Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.414
Cevap
192
Favori
579.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alpalpapp A kullanıcısına yanıt
    Arada ôsym yok merkezi ek 1 de kayırli olduğunuz üniversite ve geçmek İSTEDİGİNİZ UNİVERSİTE var puanları ösym 1 kere hesaplar ve biter başka hesaplama olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İki okulun hazırlık sınavına girdim birinden tam puanla geçtim, puan bölümü kazanmakta bir artı sağlıyor mu bilen var mı?


    Birine 34 kişi girmiş 10 kişi geçmiş, geçemeyenler hazırlık mı okuyacak yoksa 10 kişi üzerinden mi kontenjanları dolduracaklar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semper rebellis S kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?si=YOwromfhCm3GiXMD&v=jVA_2by13Ng&feature=youtu.be üniversitesi örneği gibi ingilizceyi geçemeyenler zorunlu hazırlık okuyacak. Birçeşit eleme yöntemi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhabalar;

    Biliyorum size çok soru soruluyor ama yardımcı olursanız sevinirim.

    Ben Ek-Madde 1 ile yatay geçiş başvurusunda bulundum bir kaç okula.

    Birinin kayıt tarihi geldi diğerleri daha açıklanmadı.Ben kayıt tarihi gelen okula kayıt yaptırıp diğerleri açıklanınca kaydını sildirip geçebilir miyim? Veya mevcut okuluma devam edebilir miyim.

    Yardım ederseniz sevinirim acil cevap bulmam lazım bu soruya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaşlar eski mesajlara bakmıyorlar aynı konu ile ilgili en az 10 soru soruyorlar sizden ricam eski mesajları dikkatli biçimde okumanız. sorunuz yok sa yazın tabiki.

    üniversite öğrencisi demek araştırıp bulan sorgulayan öğrenen kişi demek unutmayın.


    arkadaşlar merkezi yerleştirme ile yatay geçiş konusunda özellikle örgünden açıköğretime geçiş konusunda küçük problemler olduğunu gördüm.hem onlardan hemde kendi teçrubemden yola çıkarak yapmanız gerekenler gözden kaçırmamanız gereken durumlar var.

    bana özelden yazmamanız için bu mesajı dikkatli okuyun.

    şimdi ben örgün öğretim bölümden anadolu aöf sosyal hizmetlere geçtim

    geçerken anadolu aöf ekranda yazan evrakların hepsini başvuruların başladığı tarihten(1-15 ağustostan önce) 15 gün önce pınar hisar myo dan telefon edip öğrenci dostu personelden istedim ve onlar hazırlamaya başladılar kargo yönlendirmesi yapıp kargoyu şubeye getirdim (normal fiyat 5 lira ise kargo fiyatı yönlendirmeli kargo (15 lira)o evraklar geldi ben hepsini kontrol edip anadolu üniversitesi açıköğretim MERKEZ KAMPÜSE KARGO YAPTIM.(ESKİŞEHİRE)

    SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNE KABUL ALDIM KAYIT OLDUM 2.SINIFTAYIM.

    BÖLÜME KABUL ALIP KAYIT OLDUKTAN SONRA ESKİ OKULUNUZLA İLGİLİ HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORSUNUZ ESKİ OKULUNUZ VE YENİ OKULUNUZ ARALARINDA RESMİ YAZIŞMA YAPACAK BU YAZIŞMAYA SİZ KESİNLİKLE KARIŞMAYIN BU RESMİ YAZIŞMA 2-3 AY SÜREBİLİR.

    BİDE ÖRGÜN ÖĞRETİM E GİRİŞ YILINIZA DİKKAT EDİN BAZI 1991 GİRİŞLİ 2006 GİRİŞLİ ARKADAŞLAR ÜNİVERSİTE YE GİRİŞ YILINA BAKMADAN ATATÜRK ÜN. AÖF MERKEZİ YERLEŞTİRME YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPMIŞLAR TABİKİ KABUL ALAMADILAR ÇÜNKÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF 2010 YILINDA KURULDU O YÜZDEN BAŞVURUNUZ KABUL OLMAZ

    SİZ ATATÜRK ÜN.YERİNE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF YE BAŞVURU YAPICAKSINIZ ÇÜNKÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF 1991 YILINDA VARDI YILMAZ BÜYÜKERŞEN ANADOLU AÖF Yİ 1980 Lİ YILLARDA KURDU.

    BİDE ATATÜRK AÖF DEKİ ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2015 TEN ÖNCE ÖĞRENCİ ALIMI YAPILMAMIŞ BAŞVURUSU RET OLAN ARKADAŞLAR BİLMELİ Kİ ATATÜRK AÖF ÖZEL GÜVENLİK PROĞRAMINA 2016 YILINDA ÖĞRENCİ ALINMAYA BAŞLANDI BAŞVURULARINIZ YAPARKEN BÖLÜM HANGİ YIL AÇILDIĞINA DİKKATLİ DAVRANIN.

    VERECEĞİM LİNKTE AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR.

    --------



    BİDE KÜÇÜK NOT 2.ÜNİVERSİTE UYGULAMASINA YATAY GEÇİŞ HAKKI YÖK TARAFINDAN KAPALI

    BAZI ARKADAŞLAR BAŞVURULARINA RET ALDILAR

    SINAVLA PUAN ALIP GELİNMEDİ BÖLÜME BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE LİSANS /ÖNLİSANS ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLARAK BAŞVURU YAPTIK O YÜZDEN YATAY GEÇİŞE KAPALI.

    you tube vidyosu koymak yasak olmasa koyardım ama vidyoyu koyduğum anda reklam muamelesi görüp uyarı cezası alıyorum.(merkezi ek 1 videosu var)

    bir kaç soru geldi hocam kaydımı dondurunca başvuru yapabilirmiyim / kaldığım ders var başvuru yapabilirmiyim

    ARKADAŞLAR KAYItlI OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTEDE KAYDINIZI DONDURMANIZ HİÇ BİRŞEYE ENGEL DEĞİL . TÜM DERSLERİNİZ FF OLSADA ANADOLU AÖF /İSTANBUL AUZEF ATATÜRK AÖF YE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

    ANADOLU AÖF KAYDINIZ AKTİF Mİ PASİF Mİ OLDUĞUNA BAKMIYOR KAYITLI OLDUĞUNUZ OKULDA KAYDINIZ VARMI ONU İNCELİYOR. 0 | |

    NOT 2 :ANADOLU ÜN.ATATÜRK ÜN. İSTANBUL ÜN. AÇIKÖĞRETİM KONTENJANLI VE PUANI VAR ÖSYM KLAVUZUNA BAKABİLİRSİNİZ KİM SİZE AÇIKÖĞRETİ KONTENJANSIZ DİYORSA EN KİBAR HALİMLE SÖYLÜYORUM BİLMİYOR BİLMEDİĞİ İÇİN KONUŞUYOR..

    --------------------------------------

    AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ İÇİN BİR SORU GELDİ 2YILLIK BÖLÜM İÇİN 4 YIL, 4YILLIK BÖLÜM İÇİN 7 YIL DA BİTİRMEK ZORUNLULUĞU VAR. ÖRNEK ÜZERİNDEN ALATICAM DİYELİM Kİ BEN ÖNLİSANS BÖLÜM KAZANDIM 2018 GİRİŞLİYİM 2018-2019 (1.YILINIZ)2019-2020 (2,YILINIZ) 2020-2021(3.YILINIZ) 2021-2022(4.YILINIZ)2022 SONUNDA 4.YILINIZ BİTTİĞİ İÇİN KAYDINIZ BİRYIL PASİFTE BEKLİYECEK DAHA SONRA YÖKE SİLİNMEK ÜZERE ONAYA GÖNDERİLECEK ONAY GELİRSE KAYDINIZ ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SİLİNECEK. VAKIF ÜNİVERSİTESİ KAYDINIZI SİLEMEZ AZAMİ EĞİTİM SÜRENİZ BİTMEDİ. 1 DÖNEM GİTTİM KAYDIM SİLİNİR Mİ DİYE KORKMAYIN.

    -----------------

    MESELA İŞLETMEYİ(SİZ HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORSANIZ ÖRNEK O BÖLÜM)(AYNI BÖLÜMDE BU DURUM.) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE OKURKEN MARMARA İŞLETME YE GEÇMEK İSTEDİNİZ MERKEZİ EK 1 İLE CC VE ÜSTÜ DERSİNİZ VAR MARMARA O DERSLERİNİZİN HEPSİ SAYILACAK AKTS YANİ KREDİSİ 3-4 OLMUŞ FARK ETMEZ FF DERSİNİZ VARSA O DERSİ MARMARADA ALTTAN ALICAKSINIZ.

    EK OLARAK GELEN SORULARDA TRANSKRİPT VE DİĞER EVRAKLARI GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTEYE VERMEK ZORUNDASINIZ (GEÇMEK İSTEDİĞİNİZ ÜNİVERSİTE BİLEMEZ SİZİN HANGİ DERSTEN GEÇİP KALDIĞINIZI YADA GEÇTİĞİNİZ DERS HANGİSİ O YÜZDEN GEÇTİĞİNİZ DERSİ BİRDAHA ALMAMAK İÇİN TRANSKRİPT ŞART)

    BİDE EVRAK HAZIRLAMA 3 GÜN SÜRÜYOR DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 3 GÜN SONRA HAZIR OLACAK DİYORSA 3 GÜN SONRA GİDİCEKSİNİZ ALICAKSINIZ,

    EVRAK HAZIRLAMA İŞİNİ SON GÜNE BİRAKMAYIN BAŞVURULAR BAŞLAMADAN 5-6 GÜN ÖNCE KAYITLI OLDUĞUNUZ ÜN.ÖĞRENCİ İŞLERİNE HABER VERİN.

    VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ İŞLERİ ERTESİ GÜN GELİN DİYORSA BU DURUM O PERSONELİN İŞİNİN YOĞUNLUGUNA BAĞLI, AĞUSTOS AYI ÖĞRENCİ İŞLERİNİN EN YOĞUN DÖNEMİ TELEFON FAX MAİL CEVAP BEKLEMEYİ UNUTUN.

    GELEN BAŞKA BİR SORU DA BEN YURT DIŞINDA OKUYORUM ÖSYM SINAVINA GİRMEDİM NE YAPMAM LAZIM ARKADAŞLAR SİZ ÖSYM DEN PUAN ALIP ÖSYM KLAVUZUNDAN TERCİH YAPIP GİTMEDİĞİNİZ İÇİN YATAY GEÇİŞ YAPAMAZSINIZ. NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ YÖK EĞİTİM ÖĞRETİM DAİRESİNİ ARAYIP SORABİLİRSİNİZ 0312 298 78 00(sabah 9 olmadan aramanızı şidddetle tavsiye ederim çok yogun bir daire 8,30-9 arasında telefonu açma ihtimalleri var ben dgs hakkında bir soruyu sabah 8,35 te arayıp sormuşluğum var)

    0||

    -----

    2022 TARİHLİ EK NOT KOCAELİ VE SAKARYA ÜNİVERSİTELERİNE HER SENE KAVİMLER GÖÇÜ KIVAMINDA BAŞVURU İZDİHAMI YAŞANMAKTADIR . PUANINIZ YÜKSEK İSE AÇIKTA KALMAM DÜŞÜNCENİZ VARSA BAŞVURU YAPIN. PUANINIZ 60 KONTENJANLI YER İÇİN 60%30/100=18 KİŞİ İÇİNE GİREBİLİYORSUNUZ ANCAK BAŞVURU İZDİHAMI NEDENİYLE SIRALAMADA AÇIKTA KALICAK GİBİYSENİZ BAŞKA ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU YAPMANIZ DA FAYDA VAR.KENDİNİZİ GARANTİYE ALMAK AÇISINDAN ÖNEMLİ.UYARIMDIR.

    ----2023 TARİHLİ EK NOT TEKRAR YAZIYORUM SİZ KAYITLI OLDUĞUNUÇ ÜNİVERSİTEDEN KAYDINIZI SİLMİYORSUNUZ . GEÇTİĞİNİZ ÜNİVERSİTE ESKİ OKULUNUZA BÜROKRATİK YAZIŞMA YAPACAK GEÇTİNİZ ÜNİVERSİTEDEN ESKİ ÜNİVERSİTENİZE EVRAK GİDECEK, ESKİ ÜNİVERSİTENİZ BU EVRAKA GÖRE KAYDINIZI SİLECEK SİZ DOKUNMAYIN SAKIN.

    https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/20182019baharyataygecis.pdfhttps://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/tablo3_06082019.pdf





  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt

    Hocam benim sorum daha farklıydı. Yanlış anlattıysam kusura bakmayın. Ben EK-1 ile yatay geçiş yaptığım zaman Yeni kayt olduğum okulan vazgeçme ihtimali var mı? Yani yenisine kaydolup daha sonra yenisinden kaydmı sildirip eski okujlumdan devam edebilir miyim. Örnek vermem gerekirse ben Bu sene Kocaeli ve Marmaraya başvurdum Kocaeli kayıt tarihleri geldi ama Marmaraya daha var. Marmaranın gelmeme ihtimaline karşı ben kocaeline kayıt yaptırsam sonra Marmara açıklanınca Kocaelinden kaydımı sildirip marmaraya kayıt olabilirmiyim. Veya kayıt sildikten mevcut okuluma devam edebilir miyim?

  • YatayGeçiş6874 Y kullanıcısına yanıt

    Benim okulum ve yatay geçiş yapmak istediğim okulun öğrenci işleri aynı şeyi söyledi.


    İlk başta kesin kayıt gelen yere git kaydını yaptır, diğer yer gelirse kaydını sildirmiş şekilde git kaydını diğer tarafta yaptır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semper rebellis S kullanıcısına yanıt

    Ben YÖK'ü aradım bana eğer kayıt yaptırdığın okul YÖKSİS e işlerse kaydı sildirip başka okula kayıt olamassın dedi. Çeşitli üniversitelere sordum net cevap bilen yok ama sizin dediğiniz gibi yapan bir kaç insan daha duydum.Youtubeda dün bir kişi ile konuştum EK-1 ile kayıt yaptırmış diğeri açıklanınca sildirip yeni açıklanana kayıt yaptırmış. Kendi okulumu aradım kendi okulumda geçiceğin okula sor dedi ama eğer MYP ile başka okula kayıt olup mevcut okuluma geri dönmek istersem yatay yaptığım okuldan kaydım sildirip dönem başlamadan geri dönebilirmişim. Bu arada sizin yatay türü MYP mi

  • Evet myp ile geçiş yapıyorum, kendi okulumun uluslararası ilişkilerine başvurdum. öğrenci işleri başkanı direkt burası geldiğinde buraya kayıt yaptır, diğeri açıklandığında burdan silinmiş vaziyette gidip oraya kayıt yaptırırsın dedi. 1 ay içinde kayıt sildirmekte sorun yokmuş. Bir dönem boyunca hakkım saklı kalıyormuş. Aynısını diğer sonuç beklediğim öğrenci işlerine de sordum onlar da aynısını dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semper rebellis -- 31 Ağustos 2023; 12:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semper rebellis S kullanıcısına yanıt

    Kayıt silme işlemi uzun sürer mi

    Öncesinden belge felan hazırlamak gerekir mi

    Bilginiz var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni okulunuza kayıt oldunuz mu ?

    -------

    kayıt olmuşsanazı hiç bir işlem yapmaya GEREK yok MERKEZİ EK 1 DE. YENİ OKULUNUZ ESKİ OKULUNUZ ARASINDA BÜROKRATİK YAZIŞMA YAPILACAK.


    BÜROKRASİ SONUNDA ESKİ OKULUNUZ GELEN EVRAKA GÖRE KAYDINIZI SİLECEK. ÖĞRENCİ İŞLERİNİ DE DEĞİM YERİNDEYSE DARLAMANIN DA ANLAMI YOK . TEK ÖĞRENCİ SİZ DEĞİLSİNİZ.

    KAÇ ÖĞRENCİ DAHA VAR. MERKEZİ EK 1 İLE GEÇİŞ YAPAN.

    BEN MERKEZİ EK 1 YAPTIĞIMDA ÖĞRENCİ İŞLERİ PERSONELİ KIZMIŞTI. BENİM İŞİME NİYE KARIŞIYORSUNUZ DİYE. SİZ ÜSTÜNÜZE DÜŞENİ YAPTINIZ. !!!!

  • https://cdn.iuc.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=2023-2024-ek-1-web-(2).pdf


    istanbul ün. cerrahpaşa bölümlerin merkezi ek 1 başvurularının sonuçlarını yayınladı.

  • YatayGeçiş6874 Y kullanıcısına yanıt

    Sabah kendi okulumun öğrenci işlerine gittim dilekçe doldurdum oradan diğerine geçip belgeleri verdim, sıkıntı olmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YatayGeçiş6874 Y kullanıcısına yanıt

    Yöksis'e kayıt etmesine rağmen kaydım silinmiş şekilde bir sonraki okula kayıt yaptırdım sıkıntı olmadı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar af ile öğrenci olanlar rutin myp ile yg yapabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/ZORHAZ/kilavuz_td23102023.pdf

  • https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/ZORHAZ/kilavuz_td23102023.pdf


    ZORUNLU HAZIRLIKTA 2 YIL ÜST ÜSTE KALANLAR İÇİN DUYRULUR.

  • hocam myp ile geçiş yapıp geri dönme konusunda eski yorumlarda bir şey göremedim ama bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben merkezi yatay gecis yaparak ituye gectim fakat gerek psikolojik problemlerim gerekse maddi durumlardan dolayi eski okuluma geri donmek istiyorum. Eski okulumda da yuzde yuz ingilizce bolume kayitliydim. Toplamda iki yil hazirlik okudum ve o sekilde gecmistim. Simdi geri donersem hazirlik okuma sansim yok buyuk ihtimal hazirliktan gecemeyecegim bu durumda okulla ilisigim kesilip turkce bolume gecme sansim var mi? Bilenler yardimci olabilir mi lutfen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysb223 -- 7 Kasım 2023; 1:22:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.