Şimdi Ara

PHP Öldü Mü? Türkiye'de Şu Anki Yeri ve Geleceği Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelikle. Ben PHP öğrenmek istiyorum lakin bir sürü yerde PHP'nin öldüğünü duyup duruyorum. Fakat kimi yerde de hala kullanıldığı söylenir. Kafam epey karıştı. Türkiye piyasasında yeri ve geleceği olan bir dil midir? Öğrenmeli miyim? Kimi developerlara sorduğumda JS frameworklerini öğrenmenin daha faydalı olacağı cevabını aldım. Açıkçası PHP'ye biraz baktığımda kanım ısındı ve gerçekten öğrenmek istiyorum ama kullanılmayan bir dilse onun yerine node.js falan mı öğrenmem lazım?




  • Php ölmedi, ustası hala döktürüyor, ancak ustası olmak zor, zuckenberg ve avanesi, dünyadaki tek doğru programlama modeli kendilerininki imiş gibi bir racon kestiler, yeni nesil programcılarda takıldılar peşlerine gidiyorlar, eski nesilde yöneticilik yapıp ben mi kurtarıcam lan dünyayı madem piyasa oraya gidiyor bende oraya giderim diyor.


    Para için buradaysan JS öğren yorma kendini. Genelin gittiği bir yön var çıkıntı olmana gerek yok. İşini iyi yap maaşını al keyfine bak.


    Javascripttir, işte nodejs tir, efendim frontu dur backendidir, test driven developmentdir bunları öğreniyoruz, git hubımızı dolduruyoruz sonrada attaya gidiyoruz. Mühim olanı budur.


    Php sevimli, kolay başlanılan bir dildir, ancak bilmeyen adamın ayağına kolay da bulaşır. hele php yi ,eski usül antin kuntin türkçe dökümandan öğreniyorsan, uğraşma git kafana sık uzun vadede daha çok işine yarar.


    Mevcut php trendleri de iyice bürokrasiye sardı, kendini c++ tabanlı falan zannedip, ne kadar antin kuntin object oriented presip varsa getirip gözümüze sokuyor, şimdi yetmemiş gibi bir de desktop development jetskisi çıktı başımıza.


    Özetle, php okulun en popüler lakin çirkin kızıydı, diğerleri dedkodusunu yapa yapa delirttiler şimdi ablam bunlarla s.dik yarıştıracağım diye, estetikti, lüks harcamalardı iyice kokoşa döndü. Normal php frameworkleri o kadar yavaş ki acizlik abidesi.


    Yani Modern frameworkler (laravel, symphony) dışında phalcondur, swoole dir konuşturabiliyorsan hala gideri var, işini bilen adam php den go performansı alır ama php mesaisi öder. ama ana hattın dışına çıktın mı iş bulman zor. Yani para kazanmak için illa yandaş olacaksın. O yüzden php ile yürüyeceksen, bişi uzmanlı olacaksın, mesela magento mesela presta shop mesela wordpress. Onlarıda yerinde öğrenirsen olursun, yani buralara üretim yapan işler bulmalısın.


    Bu yüzden javascript aldı yürüdü, aslında JS işe iş yapmak, wankel motorlu kamyon yapmak gibi bir şey. Ancak js de sürekli bir temizlik deterjanı stratejisi var, yeni hede yeni hödö o yüzdende millet takıldı peşine gidiyor. İşte javascript öğrenip (bıraz farklı olması seni baymasın, neticede php den çok da farklı değil.) 1 sene jünyır, sonra mid sonra senyir olacam diyorsan javascript kervanına katılacaksın, bol bol yeni şeyler öğrenirsin, her sene yeni bir şeyimsonik framework çıkar mevzu değil öğrenirsin, Derdin tasan, mantıksız deadline koyan project owner'ı tatmin etmek olur. Sonra sen projectowner olur, alt devreleri şey edersin.


    Oradan oraya zıplarsın, sigortan yüksekten yatar, dolarlı maaş alırsın. 50 Yaşında EYT li abin olarak sana vereceğim önemli tavsiye budur. Parasına odaklan, nasılsa öyle de böylede hayatını çalacaklar, en iyi para verene ver :)





  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler vakit ayırdığınız için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

    oop kısmına tam katılmasam da mükemmel bir yorum olmuş ^_^

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.