Şimdi Ara

Ren'Py Görsel Roman/Oyunlarını Otomatik Çeviri Programı! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
15
Favori
35.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • frkndgnr kullanıcısına yanıt

    Bak bunu ben de bilmiyorum öğrendiğim iyi oldu sağ ol.

  • frkndgnr kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler oldu

  • ne demek iyi oyunlar, ayrıca orada bir de self-voice var windowsun sesli okuma apini kullanarak okutabiliyorsunuz diyalogları ama ne yaptım ne ettiysem microsoft tolgayı yani türkçe okumayı ayarlayamadım, uğraşıp yapabilen varsa buraya yazarsa sevinirim, bu mesaj burada dursun.

  • Mchunchu kullanıcısına yanıt

    Öncelikle türkçe karakterleri içeren bir .ttf uzantılı fontu google den indireceksiniz mesela timesnewroman olabilir sonra onu game klasörüne atacaksınız , gui.rpy dosyasını bulup onu notepad ile açarak font ile alakalı kısımda var olan font adının yerine .ttf uzantılı kendi font dosyanızın adını yazacak ve dosyayı kaydedeceksınız eger gui.rpy dosyasını goremıyorsanız büyük boyutlu rpa dosyalarının içerisindedir onları unren.bat ile açabilirsiniz bunlar yapıldığı takdirde türkçe karakter sorunu ortadan kalkacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterYoda2000 -- 1 Ocak 2022; 15:55:29 >
  • Translator 3000.rpa dosyasını oyunun kurulu olduğu yere atıp çalıştırıyorum ama settings falan gelmiyor.

  • MasterYoda2000 M kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler.

  • Yilmaz7676777 Y kullanıcısına yanıt

    Oyunun kurulu olduğu yerde ki 'game' klasörüne atacaksın. exe'in olduğu yere değil.

  • Kardeşim merhaba bu dediğin çeviri için teşekkür ederim büyük bir yükten kurtardın. Adult bir oyun oynuyorum oda renpy klasmanında Life in Santa County adı. fakat çeviriyi yavaş ve birazda ağır donarak droplayarak çeviriyor metinlerin bazıları donuyor. bunun sebebi ne olabilir translatoru falan sil yükle oyunu sil yükle yaptım düzelmedi. Oyunu translatorsuz ingilize versiyonu ile oynadığımda hiçbir sıkıntı olmadan oynuyorum ama tr yamayı yükleyince metinler replikler yavaşlıyor donuyor bunun bi çözümü varmıdır?

  • cherzy361 C kullanıcısına yanıt

    Drop sorununu şu şekilde çözmeyi dene çok olmasada biraz etkisi olur.


    "Soldaki açılan menüden 'Translator Settings' e bas, en alta kadar in orada 'Frequency of requests' in altında bir kaydırma çubuğu var. Onu en sonuna kadar çek 510 olması gerek. Geri çık ve kaldığın yerden devam et. %50 hızlanmış olması gerek. Yetmiyorsa şayet 'Translator3000_settings.json' dosyasını açıp 'Frequency of requests' buradaki sayıyı 2500'ü geçmeyecek şekilde arttırmayı dene. Yapımcının yazdığına göre üst sınırın üstüne çıkılması durumunda(500-600) google çeviri o IP adresini banlıyormuş. Bunun bilinci ile kullan. Diğer yöntem 'Translator3000_settings.json' dosyasından "prescan": false, 'yi true olarak değiştir ve oyunda solda ki açılır menüden en aşağı in 'Start Prescan' düğmesine bas. Biraz yavaş olabilir ama oyundaki tüm metni çeviriyor. Bunların harici bilgim yok malesef, bilen diğer arkadaşlar var ise yardım ederler. Ayrıca ek olarakta adult oyun fazla oynamadım ama bildiğim ve denediğim kadarı ile onların render kalitesi çok yüksek oluyor droplar bu yüzden de girebilir. Phoenix Wright serisini baştan sonra bu program ile oynadım ve ne bir drop'a ne de başka sorunlara denk geldim. Ayrıca oyun motorunun sürümü ile de alakalı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 7 Ocak 2022; 15:5:10 >




  • Hocam soldaki menü life in santa oyununda açılmadı başka bir oyunda açıldı o menüyü açmanın bir yolu var mı?

  • cherzy361 C kullanıcısına yanıt

    Yapımcı '~' bu işaret ile açılır kapanır demiş ama bulamadık bizde. Translator settingsi açıp Frequency of requests değerini null'dan 510.0'a çekip bir dene olursa devam edersin olmazsa bilmiyorum. Bulursan çözümünü yazarsın buraya. Ya da bilen bir arkadaş yardım eder.

  • 2500 ü geçme dedin ya 2400 yapsam olur mu? yoksa 510.dan yukarı çekmiyim mi?

  • cherzy361 C kullanıcısına yanıt

    Yapımcının dediğine göre 500-600 arası tutmak daha iyiymiş. 2500'den sonra program sapıtabiliyormuş . Sayfadaki açıklamaları okursan anlarsın. 500-600'da bir dene işine yararsa kullan yaramazsa kademeli olarak arttır. Elle düzenlersen sonlarına .0 koymayı unutma. Yani 600.0 2500.0 olacak. Direk 2500 yaparsan etkisi olmaz.

  • 2 tane farklı oyunda dediğin gibi "prescan": false, 'yi true olarak değiştirdim oyunların çevirilerini çok yavaş olsada indirdi ve donma kasma muhabbeti geçti. ama dediğim oyun life in santada soldaki menü acılmadıgı icin yapamadım onu açabilsek dediğim oyundada belki bu prescan false çözümü işe yarıyıcaktı neyse yinede teşekkür ediyorum ilgin için

  • merhaba arkadaşlar start basıp çeviri bittikten sonra kapatıyorum çeviri kısmını oyuna başlıyorum taba basınca atlar ya metinleri atlarken donuyor ve yavaş geçiyor hızını en yüksek hız seçtiğim halde normal ilerlettiğim halde sıklıkla donarak geçiyor bunun çözümü varsa söyler misiniz ?

  • @cherzy361 prescam false'yi true olarak değiştirdim requestsFrequency" bu kısmınıda 2500,0 yaptım bakalım olacak mı bu sayı ile değiştirdim hızlı çeviriyor bittikten sonra donmalara kasmalar oyundan atma olacak mı düzelirse eyvallah

  • rayso12 R kullanıcısına yanıt

    Programın çalışma mantığı şu şekilde; sen bir diyalog okurken program gelecek olan 4-5 diyaloğu hazırda çevrilmiş tutuyor. Frekans ayarı arttıkça kuyruğa alınan diyalog sayısı artıyor yani biraz hızlanır.Ama, ne kadar hızlı atlarsan o kadar fazla diyalog biriktirir ve donmalar olur. Okuyarak oynuyorsanız pek sorun teşkil etmez, yok ben hızlıca sonuca atlayacam derseniz program ile, oyunun kendi hızına ulaşmanız mümkün değil. Okumak istemiyorsanız, sol üstten Pause Translator seçip hızlıca atlayacağınız yere atlayın sonra Continue Translator deyip tekrar açın ve devam edin. Ya da Prescan'ı açıp oyunun tüm dosyalarını çevirmesini bekleyin. Çok uzun sürebilir. Ayrıca buna ek olarak manuel çeviri için Translator ++ programını da kullanabilirsiniz. Renpy oyunlarını oda çeviriyor. Link atmak yasak olduğu için atamıyorum. Araştırırsanız bulursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 10 Ocak 2022; 20:47:30 >
  • rpa nasıl acılacak yardım ediiin

  • İnternetten araştır, 'Unren.bat' dosyasını ara bul ve indir. Oyunun kurulu olduğu yere at ve çalıştır üzerinde ki yönergeleri oku 'Extrack RPA' gibi bir şey olması gerek, o tuşa bas ve bekle bitince hepsi çıkartılmış olur.

  • Gerçekten de oluyor ama bir sonraki sahneye atlarken kasıyor. Bazen birkaç saniye yanıt vermiyor moduna geçiyor sonra düzeliyor. Birde oyun animasyonlu ise zaten kasmaktan izlenmiyor. Sol üstteki ayarlar ile bir ilgisi var mı hiç oynamadım orayı?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.