Şimdi Ara

Minoxil Forte Sertleşme Sorunu Yapar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 aydır minoxil forte kullanıyorum. sakallarım icin. gözle görülür ciddi bir artış var ve hiçbir yan etkisini görmediğim için seviniyordum doğrusu. bir partnerim de yoktu süre zarfında. ancak geçtiğimiz günlerde bir sertleşme sorunu yaşadım. ilişkiye giremeyecek derecede bir sıkıntıydı. çok kafaya taktım yaşım 24. bu ilaç yüzünden midir? internette yapabileceği yazıyor. bırakmalı mıyım? açıkçası 1 aydır cinsel istekte de ciddi azalma var ama ben depresif düsüncelerime bağlamıstım bunu.




  • Erkeklik hormonunu baskıkadığı için olabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • minoxil hormon baskılamaz. libidonu etkileyen baska şeyler olabilir. en kötu bırak minoxili ya da dozunu azalt öyle deneme yap

  • Bu konuyu görene kadar aklıma hiç gelmemişti. %5 kullanıyorum sadece sabahları 5 ay oldu, istekte sorun yok ama sertleşmede sorun yaşadığım oluyor yaş 26 harbi etkiliyor olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoyaLunique kullanıcısına yanıt

    Benim de istekte sorun yoktu 2 haftadır azaldı. Ama sertleşme problemi ve minoxidil yazdığımda sonuc cıkıyor bilemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pinbl kullanıcısına yanıt

    hocam merhabalar bu ilacı şubat ayında bana doktorum önerdi. zaten önceden de biliyordum ama çok araştırma yapmamıştım. şubat ayında biraz araştırdım ve riske atmadan almadım ilacı. aylar sonra tekrar dermatolağa gittim. bana bu ilacı önerdiler yine. güvenli olduğunu kullanabileciğimi anlattı falan filan doktordan bunu duyunca biraz cesaretlendim aldım.


    10 yada 11 gün oldu normalde aktif bir cinsel hayatım yok ama genel olarak tavan geziyorum yani olur olmadık yerlerde bile aklıma geliyor cinsel istekler. yani mastürbasyon yapmasan bile sürekli bi uyarılma vardı yani.


    geçtiğimiz bir kaç günde bunun olmadığını farkettim 10 gün oldu ilacı kullanalı ama önceye göre çok büyük bir fark olduğunu isteklerimden anlayabildim. derhal kestim hocam açıksası çok korkuttu beni. sonra birazcık internette dolandım. bu ilacın böyle bir etkisi olduğunu bazı yerlerde okudum.

    hatta 2016 da çalışmalar varmış kullanan hastalarda erektil disfonksiyon ve libido azalması olduğunu anlatan.


    2 3 gündür hafiften anksiyetem azmaya başladı. redditte bir başlık var minoxidil side effects diye. orda da buna benzer ed ve libido azalması yaşayan hastalar var. ama ilacın reçetesinde asla bunlar yazmıyor.


    ben açıkçası o kadar diretmeme rağmen kendime doktorun bana tavsiyesiyle aldım ama aşırı pişmanım. bir kaç hafta içersinde düzelmeyi umut ediyorum. yani bir kaç ay olsa bile yine de düzelsem hiç sıkıntı yok ama gerçekten bir isteksizlik ve uyarılmama durumum var. eczacılık öğrencisiyim ama bu ilaç sektörünün gerçekten sıkıntılı yönleri var.


    şimdi ya düzelmessem diye korkmaya başladım 21 yaşındayım. düşündüğümüz zaman ilaç her gün alınması gereken bir ilaç neden çünkü almassak ilacın etkisi yarı ömür olayından dolayı gidiyo. vücutta kalıcı arıza yapma olasılığı ne kadar bilemiyorum. sadece 10 günde beni tavandan -ye kadar nasıl düşürebilmiş anlayabilmiş değilim.

    ayrıca bu hissimin psikolojik olduğunu da asla düşünmüyorum. 21 senedir tek bir defa bile böyle bir isteksizlik ve uyarılmama yaşamadım. biraz zamana bırakıcam inşallah düzelirim. kel kalmak istemiyoruz diye çükümüz düştü resmen yani imtihan mı baska bisiy mi cok depresif moda girdim ir kaç gündür.





  • generation z kullanıcısına yanıt

    açıkçası son zamanlarda sabah sertleşmem de yarım yamalaktı sanki. 4 gündür bıraktım ve düzeldi gibi. ama bu psikolojik de olabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.