Şimdi Ara

Öğretmenlerdeki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    bunun olması için özel sektörün tam rekabet mantığına uygun hareket ediyor olması lazım. bugün çoğu sektörde şirketler birbirinden çalışan almayı:

    1- olanaksız hale getiriyolar (hepsi birbiriyle anlaşıp aşağı yukarı aynı maaşı vererek)
    2- transferlerin bir kısmını da doğrudan seçerek engel koyuyolar. Can değer bunu uzun süre yaşamış Türkiye'de, şirket değiştirememiş bi türlü. bizim sektörde de aynısı var. mesela bizim şirkette çalışıp aynı sektörden başka şirkete başvuranlardan bazılarını direk yönetim onaylamadı diyerek almadılar (mülakatlardan geçmişti) yönetim dediği bizim şirketin yönetimi zira isim veriyolar. bazen biz başka şirkete başvurunca üst düzey müdür çağırıyo neden gitmek istiyosun gel konuşalım falan diye. normalde adamın haberi olmamalı ama öyle olmuyo işte. tüm rakip gibi görünen şirketlerin üst yönetimleri çıkarları olan konularda ortak davranıyolar. birbirlerine sözü geçiyo. şey gibi, ülkeler birbirlerini iç işlerine doğrudan karışmazlar ama belli ölçüde sözleri geçer, bu da onun gibi.

    bu nedenle Türkiye'de özel sektörde işini iyi yapıp kariyer yapmak, iş değiştirip maaş arttırmak, kolay değil. referans lazım. referans yoksa, istediğin kadar kaliteli iş yap, ezilebiliyosun. özel sektördeki öğretmenler falan zaten bu durumdan uç derecede muzdarip, neredeyse ümitleri yok, hangi şirkete gitse aynı kıskaç. bizim mühendislikte gene referans yapıp kariyer yaparsın.

    bu dediğim tabii ki %100 heryerde geçerli değil ama çoğunluk böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Nisan 2024; 19:26:31 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam biliyorum.Bir sektörde birşeyden şikayet edip iş değiştirmeye kalkıyorsan anında fişliyorlar seni ve bidaha o sektörde hiçbir firmaya giremiyorsun malesef bizim gibi Ülkelerde böyle çok doğru bizzat örneğine şahit oldum.Bütün sektörel şirketlerin yöneticileri birbirini tanıyor hatta birbirleriyle oturup yemek bile yiyorlardır.Aralarında Watsab gurubu bile vardır bence. Devletin denetimle bunlara müdahale etmesi gerekiyor ama zor işte nasıl yapıcak.Özel sektör istediğini işe alır çıkartır mantığı var.İşte bu yüzdende bu Ülkede hiç beklentim ve umudum yok.Herşey boş birileri düzeni oturturmuş biz ise sadece boşa kürek çekiyoruz.Bide bize buna inandırmaya çalışıyorlar çok çalışırsak çok okursak biyerlere gelebileceğimizi hikaye.
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    hocam mesela şöyle bi olay yaşadık. EYT çıkınca bizim şirketteki mühendislerden bazıları düşündü, emekli olayım tazminatı bugün alayım ve aynı sektörden başka şirkette işe gireyim aynı maaşla devam edeyim diye düşündüler. çok akıllıca bi düşünce. ama bunu yapmak için diğer şirketleri kollayan kişiler şunu gördüler. diğer şirketler EYT'li kişileri ya reddediyolar, ya da vereceği maaşı senin eline geçecek olan emekli maaşı kadar aşağı çekiyor.

    mesela bizdeki EYT'li olmayan mühendisler diğer şirketlere başvurduğunda maaş 70 bin teklif ediliyor olsun, bizdeki EYT'li mühendislerden başvuran herkese 50 bin maaş teklif ediliyor çünkü adam emekli olup diğer şirkete gidince 20 bin emekli maaşı alacak ve gideceği şirket bunu biliyor. (rakamları uydurdum)

    düşünün bak adamlar ne detayları düşünüyor sen iş değiştiremeyesin diye.




  • aynen kimse hakkını aramasın, özel sektörde çalışan mühendisler de ya da çeşitli pozisyonlarda çalışan insanlar da lütfen ' maaşımız az, zam istiyoruz' demesinler, kimse seni zengin etme vaadi ile işe almadı kanka geliştir kendini git google da işe girmeye çalış

  • Bu konuda sıkıntı sınava giren ve atama yapılan öğretmen oranında. Mesela çok eskiden atıyom hiç sınav yoktu sonra kpss geldi ilk yıllar hadi alım oranı iyidi ama son yıllarda hem mezun sayısı rekor düzeyde arttı hem de alım rekor düştü. Burada tabi ki ekonominin kötüleşmesi de sebep. 400 bin aday girerken 40 bin alım oluyodu diyelim şu an bu oran daha da düştü sanırım. Zaten kimsenin emekli olma derdi yok. 65 yaşını bekliyor öğretmenler. Bu da devletin işine geliyor. Ekonomi iyi olsa çok daha erken emekli edilirler güzel maaş teklifiyle tabi. Sonra yerlerine de alım olur fazla fazla. Tabi 40-45 yaşındaki insanları da emekli eden aynı devlet orası ayrı :) kasayı boşaltma riskiyle oy derdinden maalesef şimdiki gençlerin geleceği heba edildi. Yani kısaca tamam her mezun olacak atansın hemen değil de en azından mezun ediyosan yüzde 30-40 almalısın. Her ilçede üniversite var resmen öğretmenlik mühendislik birçok bölüm artık boş bile kalıyor tercih edilmeden.




  • tsfirtina kullanıcısına yanıt

    şartlar kamu lehine çok iyi durumda haliyle cezbediyor


    yapıkan iş çalışma saatleri sosyal haklar v.s derken insanlar kafam rahat olur ortalama bir hayat yaşarım rahatıma bakarım kafasında


    2 milyondan fazla öğretmen var ülkede ortalama her 40 kişiden biri öğretmen olmuş şaka gibi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 27 Nisan 2024; 23:57:26 >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilgi düzelteyim hemen. Önemli olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısı. Bu konuda da birçok ülkeden geriyiz halen. 1.150 bin öğretmen sayısı 2 milyon değil. O zaman Çin'den bahsedersek orda onmilyonlarca öğretmen var herkes öğretmen olmuş mu diyeceğiz.


    Yıllık çalışma saatinde de oecd ülkelerinde en fazla çalışma saati ülkemizde.

  • tsfirtina kullanıcısına yanıt

    hayır yanlış değil siz devlette çalışan sayısını yazmışsınız ben toplamdan atanmamış olanlarıda dahil ediyorum


    beni avrupa ilğilendirmiyor hocam kendi ülkemin şartlarına göre çok iyi

  • Heyea kullanıcısına yanıt

    Aynen benim kız kardeşimde öğretmen 20-21 yaşında evden çıkmıyordu kız kafasını kaldırmıyordu kpss den yazları tatile bile gitmedi,ben gezip tozarkan çalıştı çabaladı yüksek puan aldı atandı daha ilk senesinde hemde ist a.

    Bitiryorlar dip köşe puan ünileri, kpss de fazla kasmıyorlar alıyorlar dip ezik puanları sonra kahrolsun devlet,sen kahrol ezik sanki üni ye girerken devlet sözleşme imzaladı senle,bu devlet senin demenle kahrolmaz sen kendin kahroluyorsun kendi ezikliğini başarısızlığını başka şeylerden çıkarıyorsun.


    Hükümeti bir konuda eleştiriyorum taşra ve apartman üniversitelerinin çoğu kapanmalı onun yerine büyük meslek edindirme kursları olmalı ülkenin gençlerinin büyük çoğu beyaz yaka,masa başı,yatış,rahat,aylak,iş derdinde,ülke mermurland kafada her önüne geleni üniversite mezunu yaparsan aha sonuç ortada kendini dev aynasında gören,kendini bir mok sanan megolaman nesil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Nisan 2024; 12:22:20 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yeni kardeşin olmuş. Allah uzun ömür versin.

    Tebrik ederim.

    Sülaleniz sürekli genişliyor.

    Yakında kerimcemler beyliğini kurarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 28 Nisan 2024; 12:18:50 >
  • Colda C kullanıcısına yanıt

     

  • Colda C kullanıcısına yanıt

    34 ylllık kız kardeşim senlerdir öğretmen olduğunuda yazmışımdır forumda yeni değil sen kafanı yorma canım.

    he canım çabalamadan etmeden sadece bitirilen dip paun kenar köşe taşra üni diploması ile,devlet sizi yerleştiricek güzel,ballı,oturak,yatış,yüksek maaşlı,rahat,bol tatilli,işlere mehdi mesih chp nin gelmesine az kaldı distopya güzel günlere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Nisan 2024; 12:30:51 >
  • laptoplu bilgisayar mühendisi sayısı arttığında o ülkede işssizlik olduğunu kabul ediyorum. kime sorsam mühendisim ama ülkede üretüm zayıf yada yok.

  • yolcum kullanıcısına yanıt

    Mehmet Şimşek denen ne kadar hakaret etsen az kalacak herifin icraatı. Memura saçma sapan zam. Zenginlerin vergi borçlarına af. Sonra ekstra vergilerle fakirin boğazına çök açığı kapatmak için.

  • ExMilitary kullanıcısına yanıt

    bu kafayla devam etsinler memurluğu bu kadar cazip hale getirdikleri için alttan tabandan milyonlarca insan kapağı devlete atmak istiyor


    yakın gelecekte 10 milyon memur +25 milyon emekli olunca bakalım bu maaşlar nasıl ödenecek

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilgi. Türkiye'de kamu sektörünün iş gücü pazarındaki payı birçok Avrupa ülkesinden çok daha az. Türkiye'yi memur devleti olarak tanımlamak için işlembeden sallamak gerekiyor.


    List of countries by public sector size - Wikipedia

  • faruk F kullanıcısına yanıt




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.