Şimdi Ara

Neden Bu kadar çok düşük km de satılık cruze var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
3
Favori
39.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harika1

    quote:

    İşte o zaman ben dahil bir çok kişi bayilerin kapısında yatardık almak için... Hele o kırmızı rengi mükemmel bi araç.. Ama yakıt konusuna gelirsek problem başlıyor... Otm şanzımanlarda 12 - 14 LT arasında tüketim değerleri var ki , bu araca göre yüksek bi değer..


    Yüksek falan değil, sınıfınca çoğu araçtan düşük.


    1.6 motorlu bir araç için otomatk şanzımanda şehir içi kullanımında 12 - 14 lt arasında bir tüketim çoktur arkadaşım.. Manuel kullanan arkadaşlar 9.5 ortalama tutturuyor Cruze da , bu kabul edilebilir belki , ama otm. şanzıman kullanımı aşırı yüksek...

    Hangi otomatik şanzımanlı araçtan daha düşük Cruze otomatiklerin tüketimleri bi açıklayabilirmisin..

    Tşk.




  • quote:

    1.6 motorlu bir araç için otomatk şanzımanda şehir içi kullanımında 12 - 14 lt arasında bir tüketim çoktur arkadaşım.. Manuel kullanan arkadaşlar 9.5 ortalama tutturuyor Cruze da , bu kabul edilebilir belki , ama otm. şanzıman kullanımı aşırı yüksek...

    Hangi otomatik şanzımanlı araçtan daha düşük Cruze otomatiklerin tüketimleri bi açıklayabilirmisin..


    Hepsinin listesi defalarca verildi. 9,5 ortalamsı da 12-14 ortalaması da gerçek bir yaklaşım değil ayrıca. Kullanım koşullarına göre değişir bu yakıt işi.
  • quote:

    ben çok fazla yaktığını duydum 300 bin gibi benim cıvığım vardı uzun yolda 180 bin şehir içi 200 -210 bin yakıyodu.....

    Şu yakıt tartışmasını TL üzerinde yapanlara ilit oluyorum. Adam 2 sene önce benzin 2.7 iken bir ölçüm yapmış, aradan 2 sene geçmiş, hala o zamanki yaptığı ölçümle tartışmalara giriyor. Civic şehir içi 200-210 yakıyormuşmuş. Mesajın tarihi olan 25 Aralıkta benzin fiyatı 3.40TL idi. Hiç bir Civic, benzinin litresi 3.40 iken şehir içi 200 bin yakamaaazzzz. Şehir içi 5.8 litre/100km yapıyor bu. Benzinli 1.6 motorluu, hiç bir C-segmenti araba şehir içi 5.8 litre yakamaz.
  • benim araç uzun yolda 220lira yakıyor..buarac tam uzunyol aracı..ş.içinde eger devirli kullanırsanız bariz olarak artar yakıt miktarı..ben karışık 8,4 yada 8,5lt yakıyorum 100km de..ben 210 liralık depoyla 736km gittim uzunyolda var ş.içi de...ha motor işine gelirsek alt devirlerde tepkisiz arac bunda objektif olmak lazım..ancak dedigim gibi aracın karbondioksit salınıımını ab standartlarınnı yakalamak adına aracın motor yazılımını euro5 olarak ayarlamışlar..ecu ayarlarıyla oynanırsa motor hem tork artısı hem beygir artısı saglanır..ancak bu sefer de motor garantiisi ölür..bu aracın motorunun daha güçlü oldugunu biliyoruz ancak yazılım bunu engelleiyor..hatta bir arkadas ecu yazılımı ayarı yaptırmıstı..tork 173 olmustu..memnundu..dogal olarak daha az gaza basacagımızdan yakıtta düşer..
  • Ben şahsen öyle komik rakam yazanlara inanmıyorum, yazıp dursunlar benim için vız gelir tırıs geçer.. O araçları benim bir hafta kullanmam lazım o zaman anlarım. TSI ninde civic inde te renaultun da çevremde kullanıcıları var (otomatik) hiçte bahsedilen rakamları yakmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barkodd

    ben bu aracı Türkiyede ilk almak isteyenlerdendim (hatta nette görür görmez "ne zaman gelecek" diye araştırmış; sitesi bile açılmadan aracı günlerce chevrolet Türkiye sitesinde beklemiş; ve hatırlayanlar vardır, araç daha gelmeden sitede ilk yer verildiği zamanki formu doldurup aracı 1.000 TL ekstra indirimle almaya hak kazanmış olanlardandım); araç daha yetkili servise geldiği gün gidip gördüm; ve aracın gerçekten fiziksel beklentileri "fazlasıyla" karşıladığını gördüm (bu fiyata bu estetiği cidden pek fazla firma vermiyor; araç hem sedan hem coupe tarzını söylediği kadar başarılı yansıtmış; üstelik Türkiyede hiç satılmasa "amerikada şöyle bir modeli var; Türkiye'ye getirmiyorlar; fiyatı da 25.000 dolar" -ki bu "ülkemizdeki karşılığı 60 milyarı bulur" demek- deseler sanırım hemen hemen hepimiz inanırdık); yalnız ilk test sürüşümden sonrası tam bir hayal kırıklığıydı; bu araca "100 hp motor koyduk" deseler beklentiler ona göre şekillenecekken "sınıfında kendisini geçen sadece honda civic var" diyerek "en bariz" özellikleri arasında gösterdikleri motor gücünün "tamamen" kağıt üzerinde kaldığını; aracın özellikle küçük vites-düşük devirlerde o seri-atak-etkileyici-spor otomobil havası veren dış estetiğine "hiç ama hiç" uyum sağlamadığını görmek beni araçtan soğutmaya yetti.... şimdi bu forumda kullanan pek çok kişi aracından memnundur; zaten bilerek almıştır; bu paraya bu kadar köfte oluyordur; ama sanırım aracını bu kadar erken satanların önemli bir bölümünde "aracın genel kullanım performansından memnun olmama" (bana göre hayal kırıklığına uğrama) mutlaka vardır... o küçücük; ufak tefek; hatta çoğumuza göre belki tipsiz bile denilebilecek peugeot 106 gibi otoban farelerini sahiplerine sevdiren "motor güçleri"; serilikleri; ataklıklarıydı... istediğiniz kadar güzel bir köşkte oturun; tahta üzerinde yatıyorsanız ya çok kanaatkar olduğunuzun göstergesidir; ya çok yakında bel ağrısı çekeceğinizin...

    bunu yazdım; çünkü cruze'yi bu şartlarda getiren zihniyetin bu aracı harcadığını düşünüyorum... dışı beni hala yakıyor; sanırım içi de "bazı" kullanıcılarını...


    bende aynı nedenlerden dolayı nerdeyse ilk günlerde alacaktım ,ama hantallıgını görünce vazgeçmiştim zaten aracım var 2. olacaktı




  • 2010 sonu yada 2011 başında memlekete 1.4 turbo yada 1.8 dizel motorlusu gelirse.. düşük km de satılık benzinli cruze sayısı patlama yapar..
  • LPG olayı olmuyor Cruzede iyide herkes taktırmış.. garanti kapsamı dışında kalıyor demek istediniz galiba.. bi çok araçta bu uygulama var zaten.. cruze maletmek haksızlık olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue night -- 25 Şubat 2010; 12:50:15 >
  • Şu başlıkta cruze yakıt tüketimini yorumlayanların kaçı cruze sahibi
    şehir efsanelerine göre yorum yapmak başka marka araç alıp gözü
    cruze de kalmak anlamına geliyor gibi.
  • Oto Alım Satım İşi Yapmaktayım. İşim Gereği Bi Çok Araca Bindim Orta Halli Lüks Sınıfta ( Jetta - Passat - Vectra - Astra - Mondeo - Focus vs. vs. ) Bu Arabalardan Ne Eksik Ne Fazla Cruze Artısı Var Yakışıklı Rahat Konforlu Kaliteli İşçiliği Var. Bi Kere Chevroletle Alakası Yok. 2009 lacetti Kullandım Cruze n Yanından Geçemez. Çok Yakıyor Diyen Arkadaşlar 1.6 Motor Ne Yakıyorsa O Kadar Yakıyor. Bu Araç Bu Kasayla Volkswagende Olsa Sıfır Plus Paketi 60.000 TL den Aşağı Alamazdınız. Binmeyen ve Kullanmayan Arkadaşlar Bence Çamur At İzi Kalsın Mantığı Yapmasınlar.
  • Arkadaşım otomatik cruze aldı alır almaz kullandım ne yazıkk ki bu kadar kaliteli bir işçilik ve tasarım bu motrla ölmüş araba hiç seri değil.Arkadaşımda arabayı satılığa çıkardı.Benim şahsi kanaatim bu arabayı motor iyileştirmesi ile türkiyenin lideri yapabilirler.
  • yahu 1300-1400kg arac 1.6 motor...yani alan arkadas ne bekliyor alırken arac 1.vites 50/60km/s2.vites 100km falan mı yapsın istiyor..aracı test etmeden mi almıs arkadasın acaba?oto.vites aracların yazılımında sıkıntı vardı bir dönem o giderildi sanırım..dizel araclarla çok kıyaslanıyor arac
  • bende otamatik cruze var şehir içi 10 litre yakıyor eşim kullanıyor.şehir dışı daha az yakıyor 7 litre ölçtüm. performans olarak kalkışlarda yavaş kalıyor ama 80-90 ınüzerine çıkınca daha iyi performans veriyor. genel olarak memnunum test ettiğim bir çok araçtan daha iyi. civic ve toyata corolladan daha güzel ve performans olarak iyi bir araç.Araba işi zevk işi sizi tatmin ediyorsa en araç o bence.
  • Burdaki sorun kimsenin yoğurduna ekşi dememesinden kaynaklanıyor. Aslında ekşi demiyelim de mayhoş diyebiliriz. Ekşi dersen beğenilmeyen anlamı çıkabilir sonuç olarak...!!1

    Şimdi Cruze a baktığımızda dış tasarım gerçekten müthiş.. Auto Show a ilk geldiğinde o kırmızı lansman aracının önünde dakikalarca durduğum zamanları bilirim. İç tasarım olarak ta gerçekten çok güzel bir tasarımı var. Buradaki diğer arkadaşların dediği gibi Chevrolet armasını çıkar ön kaputtan koy önüne VW armasını 55.000 TL den doğuş otolar da elini öpene satarsın aracı....!!!

    Ama şu var arkadaşlar , bu aracın kalıbına baktığımızda aracın ağırlığını 1.6 Lt lik benzinli motor kaldırmıyor. Aslında hiiiç performans istemiyorum diyenler için yakıt tüketimi çok sorun olmayacaktır. Altında cruze değil de 1.2 benzinli motorlu Clio veya Corsa varmış gibi bir kullanım sergileyeceksin ışıklarda varyete yapıp gazı köklemeyeceksin , yolda giderken kick-down yapmayacaksın o zaman arac 10 Lt civarında yakar sanırım.

    Bu tüketim de o kalıpta ve 1.6 motor hacmine göre idare edilecek bir değerdir. Asıl sorun dış görünüşünün vahşi cazibesine kapılan cruze sahiplerinin içine girince gaz pedali ile fazla haşır neşir olmaları sonucunda ortaya çıkıyor...

    Hem pedala bastıklarının karşılığını performans olarak değil , tüketim olarak alıyorlar.. Yani hız göstergesindeki artış , benzin göstergesindeki azalış tan daha yavaş oluyor.. Bu da ister istemez insanları kötü etkiliyor.

    Bi arkadaşımın babası da Passat aldı. 102 Hp lik 1.6 motorlu araç. Yollarda sol şeridi kapatıp giden TDI ve TSI leri gördükten sonra gücünün yettiği kadarı ile giidip aldı passatı , sonra bize diyor ki bu alet gitmiyo..

    Osman amcam nası gitsin ki o alet , senin altında Midilli var , sen ona katır yükü yüklemişin , diyorsun ki Gazi Koşusuna katıl ilk üçe gir.. Olacak iş mi..!!

    Cruze da aynı durumda... dışarıdan çok agresif ve spor olan duruşu ile adrenalin salgılayan kullanıcıları , ,iş performansa gelince hayal kırıklığı yaşıyor..

    Ama dediğim gibi dış görünüş olarak mükemmel bir araç , iç tasarım derseniz o da çok hoş. Ama iş performansa gelince özellikle Otomatik Vitesli araçlarda durum hayal kırıklığı.. bu hayal kırıklığının üzerine aşırı yakıt tüketimi de cila oluyor.

    Aynı segmentteki araçlara baktığımızda Cruze dan daha aşağıda yakıt tüketimlerine rastlıyoruz. Ancak Cruze , muadillerinden % 10 - 15 arasında fazla yakıt tüketiyor. Zaten kullancılar da bunu bilerek alıyor artık. Cruze un yakıt tüketiminin standartlardan fazla olduğunu bilmeyen yok...

    Ama dediğim gibi tasarım olarak müthiş bir alet. Bu aracın Hyundai veya Kia teknolojisindeki gibi bir 115 Ps lik CRDI motoru olsa rahat bi 3 ay sıra bekler insanlar...!!! rekor kırar bu araç..




  • sayin arkadaslar ocak ayindan sonra tum araclara bol bol zamlar yaptilar. cruze ye ozel bi durum deil.

    cruze fiyatina gore super bi arac ama tuketimi kullanicisini uzdu bence. araci ne kadar ucuza alirsaniz alin 100km de 1lt fazla yaksa bile ocaginiza incir agaci diker. burasi turkiye, dunyanin en pahali benzini var

    lpg veya dizel secenegi gelse piyasayi sallayabilecek bi arac neden hala bekliyorlar anlamis degilim. en azindan servis garantili lpg cok da zor bi is deil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77


    sayin arkadaslar ocak ayindan sonra tum araclara bol bol zamlar yaptilar. cruze ye ozel bi durum deil.

    cruze fiyatina gore super bi arac ama tuketimi kullanicisini uzdu bence. araci ne kadar ucuza alirsaniz alin 100km de 1lt fazla yaksa bile ocaginiza incir agaci diker. burasi turkiye, dunyanin en pahali benzini var

    lpg veya dizel secenegi gelse piyasayi sallayabilecek bi arac neden hala bekliyorlar anlamis degilim. en azindan servis garantili lpg cok da zor bi is deil.






    Dizel in gelmesi çözüm değil , Düşük motor hacimli ileri teknoloji dizelin gelmesi çözüm olacak... Yoksa bu araca getir 2.0 Dizel motor kim alacak Cruze u TR de..

    Senelik 1.775 TL Mtv si olacak 2.0 Dizel motorun...!!!

    Fiat ın Multijet , KİA ve Hyundai nin CRDI teknolojisini GM de uygularsa düşük hacimli yüksek performanslı motorları getirirse yok satar bu araç. Yoksa sen getir 2.0 Lt lik dizel motoru bak bakalım kim alır o aracı..




  • ******Marka Seri Model İlan Başlığı Yıl Km Renk Fiyat İlan Tarihi İl / İlçe

    Chevrolet Cruze 1.6 37.000 KM de 2009 model CRUZE 1.6 113 HP 2009 37000 Siyah 29.500 TL 23 Ocak 2010 Bursa
    Osmangazi ****

    Niçin bu kadar düşük km de satılık cruze var ??

    bu , ilan sitesindeki en yüksek km deki cruze.. daha 1 yaşında ne çok yol yapmış,,
    yıllar geçsin de, 100 bini devirmiş satılık cruze leri de görürüz herhalde :)
  • Bu başlığı açan dostumuz öncelikle hangi belgeleri araştırıp böyle bir başlık açmıştır.... Amaç bu arabayı alanlar ayvayı yemişlerdir olgusunu yaratmakmıdır????? ... Aldıkları günden itibaren kafalarını dağlara taşlara mı vurmuşlardır ki???? son çareleri bu arabayı satmak olsun??? satamazlarsada 2 bidon benzin döküp ibreti alem olsun diye yakmalılarmıdır??????

    Aşağıda 22-03-2010 tarihi itibariyle kimsenin toz kondurmadığı (Heleki Toyota Corolla, Honda Civic) bazı modellerin 2009 ve 2010 modelleri toplamı
    olarak sahibinden com daki ilan sayıları verilmiştir.

    Honda CİVİC (2009+2010 MODEL) = 360 ADET ilan

    Toyota COROLLA (2009+2010 MODEL) = 186 ADET ilan

    WV GOLF (2009+2010 MODEL) = 117 ADET ilan

    Citroen C4 (2009+2010 MODEL) = 98 ADET ilan

    Opel İNSİGNİA (2009+2010 MODEL) = 134 ADET ilan

    Opel ASTRA (2009+2010 MODEL) = 151 ADET ilan

    CHEVROLET CRUZE (2009+2010 MODEL) = 81 ADET ilan

    Şimdi ben içimden derim ki bu 360 tane Honda civic sahibi sebebi ne olaki 1 veya 1,5 yıllık araçlarını niye satarlar ???Motorları mı sorunludur, ilk bir yılda triger mi dağıtıyordur, yağ mı yakıyordur,, çok mu fazla yakıt harcıyordur, baskı balatamı sıyırıyordur, şanzuman mı dağıtıyordur?????

    NOT: sahibinden comda yukarıdaki rakamları doğrulmak isteyen arkadaşlar olursa (Hepsi-Satılık-Kiralık kutucuğnda sadece satılık ibaresini tklasınlar
    aksi takdirde kiralık araçlarda işin içine giriyor rakamlar değişiyor......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORD TRANSİT -- 22 Mart 2010; 22:35:41 >




  • işte cevap budur.
    bunun üzerine daha da cruzu kötüleyen varsa samimi değildir ve ciddiye almaya değmez.
  • Öncelikle Eray'a kapak cevabı içni teşekkürler.

    quote:

    cruze fiyatina gore super bi arac ama tuketimi kullanicisini uzdu bence. araci ne kadar ucuza alirsaniz alin 100km de 1lt fazla yaksa bile ocaginiza incir agaci diker. burasi turkiye, dunyanin en pahali benzini var


    Cruze yakıtı C sınıfı diğer araçların hiçbirinden fazla değil bunu defalarca kanıtladık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.