Şimdi Ara

NASA, Artemis 1 görevini bir kez daha erteledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, Artemis 1 görevini bir kez daha erteledi



    NASA'nın Artemis 1 görevi esasında 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Fakat Uzay Fırlatma Sistemi'nde (Space Launch System - SLS) yaşanan yakıt sızıntısı nedeniyle fırlatma ileri bir tarihe ertelenmişti. Ertelenen Artemis 1 görevi için ilk deneme bugün gerçekleştirildi fakat sızıntının tamir edilemediği ortaya çıktı. Dolayısıyla Artemis 1, ikinci kez ertelenmiş oldu.



    Yaşanan hidrojen sızıntısı roketin sıvı hidrojen yakıtıyla doldurulmaya başlanmasından kısa bir süre sonra fark edildi. Bu sızıntı, önceki sızıntı ile benzer olsa da aynı yerde yaşanmıyor. 29 Ağustos'ta yaşanan sızıntı SLS roketinin motorlarında meydana gelmişti. Fakat buradaki sızıntı ise motor boşluğunda, yakıt dolum bağlantı noktasında ortaya çıkmış durumda. NASA mühendisleri sorunu çözebilmek için üç deneme gerçekleştirdi fakar hepsi başarısız oldu. Mühendislerden gelen bilgiler ışığında fırlatma direktörü Charlie Blackwell-Thompson, görevi iptal etmeye karar verdi.



    Ayrıca Bkz.NASA Artemis 1 Ay görevi motor arızası nedeniyle ertelendi



    Bir sonraki fırlatma penceresi 5 Eylül



    NASA'nın daha büyük bir ertelemeden kaçınmak için son şansı 5 Eylül. Bu fırlatma penceresinde de bir şeyler ters giderse roketin tehlikeli bir füzeye dönüşmesini engellemek için uçuş sonlandırma sisteminin nispeten sık sık yeniden test edilmesi gerekiyor. Öte yandan bu testin fırlatma rampasında yapılması ise mümkün değil. Eğer 5 Eylül'de fırlatma gerçekleştirilemezse NASA, SLS'yi Araç Montaj Binasına geri götürmek zorunda kalacak. Dolayısıyla 5 Eylül'de ki deneme de ıska geçerse sonraki fırlatma denemesi için Ekim ayı sonlarını beklememiz gerekecek.



    NASA, Artemis 1 görevini bir kez daha erteledi



    Artemis 1 kritik öneme sahip



    NASA'nın Artemis görevlerinin ilk ayağı olan Artemis 1, son derece önemli. Esasında NASA, bu görevde Orion kapsülünü taşıyacak SLS sistemini test etmeyi hedefliyor. Eğer uçuş gerçekleşirse uzay aracı Ay'ın yörüngesinde dönecek ve tekrar dünyaya geri gelecek. Bu sayede 2024 yılında planlanan insanlı Artemis 2 görevinin önü açılacak. Artemis 2, neredeyse Artemis 1 ile aynı olacak, tek fark tüm sistem astoronotlar dahil şekilde test edilecek. Sonrasında en erken 2025 ya da 2026'da ise Artemis 3 ile birlikte astronotlar Ay'a indirilecek. 




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/9/3/23327972/nasa-artemis-i-sls-second-delay







  • Ben takvimi Nasa beceriksizliği ön kabulüyle tahmin edeyim. En iyi ihtimalle 2023 te Artemis 1 2026-27 Artemis 2,2030 dan önce Artemis 3 yapılır. Artemis 3 astronotlarını Çin kozmonotları (artık Çin ne isim veriyorsa) barış içinde karşılar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen Nasa beceriksiz. Sen daha beceriklisin, keşke nasa seni bu projenin başına koysaydı. lol

  • Bunlar aya inmemişmiydi. Bu Amerika kadar düzenbaz ülke yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç olsun temis olsun.

  • khaos kullanıcısına yanıt

    Niyetim saygısızlık yapmak değildi hocam. Özür dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt

    Artemis'te yer alan roket ve ekipmanlar ilk defa kullanılıyor. İnsanlı görevde bir problem oluşmasın diye de ince eleyip sık dokunuyor. 60 sene öncesindeki roketi kullanıyorlar sanki.

  • 53 yıl önceki teknolojiyle 1969'da aya insan gönderiyorsun.

    Günümüz teknolojisiyle aya bir türlü insan gönderemiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.