DVD sürücü Slimtype (LiteON), Ekran bazı modellerde Chunghwa bazılarında ise SAMSUNG. Chunghwa da kötü marka değil. Dünya çapında, birçok laptop üreticisine panel sağlayan bir firma (yanlış hatırlamıyorsam dünyanın en büyük 3. lcd panel üreticisiymiş). Daha fazla bilgi için google da arama yapabilirsiniz.

    Sormak istedikleriniz,eklemek istedikleriniz varsa eklemeye devam edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 26 Şubat 2016; 15:05:19 >







  • Güzel konu olmuş ellerine sağlık .
  • Çok güzel bir genel açıklama olmuş.. Eline Sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeburak

    Çok güzel bir genel açıklama olmuş.. Eline Sağlık



    quote:

    Orijinalden alıntı: dogii

    Güzel konu olmuş ellerine sağlık .


    Teşekkür ederim iyi niyetleriniz için. İnşallah birilerinin işine yarar.

    Sormak istedikleriniz varsa sorun, bildiğim kadarıyla cevaplayım...
  • Çok faydalı bir konu ama sadece tek model resımlerı olmamıs. Dıger modellerı kullanan arkadaslarda resımlerı verırse daha faydalı olur..

    Saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anesthesia`

    Çok faydalı bir konu ama sadece tek model resımlerı olmamıs. Dıger modellerı kullanan arkadaslarda resımlerı verırse daha faydalı olur..

    Saygılar..


    Zaten R522 serisinin bütün hepsi aynı. Yani modeller arası fark yok.
  • Teknosada r520 fs03tr yazıyor?

    Teknosadan alayım diyorum ama biraz kazık sanki, fs03tr alcam galiba wifi n olsunda gerisi önemli deil benim için, ama bahsettiğin wireless ın düşük performans sergilemesi umarım fs03tr de yoktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerergul
    Teknosada r520 fs03tr yazıyor?

    Teknosadan alayım diyorum ama biraz kazık sanki, fs03tr alcam galiba wifi n olsunda gerisi önemli deil benim için, ama bahsettiğin wireless ın düşük performans sergilemesi umarım fs03tr de yoktur

    Teknosa harbi çok kazık.. Baska yerde 150 - 200 tl daha ucuz
  • Benim bir sorum olucak . Fs03tr modelini kullanıyorum . Bugün vista service pack 2 güncelleştirmesini kurdum . Ama kurduktan sonra pc ye bi haller oldu . Dün ultra detaylarda oynadığım GRID oyunun bugün açtığımda oyundaki herşey benim yaptığımdan 1-2 sn sonra gerçekleşiyo . Menüde aşağı yukarı yapınca ve oyunda direksiyon kontrollerinde bikaç sn lik gecikme var . Bi de bugün GTA4 kurdum fakat en düşük ayarlarda bile çok kasıyo . GTA da da GRID de ki gibi bikaç sn lik gecikme var . Masaüstünde de aynı gibi durum bi yavaşlık var. Tam olarak ne yapmam lzm ? Bi de haftaya win7 ye geçmek istiyorum sizce 32 bit mi yükleyeyim 64 bit mi ? Şimdiden teşekkürler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogii
    Benim bir sorum olucak . Fs03tr modelini kullanıyorum . Bugün vista service pack 2 güncelleştirmesini kurdum . Ama kurduktan sonra pc ye bi haller oldu . Dün ultra detaylarda oynadığım GRID oyunun bugün açtığımda oyundaki herşey benim yaptığımdan 1-2 sn sonra gerçekleşiyo . Menüde aşağı yukarı yapınca ve oyunda direksiyon kontrollerinde bikaç sn lik gecikme var . Bi de bugün GTA4 kurdum fakat en düşük ayarlarda bile çok kasıyo . GTA da da GRID de ki gibi bikaç sn lik gecikme var . Masaüstünde de aynı gibi durum bi yavaşlık var. Tam olarak ne yapmam lzm ? Bi de haftaya win7 ye geçmek istiyorum sizce 32 bit mi yükleyeyim 64 bit mi ? Şimdiden teşekkürler .

    Kesınlıkle 64 Bıt oneririm
  • Emegine Saglık Arkadasım
  • dehşetengiz bi çalışma olmuş tebrikler
  • dvd sürücünün kasa içine tam gömülü olmamasından dolayı laptobu sağdan ve soldan kavradığında dvd sürücüde sağ elimiz altında çok hafif oynuyor yerinden çıkacak gibi. bu bir tasarım hatası bence.

    FullHD çıkış çok önemli bir artı bence. LCD ye bağayıp .mkv film izlemek ve oyun oynamak çok keyifli.

    paneldeki mavi renk ağırlığına yazılım çözümü gelir umarım...

    ramin 8 gb a kadar arttırılabilmesi güzel.

    genel olarak ben memnunum.
  • bence dvd kısmının öle olması güzel olmuş.çünkü dvd ler çok hassasdır böylelikle yandan basit darbelerde dvd içe göçerek koruma sağlanıyor.tasarım hatasından çok ince basit bir detay zaten güçlü bir darbede istediği kadar içe göçsün hasar görür.ram ise max 4 gb diye biliyorum eğer cidden 8 gb ise güzel olur.bence panelin iki eksiği var bir bakış açısı ikinci de kontrast.bence renkler canlı değil ya bi ayarı var yada kalitesi bu.ses deki tıslama sorununu çözemedim yüksek ses de tıslama oluyor.bunun dışında artıları ise malzeme kalitesi, tuş takımı, pil ömrü, silent mode.sırf bu ekran dan dolayı keşke hp alsaydım dedim çünkü arkadaşın hp sin de çok güzel film izliyorduk,r522 fs03tr de ise daha o zevki bulamadım.eğer ayar çektikden sonra en azından canlı renk ve tıslama sorunu hallolursa çok iyi olacak.birde ekleme yapayım az önce pil takılı dolmuyor yanıtını aldım sonra düzeldi.hp den vazgeçme nedenlerimden biriside bu pil takılı dolmuyor sorunun bazı ürünlerinde sık olarak ortaya çıkması idi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: wishoctober

    dvd sürücünün kasa içine tam gömülü olmamasından dolayı laptobu sağdan ve soldan kavradığında dvd sürücüde sağ elimiz altında çok hafif oynuyor yerinden çıkacak gibi. bu bir tasarım hatası bence.

    FullHD çıkış çok önemli bir artı bence. LCD ye bağayıp .mkv film izlemek ve oyun oynamak çok keyifli.

    paneldeki mavi renk ağırlığına yazılım çözümü gelir umarım...

    ramin 8 gb a kadar arttırılabilmesi güzel.

    genel olarak ben memnunum.






  • Çok faydalı bir konu olmuş. Şu an için en fazl 1700'e çıkan bir bütçe ile bir laptop bakınıyorum ve bu fiyat aralığında heralde R522-FS03'dan iyisini bulamayacağım. Sadece aklıma takılan şu samsung yeni, belli olmaz muhabbetleri var o konudada çok olumsuz birşey okumadım aslında şu an ama bakalım heralde samsungda karar kılacağım gibi duruyor.
  • Hocam Adamlar Zaten Yıllardır Bir Suru Komponentlerini Uretiyorlar Tecrubeleri Var Artı Zaten 2 Yıl Garantin Var Sorun Yok Bence
  • pil konusunda birşeye değinmek istiyorum.pillerin fiyatı yanlış bilmiyorsam 6hücreliler 200 civarı birşey.mantıken bu kadar çok para saydığımız bu laptopları 200 lira için (az para değil ama 1500 ün yanında da çokaz) aletleri tehlikeye atmanın anlamı yok.benim masaüstünde birçok kez elektrik gitti ama daha bir sorun olmadı.belki elektrik kesintisi ile bişey olmayabilir ama bu forumda gördüğüm kadarı ile elektrik den dolayı anakartı yanan olmuş.bu yüzden ben teknokask la beraber 1520 lira verdiğim makinemi sırf pili korumak için tehlikeye atmıyorum.zaten ortlama 1ile 2 yıl içinde zaten hurdaya çıkacak.daha görmedim 2,5 yıldır hala uzun ömürlü diyen...seçim sizin...
  • teknokask yaptıran arkadaşlar size herhangi poliçe numarası verdilermi.bana sadece faturaya teknokask yazdılar o kadar.ilk defa teknokask yaptırdım..prosedür bu mudur...
  • Cihaz + we - leriyle idare eder ama samsung 4 konuda hata yapmıs..
    1-İçindeki Hard Disk Hitaci - Erişim süresi 12 ms üstünde.. - Samsung marka hard disk koyması gerekirdi.. Marka Prestiji için tabi...

    2-İçindeki DVD-Rom Slim Type Diye sıradan ve basit bir DVD rom. anormal yawas oyun yükleniyor.. - Samsung marka DVD-Rom koyması gerekirdi. Marka Prestiji için tabi...

    3-Bluetout yok.. - Mutlaka olması gerekir.

    4-Ses olayı.. - Cihazin karizmasını ve müzik zevkini bitiriyor.

    2010 girerken aldıgınız bir notebook ta en az digital girişler ve toplu paket birkac seyinde tam olmasını istersiniz..

    Benim 2006,da aldıgım HP DV-6000 serisi notebook daha hızlı ve seri calısıyor..

    Bu Samsung'u kardeşime aldım. inanın oyun oynamanın dısında oturasım gelmiyor.....

    Neyse çyle yada boyle adamlar birdahaki ürüne bu eksiklerini koyarlar..

    Ben cihazi 12 taksit ve 1.200 TL'ye aldım.. :))))

    Cihaz Toshiba ve Hp ye göre baya geride...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: planetdrakan

    Cihaz + we - leriyle idare eder ama samsung 4 konuda hata yapmıs..
    1-İçindeki Hard Disk Hitaci - Erişim süresi 12 ms üstünde.. - Samsung marka hard disk koyması gerekirdi.. Marka Prestiji için tabi...
    2-İçindeki DVD-Rom Slim Type Diye sıradan ve basit bir DVD rom. anormal yawas oyun yükleniyor.. - Samsung marka DVD-Rom koyması gerekirdi. Marka Prestiji için tabi...
    3-Bluetout yok.. - Mutlaka olması gerekir.
    4-Ses olayı.. - Cihazin karizmasını ve müzik zevkini bitiriyor.

    2010 girerken aldıgınız bir notebook ta en az digital girişler ve toplu paket birkac seyinde tam olmasını istersiniz..
    Benim 2006,da aldıgım HP DV-6000 serisi notebook daha hızlı ve seri calısıyor..
    Bu Samsung'u kardeşime aldım. inanın oyun oynamanın dısında oturasım gelmiyor.....
    Neyse çyle yada boyle adamlar birdahaki ürüne bu eksiklerini koyarlar..
    Ben cihazi 12 taksit ve 1.200 TL'ye aldım.. :))))
    Cihaz Toshiba ve Hp ye göre baya geride...


    1.) Benim cihazda samsung disk var. Modeller arası farklar olabiliyo demekki. Ayrıca hitachileri iyi diye biliyorum,yani o knuda bir hatanız olmasın?

    2.) DVD sürücüsü Slimtype yazıyo ama LiteON ürünü. Liteon zaten dvd üreten bir firma. Hız ise magic speed adlı programla aşırı derecede artıyor.

    3.) Bluetooth neden konmamış bende anlamış değilim.

    4.) Gerçekten bu cihaza bir de düzgün ses sistemi yapsalarmış süper olurmuş.


    Bunların haricinde cihazdaki girişler ve çıkışlar benim için yeterli düzeyde. HDMI kullanmıyorum ama ileride belki kullanırım. Aynı şekilde e-sata yıda kullanmıyorum fakat onu da ilerde kullanabilirim. Kendi açımdan söylüyorum istediği kadar fazla giriş çıkışı olsun, kullanmadıktan sonra ne işe yarar ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 4 Ekim 2009; 12:56:41 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.