Şimdi Ara

SAMSUNG NX MİNİ Mini İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
22
Favori
28.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shimoda kullanıcısına yanıt
    30 fps çekim yapıyor. Ben de bir ara video çekip koyayım. Video odaklı bir makine değil ama şimdiye kadar çektiklerimde kötü kayıtla karşılaşmadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shimoda


    quote:

    Orijinalden alıntı: jackhammer

    arkadaslar en uygun su an nerede bulabılırı?
    bırde vıdeo cekımlerıne baktım bendekı gopro hero4 den neredeyse daha stabıl bu nasıl iş

    Videosu kesinlikle hoş değil. Kayıt esnasinda hareket ettirdiginizde görüntü akıcı değil titreme var. Bu olayin ozel bir ismi de vardi simdi hatirlamiyorum. İlaveten sürekli netleme derdinde olduğundan kayıt esnasinda kadraja giren farklı farklı objelere odaklanmaya çalışiyor ve görüntü bulaniklasip netlesiyor sık sık. Neresini beğendiniz anlayamadim.

    hocam youtube da vıdeoları gordum ıslenmemıs goruntuler oldukca akıcı gorunuyordu ve stabılıze konusunda oldukca basarılıydı, acaba baska bır modele mı baktım dıye dusunuyorum sımdı.


    hatta aşağıdaki çekimler yine bu kamera ile yapılmıs durumda, netleme evet problem ancak stabıl geldı keskınlıgı de fena degıldı.

    https://www.youtube.com/watch?v=YF3VVJR4XPo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackhammer -- 10 Ocak 2016; 14:20:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    30 fps çekim yapıyor. Ben de bir ara video çekip koyayım. Video odaklı bir makine değil ama şimdiye kadar çektiklerimde kötü kayıtla karşılaşmadım.

    Yazılım güncel hocam. Tüm video ayarlarına bakıyorum 25 üzeri yok, hatta hicbir çözünürlükte.
    Time lapse ya da slow motion çekimler daha iyi gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shimoda kullanıcısına yanıt
    Bölge ayarını NTSC yapın.
  • @jackhammer netlemedeki ısrarı ve inadı tahammül edilebilecek gibi değil benim açımdan. Gördüğüm kadarıyla AF devreden çıksın oyle cekeyim diye bir ayar yok. Akıcılığa gelince kamerayı kılıç savurur gibi döndürmüyorum elbette. Makul bir hızda hareket bile akış ta belirgin. Bunu bizzat iki kamerayı da denemiş, birini de halen kullanan biri olarak yazıyorum.
    Fotoğrafa, hele 17mm lense şapka çıkarırım ama video icin zayif, yetersiz kanaatindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 10 Ocak 2016; 15:42:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ VYC Majoris deneyeyim bir. Ama PAL olmayinca HDMI çıkışta ya da kayıtları izlemede sorun olmayacak mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shimoda kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olacağını sanmam. Avrupa olarak ntsc'yiz zaten.

    Otofokus iyi değilse neden mf'ye almıyorsunuz video sırasında? Birkaç metre mesafeye netleyince neredeyse her yer odakta olur zaten. Mesela 9mm odak uzaklığında f/4 ile 2 metre mesafeye netlerseniz 1 metreden sonsuza kadar her yer odakta olur.
  • bu vermiş oldugum linkte bulunan video da oldukca akıcı gorunuyor goruntu, birde vıdeo edit ile goruntulerde kayıp olsa yıne ıyı duye dusunuyorum, gorudugm kadarı ıle bırcok cep telefonundan kamera konusunda daha basarılı, bu arada hepsıburada da 9mm lens ıle beraber 499TL,

    Samsung NX Mini Fırsat

    lens konusunda gelınce genıs acı harıcı tele lens alıp takılabılıyor mu acaba? bırde lenslerı sanırım bu makınaya ozel almamız gerekıyor.

    Burada da 50-200 lens ıle beraber satılıyor

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-samsung-nx-mini-9-27-mm-ve-50-200-ois-lens-acil-232194679/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackhammer -- 10 Ocak 2016; 19:34:00 >




  • Türkiye PAL bölgesinde ama dediğimiz gibi NTSC kayıt deneyip bakacağım. NTSC kayıtları tvnin kendi playerinda izleme ya da kamerayı TV te bağlayıp izlemede sorun cikmaz diye düşünüyorum. Yayıncıya veya yarışmaya falan gondermeyecegime gore de PAL cekmek zorunda değiliz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jackhammer makinaya farklı lensler takabilirsiniz elbette. Bu makinanın kendine özel üç lensi var. Adaptör kullanarak cok daha fazla cesit lens ile kullanabilirsiniz. Verdiğiniz linkteki uzun odaklı lens ise adaptörler takılıp kullanabileceğiniz Samsung lenslerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz bu fotografı nx mini ile mi çektiniz??

    https://www.flickr.com/photos/33790486@N08/23375565090/

    bu arada NX Mini ile cekılen bu fotolara bakıyorum gercekten harıka.

    https://www.flickr.com/cameras/samsung/nx_mini/
  • jackhammer kullanıcısına yanıt
    Evet. Şu albümdekilerin hepsi Mini ile çekildi.

    https://www.flickr.com/photos/33790486@N08/albums/72157661280122059
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Evet. Şu albümdekilerin hepsi Mini ile çekildi.

    https://www.flickr.com/photos/33790486@N08/albums/72157661280122059

    hocam cok kalıtelı fotolar, lens olarak hangısını kullandınız acaba? standart 9mm lens?
  • Arkadaşlar, ayrıca bu modele alternatif olabilcek aynasız ve değiştirilebilen lensleri olan başka modeller varmıdır? biraz arastırdıgımda bu fiyat aralıgında baska bir model goremedim? sizlerin bilgisi varsa paylaşırsanız sevinirim en azından karşılatırma yapmıs olalım
  • jackhammer kullanıcısına yanıt
    Exif bilgilerinden görülebilir kaç mm ile çekildkleri. 9mm ve 9-27mm kit lenslerdir. Hiçbir makinenin kit lensiyle böyle makrolar çekemezsiniz.
  • hocam zaten kit ile çekılmez dogru, ben 70-300 sigma apo ile yaptıgım makro cekımleri bile bu kadar net degil, neyse orası teknik kısmı, exif bilgilerinde 60mm yazıdıgı ıcın sormustum zaten hangi lens ile cektıgınızı :) yanı nx mini için kullandıgınız lens, adaptor ile mi çektiniz veyahut?
  • jackhammer kullanıcısına yanıt
    Samsung'un 60mm Macro lensi ile adaptör kullanarak çekildiler. Sigma 70-300mm gerçek bir makro lensi olmadığı için bu kadar yaklaşamazsınız. En fazla bunun dörtte biri kadar büyütme oranı verir. NX Mini ile 60mm lens yaklaşık 2X büyütme oranına sahip. Ayrıca o lensle 60mm macro lens arasında da dağlar kadar kalite farkı var. Netlik ondan dolayı çok farklı. Makinenin de önemi var tabi. Çözünürlüğü daha düşük bir dslr ile çekim yapılırsa keskinlik düşecektir.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİRUKO -- 12 Ocak 2016; 15:13:21 >
  • benim sorum optik sabitleme cihazda var mı?yoksa lenslerde var mı?video örnekleri çok sallantılı geldi bana ben vlog çekimi için almayı düşünüyorum sizce uygun mudur ve video için lens fark eder mi?
  • 2 gün önce ereyon.com dan sipariş ettiğim nx mini 9-27 fotoğraf makinesi bugün elime ulaştı,deneme için 15-20 fotoğraf çektim ve çok beğendim.Nikon D5100 ve Sony A6000 im var,sadece yüksek iso değerlerinde Nikon ve Sony den geri kalıyor ama düşük iso değerlerinde kalite çok iyi.Bu fiyata alınacak en iyi cihaz,tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.