Şimdi Ara

Nissan ve Honda’dan önemli “elektrikli araç” ortaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nissan ve Honda’dan önemli “elektrikli araç” ortaklığı
    Bir süre önce Nissan ve Honda’nin ortaklık kuracağına dair iddialar ortaya çıkmıştı. Bugün taraflar tarafından yapılan resmi açıklama ile Nissan ve Honda, elektrikli otomobiller ve yazılım alanında birlikte çalışmak için mutabakat anlaşması (MOU) imzaladıklarını duyurdu. Birlikteliğin işleri değiştirip değiştirmeyeceğini ise zaman gösterecek.



    Nissan ve Honda’dan ortaklık adımı



    Yapılan duyuruda da belirtildiği gibi Nissan ve Honda, elektrikli otomobil ve yazılım alanlarında stratejik bir ortaklığın fizibilite çalışmasına başlayacaklarını bildirdiler. Fizibilite çalışmasının kapsamı otomotiv yazılım platformlarını, elektrikli araçlarla ilgili temel bileşenleri ve tamamlayıcı ürünleri kapsıyor.



    Nissan ve Honda’dan önemli “elektrikli araç” ortaklığı
    Anlaşma kapsamında Nissan Başkanı ve CEO Makoto Uchida şunları söyledi: "Orta ve uzun vadede mobilitede artan dönüşüm hızına hazırlanmak önem arz ediyor ve Honda ile Nissan'ın ortak zorluklarla karşı karşıya olduğu yönündeki görüş birliği temelinde bu anlaşmaya varmış olmamız önemli. Görüşmelerin devamını sabırsızlıkla bekliyor ve sürdürülebilir büyüme için kazan-kazan yöntemini bulmayı hedefliyoruz."



    Ayrıca Bkz.Yenilenen Skoda Kamiq ve Scala, Monte Carlo versiyonlarıyla Türkiye'de



    Honda direktörü, başkanı ve icra kurulu temsilcisi Toshihiro Mibe ise şunları söyledi: "Otomotiv endüstrisinde yüzyılda bir kez yaşanan bu dönüşüm döneminde Nissan ve Honda arasındaki ortaklık potansiyelini inceleyeceğiz. Çalışma kriterimiz, şirketlerimizin geliştirdiği teknoloji ve bilgi birikiminin sinerjisinin, otomotiv endüstrisi için yeni değerler yaratarak endüstri lideri olmamızı sağlayıp sağlamayacağı olacak."



    Açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla Nissan'ın ortak bir elektrikli güç aktarma organına geçmek istemesiyle birlikte, otomobil üreticileri satın alma konusunda işbirliği yapabilir. Ayrıca yeni bir ortak elektrikli araç platformu üzerinde de işbirliği yapabilirler. Bu ortaklık aynı zamanda elektrikli otomobillerde geride kalmış iki firma kadar Japon otomotiv endüstrisini de yakından ilgilendiriyor. Her iki firma da Tesla ve BYD gibi elektrikli araç üreticilerinin açıkça gerisinde. Bu güç birleştirme planları maliyetleri düşürme noktasında da fayda sağlayabilir.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/03/15/nissan-honda-confirm-ev-partnership-play-catch-up-byd/
    Kaynak:https://global.nissannews.com/en/releases/240315-02-e







  • eh.. ikisini toplasan bi adam eder gibi

  • Tüm japon üreticilerinin bir araya gelmesi fikri ne zaman akıllarına gelecek merak ediyorum, hem maliyet hem de hızlı değişim geçirmeleri için en ideal yol bu, yönetim kurullları bu işin erbablarının kafalarına dank edene kadar bekleyeceğiz anlaşılan.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    komik cocuk

  • Nissan ilkleri başaran bir firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç tombul olmuş sanki. Eee birleşme sonucu ortaya bu çıkmış. Nissan ve Honda’dan önemli “elektrikli araç” ortaklığı 

  • Japonlar beceremedi bu elektrikli araç işini. Biraz daha geride kalırlarsa zor günler bekliyor onları...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ortaklığa Toyota da girmeli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.