Şimdi Ara

Öğretmenim ofis kullanıyorum Mac alınır mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda bir netbook aldım ama arızalandı .ve acilen bir bilgisayar lazım:(
    MacBook almak istiyorum dertsiz olduğu için ama Microsoft office kullanabilirmiyim.yada Mac de Hazırladığım sınavı başka bir bilgisayarda açabilirmiyim ?
    Ve internetten dosyalar indirebilir miyim???
    Yardımcı olursanız çooolkk sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • hepsini yapabilrisin
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 15:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kullandığın uygulamaların lisansını satın alan bir insansan mac ile gerçekten mutlu olursun ama yok ofise ve kullandığın bilumum uygulamalara para vermek cazip gelmiyorsa Mac'e bulaşmamalısın.

    USB format okumama gibi sorunları da yok yeter ki işi bil. Mac, ntfs dosya biçimini görür ama müdehale edemez. Bu yüzden pc de (ve mac'de) formatladığın sticki fat sistemi ile formatlardan tüm bilgisayarlarda ve tabii ki akıllı tv lerde bile sorunsuz açabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu formatlama işlemleri zormudur?apple ı Aradım sağtuşla farklı kaydet ile word olarak kaydedersen yada nasıl kaydetmek istersen o şekilde kaydedersen diğer pc lerdede dosya açılır dediler.ama bilemedim kullananlara sormak daha mantıklı geldi.

    Rahatlıkla bi yazıcı bağlayabilirim dimi Mac e?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Apple ın kendi ürünlerini bile malum yollardan elde edebilirsiniz nerden çıkardınız lisans işini insanları mac cihazlardan kaçırmayalım lütfen. NTFS ise windows un kullandığı bir dosyalama sistemi olduğundan Mac okumakta fakat yazamamaktadır. Bunun için de Tuxera gibi programlar mevcut.

    Apple ın size bahsettiği yöntem Apple ın kendi uygulamaları olan Pages, Numbers ve Keynote için bu uygulamalarda office dökümanlarını açabilir isterseniz de farklı kaydederek .docx .pptx gibi kaydedebilirsiniz. Yok ben office e alışkınım derseniz office 2016 yı da malum yollardan edinebilir yada dilerseniz lisanslı olarak satın alabilirsiniz. Eğer bütçeniz yeterli ise Mac bir öğretmen için oldukça uygun bir cihaz olabilir taşınabilirlik ve şarj süresi açısından. Windows gibi takılma da yapmaz uzun bir süre sorunsuz kullanırsınız. Başka sorularınız olursa bana yazabilirsiniz.


    @Sarıbulut




  • Çok teşekkür ederim @karasahinemre

    İçim rahatladı sizin yazdıklarınızdan sonra

    Tekrar saolun😊

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • office 2016 zaten öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz malum yollara gerek yok ki
  • Mac aldım kullandım çok memnunum

    Tavsiye ederim😉

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarıbulut

    Mac aldım kullandım çok memnunum

    Tavsiye ederim😉

    Hayırlı olsun, kısa süreli alışma aşamasından sonra herşeyin gayet basit olduğunu görmüşsünüzdür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarıbulut

    Mac aldım kullandım çok memnunum

    Tavsiye ederim😉

    Bir kişiyi daha aramıza kattık :)
  • Hocam şöyle yardım edeyim ben sana.



    Öncelikle Mac aldığında Office i rahatlıkla kurup kullanabilirsin. Excel de VBA kodları bile yazabilirsin. Kaydettiğinde standart olarak xlsx docx pptx şeklinde aynı windowstaki gibi kaydeder.



    Usb işine gelirsek NTFS formatı Microsoft un çıkardığı bir format bu yüzden Linux ve Mac gibi sistemler dosya yaz(a)mıyor fakat okuyabiliyor yani usb dem dosya alabilirsin fakat içerisine koyamazsın. Bunun da çözümü var Paragon NTFS adlı uygulama ile çözebilirsin.



    Office dışındaki alternatiflerine bakacak olursak, Mac i sıfır aldığını varsayarsak; içerisinde iWork paketi olacak yani Pages(word), Numbers(Excel), Keynote(powerpoint) uygulamaları ücretsiz olarak gelecek. Bu uygulamalar Office dosyalarını açabilir editleyebilir ve o formatta kaydedebilir. Dikkat etmeniz gerek tek şey yazı formatı ve PowerPoint animasyonları. Bunlar her iki sistemde de yoksa düzgün çalışmayacaktır. Bunun dışında bir sorun çıkarmamaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • office 365 ten öğretmen veya öğrenci mail hesabını doğrulayarak son sürümünü kullanabilirsiniz
  • Ben hem Mac, hem Windows 10, hem Windows 7 hem de Linux Debian kullanıyorum ve şöyle özetleyeyim:

    Kullanacağınız korsan program varsa bu Mac'te mümkün değilmiş gibi bahsedildiği olmuş, alakası yok, hatta genellikle çok daha kolay. Bir çok korsan programın torrent dosyasını bulup, indirip "Applications" klasörüne kopyalamanız yeterli, karmaşık crack işlemlerine gerek bile yok.

    Harici disk kullanımına gelirsek: NTFS formatı Windows'ta okunur ve yazılır, Mac'te sadece okunur. Eğer formatı exFAT olarak belirlerseniz hem Mac'te hem Windows'ta okur ve yazarsınız. Bunun için tek yapmanız gereken diski biçimlendirirken formatı exFAT seçmeniz.

    Cihazınız hayırlı olsun, sağlıkla kullanmak nasip olur inşallah.
  • Mac dertsiz falan değildir. Bence bildiginiz yoldan şaşmayın. Ama hevesiniz varsa alın tabii ki
  • Bir ekleme de ben yapayım, bilgisayarı aldıktan sonra 20-30 TL paraya kıyıp NTFS dosya sistemini desteklemenizi sağlayan yazılımlardan birisini alın, sonra ilerde bir arkadaşınız bir flash disk verir, formatı ntfs olur, vay efendim yazamıyorum, vs.. gibi derlerle uğraşmamış olursunuz.

    https://www.paragon-software.com/tr/home/ntfs-mac/eshop.html
  • karasahinemre kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, yeni konu açmak istemedim bende birşey soracağım.

    Macbook araştırma aşamasındayım, kullanım amacım muhasebe uygulamaları üzerine olacaktır. Örneğin muhasebe programları olan luca, logo tiger, microsoft erp sistemlerini kullanabilmek ve aynı zamanda excel içerisinde 30-40 sayfaları raporları düzenleyip değiştirmek veya pivot table raporları oluşturmak gibi exceli kullanacağım.


    Sizce bu kullanım açısından sorun yaşar mıyım veya nasıl çözebilirim? Muhasebe programları çalışır mı çalışmaz mı nasıl öğrenebilirim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.