Şimdi Ara

Perde Dışında Alternatifler - Kumaş, Duvar, Boya, Ahşap vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.Biliyorum yıllardır bu tarz konular açılıyor.Açılmaya da devam edecek.Forumu didik didik ettim.Fakat kendime uygun doğru ve kesin bir sonuca ulaşamadım.Derdimi anlatayım.

    Tv boyutunu yıllar içinde 42"ten 60"e kadar çıkardım.Bu bana yeter derken bi süre sonra yine göz alıştı ve küçük gelmeye başladı.İkinci el 1080p bi projeksiyon cihazı alıp kullanayım dedim.Forumda çok övülen fiyat performans cihazı Benq W1070 aldım.Odamda 300cm genişliğe kadar görüntü elde ettim.Bu beni izleme hissiyatı olarak gayet tatmin etti.Sinemada ön sıralardaymışım hissi aldım sonunda.60" tvyi satıp yerine 40" tv alacağım.Projeksiyonu da hava karardığında sürekli pcye bağlı şekilde kullanacağım.Tvyi de pcden izliyorum.

    Asıl konumuza gelecek olursak adam akıllı bir perde projeksiyona verdiğim parayla aynı.Perdeleri araştırdığımda gama screenler , gümüşlüler , fixed frameler çıkmış.Kaliteli ve alternatif ürünler bulabilmek güzel.Gönül 90"-110" arası bi fixed frame perde almaktan yana ama cidden o paraya kıyamıyorum.Çünkü olur da bir gün bu sevdadan vazgeçersem elden çıkarması çok zor.Tv satılır , projeksiyon satılır ama perde satılır mı muamma.Evdekilere de bi perdeye bu kadar para verdiğimi açıklayamam zaten o da ayrı mesele.

    Şimdi ben bekar adamım.Kendi odam var.Duvarlarım müsait.İki duvardan birini mobilyaları uygun şekilde düzenlersem baya boş hale getirebiliyorum.Duvarın rengi mat mavi.Görüntüyü yansıttığımda renkler maviye çalıyor haliyle.Ahşap olan yağlı boyayla boyanmış tavana yansıttığımda farkı görebiliyorum.Daha parlak ve beyaz ayarı daha düzgün.

    Şimdi ben bu duvara ne yapayım.Boya konularını okudum.Belli kodlar veren arkadaşlar var.Yurtdışından boya getirten arkadaşlar var.Hangi birine güvenebilirim.Aklıma ilk duvarı 100" gibi bir boyutta boyayıp etrafına da kalın siyah bantla çerçeve yapmak vardı.Hala da en mantıklı geleni bu.Fakat hangi boyayı kullanacağım.Biri tutmazsa bir diğerini denemek lazım.O boya hangisi olacak vs.

    Onun dışında projeksiyon perde kumaşlarına baktım.Onlardan alıp bi şekilde gerdirsem ya da direkt duvara sabitleyebilsem olur mu ? Fiyatları metrekare bazında veriliyor.Ucuz da sayılmazlar.

    Duvar kaplamak için betopanlar vardır bilirsiniz.Bunlar ya da buna benzer bütün halde ahşap plakalar iş gürür mü ? Onu bir şekilde duvara monte edebiliriz belki.

    Bir başka konuda bir arkadaş reklam ürünleri satan bir yerden büyük bir plaka almış.Artık plastik mi mika mı bilmiyorum.Onu boyayıp kullanmış.

    Bir başka alternatif olarak da kumaş satan bi yerden farklı özelliklerde (mat-parlak-sık-seyrek) , farklı renklerde küçük kumaş parçaları alıp hepsini tek tek deneyip nasıl sonuç verdiğini görmek.Bu sonuca göre o kumaştan kullanmak.Onu kullanabilmek için de illa marangozda çerçeve mi yaptırmak lazım ? Benim 300cm genişliğe ihtiyacım var.Yükseklik 180 olacak desek eve sokması bile zor olur.Çerçeve olmadan kumaşı nasıl gerer ve duvara sabitleyebiliriz ?

    Bunlar dışında da alternatif varsa aklınıza gelen sunabilirsiniz.Ben bunu yaptım , başarılı sonuç aldım, bunu yaptım güzel olmadı gibi şeyler de söyleyebilirsiniz fikir olması açısından.

    Hepinize iyi forumlar , iyi seyirler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.