Şimdi Ara

Navigasyondaki hatanın sonu ölümle bitti! İşte o trajik kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
6.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Navigasyondaki hatanın sonu ölümle bitti! İşte o trajik kaza
    ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, filmlere konu olacak cinsten trajik bir kaza yaşandı. Kızının doğum günü partisinden dönen 47 yaşındaki bir baba, navigasyonun yanlış yönlendirmesi sebebiyle köprüden düşerek hayatını kaybetti. 



    Ayrıca Bkz.Apple Watch, bir kadının hamile olduğunu ortaya çıkardı



    Navigasyondaki hata hayatına mâl oldu



    29 Eylül'de meydana gelen kaza, navigasyonun Phil Paxson adındaki talihsiz adamı dokuz yıl önce yıkılan ve bir daha tamir edilmeyen bir köprüye yönlendirmesi sonucu yaşanmış. Her şeyden habersiz navigasyonun yönlendirmelerini takip eden talihsiz adam ise, kırık köprüden nehre düşerek aracı içerisinde hayatını kaybetmiş. Bir araştırmaya göre ise GPS sistemlerindeki yanlış yönlendirmeler, ABD'de her yıl 200.000'den fazla kazaya neden oluyor.



    Paxson'ın ailesi, uzun zamandır tamir edilmeyen köprüde önlem alınsaydı bu kazanın yaşanmayacağını belirtiyor.









  • Aslında navigasyonu suçlamalarının sebebi, çalışma olan yolların navigasyon sistemlerine bildirilmesi ve o yolun trafiğe kapatılmasıdır, burada önemli olan trafiğe kapalı olduğu bildirildi mi, bildirilmedi mi ? bildirilmedi ise işi yapan firma ve belediye kusurlu, bildirildiği halde haritaya gerekli giriş yapılmadı ise navigasyon firması suçlu olabilir.

    Ama iki türlü de köprüde barikat ve engelleyici/uyarıcılar olmalı tabiki.
  • orda suc navigasyonun degil, kopruye hic bir onlem koymayan yolunu kapatmayan yetkililerin. gece karanliginda o yola giren herkes ordan dusebilir.

  • hahaha bu amerika cukur kazip milleti dusuren 90 lar turkiyesine donmus haberimiz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikada ciddi bir altyapi problemi var. yol aglari hizla eskiyor, yenilemiyorlar. bugun tartistiklari konulardan biri bu. bu maliyetin altindan nasil kalkacagiz diyorlar. amerikanin teknoloji ve endustri olarak ileri oldugu pek cok alan var ama altyapi ve insaat bunlardan biri degil, uzun yillar once bunu kaybetmisler. nedeni bati dunyasinin son 50 yildir dusuk teknoloji fazla insan gucu gerektiren pis kirli isleri asyaya gelismekde olan ulkelere havale edip kendi ulkelerinde yuksek kar marjli ileri teknoloji islere odaklanmalari. haliyle kendi ulkelerinde isci maliyetleri emek gerektiren is alanlari asiri maliyetlere gelmeye basladi.

  • 3. sınıf masabaşı uydurma haber gibi...,,

    Navigasyondaki hatanın sonu ölümle bitti! İşte o trajik kaza
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Aslında navigasyonu suçlamalarının sebebi, çalışma olan yolların navigasyon sistemlerine bildirilmesi ve o yolun trafiğe kapatılmasıdır, burada önemli olan trafiğe kapalı olduğu bildirildi mi, bildirilmedi mi ? bildirilmedi ise işi yapan firma ve belediye kusurlu, bildirildiği halde haritaya gerekli giriş yapılmadı ise navigasyon firması suçlu olabilir.

    Ama iki türlü de köprüde barikat ve engelleyici/uyarıcılar olmalı tabiki.

  • deniz_sea kullanıcısına yanıt

    navigasyonlar sorumluluk reddi gosteriyor kaza yaparsaniz suclu degiliz diyorlar programda onay ekrani cikiyor bunu bastan kabul ederek kullaniyorsun.. eskiden garmin de boyleydi simdi google navigasyon kullaniyorum yola cikarken yazmiyor fakat onda da bir yerde onay almistir mutlaka




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 9 Ekim 2022; 15:56:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    Onay kısmı doğru ama eyalet içi kurallar da önemli, bence bu olayda mutlaka birilerinin başı yanacaktır Türkiye değil sonuçta....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GPS ya araç navigasyonu olduğundan söylemiyorlar ya da Apple Maps diye saklıyorlar :D

  • Köprüye barikat koymayanlar ciddi derecede suçludur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye de belediyeler yeni sokakları imara açılınca araçılara para ile satıyor xD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Konuyla Türkiye belediyelerin ne alakası var?. Gidin az eğitim görün.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abi en güzeli ülkemde ya. köprü boşa çıkınca hemen çalıp götüruyorlar risk misk kalmıyor:))

  • Bilmediğiniz yolda mutlaka yavaş gidin. Hele bir de geceyse sakın sakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şiddetli yağmurlu bir havada navigasyon beni toprak yola sokmuştu ve yolun sonu çıkışı olmayan bir yerdi, geri dönmek zorunda kalmıştım. üstelik şiddetli yağmurdan dolayı çamura saplanıyordum nerdeyse.


    bugün bi dizi izledim, orada da navigasyondan dolayı uçurumdan aşağı düşmesi sahnesi vardı. Navigasyondaki hatanın sonu ölümle bitti! İşte o trajik kaza 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 9 Ekim 2022; 22:40:4 >
  • google maps affetmez .. :)) kardeşim navigasyon sektörü tam bir muamma . bundan 3 4 yıl önce otomobil firmalarından bazıları çıkardıkları çoğu modele bile , sürekli güzergahlardaki teknik aksaklıklar yenilemeler için belli belirsiz güncellemeler yapılması gerektiğinden bıkmış usanmış navigasyon desteğini bırakmıştı . zaten google gibi bir firma varken diğerlerine gerek yok , taa ki avrupanın göbeği çevresi modernliğin beşiği dediğimiz lokasyonlarda, sırf bu işler için uğraşan firmaların navigasyon çözümleri haricinde . .


    ticaret ve lojistik ile uğraşan misal tırlarda iyi paralar mukabilinde pahalı çözümler sunulabiliyordu ve güncelleme de kesilmiyordu şu an için durum ne bu sektörde bilmiyorum ama google maps e dünya çapında kafa tutacak hatasız eksiksiz alternatif yok gibi . bilmiyorum lüks araç çeşidinde de ne gibi hizmetler sunabiliyorlar .. tek problem şu hücresel veri ücretleri ... yurtdışında da pahalı ve sürekli açık tutmak gerekiyor ..



    google maps de tecrübe ettiğim kadarıyla hataya rastlamadım ki şehir içi varış yeri tespitinde trafik akışını da hesaba kattığı için problemsiz . geçen ank da kullandım . varacağım yer 30 metre ilerde solumda bulunuyordu maps de sağdan devam edeceksin diyip ara sokağa soktu meğerse trafik akışına göre tam önünde bırakacakmış . bu niye böyle yapıyor lan da demeyin teknik aksaklıklar arızalar haricinde kusursuz nerdeyse . ank da da hiç bilmediğim hayatımda uğramadığımm yerlere en kısa yoldan götürdü getirdi .


    taşra kesimlerini bilmiyorum ama kentlerde problem pek yaşamadım .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 10 Ekim 2022; 1:48:10 >




  • Yandex map da beni bagcilar medipol hastanesi diye metris ceza evi onune yonlendirmisti (2018)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    Benim tecrübe ettiğim Yandex Google dan dah başarılı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Amerikada bazı yollar yada bazı eyaletlerdeki yollar çok kötü. Bazen internetten canlı yayın yapan TIR şoforlerine bakıyorum adamların geçtiği bazı yerler bizim 1980 türkiyesinin yolları gibi. Köy yolundan hallice çukurlu tozlu topraklı kasaba bağlantı yolları var mesela. Bir de navigasyonun bile bilmediği yerlerde fabrikalar falan var etrafında hiç yerleşim yok adam söve söve hal kalıyor bulana kadar.

  • Bazen xiaomi telefonumda navigasyonum deliriyor benide öyle bir yola soktu ki sormayın.. yanlış yerden saptırdı.. o yerdede hızlı araçlar geliyormuş biri hızla frene bastı önüme kırdı bende oralı olmayınca :D gitti

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.