Şimdi Ara

Oto boya ustalarından tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Belki yeri, zamanı değil ama hayat bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerimizle (lise) bir projeye hazırlanıyoruz. Elektrikli aracımızı tasarladık. Tasarladığımız aracımızın sonlarına geliyoruz. Sene başından beri bir çok çalışmayı birlikte yaparak istediğimiz birçok zorluğu aşarak aracı yürütecek duruma geldik. Son aşamada yani kabuk kısmını da bitirdik. 1mm sacdan düz keskin hatları olan bir kabuk tasarladık ve aşağıdaki örnekteki gibi laser kesimle kestirdiğimiz kabuğumuzu köşelerden punto yaparak son halini tamamladık. (Aşağıdaki resim bir yabancı siteden örnek, bizim aracımız değil, ancak aynı mantıkla köşeleri argon kaynağı ile kaynattırarak keskin hatları olan kabuk son halini aldı. Kaynak izleri ister istemez köşelerde mevcut. Hatta punto sebebiyle bazı köşelerde kaynak sebebiyle ufak delinmeler de olmadı değil. Çünkü sacımız ince. Ama genel olarak boyasız bile baktığınız zaman tasarım güzel oldu. Burada paylaşamıyorum çünkü henüz yarışma süreci devam ediyor.


    Şimdi sıra boyada. Sanayide birkaç boya ustası ile görüştük. Aracımızı anlattık, gösterdik. Ancak onların söylediği şu ki bu kabuğa boyatmak, macun atmak zor, işçilik maliyetli. Ayrıca macun araç hareket ederken sarsıntılarda atabilir çatlayabilir. Sonuçta fabrika ortamında seri üretim olan bir araç değil. Eksikliklerimiz olabilir vb. Yani boya önermiyorlar. Kaplama yaptırabilirsiniz diyenler oldu. Ancak biz hatları keskin olan aracımızın görsel olarak en iyi hali almasını istiyoruz. Aracımızın tüm bölümlerinin tamamlanmasında hep o alanın uzmanlarına danıştık. Bu başlığı onun açıyorum. Bu konuda uzman arkadaşların önerilerine göre nihai kararımızı vermek istiyoruz. Bu anlamda sizlerin tavsiye ve bilgileri bizim için çok faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.




    Oto boya ustalarından tavsiye?







  • Pütür denen malzemeyle boyanabilir ama ışıl ışıl metalik boya istiyorsanız, önce kaynak noktaları düzlenmeli sonra astar, boya, vernik uygulanır. Macunla tamamen kaplayıp, hat yumuşatma olacak iş değil.
  • Birleşim ve punto yerleri fazla ise kimse uğraşmak istemez. Kaplama daha makul gibi görünüyor. Hem ağırlığı boyadan daha az olur hem de doğru tasarlanmış bir desen ile keskin hatları da kamufle edersiniz farklı bir göz algısı -yanılgısı- da oluşturabilirsiniz. Reklamcı vs kim yapacaksa artık Photoshop’ta size nasıl gözükeceğini de hiç başlamadan gösterir, beklediğinizden farklı bir sonuçla karşılaşmazsınız.
  • Kaynak noktaları önce macun ile doldurulup ondan sonra mı düzlenmeli? Çünkü bazı noktalarda delikler var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.