Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
62
Favori
456.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hudenizek H kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar yaptığım araştırmalarda okulun Ankara Kampüsünden ayrılan pek bir farkının olmadığını fark ettim. Benim sorunum yurt, yemek, ulaşım gibi konular. Bu konular hakkında tam bilgi edinemedim. Lakin eğitim konusunda EEE ve CENG bölümleri gayet iyiymiş. Psikoloji de iyiymiş youtubeda gördüğüm kadarıyla. Diploması da ODTÜ diploması zaten. Hocalar da deneyimliymiş. Şimdilik eklemek istediklerim bunlar.

  • Merhaba, ODTÜ KKK İngilizce öğretmenliği hakkında bilgisi olan var mı? Tavsiyede bulunabilecek, iyi kötü yönleri hakkında bilgi verebilecek arkadaşlardan yorum rica edebilir miyim?

  • fanuba45 F kullanıcısına yanıt

    %100 burslu da gelebilir belki daha ilk kez bu sene açıldı o bölüm. Bilemezsiniz ama bütçeniz iyiyse para konusunda da çok sıkıntı çekmeyecekseniz Göndermenizi tavsiye ederim. En büyük dezavantajı öyle eğlence ortamlarının çok fazla olmaması. İnsanların çok fazla olmayacak olması buna alışık değilse sıkıntı çekebilir. Eğitim bence iyidir bu sene hazırlığı geçtim. Bilgisayar müh deyim.

  • Merhabalar,

    Biz 77 ODTÜ öğrencisi, +30'dan fazla bölüm grubuyla öğrencilere yardımcı olmak için bir https://www.instagram.com/odtu_2021_girisliler/araya geldik. ODTÜ'yle ilgili merak ettiğiniz soruları buradaki linkler üzerinden ilgili bölüm telegram grup ya da gruplarına katılarak sorabilirsiniz: .

    Genel anlamda duyurular ve tercih sonuçlarından sonra kurulacak olan whatsapp grupları için takipte kalmanızı öneririz:

    Yalnız şimdilik Kuzey Kıbrıs'tan sadece 3 grubumuz var, sormak istediğiniz bir soru varsa buyrun:

    ODTÜ KK Makina:

    ODTÜ KK Psikoloji:

    ODTÜ KK İngilizce Öğretmenliği:

    tihulu.github.io
    ODTÜ'lüye Sor
    https://tihulu.github.io/odtuluyesor/




  • meteucar0102 M kullanıcısına yanıt

    merahabalar oranın pc müh düşüüyorum tavsiye edermisiniz

  • hangi bölümü bitirdiniz

  • hocam okuyan veya bitiren varsa lütfen bana yazsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • meteucar0102 M kullanıcısına yanıt
    hocam hazırlık zor mu
    ingilizcem a1 seviyesinde çok zorlanir miyim
    gunde 2-3 saat çalışmayla hazırlığı gecebilir miyim
    bide hazırlık bitince bir de odtunun bir hazirlik geçme sınavı varmış onlar nasıl zor mu
    bana ozelden bölümünuz ve hazirlik hakkinda bilgi verebilir misiniz
    mezun olmak çok mu zor
    odtu kkk kendi verilerine baktim 85 kisiden 16 kisi mezun olmus cengden
    inşaat bolumu nasıl onu da merak ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam pm bakar mısınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • healemdar H kullanıcısına yanıt
    hocam neler eksik?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anoniminsann A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaş beni kampüse getirip okulu bırakıyor ona hiç sormayın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anoniminsann A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam, pandemi dönemine kadar aslında okulun fazla bir eksiği yoktu. Fakat pandemi döneminde yaklaşık 1.5yıl okul kapalı kaldıktan sonra etraftaki restoranların çoğu kapandı, okul bütçesi sıkıntıya girdi vs. Yani şuanda okulda ulaşım bile sıkıntılı/pahalı durumda. İmkanlar baya yok yani yemekhane pahalı vs vs. Ekstra detay İçin PM Atabilirsiniz her sorunuzu yanıtlarım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sınıf ee ciyim. Neden okula gelmemeniz gerek onu açıklayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goktugcan kullanıcısına yanıt
    Açıklayabilir misiniz hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Goktugcan kullanıcısına yanıt
    hocam özele bakar mısınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski mezun bir arkadasimizin okulun grubundan yazdigi bir yaziyi paylasmakta fayda var. Tercih yapacak arkadaslarin dikkate almasi gerektigini dusunuyorum:


    Herkese merhaba,

    Bildiginiz uzere okulumuzda son zamanlarda ogretim uyelerinin ve personellerin islerinden cikarilmasi, yine personellerin kendi istekleri ve bilgileri disinda farkli birimlere atanmasi, okul yonetimi icerisindeki gereksiz cekismeler ve bunlarin sonuclarindan dogan kotu yonetim gibi akil almaz kararlar ve olaylar gerceklesmektedir.

    Okulumuza 2009 senesinde girdim, 2016 senesinde de mezun oldum. 2. senemden mezuniyetime kadar da kurumsal iletisim mudurlugunde ogrenci asistani olarak calistim ve okulumuzun tanitiminda cok aktif gorevler aldim. Bunlara ek olarak, oryantasyon liderligi yaptim ve sayisiz bircok gorev ustlendim. 2010-2016 seneleri arasinda okulu kazanan bircok ogrencinin okula gelmeden once ilk tanistigi kisilerdenim.

    Benim gibi benim donemimde, benden onceki donemlerde ve benden sonraki donemlerde de bircok kisi okulumuzun daha iyi bir yere gelmesi icin emegini ortaya koydu ve okulumuz ogrencilerin, ogretim uyelerinin ve yonetimin sayesinde daha guzel noktalara geldi. Elbette ki okul yonetimi her zaman destekleyici degildi, kah kavgalar edildi, kah dostluklar pekistirildi. Kimse de kimseden nefret etmedi.

    Daha sonra, son birkac yildir okulun icerisinde bulundugu degisik surec basladi ve okul yonetimi inanilmaz bir hizla once elindekilerin bir kismindan kendi inisiyatifiyle vazgecti, sonra da elinde kalanlari tutamamaya basladi. Cekismelerden baslayan ucuz hesaplarin pesine dusuldu, hadler bildirildi, tehditler savruldu, iftiralar yalanlar basladi. Bir yerlere gelebilme hayali olan, bir sey olabilecegini zanneden kisiler de "guclu" gordukleri kisileri yanladi, cesitli yalanlar soylendi. Birtakim skandallarin uzeri ortulmeye calisildi, hala islevsiz olan projelere dev kaynaklar akitildi, cesitli konularda inkarlar basladi ve bunlarin sonucu olarak da geldigimiz islevsizlik noktasina gelindi. Su an gozlemledigim kadariyla okulda hicbir sey olmasi gerektigi gibi ilerlemiyor, olmasi gerekenin yakinindan bile gecmiyor.

    Okul ile gonul bagi olan bir mezun olarak okulumuzun su an geldigi noktadan hicap duyuyorum. Sektorde tanidigim insanlar kendi cocuklari ya da yakinlari icin okul hakkinda bilgi sordugunda cevap bile veresim gelmiyor. Sebepsiz yere islerinden edilen hocalarimizi ve calisanlari dusundukce, istifaya zorlanan calisanlari dusundukce bosverin yazmasin demek disinda bir secenek bulamiyorum.

    Benim gibi bircok mezun arkadasim da benzer seyleri hissediyor ve onlar da kendilerine soruldugunda okul icin iyi seyler soyleyemiyor.

    Umuyorum yakin donemde, okulun reputasyonu daha da zarar gormeden, yapilan yanlislardan vazgecilir, belki geri adimlar atilir. Mevcut islevsizligin duzelmesi icin de sizin cabanizin etkisinin mezunlardan daha fazla olacagini unutmayin.

    Herkese iyi tatiller & sicacik bir yaz okulu diliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başarısız bir proje oldu, okul 3-5 sene önce istenilen seviyeye çıkacak gibi olsa da son yıllarda çok büyük bir gerileme yaşadı. KKK sıradan bir kıbrıs üniversitesi olmaktan öteye gidemedi. Bundan sonra tercih etmek mantıklı değil, eskiden konumuna ve maddi zorluklarına rağmen nispeten tercih edilebilirliği vardı ama mantıklı değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 4 Eylül 2022; 8:53:11 >
  • aynen öyle zaten akademik kadronun değişimi korkutucu derecede


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bir akraba ODTÜ KK yazılım düşünüyor bu sene. 2018 öncesi yazılanlarla sonrası yazılanlar arası bayağı fark var, değişimler ve anlık durum hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazıyı güncel bilgi vermesi ve bazı forumlarda olan zırva bilgilere karşın yazıyorum.

    Burayı tercih edeceklerin bilmesi gereken bazı şeyler var.


    1. Okul adanın izole bir bölgresinde ve adada ulaşım oldukça zor. Ulaşım 18 te itibaren bitiyor ve o saate kalmışsanız işi taksi ile halletmeniz gerek. Ama güzelyurttan okula servis 22.45 e kadar sürer.


    2. diploma, eğitim vs. : diplomamızda odtü rektörü verşan kökün imzası var ama diplomada sol üst veya sağ üst kısımda kuzey kıbrıs kampusu yazar. bazı yanmışlar bu diplomanın hiç bir değerinin olmadığını söylüyor tamamen yalan dolan. diplomanın gayette değeri var arkadaşlar, gerek yurt dışı yüksek lisanslarda gerekse iş başvurularında ''yozgat bozok'' ile aynı kefeye konmuyorsunuz. bunun örneklerini de bizzat gördüm. Üstelik bir forumda ''ankaradakiler proje yaparken, yarışmalara katılırken oradaki laz müteahhitlerin çocukları odtü diploması aldığını zannediyor jhcdhdshsd'' diye bir ifade gördüm. Keşke ankaradakiler bizim yaptığımızın yarısı kadar proje yapabilme imkanına sahip olabilse. Son sınıf ase öğrencisi bir tanıdğımın 32 projesi var.(burada ankaradan daha iyiyiz diye bir iddiada bulunmuyorum sadece yanlış bilinen önyargıları düzeltiyorum.) 120-150 kişilik amfilerede hocayı görmeme durumuz olmuyor. en baba kalabalık 60-70 kişi olur o da 5 sende anca 2-3 derste olur. hocalarla iletişiminiz her zaman vardır. ofis saatlerinde hocalar ile iletişime yüzü yüze geçebilirsiniz. Araştırma alanında ise yeni yeni başlıyor. kaltev de (kalkanlı teknoloji vadisi [odtü teknokent çakması diyebiliriz :)] )araştırma faaliyetlerinin başlamasına yönelik adımlar atılmaya başlandı. Uçan hocalar artık maalesef kalmadı ankaradan hocalar artık bazı dersleri online veriyor. Yabancı diller okulu ise en sakıntılı yer hoca sayısı şuan çok az birçok hoca istifa etti ve edecek gibi duruyor. (insanlık dışı maaşlardan dolayı) . ama düzeltilecek deniyor. özellikle eşit ağırlık bölümlerine baktığınızda 700k gibi sırlamalar görürsünüz. evet bu okula girmek kolay ama bitirmek hiç kolay değil. bazı aklı havada arkadaşlar zaten adaya veda ederler. yani burası yks yi telafi etme yeri diyebiliriz. hazırlıkta tüm sınavlarımız dokümanlarımız ankardan gelir. ankara ile aynı saatte aynı hazırlık atlamaya girilir. ay sen para verdin hadi sana kolay soralım odtü diplomasını parayı bas al gibi bir durum yoktur. hatta kkk öğrencisinin daha fazla çalışması gerekir. çünkü o sıralama ile ne altyapısı ne de çalışma düzeni vardır. dediğim gibi eğer ilk 3000-1000 yapan adam gibi çalışmazsan mezun olamazsın. çünkü burada odtü adının korunması ve standartlarının sürdürülmesi gerekir.


    3. yaşam maliyeti ve sosyallik: şuan en pahalı yurt 58 bin tl internet sitesinde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. market fiyatları hemen hemen türkiye ile aynı. bazı kalemler daha pahalı bazı kalemler ise daha ucuz olur gün sonunda kıbrıs çokta etkilemeyen bir farkla daha pahalı kalır. ama dediğim gibi çok fazla bir fark değil bu. su pahalı diye bir şehir efsanesi vardır bunu da çürütelim marketlerde 0.5 türkiye ile aynıdır 5lt pahalıdır damacana ise türkiyeden çok daha ucuzdur. şu an 19lt 40 tl. Eğer kalkanlı ve güzelyurt dışında yemek yiyim derseniz minimum aşırı salaş yerlerde boktan dürümler 130-140 tan başlar düzgün yemekler 300-350 den başlar ve sınırı yoktur. evet dışarıda yemekler biraz pahalı. ama kalkanlıda o 300-350 bandındaki yemekler 180-250 arası diyelim. 135 e çok doyurucu dürümler var. yemekhane 100 tl den başlıyor adam akıllı seçenekler ama mide deler çokta tercih edilmez. kantinlerde yemekler çok daha uygun hamburger menülere 90 dürümler 90-95 diye gider. Ben şuan arada sırada yurtta yemek yapmama çoğunlukla dışarıda yememe rağmen 7-8bin tl bandında aylık para harcıyorum ve kendimi sıkmıyorum içeceğim zaman içerim gezeceğim zaman gezerim ama aşırı değil orta sosyallik diyelim. zaten bir süre sonra yapacak çok bir şeyiniz kalmadığı için harcamalarınız azalıyor. sosyallik açısından bakarsak aslında türkiyede bulduğunuz çoğu aktiviteyi kıbrısta da bulabilirsiniz ama kıbrısta, kalkanlıda ve güzelyurtta bulamazsınız. kalnlıda yani köyümüzde bir pub benzeri yerimiz ve bir local bar sayılabilecek barımız var. ayda dönemine göre 2 yada 4 parti olur o barda. zaten bir süre sonra marketten alıp eğlenmek size daha mantıklı gelir. gece hayatı için girneye gidilebilir otobüs 80 tl şuan 18 den sonra bitiyor zaten cluba gidecekseniz sabah kadar hizmet verir onlar ama biraz cep yakar. bir süre sonra kampüs yetmeye başlıyor hafta sonları veya 2 haftada bir lefkoşa yada girne yeterli oluyor. kampüste çoğu imkanımız var. ama dediğim gibi ankara istanbul izmir eskişehirdeki şehir hayatını burada bulamazsınız. taşra hayatı diyebiliriz ama türkiyedekinden çook daha farklı.


    4. okul kültürü ve öğrenci profili: ankaradaki siyasi ortamın s si burada yoktur herkes kısmen rahattır, akademik kaygı dışında, ne de olsa ada, yavaş yavaş gevşiyorsun. öğrenci profilini ise orta üst ekonomik ailelerden gelen ailelerin çocukları oluşturur. çıkarcı ilişkiler dedikodular materyalizm hat safhadadır ama sağlam arkadaşlıklarda kurabilrisiniz. ama ankaradaki çeşitlik çok fazla o konuda burada yok. ama uluslararası ortam ankara ile kıyaslanamayacak kadar fazladır. genellikle afrikalı öğrenciler oluşturur bunu ama arap pakistanlı ve orta asyalı öğrencilerden vardır hatırı sayılı miktarda vardır. onun yanında 10-15 batılı öğrencide vardır. ingilzcenizi ilerletlemek için yardımı dokunur bu ortamın. okul kültürü ise dediğim gibi rahattır. kkk öğrnecisi eğlenir şikayet eder ders çalışır kısaca budur. eylem vs hiç beklemeyiniz efendim. topluluklar konferanslar düzenler 50-60 max 100 kişi katılır öğrenciler köyde içmeyi daha çok sever. zaten okul küçük 3-4 k arası öğrenci var tam sayıyı bilmiyorum. ha birde her sene okul battı kapanacak bittik biz dedikoduları ve bazı kıbrıs gazeteciklerinde internet haberleri çıkar briaz abartılan ahberlerdir.


    5.kampus fakülte vs. : bizde fakülte yok bölüm binaları vardı her bölüm iç içe. bi derslikte siyaset öğrencileri varken yan derslikte mühendisler vardır. mimari açıdan kampüs çok güzel. zaten bi yerden ödüllüydü. fazla büyük değil. bi ucundan bi ucuna sallana sallana 50 dk de yürürsünüz. 3 tane odtünün 2 tanede odtü geliştirme vakfının yurdu var kampüste. yurt genelde ceza puanınız yoksa çıkar. ha çıkmadıysa libadi var köyde fiyatı hemen hemen aynı o da olmadı kyk o da olmadı mecburen ev . ama eve kadar yurtsuz kalma ihtimaliniz çok düşük. yurtlarda internet ada nın en iyisi 98mb/sn alıyoruz. 1gb/sn dedikodularıda var. yurtlar hakkında daha fazla bilgiyi internet sitesinden alabiliriz .


    bayağı yazmışım diğer forumları ve buradaki bazı yazıları gördükçe sizi bilgilendirmek istedim yaralı olacağını düşünüyorum. buraya yazmak sıradan olmayan bir tercih iyi düşünün. pişman olursanız cehennem olmazsanız cennettir. bana cennet mesela türkiyeye dönmek istemem hiç. ilerde güncelllerim herhalde.





  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.