Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (603. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.126
Cevap
83
Favori
414.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 601602603604605
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkcası çok geniş açılı fotoğraf çekmiyorum öyle o yüzden 24mm'ye denk gelen odak uzaklığı yeterli olur bana, Sony kullanırken 18mm Fuji kullanırken ise 16mm ile başlayan lenslerim vardı yeterli geliyordu ikiside, O yüzden alacağım lensin verdiği kaliteye daha çok önem veriyorum.


    Şuan için alırsam öncelikle manzara, sokak ve makro çekimler için kullanmak istiyorum manzara ve sokak için tak gez lens yeterli olur zaten.


    em1 mark2 + 12-40 Pro + 60mm macro iyi bir set olur gibi...


    Fuji tarafıda yine aklımı çeliyor aslında güzel fotoğraflarım var çektiğim çünkü renkler hoşuma gidiyor.


    Yine Fuji tarafında X-S10, X-T4 gibi bir gövde alıp yanına başlangıç olarak kendi 18-55 F2.8-F4 lensi veya sigmanın 18-50 F2.8 model lensi ile bir kombinasyonda olabilir gibi.


    90mm F2 lens belkide tüm fuji sistemi içindeki en iyi lens olabilir, Güzel günlerde kullanın hocam 


    @burak-82





  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam daha iyisi sizlerin olsun inşallah  

    E-M1 mark 2 yi satarken aklımda X-S10 almak vardı ama E-M1 mark 2 çok zor satıldı sonra da X-S10 pahalandı kaldı öyle...

    Alıntı

    metni:
    em1 mark2 + 12-40 Pro + 60mm macro iyi bir set olur gibi...

    Şahsen Bu seti kesinlikle öneririm, valla çok güzel sistem bu sıralar Olympus için bende 60mm macro düşünüyorum ama bakalım ne zamana kısmet olacak.

    Hatta 60mm yerine 75mm 1.8 de düşünebilirsiniz. Ben genelde portre çekiyorum o yüzdende 135mm dengi lensler daha çok ilgimi çekiyor.

    50-140mm ah biraz ucuz olsa ama ateş pahası resmen. Fotoğraf hobisi inanılmaz pahalılaştı malesef...





  • Selamlar, emektar em5 mk2’nin pilinin değişmesi farz oldu, piyasada orijinal piller 1500tl seviyesinde. Alternatif ürün kullanan var mı?

  • supersonicbluepearl S kullanıcısına yanıt

    Duracell'in pilide vardı bu iş için. Ona bakabilirsin.

  • Alternatif ürünlerin yorumlarını okudum da içime sinmedi ama işin kötüsü alacağım yeni bataryanın da üretim tarihi sorun olabilir. Bayat pil almayı da istemiyorum, bu iş online çözülemeyecek galiba.

  • Arkadaşlar mft lensler aşırı pahalı lens çeşitliliğini arttırmak istiyorum fakat cep yakıyor. Olympusa çok alıştım ama canon lensler daha uygun olduğu için arada bir gözüm canona mı geçsem diye kayıyor. Sizce geçsem pişman eder mi daha çok makro fotoğraflar çekiyorum şu sıralar doğada çekim yapabilmek için tele lens arayışım var acaba eski sistem lenslerden alıp dönüştürücüyle mi kullansam bilemedim onda da af çalışmayacak kuş gibi hareketli hayvanlara netlerken zamanlama da önemli. Bu ülkede hobin mi var derdin var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Evet MFT lenslerin sıfırları pahalı, ikinci el lensler ise sıfırının 1/3 - 1/2 fiyatından satılıyor. Bazı lenslere içim gidiyor, ama alıp ne yapacağım sonuçta benimkisi hobi diyorum. Bazen biraz ara vermek gerekiyor hobilere. Çok hobileri hastalık derecesine çıkartmamak lazım. Hele ki şu ekonomik darboğazda.

  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Elinizde hangi lensler var ve almayı istediğiniz lensler hangileri?

    Bu sistemden çıkmayın. Canon uygun falan değil, herkes hangi seti kullansa o set pahalı geliyor. Ama şu bir gerçek, illa bir gün o lens alınacak ise gerekirse kredi çekip almalı.

    Ülkenin düzeni saçma sapan bir hal aldı. Ben iyi ki zamanında almışım diyorum.

  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Elimde kit lens 14-42 var hiç kullanmıyorum m.zuiko 60mm makro lens var zaten makro çektiğim için üzerinde sürekli takılı hatta raynox 250 ve güzel bir flaş eklemeyi düşünüyorum. M.zuiko 40-150 f4-5.6 vardı onu da sattım keskinliğini beğenmediğim için. Portre için sigma 56mm f1.4, m.zuiko 45mm f1.8 gözüme takılanlar tele olarak da m.zuiko 75-300 olabilir. Tabii bu lensler prime lensler kadar olmasa da epey masraflı olacak. Eski lenslere yönelip adaptörle manuel olarak kullanabilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fanican kullanıcısına yanıt
    Türkiyede öncelik hayatta kalmak dişimizden tırnağımızdan artarsa hobiye yatırım yapıyoruz zaten. Keşke makineyi aldığımda lensleri de dizseydim şimdi çok pişmanım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Skaninei kullanıcısına yanıt

    Sigma 56 mm f1,4 bu sistemin en sevdiğim lensi. En çok onu kullanıyorum. Bu sette ikinci favori lensimde 45 mm f1,8 dir. Fiyat performans lensler ve ikinci el denk getirip bir yolunu bulup alınması taraftarıyım. Tele tarafında bende 40 - 150 yi satıp Panasonic 100 - 300 aldım. Gündüz ışıklı zamanlarda mükemmel işler çıkarıyor. 200 mm ye kadar keskinlik harika, 200 - 300 arası da o mm değerine göre mutlu eden sonuçlar veriyor.


    Sonuç olarak bu sistemin portre tarafı çok keyifli. O duyguyu yaşamanız şart. f1,4 ve f1,8 ler Olympus tarafında olmazsa olmazdır. İlk hedefiniz bu olsun. Kesinlikle almaya çalışın. Manuel lensleri bile artık o kadar pahalıya satıyorlar ki o işinde eski keyfi kalmadı. O nedenle otomatik lenslere devam. Ama manuelin de keyfi ayrı tabi. Ben özellikle Tamron Adaptall2 80mm - 200mm f2,8 lensimi satmıyorum. Onunla tripod üstünde çok güzel çekimler yapıyorum. Bir de manuel olarak Samyang 7,5 mm f3,5 lens kullanıyorum. M43 bayonet. O kadar keyifli bir açı ki. Bununda çok ayrı bir yeri varmış m43 için. Bunu da almanızı tavsiye ederim.





  • Evden minik bir manzara paylaşayım.



  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım hocam teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba. Sony A6400 kullanıcısıyım, çok sayıda lensim de var(video ve macro odaklıyım). Uzun zamandır makinemle beraberim,açıkcası yanına 2.bir makine koymayı düşünüyorum.


    m4/3 sistemlerden omd m10 mk3 kullanmıştım,sisteme aşinayım. Şu ürünü tavsiye eder misiniz(kit içi lens önemli değil,almayı planladığım farklı lensler var);



    https://www.fotografium.com/
    Panasonic Lumix G80 25mm f/1.7 Lensli Vlog Seti - Fotografium
    https://www.fotografium.com/panasonic-lumix-g80-25mm-f/17-lensli-vlog-seti

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

  • swashbuckler55 S kullanıcısına yanıt

    İkinci makine için kesinlikle güzel plan. Zaten bu sisteme aşina olduğunuz içinde ben düşüncenizi destekliyorum.

  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

    cevap için çok teşekkür ederim. ürünü bugün sipariş ettim. yavaş yavaş lens toplamaya başlayacağım.

  • swashbuckler55 S kullanıcısına yanıt

    A6400 den daha çok seveceğinize bahse girerim.

  • selamlar, oldukça uzun zamandır kullanmadığım setimi satmayı düşünüyorum,


    set

    olympus omd em5 (mark vb. değil ilk çıkan model)

    olympus 12-50 lens (makineyle gelen)

    olympus 14-42 lens

    olympus 40-150 lens


    panasonic gf-1 (galiba ilk çıkan model)

    panasonic 12-32 lens (pancake olan)


    lens kapakları, straplar, şarjları ve bazılarının kutuları vb. var


    bunların piyasası nedir, satışı kolay mıdır?

    donanımhaber forum, sahibinden vb. uğraşmadan nerede satabilirim (ankara)

    burası satış yeri değil, farkındayım ama fikir almak için yazdım.

    teşekkürler, saygılar

  • ıspanak kullanıcısına yanıt

    Fiyatlar saçma sapan uçuyor artık. Sıfırı pahalı, ikinci eli pahalı. Burada önemli olan artık ne kadar hızda satmak istediğiniz. Hemen satılsın isterseniz düşük fiyat yazıp satışı hızlandırabilirsiniz. Ama piyasa fiyatında satmak isterseniz herkes gibi beklersiniz. O nedenle önce siz bu noktaya odaklanın.

    Ben ne satsam hızla satıyorum mesela. Ama sebebi çok uyguna vermem. Pazarlık eden bile hakkını kaybediyor bende. Pazarlık etmeyen ilk kişiye satılacak şekilde fiyat veriyorum.


    Bu arada çok yakında OMD EM5 mark2 satacağım. Şimdiden duyurulur :)

  • P60 Pro aldım genel olarak memnunum lakin bu sefer ilerde olmuyor dersemde kesin olarak MFT sisteme geçerim sanırım ufaktan 

  • 
Sayfa: önceki 601602603604605
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.