Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Playvision firmasının çıkardığı HST-51 modelinin incelemesini yaptım. Pc, PS3 ve XBOX ile kullanılabilen kulaklık ilk bakışta Razer Baracuda HP-1 modeli ile büyük benzerlik gösteriyor. Resimlerini nette ilk gördüğümde çin çakmasıdır demiştim. Ancak Razer bu modeli ürün yelpazesinden çıkarmış ve üretici firma şu an Playvision firmasına modifiyeli olarak üretim yapıyor. Değerlendirmemin büyük kısmı Razer Baracuda HP-1 ile karşılaştırmaya dayanacak. Sonuçta oyun ekipmanları üreticileri arasında dünyada ilk beş marka arasında ismi geçen kendini kanıtlamış bir firma. Elimde Zalman 5.1 ve AKG T912 wireless kulaklık da bulunuyor ancak bunlar Razer ile karşılaştırmaya pek de uygun değiller. AKG stereo ve wireless olması sebebiyle, Zalman da 5.1 olmasına rağmen surround olayında stereodan farksız olduğundan kadro dışı bıraktım.

    Kutu İçeriği:

    Kutusu oldukça sade tasarlanmış. Gereksiz ağırlık konmamış. Maliyeti arttıran gösterişli malzeme kullanılmamış. Cihazın bir yarısı, usb fişi ve ses ayar kumandası kutuyu açmadan görülebiliyor.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Kutudan kulaklıkla birlikte Türkçe Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu da çıkıyor. Garanti Belgesi aynı kitapçığın arkasında yer alıyor. Kitapçıkta PC, PS3 ve XBOX kullanıcılarının nasıl bağlantı yapacakları resimlerle açıklanmış. Kutudan bir adet tak-çıkar mikrofon çıkıyor. Ek olarak da cihazı stereo rca çıkışlı cihazlara bağlamak amacıyla bir ucu rca, diğer ucu dişi 3.5mm jak olan bir dönüştürücü aparat bulunmakta. Bu aparatla uydu alıcısı, medya oynatıcı, ps3 ve xbox gibi ses aygıtlarına da bağlamak mümkün oluyor.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Dış Görünüm:

    Daha önce de belirttiğim gibi cihaz, Razer Baracuda’nın birebir aynısı denebilir. Malzeme kaliteleri arasında hiçbir fark yok. İki cihazı ayıran ufak ayrıntılar mevcut. Kulaklıkların dışındaki ve kumandanın üzerindeki logolar farklı.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Playvision’un kumandasından ayrıca bir adet mikrofon jakı bulunmakta. Bunu bilgisayar veya oyun konsollarının mikrofon girişine taktığımızda sol kulaklıkta bulunan tak-çıkar mikrofonu takılı durumdayken mikrofon lambası yanıyor. Mikrofonu çıkardığımızda lamba sönüyor.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Bir ayrıntı da 3.5mm jaklar arasındaki fark. Razer HD-DAI adı verilen ve dvi fişine çok benzeyen bir aparat kullanıyor, böylece kendi ses kartıyla kullanıldığında hiçbir jak kullanılmadan bağlantı yapmaya yarıyordu. Tabii kendi markasından farklı ses kartıyla kullanımda gereksiz bir ağırlıktan başka bir işe yaramıyordu. Bozulması durumunda da tamirini yapacak birini bulmak çok zor. Playvision kullanışlı ve hafif fişlerle iyi bir çözüm bulmuş.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Ancak Playvision’da kumanda ile jaklar arasında başka bir ara birim yok. Jaklar yeşil (ön), siyah (arka) ve sarı (merkez-sub) renkte ve üzerlerine de yazılmış durumda. Buradaki tek eksi yönün mikrofonun kablosunun kısalığı olduğunu söyleyebilirim. Analog bağlantı yapıldığında kasadaki çıkışlar ile kulaklık arasındaki mesafede bu kablo kısa gelebilir. Kumandadan jaklara giden kabloların içine konsaydı veya bu kablonun yanına yeterli uzunlukta sarılsaydı daha iyi olabilirdi. Ancak yeterli uzunlukta bir ucu erkek, diğer ucu dişi jak bir kabloyla kısalığın halledilmesi mümkün. 2.5mm jak uçlu bu kablo xbox mikrofon girişlerine uyuyor. Elimde ikisi de olmadığı için deneme şansım olmadı.

    Konfordan bahsetmeme gerek yok. Razer ile aynı malzemeler kullanıldığından ergonomisinin çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bazen günde 6 saat kadar kullandığım halde kafayı sıkma, baş ağrısı gibi şikâyetlerim olmadı. Kulağa temas eden kısımlar kadife benzeri bir malzemeden üretilmiş ve özellikle sıcak havalarda ve uzun süre kullanımlarda terlemeyi büyük ölçüde azaltıyor. (Deri kaplı kulaklıklara göre)

    Baş bandı yumuşak deriden yapılmış ve içinden kablolar geçiyor. Ancak başa dokunan alt yüzeyi daha kalın olduğu için hissedilmiyor. Başın büyük ya da küçük olması sorun değil çünkü bant esnekliği çok iyi ayarlanmış durumda. Ne sıkıyor, ne de gevşek duruyor.

    Kullanım:

    İlk önce usb üzerinden denedim. Usb fişi takar takmaz Windows cihazı otomatik olarak tanıdı ve 2-3 saniyede yazılımını yükledi. Denetim masasından “varsayılan yap” seçeneğinden sonra ses gelmeye başladı. Kulaklığın kendi ses kartından çok fazla bir beklentim yoktu ancak şaşırdım diyebilirim. Oldukça temiz bir ses var. Kendi ses kartım Asus Xonar D2/PM ile kıyaslama yapmıyorum, pek adil olmaz. Bu tip 5.1 kulaklıklar müzik için dizayn edilmemiş olsa da müzik açısından fena değil diyebilirim. Firmadan aldığım bilgiye göre arka ve orta sürücüleri Sharkoon X-Tatic kulaklıkta kullanılan sürücülerle aynı. Ön hoparlörler daha yeni ve daha kaliteli.
    Her kulakta ön, arka, merkez ve subwoofer olmak üzere 4’er tane hoparlör var. Toplam 8 hoparlörlü.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Dinlediğim şarkılarda stereo kulaklıklar kadar olmasa da başarılı olduğunu söyleyebilirim. Usb ile bağlandığında kumanda üzerindeki ana ses kontrol düğmesi sesi açıp kapatıyor. Kumanda üzerindeki ön, arka, subwoofer ve merkez hoparlörleri kontrol eden düğmeler devre dışı kalıyor. Sadece ses açıp kapatılabiliyor. Ancak film izlerken media player classic, kmplayer veya gomplayer üzerinden ses kanallarına ayrı ayrı ayarlamalar yapılabilir.

    Entegre Usb Ses Kartı ile Oyun Performansı:
    Denediğim oyunlar crysis warhead, batman arkham city, borderlands ve saints row the third ve call of duty modern warfare-2 . Yaklaşan düşmanların yerlerini gayet başarılı bir şekilde verebiliyor. Düşmanların konuşmalarını, ayak seslerini ve silah doldurma seslerini oldukça net veriyor. Baslar gayet dengeli; zaten oyun kulaklıklarında önemli olan tiz ve midler olduğundan çok fazla bas sesler zamanla baş ağrısı yapabiliyor. Eğer çok sağlam bir ses kartınız yoksa kulaklığın kendi ses kartı oyunlardaki ihtiyacı fazlasıyla karşılayacak düzeyde çok temiz bir ses veriyor. Müzik dinlerken sesi sonuna kadar açmıştım ancak oyunlarda son sese getirdiğimde uzun süre dayanamadım. Ses oldukça yüksek olmasına rağmen çatlama veya cızırtı hiç olmadı.

    Entegre Usb Ses Kartı ile Film Performansı:

    Kulaklıkta denediğim filmler “Kung.Fu.Hustle.2004.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR”, “Speed.Racer.720p.BluRay.x264-iNFAMOUS” , “Transformers.Dark.Of.The.Moon.2011.1080p.BluRay.x264-SECTOR7”.
    Bu filmlerde de oldukça başarılı demek mümkün. Müziklerde alamadığım bas sesler filmlerde daha iyi. Bu da sanırım filmlerde kullanılan ses dosyalarının daha kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Ancak mid ve tiz sesler çok çok daha belirgin. Sahnelerdeki hemen her detayı çok net veriyor. Oyunlardaki gibi filmlerde de son seste çok fazla dinleyemedim. Ses oldukça yüksek ve bozulma yok. Aklıma gelmişken herhangi bir ses dosyası açık değilken bilgisayardan ve kulaklıktan sesi sona dayadığımda dip gürültüsü yok denecek kadar az. Minicik bir ses kartından bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.


    Analog bağlantı:

    Kulaklık analog olarak bağlandığında da usb fişi takmanız gerekiyor. Cihaz, çalışması için gerekli elektriği usb üzerinden alıyor. Denediğim oyun ve filmlerde detaylar oldukça iyi düzeyde, bas, mid ve tizler çok dengeli. Fark ettiğim tek olumsuzluk ise analog bağlantıda hiç bir dosya açık değilken hafif bir dip gürültüsü. Onu engellemek için kumandanın ana ses düğmesini kısmak yeterli oluyor. 3.5mm jakları çıkarınca ise dip gürültüsü tamamen kesiliyor.

    Mikrofon bilgisini firmadan aldım. Kumanda üzerindeki açma-kapama düğmesi 3 pozisyonda çalışıyor. Orta pozisyonda iken X-box modunda çalışıyor ve 2.5mm kulaklık jakı oyun konsoluna takılarak mikrofon ses aktarımı yapılıyor. Bu mod PC ve PS3 için mikrofon kapalı modu oluyor. Bu düğmeyi en geriye aldığımızda PC ve PS3 için mikrofon açılıyor ve X-box için mikrofon kapanmış oluyor.


    Artıları:
    1- Toplamda 8 hoparlöre sahip gerçek 5.1 olması.
    2- Kaliteli ses kartı olmayanlar için entegre ses kartının bulunması.
    3- Malzeme kalitesi.
    4- Tasarım ve dış görünüm.
    5- Başı sıkmayan, ağrı yapmayan ergonomisi.
    6- Dış ortamla yalıtımı.
    7- Rakiplerine göre fiyatının düşüklüğü.
    8- Mikrofonun istendiğinde çıkarılabilir olması.
    9- PC, PS3 ve XBOX ile uyumlu olması.
    10-Usb bağlandığında otomatik olarak entegre ses kartına geçiş yapması.
    11- Yurt dışından getirmeye çalışma derdinin olmaması.

    Eksileri:
    1-Kumanda üzerinden çıkan mikrofon kablosunun kısa olması. Bu sadece XBOX kullanıcıları için bir dezavantaj. Ancak bir uzatma kablo ile bu sorun kolayca giderilebilir.
    2-Analog bağlandığında kumandadaki ana ses düğmesini kapatmak gerekiyor. Yoksa usb ses kartıyla sinyaller karışıyor ve hafif bir dip gürültüsü oluşturuyor.

    Sonuç olarak piyasadaki rakiplerine oranla tam bir fiyat/performans canavarı diyebilirim. Ülkemizde gerçek 5.1 veren çok fazla kulaklık bulunmamakla birlikte, iç piyasada ulaşabildiklerimizin fiyatı oldukça yüksek. Bu nedenle sanal surround yerine gerçek 5.1 arayan oyuncuların gözdesi haline geleceğini tahmin ediyorum. Saygılar.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2. KISIM


    Kulaklığın kumandasındaki ana ses düğmesi sadece entegre usb ses kartı ile kullanıldığında aktif hale geliyor. Ancak ön, arka, merkez ve subwoofer ayar düğmeleri devre dışı kalıyor. Kulaklığı harici bir ses kartı ile analog bağlayınca da tam tersi durum oluyor. Analog kullanımdaki ses seviyesi, usb dekine göre çok çok fazla. Eğer iyi bir ses kartınız varsa analog bağlantıdan alacağınız performans çok çok iyi.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Kumanda ve kulaklıkların dış kısmındaki logo da karanlıkta çok güzel parlıyor.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Frekans testleri de yaptım ancak nette dolaşan testler birbirini tutmuyor. Bir testte 20Hz çok rahat duyulurken diğerinde duyulmuyor. Bu da testlerin çok da standart olmadığını anlamamı sağladı. O yüzden daha önceden izlediğim/dinlediğim filmlere, müziklere ve oynadığım oyunlara yöneldim. Sonuç oldukça iyi. Kung-fu hustle filminde 20. dakikada kadının başına benzin döktükleri sahnedeki tizler ve call of duty modern warfare-2 deki sniper sesindeki baslar aklımda kalan en iyileri. Bir de aşağıdaki linkte surround testi var. Bunda da başımdan ayaklarıma kadar sesin her yanımda dolaştığını hissettim.

    http://www.youtube.com/watch?v=fligG_SLnOc&feature=related

    Müzikler için her ne kadar stereo kulaklıklar daha başarılı olsa da gayet başarılı buldum. Son zamanlardaki dinlediğim favori şarkımdan da oldukça keyif aldım. Dts ve 5.1 kaydedilmiş müzik dosyalarında ise mükemmel diyebilirim. Her enstrümanın sesi belli oluyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8&ob=av2e

    Dikkatimi çeken önemli bir konu da usb fişin analog bağlantıda, herhangi bir medya çalmıyor iken ve kulaklığın kumanda üzerindeki kanal ayarları yüksek seviyede iken gelen dip gürültüsü. Kulağı hassas biri bunu farkedebilir. Fakat medya oynatılmaya başladığında pek anlaşılmıyor. Kasamda çok fazla usb aygıtının bağlı olmasından dolayı yapabileceğini düşünüp diğer tüm usb cihazları söktüm. Devam edince netbook ta denedim. Usb ses kartıyla birlikte ön hoparlör jakını taktım ve aynı sesin geldiğini farkettim. Bunun üzerine usb fişi roccat apuri harici usb hub üzerine taktım. Dip gürültüsü tamamen kesildi. Kulaklığın analogta çalışması için gerekli elektriğin bilgisayar kasası haricinde bir kaynaktan alınmasıyla bu ses yok oluyor. Bunun üzerine firma yetkililerine mail atıp durumu anlattım. Onlar da farkına varmış olacaklar ki, durumu üretici firmaya bildirmişler. Kimsenin bu durumdan rahatsız olmaması amacıyla da kutu içeriğine ücretsiz olarak harici usb adaptör ekleyeceklerini yazdılar. Firmanın bu davranışını takdir ettim. Maillere cevap veren kişi de bilgisayar mühendisiymiş ve konuya oldukça hakim. Mail attığımda otomatik olarak gelen "mailiniz alınmıştır, en kısa sürede yardımcı olacağız" mesajı yerine konuyla ilgili bilgi sahibi birinin sorunu anlayıp çözüm sunması da tam olması gerektiği gibi.

    Genel olarak razer dan daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ön hoparlörler yenilenince baslar ve tizler dengelenmiş. Bu da film ve müziklerdeki performansını arttırmış. Bu sayede sadece oyuncular için değil, film ve müzik için kullanacak kişiler için de bir tercih sebebi olacak diye düşünüyorum. Aklıma gelenler bunlar. Saygılar.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bir ekleme daha:

    Merak edip kumandanın içini açtım. Razere benziyor fakat devre elemanları biraz daha farklı. Kondansatörler azaltılmış ancak boyutları büyütülmüş. En belirgin fark tabii ki usb ses kartı çipi. Üzerinde IS-817C ses çipi bulunmakta. Bu çipi üreten Isoft Silicon adlı firma tayvan menşeili. Ses çipinden başka usb üzerinden çalışan çipler de üretiyormuş.

    USB Audio/HID Controller
     
    IS-821A   IS-821A is design to accomplish USB recording applications (MIC-in / Line-in).
     
    IS-822A   IS-822A is design to accomplish USB Speaker products (HP-out / Line-out).
     
    IS-817C   IS-817C is design to accomplish USB-based ear-microphone applications (HP-out / MIC-in).
     
    IS-828A   IS-828A is design to accomplish USB-based SIP/VoIP phone applications. (HP-out / MIC-in / Programmable Keys / USB CODEC mode)

    Ne olduğunu tam bilemiyorum ancak bir de üzerinde sjk12.000 yazan bir devre elemanı var. Netten araştırıp anladığım kadarıyla frekans düzenleyici olarak kullanılıyormuş. Resimlerini de çektim.

    Bu razer.
     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Bu da playvision.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3. Kısım

    İç yapısı: Resimleri çekerken bir elimle düşmesin diye kulaklığı tutmak zorunda kaldım. Düşerse o kabloları lehimlemek işkenceye dönüşür diye. Çok net çekemedim o yüzden. Kablonun girdiği sol kulaklık tarafından açtım. İlk resimler Playvision. Altta, yani kulağa yakın kısımda hoparlörler var. Yenilenmiş ön hoparlörler boyut olarak razerin eski ön hoparlöründen büyük olduğu için yan yana sığmamış olacak ki önler alta; arka ve merkez hoparlör de onun üstüne konmuş. Zaten yukardaki resimlerde de dış tarafından belli oluyor. Titreşim ünitesi onların üstüne monte edilmiş. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kablo yumağı resmen. Kablo yuvadan dışarı çıkmasın diye hem düğüm atılmış hem de üstüne plastik lehim yapılmış ki en çok bu hoşuma gitti. Sonuçta kumandanın ve kablonun bir ağırlığı var ve fazla gerdirdiğinizde içerideki kablolar hasar görebiliyor. Tak-çıkar mikrofon girişleri ikisinde de aynı ve led ile birlikte minik bir devreye bağlı.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***



     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***



    Altta resmini çektiğim razer de düğüm veya plastik lehim yapılmamış. Onun yerine metal bir kelepçe takmışlar. Ama çok sıkmamış olacaklar ki zamanla gevşeyip hışırtıya sebep oluyordu. Kabloyu hafif içine itince düzeliyordu. İçini açmışken çıkış noktasına biraz japon harikası sürdüm.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


    Sanırım daha da mıncıklayacak tarafı kalmadı. Saygılar.

    09.01.2014 Ekleme:

    XGSpirit arkadaşımızın isteği üzerine test sesleri eklendi.

    http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/
    http://www.demo-world.eu/3d-demo-trailers-hd/
    http://www.demo-world.eu/movie-trailers-hd/
    http://www.demo-world.e...istributor-trailers-sd/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 9 Ocak 2015; 19:20:10 >







  • güzel olmuş... maşallah kulaklık cenneti masanın üstü
  • Pekiyi elinde barracuda varken neden birde bunu aldin?
  • Eline sağlık @burbarian gayet güzel bir inceleme olmuş, zaten takibimde olan bir kulaklıktı, şimdi rahatlıkla alabilirim
  • Sayın @burbarian, Ürünün siparişini sizin yazınızı okumandan önce, dün ereyondan vermiştim. Biraz çekincelerim vardı ama sizin yazınızı okuyunca gerçekten çok rahatladım. Kulaklığın ilk incelemsini ben yaparım diye hevesleniyordum ama maşallah bu hususta sizin elinize su dökemezmişim. Gerçekten çok güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Kısmet olursa cumaya kadar kulaklık elime geçer diye düşünüyorum. Decoder ile birlikte kullanımı ile ilgili yorumu ben yaparım artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    Pekiyi elinde barracuda varken neden birde bunu aldin?

    Benim de hastalığım bu. Güzel bir kulaklık görünce dayanamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    Pekiyi elinde barracuda varken neden birde bunu aldin?

    Benim de hastalığım bu. Güzel bir kulaklık görünce dayanamıyorum.

    Olay guzel bir kulaklik gorup almak degilki.

    Elindeki kulakligin aynisinin taklit olanini almak. Amac nedir halen cozebilmis degilim.
  • Olay elbette ki "yeni" ve "güzel" kelimelerinde zaten. Bir sürü kulaklığım var. Beğenmeyip arkadaşlarıma verdiklerimin sayısını bilmiyorum.İyi ki de almışım. Orijinalinden daha iyi ses veriyor. Zevk bu arkadaşım, neyi anlamaya çalışıyorsun da çözemiyorsun? Bazıları pul biriktirir, bazıları antika. O pullara hiçbir anlam veremesem de saygı duyarım insanlara. O kişinin kendi zevkidir.
  • Kargo biraz önce geldi. İş yerinde olduğum için fazla kurcalayamadım. Fakat şekline şemaline iş arkadaşlarım hasta kaldı...:) Manyak bir şey bu ya diyenler oldu..:) Görüntüsü bile şimdilik yetti. Test etmek için USB yi taktım. Direkt XP tanıdı kulaklığı. İş yaparken dinlediğim mp3 lerden bir kaçını denedim. Bass sesi çok güzel gerçekten. Resmen ses sisteminde dinliyormuşsun gibi oluyor. Stereo analog bağlantıyıda hızlıca bir test ettim. Yeşil olan kabloyu PC ye bağladım ve on board ses kartını default olarak seçtim. Tizz seslerin kalitesi çok bariz bir şekilde arttı. Acayip hoşuma gitti. Hatta iş yerinde Sennheiser PX200'ü olan bir arkadaş var. O da dinledi ve çok başarılı olduğunu şöyledi. Valla film izlemek için almıştım ama müzik performansının bu kadar güzel olacağını pek beklemiyordum. Hafta sonu daha detaylı incelerim. Decoder ile nasıl olacak bakalım...




  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullan. Benim de eklemek istediğim birkaç şey var. Akşama toparlayıp yazarım. Müzik için kullandığım stereo kulaklığıma birkaç gündür elimi bile sürmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    Olay elbette ki "yeni" ve "güzel" kelimelerinde zaten. Bir sürü kulaklığım var. Beğenmeyip arkadaşlarıma verdiklerimin sayısını bilmiyorum.İyi ki de almışım. Orijinalinden daha iyi ses veriyor. Zevk bu arkadaşım, neyi anlamaya çalışıyorsun da çözemiyorsun? Bazıları pul biriktirir, bazıları antika. O pullara hiçbir anlam veremesem de saygı duyarım insanlara. O kişinin kendi zevkidir.

    Arkadaş olalimmi :) Şaka bir yana harika bir inceleme olmuş hayirli olsun.
  • ses sistemi ile aynı anda kullanabiliyormuyuz yoksa ses sistemini sökmekmi gerekiyor
  • Ses kartımın koaksiyel çıkışına Z5500 bağlı. Analog çıkışlara da , bir çıkışa iki jak takmaya yarayan çoklayıcı ile iki kulaklık birden paralel bağlı. Ses kartından pcm 6kanal seçtiğimde aynı anda hepsinden ses alabiliyorum.
    Aparat da şöyle birşey:

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 9 Temmuz 2012; 2:36:03 >
  • kulaklıkla beraber böyle bir çoklayıcı gelmiyor yani, elden temin etmemiz gerekiyor??*
  • Evet kutuda gelmiyor. Elektronikçilerde 2 liraya falan liraya satılıyor. Ben çok önceden almıştım.
  • @burbarian, yukarıda verdiğiniz surround youtube videosu ne manyak birşey öyle ya.

    Daha öncede benzer test dosyaları izlemiştim 5.1 sistemler için fakat bu video özellikle playvision kulaklıkta çok net surround'u hissettiriyor.

    Sanki odanın ortasına sizi oturtmuşlar, adam elinde kibrit kutusu ile etrafınızda dört dönüyor ve en güzeli gözümü kapattığımda sesin nereden geldiğini çok rahat tahin edebiliyorum.
  • Hafta sonu kulaklığı baya deneme şansım oldu. Medya playerda iki tane film izledim. Biri Hızlı ve Öfkeli Rio Soygunu diğeri ise Transformers Fallenin Yükselişi. Her iki filmide daha önce izlediğim için aksiyon noktalarını özellikle dikkatli dinledim. Kulaklık filmlerdeki bütün detay ve effekleri en ince ayrıntısına kadar hisssetiriyor. Mesela, Hızlı ve Öfkeli nin ilk sahnesini izleyenler bilir. Arabaların sağlı sollu otobüsü geçmesi, otobüse yaklaşma sesleri ve uzaklaşma sesleri, kızın kullandığı arabayı el freni ile döndürmesi ve otobüsün takla atması sahnelerinde bütün sesleri tam detaylı duyabiliyorsunuz. Arabaların arkadan yaklaşıp önden uzaklaşmalarını hissedebiliyorsunuz. En önemlisi evdeki 5.1 ses sistemi kadar kaliteli surround verebiliyor.

    Bu konuda decoderinde rolü var gibi. Aynı filmleri Creative USB x-fi ses kartımlada dinledim. Hopalörleri sonuna kadar açabiliyorsunuz. Fakat decoderde sesleri yarıya getirdiğinizde bile x-fi'nin verdiği sese direkt ulaşıyorsunuz.

    Özellikle kulaklığın kafa bandı çok hoşuma gitti. Kafanızın şeklini alıyor ve hiç sıkmıyor. Hatta müzik dinlerken kulaklığı n bandını enseme doğru gelecek şekilde arkaya doğru göndürdüğümde bile kulağımdan düşmüyor. Ergonomisini gerçekten çok güzel yapmışlar.

     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***


     PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU ***




  • Şimdi sipariş verdim bakalım. Gelsin bi kullanıcı yorumuda benden gelir :)
  • Çok gelip gidiyorum almak ile almamak arasında. Nedense madcom ve burbarian ı samimi bulmuyorum. Sanki o firmada çalışan kişiler gibi devamlı övüyorlar. Biraz satılsın o zaman feedbacklere göre kararımı vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carlos1111

    Çok gelip gidiyorum almak ile almamak arasında. Nedense madcom ve burbarian ı samimi bulmuyorum. Sanki o firmada çalışan kişiler gibi devamlı övüyorlar. Biraz satılsın o zaman feedbacklere göre kararımı vereceğim.

    Ben bu forumu 2004 yılından beri takip ediyorum ve bir çok elektronik cihazı buradaki yorumlara bakarak aldım. Yaklaşık 3 aydır decoder ile birlikte kullanmak için 5.1 kulaklık arıyordum. Aşağıdaki konuyuda ben açmıştım. Kulaklığı alalı 4 gün oldu ve hafta sonu ancak bakabildim. Samimi olarakta ilk gördüğüm ve hoşuma giden noktaları şunumu yazayım, bunumu yazayım diye düşünmeden yazmaya çalıştım. Genelde aldıklarımda kusur arama gibi bir özelliğim yoktur. Benim gözüme çarpan ve rahatsız eden bir nokta da olmadı. Kendimide bu konuda zorlamadım. Samimi bulmadıysanız siz bilirsiniz. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok.

    http://resim.donanimhaber.com/m_55253277/tm.htm




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.