Şimdi Ara

Samsung S23 Ultra [ANA KONU] ONE UI 6.1 Güncellemesi Geldi! (1796. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 13 Misafir (5 Mobil) - 11 Masaüstü7 Mobil
5 sn
36.470
Cevap
647
Favori
1.783.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 17941795179617971798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S24 veya S24plus icin degisim indirim kodu maili gelip kullanmayacak olan varsa gonderirse sevinirim

  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt

    5.1 e döndüm.geliştirici seçeneklerinden güncellemeyi kapatmıştım.yazılım yükleme kısmında unutmuştum.akşam güncellemeniz hazır.kurulum yapın diye bildirim geldi.açtım kendi yüklerken durdurdum.fabrika ayarlarına sıfırladım.yazılım kısmındaki wifiden otomatik güncellemeyi de kapadım bu sefer.gene bildirim geldi ve gitmiyor.bir çözümü varmı? arama kaydı için ekstra csc nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mskveri53 -- 27 Nisan 2024; 14:39:4 >
  • mskveri53 M kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok hocam bende cok iyi bilmiyorum bu işleri
  • DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt
    5.1'de var hocam. 6.0'da gitmişti, 6.1'de geri geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 27 Nisan 2024; 16:54:31 >
  • Professor X kullanıcısına yanıt
    Hmm ben yanlış anlamışım o zaman hocam. Teşekkürler.

    Peki sizce 5.1 de mi kalmalı 6.1 e mi geçmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKBLUE82 -- 27 Nisan 2024; 16:56:28 >
  • güncelleme bildirimi kapanmıyormu?sürekli telefonu kapatsasm da orda.2 yerden de kapattım

  • Csc değiştirince telefonun garantisi bozuluyor mu?
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

    Hayir knox degismedigi surece bozulmaz

  • Batarya dışında cihazdan çok memnunum. Çözünürlüğü FHD+ a çektim yine de batarya performansı ciddi anlamda kötü. Benim asıl anlayamadığım bazı kullanım senaryolarında cihaz bataryayı koklarken bazen de ciddi batarya tüketiyor.


    Misal bugün 3,5 saat netflix den dizi izlemişim ekran parlaklığı yarıda toplam %15.5 batarya tüketmiş. Yine bugün tam 2 saat telefon görüşmesi yaptım dışarıda yada hareket halinde değildim şebeke çekim gücü sabit hoparlörden konuştum %10,5 şarjım gitmiş. Yüzdesel olarak hesapladığım zaman 3,5 saat konuşsam tüketeceği şarj %18,5 civarı olacak, bu saçmalık değil mi şimdi?


    Yani netflix den dizi izlemek, ekran kapalı sabit çekim gücü olan yerde telefon görüşmesi yapmaktan daha az batarya tüketiyor.


    Bunun dışında günlük kullanım senaryosunda hücresel veri açık, ara ara bluetoth ve konum açık, whatsapp-instagram-youtube vs. gerçekten 5-6 saat anca ekran süresi veriyor.


    S25 serisinde kesinlikle 80-90W hızlı şarj olmalı. Çinlilerin orta seviye cihazlara 120W hızlı şarj desteği verip üstüne kutuya kablo-adaptör koyduğu piyasada samsung amiral gemilerini 25-45W ile süründürüyor, 45W da gerçek 45W değil zaten 25W ile neredeyse aynı şarj ediyor, ayıp be samsung...





  • 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

    Aman hocam dur kilifci tayfa gelir birazdan linc yersin, gercekleri konusma sakin

  • bu lanet 6.1'i yapıp memnun kalan var mı? Ekran sürem 8 saatten 6.30 saatlere düştü. Bu böyle mi devam edecek acaba?
  • elgaddari E kullanıcısına yanıt
    6 1 e geçeli ne kadar oldu hocam. Temiz Kurulum yaptınız mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKBLUE82 -- 27 Nisan 2024; 21:44:40 >
  • DARKBLUE82 D kullanıcısına yanıt

    Hocam temiz kurulum ne demek bilmiyorum, demek ki yapmamışım. Geçeli bir ay falan olmuştur cihaza geldi birkaç gün sonra geçtim. Gerçekten ekran süresi konusunda çok pişman etti. Cihaz s23

  • elgaddari E kullanıcısına yanıt

    güncellemeyi yaptıktan sonra fabrika ayarlarına dönmek ya da cihazın recovery menüsünden wipe data yapmak demek oluyor hocam.


    yani yazılımı var olan bilgilerin üstüne güncellemek yerine güncellemeden sonra her şeyi sıfırlamak baştan başlamak şarj süresinin daha az etkilenmesini sağlıyor.


    örneğin 6.1 ile var olan batarya süresi 30 dk kötüleşecekse temiz kurulum yapılmadığında 1 saat kötüleşiyor gibi.


    diğer alternatif de telefonu bilgisayara bağlayıp odinle romu pc üzerinden kurmak. terimler yabancı geliyorsa, bunların hepsini youtube'dan video rehberlerde ya da yazılı rehberlerde nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.

  • elgaddari E kullanıcısına yanıt

    yüzde 53 şarjdan yiyip 5 saat ekran süresi almışım. çift hat aktif. ağırlıklı wifi.


    yine yeniden 6.1 in ekran süresini konuşmak istemiyorum ama abartıyorsunuz. temiz kurulum yapmadan yorum yapmamanızı öneririm.

  • gsserhat kullanıcısına yanıt

    abartmıyorum hocam olanı söylüyorum. Günlük kullanımda fark etmeye başladım. Isınma da arttı. He tabi ki temiz kurulumu bilmediğimden olduysa ona bir şey diyemiyorum

  • arkadaş ne şarj süresiymiş alın kullanın yahu derdiniz bumu işiniz yokmu hayatta başka şeyleriniz yokmu telefonun köpeği olmuşsunuz yahu. bu ne hırs bu ne sapkınlık.

  • Şarj ve ısınmadan şikayetçi arkadaşlar varsa 5.1'e yani cihazın düzgün eski sürümüne dönebilir. Güncelleme uyarısı dahil bunları da ;



    samfw tool 3.31 - remove samsung frp one click
    SamFw Tool 3.31 - Remove Samsung FRP one click
    https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-one-click

    Samfw tool'u indirip bilgisayarınıza yükleyin geliştirici seçeneklerinden hata ayıklamayı da açın cihazı bilgisayara bağlayın. Programı çalıştırın yukarda sağ kısımda android'e tıklayın sonra da altta enable/disable ota update kısmı var ona basın bitti. Cihazınız 5.1 de iken size güncellemeyle alakalı hiçbir uyarı çıkartmaz sizden habersiz indirmez güncellemez. Ha ne kötülüğü var güvenlik update'i alamazsınız cihaz 5.1 ise o sürümde kalır.


    Bunun harici öncelikle şunların da bilincinde olmak lazım. S23 serisi samsung'un 1 nesil önceki serisi. Şuan popüler ve üst segment cihazı s24 serisi, s23 e de daha birsürü update gelecek. One ui 7 8 tahminimce 9 da gelir gibi duruyor. Bu süreçte android 15 16 17 vs de gelebilir ama bunlar geldikçe şunu unutmayın bu cihazın pil ömrü dahada azalacak ve daha fazla ısınacak. Bu bütün eski cihazlarda da böyleydi. Güncellemenin malesef yan etkisi şarj ve ısınma oluyor. Bende bu telefondan önce s20 fe vardı, android 11 ile kullanırken 7 8 saat ekran sürem vardı asla ısınmıyordu 12 ve 13 ü aldı 3.5 saat ekran süresine düştü yetmedi ısınıyordu. Bu hep böyle yani galaxy s7 s8 s9 s10 ana konulrına bakın veya note 7 8 10 20 vs hepsi aynı sorundan muzdariptir. Hani güncelleme gelipte '' YA BENİM ŞARJIM ESKİSİNDEN DE DAHA İYİ GİDİYOR ESKİDEN 8 SAATTİ ARTIK 10 SAAT ALIYORUM, ESKİDEN OYUNDA 45 DERECEYDİ ŞİMDİ 35 DERECE ISINMIYO ASLA '' diyen var mı ? yoktur.


    O yüzden bu konuya takılıyorsanız eğer dediğim gibi şuan 5.1'e geri dönme yolu açık dönebilirsiniz. Anlattığım yöntemle de update kısmını kapatıp öyle senelerce devam edebilirsiniz. Ha gene azalacak pil ömrünüz çünkü pilin de bir ömrü var.



    Ek olarak editliyorum bu şarj konusunda arkada devamlı çalışan samsung servisleri google servisleri bunların da çalışmasını istemiyorsanız kapatabilirsiniz.


    adb appcontrol by cyber.cat
    ADB AppControl
    https://adbappcontrol.com/en/


    Buradan da disable edeceğiniz servis listesi var. Bunun yan etkisi ama cihazınızın düzgün çalışmasını engelleyecek servisleri sakın disable etmeyin. Bilmediğin servis vardır o arkada çalışması gerekiyordur onu disable etmeyin yani sonra disable ettik cihaz gitti çöpe döndü ya kalemi çıkarttım cihaz kalemi algılamıyor gibi gibi şeylere girmeyin. Disable edilecek şeylerin listeleri var ona göre lazım olmayanları da disable edip 5.1'e de geri dönerseniz eğer hem ısınma hem de pil ömrü sorununuzu baya bir çözersiniz. Bu şekilde belki düzgün ayarlamayla 10 12 saatleri de görme şansınız olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 28 Nisan 2024; 0:20:43 >




  • cem650 kullanıcısına yanıt

    İsyanın kime kardeş kek'e mi ? Ekran süresi bu telefonda mutlu olduğumuz konuydu. Adamlar güncelleme ile nasıl bunu 2 saat hatta 3 saat geri almayı başarabiliyorlar buna şaşırıyoruz. Onu da mı yazmayalım yani ?

  • yosunkaya kullanıcısına yanıt
    Slm şuan sizin ekran süreniz nedir.
  • 
Sayfa: önceki 17941795179617971798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.