Şimdi Ara

Newegg.com [ANA KONU] (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
51
Favori
69.920
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • monitör almayı düşünüyorum. daha önce monitör alan varsa deneyimini paylaşırsa sevinirim? kutu büyük ve ağır olduğu için sorun çıkar mı diye merak ediyorum.



    bir de alacağım monitörün satıcısı ve göndericisi new egg görünüyor. new egg dhl ile mi yoksa ups ile mi gönderiyor?



    son olarak iki farklı kargo seçeneği var; World EggSaver Standard (5-7 Business Days) ve World EggSaver Express (3-5 Business Days). satın alan arkadaşlar hangisini seçiyorlar?

  • Deníz kullanıcısına yanıt

    Son durum nedir?

  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    Merhebalar,

    Newegg sitesinde Türkiye için garanti konusunu içeren yazı aşağıdaki gibi. İngilizceniz iyiyse okuyun. Yoksa cümle cümle google translate e atıp çevirebilirsiniz.


    Turkey

    Statutory Rights under Turkish Consumer Law

    Where you are a Consumer, some of the time limits and other limitations specified below in respect of returns will not apply to you. Nothing in this Return Policy excludes, restricts, modifies, limits or overrides your rights under Turkish consumer Law.

    If as a Consumer, you return a product because you have changed your mind or the product or service you have received is faulty, all payments made by you, including shipping fees will be returned back to you.

    Products (goods)

    Changing your mind

    Under Turkish consumer protection law, you have 14 days after the day that you (or somebody nominated by you) receive possession of a product to change your mind and receive a refund. If the delivery of your products is split into several deliveries over different days, you have until 14 days after the day that you (or somebody nominated by you) receive the last delivery to change your mind and receive a refund. To end your contract with us, please contact us as per section 1 of the Terms and Conditions or complete the Model Cancellation Form below.

    Please note that this right does not extend to goods that are clearly personalized; products sealed for health protection or hygiene purposes, once these have been unsealed after you receive them; sealed books or sealed digital or sealed computer consumables, once these products are unsealed after you receive them; products which may deteriorate or expire rapidly; delivery of periodical publications such as newspapers, magazines (excluding subscriptions) and any products which become mixed inseparably with other items after their delivery.

    If there is a problem with the product

    We are under a legal duty to supply products that are in conformity with your order. You have 30 days from the day you (or somebody nominated by you) receive possession of a product to reject the product and receive a refund. If you do not wish to reject a product during this period, you may ask us to repair or replace the product. If we are unable to do so, you may be entitled to a price reduction of an appropriate amount (if you choose to keep the product), or a refund (if you choose to reject the product).

    Arrangements and costs of return

    Please note that where you reject goods (including where you change your mind), you must return them to us or if they are not suitable for posting, allow Newegg to collect them from you. If the goods are faulty or mis-described, Newegg will pay the costs of return. In case you change your mind, unless you decide to use any other carrier other than the one determined by Newegg, Newegg will be liable for all shipping fees.

    Services

    Changing your mind

    Under Turkish consumer protection law, you have 14 days after the day we confirm your order to change your mind. However, once we have completed the services you cannot change your mind (even if this 14 day period is running). If you cancel after we have started the service, you must pay us for the services provided until the time you tell us that you have changed your mind. To end your contract with us, please contact us as per section 1 of the Terms and Conditions or complete the Model Cancellation Form below.

    If there is a problem with the services

    Under Turkish consumer protection law, if there is a problem with the services, you may ask Newegg to repeat performance of the service, or if this is not possible, to a price reduction of an appropriate amount or a refund.

    Digital content

    Changing your mind

    You have 14 days after the day we confirm your order to change your mind, or if earlier, until you start downloading or streaming. If we delivered the digital content to you immediately, and you agreed to this when ordering, you will not have a right to change your mind. To end your contract with us, please contact us as per section 1 of the Terms and Conditions or complete the Model Cancellation Form below.

    If there is a problem with the digital content

    If the digital content is faulty, you may ask us to repair or replace the digital content. If we are unable to do so, you may be entitled to a price reduction of an appropriate amount or a refund.





  • 0xbkt 0 kullanıcısına yanıt

    Son durum, ürünü alalı çok oldu hatta Yurtdışı Fırsatları bölümüne konusunu da açtım.


    https://forum.donanimhaber.com/lenovo-legion-5-ler-yaniyor--155385613

  • exwarden E kullanıcısına yanıt

    burada en önemli kısım bence şurası; "you must return them to us or if they are not suitable for posting, allow Newegg to collect them from you"


    diyor ki; ürünü siz bize göndermelisiniz. eğer ürün gönderime uygun değilse newegg'in ürünü sizden almasına izin verin.


    ben daha önce amazon ingiltere'den aldığım laptop'ı iade etmek istedim. ürünü "gönderin biz kargo ücretini size ödeyelim" modeli var amazon'da. ancak ürünü ptt dışında göndermeye kalkarsanız çok acayip rakamlar çıkıyor. ben de ptt'ye gittim. ürünü almak istemediler. yurtdışı gümrük'te rehin olacağını, beni uğraştıracağını, belki geri bile alamayacağımı, içinde pil olduğu için gönderimin zor olacağını vs gibi bir çok şey söylediler ben de bu riski alamadım. eğer bir şeyler değişmediyse newegg'e ürünü sizin postalamanız durumu pek kolay değil.


    eğer newegg'in ürünü sizin evinizden aldırdığı yerel bir kargo şirketiyle anlaşması varsa o zaman mükemmel.





  • Arkadaşlar ben yaklaşık 4 gün önce 11 bin TL'ye ram aldım (site bir miktar vergi de aldı). gönderici neweggdi ve dhl ile geldi.

    Gümrükte takılmış.

    DHL gümrük departmanıyla görüştüm "150 euroyu geçtiği için ya bizim anlaştığımız ya da sizin çalıştığınız bir gümrük müşaviri varsa ancak öyle geçirebilirsiniz" dedi.

    Ben de "gümrük belgelerini doldurarak ilgili yere mail atıyorduk bu şekilde yapamaz mıyız" diye itiraz ettim, hayır o şekilde yapamıyoruz dedi. Birkaç defa teyit ettim cevap değişmedi.

    noter müsavirlik ücreti vs ne kadar patlıyor ? dhlnin müsavirliginden dönüs bekliyorum temasa gececeklermis.


    Bu konu altında sorunsuz bir sekilde alısveris yapan kimse mi 150 euroyu geçmedi ? Çünkü DHL'nin sitesine bakıyorum gümrük çekim evrakları cidden de sadece 150 euro ve 30kg altındaki ürünler için geçerli şeklinde yazıyor:


    Newegg.com [ANA KONU]


    Newegg.com [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdinc1 -- 22 Mayıs 2023; 16:38:35 >




  • muratdinc1 M kullanıcısına yanıt

    Öncelikle aramıza hoşgeldin :)

    DHL yi arayıp bunları söylemesi tamamen işleyiş prosedürü böyle olduğundan dolayı. Siz onlarla görüşüp gümrük çekim işlemlerinin başlaması için gerekli evrakları isteyin. Mail adresinizide söyleyin tabiki. Ben ve bi çok arkadaş newegg ten daha yakın zamanda 150 euro nun çok üstünde ürünler aldık ve newegg e yaptığımız ödeme dışında hiç bir ödeme yapmadık. Siz evrakları gönderdikten sonra onlar sizin işlemleriniz için bi gümrük müşaviri atıyolar. En geç 1 hafta içerisinde hallolur merak etmeyin. Bu evraklarıda daha önceki mesajımda belirttiğim gibi hepsini bilgisayar başında hazırlayıp gönderdim. Hiç bir sorun olmadı.

  • exwarden E kullanıcısına yanıt

    Bugün tekrar aradım. Israrla yapamayız diyorlar. Benim ürünüm DHL express ile yollanmış, eğer DHL global ile yollansaydı yapabilirdiniz şeklinde izah etti. Aynı firma değil misiniz diye sordum, hayır farklı cevabını aldım. İlginç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratdinc1 M kullanıcısına yanıt

    Hepimizin gönderileri DHL Express ile gönderildi. İlginç bir durum yaşıyorsunuz. Umarım internetten e-evrak talebi filan oluşturmadınız, değil mi?

  • Monitör alan oldu mu arkadaşlar? 3000 küsür lira kargo parası çıkıyor. Bunu ücretsiz yapma şansımız var mı?


    Ayrıca 17'sinde geldi gümrüğe ürün ama hala çekilmed. Ortalama kaç gün sürdü sizin ürünlerin gümrükten çekilmesi? Los angeles'dan 2 günde geliyor gümrükten 1 haftada çıkamıyor, inanılmaz

  • Sipariş verdiğim tarihten 29. gün sonunda UPS ile ekran kartım da geldi. Allah bu UPS in eline düşürmesin. Kartı yerleştirdikleri kutu öyle hasarlı bişey ki her yerini bant tutuyo sadece. Kartin orjinal kutusununda 2 köşesi ezilmiş biraz ama içinde gözle görünür bi şey yok.

    Bu arada @Egzz kargo parasını zaten newegg ten monitörü alırken peşin ödemiş olmalısın yoksa ücretsiz yapma gibi bir şansın yok. Anca kendin amerikaya gidip almazsan tabi. Ürün gümrüğe geldiyse sana mesaj gelmesi lazım. Gümrük çekim işlemleri için 444 lü bi numarayı aramanı söyleyen bi mesaj. DHL yi arayıp mailine gerekli gümrük evraklarını isteyeceksin. Onları ister direkt bilgisayardan istersen çıktı alıp elle doldur. PDF dosyası olarak taratıp mail atacaksın.

    @muratdinc1 DHL global ve DHL express diye 2 ayrı firma olduğunu senden öğreniyom. Ayrıca ürünü sitesinden alırken teslimat süreleri de kırmızı renkle yazıyo. Birkaç seçenek var ve daha hızlı gelmesini istiyorsan extra ücreti var. Acaba onlardan birini mi seçtin diye merak ediyorum. Benim siparişler ilk kez bizdeki DHL ye ulaştığında bende aradım kadın bana hem evrakları hem de 500 ile 600 euro arasında masraf çıkar dedi. Bunu söylemesi muhtemelen ürünlerin vergisinin zaten başta ödendiğini bilmemesinden kaynaklı. Normal bir prosedürden bahsediyo. Neyse ben bunu duyduğumda baya bi pişmanlık duydum o parayı verceksem bizim ülkede daha ucuza geliyo dedim kendi kendime. Sonra çaresizsiz evrakları gönderin dedim. Evrakları doldurup mail attım ve başka hiç bir masraf çıkmadı. DHL ye geldikten sonra sanırım 6. günde bana ulaştı.





  • Neweggden monitor aldım istediğim model indirime girmiş, şimdi DHL ile gelmesini nasıl isteyeceğim bu arkadaşlardan? Girdik bi şeye hayırlısı olur umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 24 Mayıs 2023; 11:43:38 >
  • Neweggde aldığım monitor DHL ile İstanbul'a ulaştı, mesaj geldi aradım benden telefon numarası ve e mail adresi bırakmamı istediler verdim bakalım nasıl ilerleyecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 26 Mayıs 2023; 11:17:55 >
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    hocam benim almak istediğim monitör de indirimde 19bine düştü ama cesaret edemiyorum :)


    gelişmleri yaz lütfen. sorunsuz teslim alırsan ben de sipariş vericem.


    bu arada hangi monitörü aldın?

  • Cimbu C kullanıcısına yanıt
    Konuştuğum DHL yetkilisi bir numara verdi orayı aradım e posta adresimi bıraktım bana belgelerin gönderileceği söylendi ancak daha gelen giden yok :) Cuma gününe denk geldik diye pazartesiye bıraktılar galiba.

    Monitor olarak ASUS'un 2K bir modelini aldım TN panel, ülkede sıfır olarak bulunamayan bir modeldi artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belgeleri email ile gönderdiler bugün hepsini tamamlayıp geri gönderdim DHL'den Ekrem Karagok beye bakalım nasıl devam edecek :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 29 Mayıs 2023; 10:52:50 >
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt

    Belgeleri göndereli 2 gün oldu halen çıkmadı gümrükten Newegg.com [ANA KONU] 

  • 30.05.2023 tarihinde Newegg'den ekran kartı sipariş ettim.

    02.06.2023 tarihinde DHL Express ten kargomun 150 euro üzeri olduğu için ticari sayıldığını ve bu yüzden gümrükte takıldığını söylediler ve bunun için gümrük müşaviri ile anlaşmam gerektiğini söylediler.


    Forumdaki mesajların bazıların da aynı durumu yaşayıp 2 evrak gönderip ek bir ücret ödemeden işlemlerini tamamlayanlar var, aynı durum için bana yardımcı olabilir misiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pluviofil -- 2 Haziran 2023; 15:38:8 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.