Şimdi Ara

Mobil Cihazların Özellikleri ve Aksesuarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kamera, fotoğraf makinesi, hesap makinesi, bilgisayar, oyun konsolu, televizyon, radyo, pusula, navigasyon, gps, ajanda, gazete, rehber, takvim ve daha birçok araç günümüzde elimizden düşürmediğimiz akıllı telefon ve tabletler içerisinde standart hale gelmiş özelliklerdir. Bu özelliklere de her geçen gün yenileri eklenmektedir.
    Üretici firmalar tercih edilmek ve bir adım öne geçmek için birbiriyle yarışmaktadır. Kimisi donanımsal özellikleriyle kimisi de kullandığı işletim sistemiyle iddiasını göstermektedir.
    Akıllı cihazlarda genel olarak 3 işletim sisteminden biri kullanılmaktadır. Bunlar ios, windows mobile ve androiddir. Her bir işletim sistemi sadece kendi içinde çalışan uygulamalar ve oyunlara sahiptir. Bu uygulama ve oyunlar şahışlar veya firmalar tarafından yapılıp, para karşılığı veya ücretsiz olarak cihazlara yüklenebilmektedir.
    İos, apple firmasının iphone, ipad ve ipod touch için ürettiği ve başka hiçbir firmanın kullanamadığı işletim sistemidir. İos’ a uyumlu uygulama ve oyunlar Apple firmasının Apple Store adlı mağazasından edinilebilir. İos’ un temelinde sadelik ve güvenlik ön plana çıkar.
    Windows mobile, microsoft firması tarafından akıllı cihazlar için tasarlanmış işletim sistemidir. Şimdilik az sayıda cihazın kullandığı işletim sisteminde uygulama ve oyunlar Windows Phone Mağazasından indirilebilir.
    Android ise diğerlerinden oldukça farklı bir işletim sistemidir. Açık kaynak kodlu, isteyen herkes tarafindan sürekli geliştirilebilir, ücretsiz bir yazılımdır. 1 milyondan fazla uygulamayla en fazla uygulama barındıran mobil işletim sistemidir.
    Donanım olarak cihazların en fazla yarıştığı özellikler ise kamera, işlemci ve ekranlarıdır. En tanındık aplle, samsung, htc, lg, sony gibi markalar kendi ürünlerini yarıştırırken, birçok kuruluş da bu ürünlere ürettikleri aksesuarlar üzerine yarışa katılmaktadır.
    Çeşitli firmalar tarafından cep telefonu kılıfı, tablet kılıfı, batarya, powerbank, stylus kalem, ekran koruyucu filmler, kırılmaz cam diye bilinen ekran koruyucu camlar, şarj cihazları, hafıza kartları, bağlantı kabloları, kulaklıklar, stand özellikli tutucular, araç tutucuları, bluetooth kulaklıklar, görüntü aktarıcılar, otomobiller için çeşitli aksesuarlar üretilmektedir.
    Mobil cihazlarınıza özellikle şarj cihazı ve batarya alırken orjinal olması önemlidir. Neden orjinal batarya alınmalıdır?
    Çünkü günümüzde kullanılan bataryaların içerisinde bulunan kimyasallar hava ile temas ettiğinde çok güçlü bir alevle yanar. Bu olay “cep telefonu patladı” şeklinde yorumlanır. Bu durumundan dolayı bataryaların izolasyonlarının çok iyi olması gereklidir. Orjinal bataryalarda riski en aza indirmek için izolasyona çok dikkat edilir. Fakat orjinal batarya da olsa uzun süre kullanıldıktan sonra özelliğini yitirmeye başlar. Batarya şiştiği zaman veya batarya ömrü azaldığı zaman yenisiyle değişmesi gerekir.
    Yine şarj aletlerinde de orjinal şarj aleti kullanmak çok önemlidir. Taklit şarj aletlerinin içinde kullanılan elektronik elemanların kalitesinden kaynaklanan sebeblerle “şarj aleti patladı” gibi haberler duymaktayız.
    Bunların dışında kırılmaz cam diye bilinen darbeye ve çizilmeye dayanıklı ekran koruyucular telefon veya tabletinizin ekranına gelecek darbelere karşı ekranınızı korur. Birçok çeşit ekran koruyucu mevcuttur. Bunlardan en bilineni 9 katlı güçlendirilmiş camdan oluşan, darbeye ve çizilmeye karşı ekranınızı koruyan camdır. Kaliteli bir koruyucu cam ekrana gelen darbe ve oluşan güçlü bir gerilmede kendisi kırılarak ekranınızı korur. Takılması da oldukça kolaydır. Ekranı iyice temizleyip camı ekran üzerine bıraktığınızda, kendiliğinden ekrana sıkıca tutunur. Ekranda kabarcık kalsa bile 1 gün içinde kendiliğinden bu kabarcığı yok eder.
    Kılıf, koruyucu ekipman, orjinal batarya ve şarj aleti gibi aksesuarlar dışında, kullanım kolaylığı sağlayan ilginç aksesuarlar da vardır. Şu sıralar selfi çubuğu diye bilinen özçekim yapmanızı kolaylaştıran ekipman oldukça ilgi çekmektedir. Bunlar da 2 farklı tipte bulunur. Biri kablolu buton diğeri bluetooth butona sahiptir. Peki selfi çubuğu nasıl kullanılır? Telefonunuzu sopa ucundaki tutacak kısma yerleştirip kulaklık girişine sopa üzerindeki jakı bağlarsınız. Telefonunuzun ön kamerasını açarsınız. Olta sopasına benzeyen çubuğu uzatarak istediğiniz mesafeye getirirsiniz. Sopanın tutma kısmındaki düğmeye basarak fotoğrafı çekebilirsiniz.
    Mobil cihazlar doğru kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırır. Yanlış kullanımda ise sosyal hayatınıza ve sağlığınıza zarar verebilir.
    Mobil cihazlara bağımlı olmadan, orjinal aksesuarlarla, sağlığınıza ve sosyal hayatınıza zarar vermeyecek şekilde kullanmaya dikkat ediniz.

    www.orjinalcadde.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.