Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.879
Cevap
60
Favori
354.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ön çapraz bağ yaralanmaları nasıl tedavi edilir?



    Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ön çapraz bağ yaralanmaları nasıl tedavi edilir? Tüm merak edilenleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup Yıldırım CNN Türk'te yayınlanan "İşin Uzmanı" programında anlatıyor. (8 Şubat 2021 - CNN Türk) Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?si=A6YRbIqpe4B9iHP6&v=xKAcnpEis8U&feature=youtu.be
  • braveheart123xxx B kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun ben de ameliyat olalı yaklaşık 4 ay gibi bir süre oldu . Medial menisküsle beraber acl tedavisi. İlk zamanlar hem psikolojik hem de ağrılarla insanı yıpratıyor ama sonrası gerçekten yüz güldürücü. O kasların tekrar kendine geldiğini görmek koltuk değneksiz yürümek ve her şeyden önemlisi sağlığa kavuşmak. Eğer süreç hakkında bir şey felan sormak isterseniz yardımcı olabilirim . Tekrardan geçmiş olsun
  • Merhaba,

    Öncelikle hepimize geçmiş olsun arkadaşlar. Net bilgi edinemediğim bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Üniversite hastanesinde (Devlet Üniversitesi) profesör, doçent gibi öğretim üyelerine ameliyat olanımız var mıdır? Varsa eğer bu hastanelerde ameliyat ücreti ödüyor muyuz? Ödüyorsak süreç nasıl işliyor, hastadan ücret talep ediliyor mu, ediliyorsa hangi aşamada ediliyor? Talep edilmeden hastanın bunu bildiği ve kendisinin ödeme yapılması mı bekleniyor? Saçma gelebilir ama sürece çok yabancı olduğum için bilgi edinmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Merhaba.Ağustos 1.hafta öçb ameliyatı oldum.Geçen hafta 27 kasım da mrg çektirdim.Çıkan sonuç şu.Normalmi sizce.?Evre1 hasar ne demek?Menüsküsle mi alakalı? Yavaş yavaş koşmalara başlıyorum bu arada.


    Sol Diz MRG İncelemesi:


    Femur ve tibiada ACL rekonstrüksiyon operasyonuna sekonder tüneller ve tünel distal uçlarında metalik manyetik duyarlılık artefaktları dikkati çekmiştir. Rekonstrükte ACL materyal bütünlüğü MRG sınırlarında doğaldır. Muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.


    PCL insersiyo açısı hafifçe daralmıştır.


    Patellofemoral eklemde patellar kartilaj kalınlığı normal sınırlardadır.


    Retropatellar ve suprapatellar bursada efüzyon izlenmiştir.


    Medial menisküs posterior hornunda evre 1 hasar ile uyumlu sinyal değişikliği izlenmiştir.

    Lateral menisküs ön boynuz, korpus ve arka boynuz normal olarak değerlendirilmiştir.


    Ön ve arka çapraz bağ kalınlığı, intensitesi normaldir.


    Kuadriceps tendonu ve patellar tendon normaldir.


    Popliteal fossa normal görünümdedir.





  • monotros M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ben Erü araştırma tıp hastanesinde oldum ameliyatı zaten tıp öğrencisiyim hocayla görüştüm kısa sürede ücretsiz şekilde halletti fakat bildiğim kadarıyla normal ameliyat olacak olanlardan el işçiliği ücreti gibi bir ücret alınıyor üniversite hastanesi bile olsa. Hocayla görüşmeye giderseniz o size söyler zaten ücretini ne kadar mal olacağını , ameliyattan sonra da taburcu olurken ücretini ödüyorsunuz diye biliyorum.
  • o_tsubasa10 O kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam, size de geçmiş olsun. Muayene esnasında hoca ücretle ilgili bir şeyden bahsetmedi ama arkadaşlarım böyle bir durumdan bahsedince aklıma takılmıştı benim de.

  • o_tsubasa10 O kullanıcısına yanıt

    Hocam ne zaman üstüne basmaya basladınız? ve 3. haftada bacak kaç derece bükülüyordu?

  • Kültigin75 K kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba geçmiş olsun öncelikle, benim medial menisküs de dikildiği için mecburen 4 5 hafta bekledim sanırım 4. Hafta bitti 5. Hafta ortasında az az basmaya başladım bastonla beraber ama o zaman hiç tam yük vermedim okul başlayacağı için alıştırma olsun diye. Öbür hafta okul başladı zaten 6. Haftayı bitirdim ve tam basmaya başladım yine sol hakimiyetindeydi ama alışkanlıktan dolayı o maalesef. Hocam bükme açısı da otururken sırtüstü yüzüstü yatarken değişiyordu ama fizik tedaviye gitmeden ben o açma işlerinin hepsini halletmiştim sadece yüzüstü yatarken popoma değmiyordu onu da yavaş yavaş hallettim. Onun dışında sorunuz olursa yazabilirsiniz.
  • o_tsubasa10 O kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler cevabın için. Ameliyat olalım 3 hafta oldu, fizik tedaviye başlayalı da 1 hafta oldu. Benim de menisküs dikildi. Doktor 6 hafta basmamam gerektiğini söyledi. Şöyle %10 basabileceğimi söyledi. Ben de çift değnekle ayağımı yere dokundurarak diyeyim yürüyorum basmıyorum kesinlikle :) Şu an 110 derece bükebiliyorum neredeyse. Bunu da yavaş yavaş çalışarak yaptım. Size helal olsun halletmişsiniz kendiniz. Peki hocam bastıktan sonra rahat işinize gücünüze dönebildiniz mi? Ve dizimi çalıştırdıktan sonra ısınma ve hafif şişme-ödem oluyor. Sizde de 3. haftada var mıydı?

  • Kültigin75 K kullanıcısına yanıt
    Hocam 3. Hafta için bence çok iyi ilerlemişsiniz tebrik ederim. Ama bence çok üstüne basmayın yine de normal bir doku dikilmediği için tutması biraz daha zor oluyor mümkün olduğunca dikkat edin zaten birkaç haftaya basarsınız tam olarak. 6. Haftada benim okulum açıldı zaten hocam sadece yürümem yavaştı ama kesinlikle aksatmıyor hiçbir şeyi. Şu an kaslarınız ne durumda bilmiyorum ama yürümeden önceye göre şuan iki kat artmış durumda neredeyse benimki . Özellikle bu çok etkiliyor diye düşünüyorum. Benim hocam yüzme de önerdi onu da yapıyorum sık sık size de tavsiye ederim.
  • o_tsubasa10 O kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Evet iyileşeyeyim direkt yüzmeye başlayacağım. İşimi, arkadaşlarımı çok özledim o yüzden :) Yine size soru sorarım hocam çok yardımcı oldunuz sagolun.

  • Kültigin75 K kullanıcısına yanıt
    Her zaman sorabilirsiniz hocam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
  • Kendime güncelleme yapayım.

    Ameliyat: ÖÇB+Menisküs dikimi

    Süre: 25 gün oldu.


    Dizimi ısındırdığımda neredeyse tam düz yapabiliyorum. Biraz çalışmam ve baskı uygulamam gerekiyor.

    Açı olarak da bugün fizik tedavide 130 dereceye yaklaştım. 120 dereceyi kendim rahat yapıyorum. Arada şişme oluyor buz uyguluyorum. Yaraların kabugu gitti tamamen sarı kantoron yağı sürüyorum. Kas kaybım var çünkü üstüne basamıyorum. O yüzden kalf ve quadricepsleri çalıştıracak hareketleri ayak bileğime ağırlık koyarak yapıyorum.


    Şimdilik süreç böyle. Ağrım yok ancak özellikle yatarken çok rahat olamıyorum. Bu durum uyku düzenimi etkiliyor.


    Herkese sağlıklı günler ümitsizliğe kapılmayın.

  • 7. Hafta bitti ve güncelleme.

    Başladığımı noktaya göre inanılmaz iyiyim. Diz açıklığım tam, topuğumu popoma değdirebiliyorum. Yürümemde ve merdiven inip çıkmamda hiçbir sorun yok. Hafif aksıyorum ancak çok hafif. Her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Fizik tedavi doktorum son 10 gün seansımı alacağımı söyledi ve programımı güncelledi. Ağrılarım ve ödemlerim minimum seviyede. Buz uygulamaya devam ediyorum. Bacağım tabi ki hala güçsüz ama çalışmayla eskiye döndürüyoruz. Fizik tedavi çok çok çok önemli. Kesinlikle ihmal etmeyin. Bir de aşırı yükleme yapmayın. Tam kararında zorlayın dizinizi. Hep pozitif kalmak önemli. Herkese geçmiş olsun. Kesinlikle iyileşmesi olan bir sakatlık. Umutsuz olmayın sakın burayı okuyan kişiler. Ameliyatı olun ve iyi bir fizik tedavi yapın. 💪🏻
  • Kültigin75 K kullanıcısına yanıt

    Bende öçb + menisküs dikişi var doktor ertesi gün yürüteç ile üstüne basarak zorla yürüttü 😅 doktordan doktora değişiyor sanırım

  • blank42 kullanıcısına yanıt

    Beni de hemşire yürüttü walkerla. Bu standart prosedür sanırım.

    Bu arada 2. ayım tamamlandı. Spora salonuna başladım. Güçlendiriyorum her gün. Günlük işlerimde hiçbir sorun yaşamıyorum ama diz hala eskisi gibi değil. Hissizlik var bende. Özellikle dizim bir yere değince garip bir hissiyat oluşuyor tarif edemiyorum. Bu uzun bir süre kalacak galiba. Şuanki durumumdan memnunum. Çalışmaya devam.

  • 27 eylülde Ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum şu an %70 gücümü topladım geri kalan dediğimde top oynayacak seviyede değilim yani yoksa neredeyse koşuyorum ve günlük yaşantım tamamen normale döndü..arada ufak sızılarım oluyor ya da uzun süre hareketsiz kaldığım zaman bi 5 10 saniye sızlatıyor fakat eskiler der ya bi sıcak geçecek üzerinden diye yazın daha iyi olacağını düşünüyorum..


    eğer 32-35 yaş altında iseniz ve doktorunuz size ameliyat olmanızı tavsiye ettiyse hiç korkmayın ve geri durmayın arkadaşlar..ve unutmayın bu kendi kendine iyileşen bişey değil her aktivitede daha kötü olacak ameliyat olmadığınız sürece


    en büyük tavsiyem fizik tedavi..kesinlikle hiçbir şekilde ve koşulda ihmal ETMEYİN..zorlayabildiğiniz kadar zorlayın film izlerken muhabbet ederken vs devamlı hareket ettirin..farkı şöyle söyleyim ben ameliyat olalı 4 ay oluyor ve sporuma dahi başladım zıp zıp merdiven çıkıyorum squat yapıyorum ama bir arkadaşım ameliyat olalı 7 ay oldu halen namazı ayaklarını uzatarak kılabiliyor dizini büküp oturamıyor..çünkü kendince sebepleri olsa da neredeyse 2 ay boyunca ayağı alçılı gibi hiç hareket ettirmemiş kontrole gitmemiş şimdi kıvranıyor bacağı eski haline döndürmek için..





  • esVed kullanıcısına yanıt

    Spora dönüş için 1 yılı gözden çıkarmak gerek.ÖÇB ameliyatı olan sporcular mesela bjk'li tayyip talha geçen sene 1 yıl önce fener maçında kopardı daha yeni yeni oynuyor, basketbolcu efeste doğuş özdemiroğlu geçen yaz kopardı daha piyasada yok, yine bjkli hadziahmetoviç oda uzun sürecek gibi.Bir de eski formu yakalayamıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Spora dönüş için 1 yılı gözden çıkarmak gerek.ÖÇB ameliyatı olan sporcular mesela bjk'li tayyip talha geçen sene 1 yıl önce fener maçında kopardı daha yeni yeni oynuyor, basketbolcu efeste doğuş özdemiroğlu geçen yaz kopardı daha piyasada yok, yine bjkli hadziahmetoviç oda uzun sürecek gibi.Bir de eski formu yakalayamıyorsun.

    Çok haklısın hocam zorlanıyorum zaten amaç kademe kademe güçlendirmek yoksa ağır yükün altına fln girmiyorum..
  • 3. aya doğru gidiyorum ÖÇB+Meniskus ameliyatı sonrası. Şu sıralar dizimde ısınmalar oluyor sanki bu normal mi? Sıcaklık artışı özellikle yürüyüş sonrası vs. Buz yapıyorum rahatlatıyor.

  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.